marchelina

02.07.2009., četvrtak

maaajkooooooo oooooooj maaajčiiiceeeeeeeeee!

Evo slušan splicki festival, i u ovo malo šta san uz radijo, već dvi pisme su spominjale majku, od moguće dosad tri izvedene pisme. S tim da triba ipak napomenit da nisu uopće slične te dvi pisme, naime, u jednoj pismi izvođač, ničim izazvan, objašnjava pučanstvu ko ga je rodija: "Rooodiilaaaaa meeee maaaatiii daalmaaatiiinkaaaa"

a u drugoj pismi naprotiv izvođač, ko zna čime izazvan, zavapija: "Oproostiiii miii maaaajkoooooo!"

Šta me podsjeća na tradicijonalnu povezanost dalmatinskih muškarčina uz majku, mati, majičicu, a šta se inače u psikologiji još zove ..kakoono...zaboravila san ali ima veze sa nekin Edipon da prostite.

Ne znan ko je taj ali siguro nije sa Sućidra, u mom kvartu se ni jedan muškić tako ne zove.

Evo sad piva Gego, ali njega ne moren izkritizirat, jerbo ako i spominje mater, ja ga ionako ništa ne razumin.

Dean Dvornik je nešto piva, ali nisan dobro pratila jer kad on piva sa onin svojin erotičnin promuklin glason iz bunara ja zapadnen u opscene maštarije pa me opće nije ni briga kako piva, samo nek se glasa, božemiprosti..

E, klapa "Trio Gušt", ovo su skoknili na vestival u pauzi između dva vinčanja pari mi se, ne znan zašto, ali kad njih čujen odma me puknu asocijacije na crni rižot, žuti rižot, pršut, francusku salatu i janjetinu, onu šta van je na vinčanjima serviraju iza ponoći, u momentu kad ZNATE da više na ništa ne morete zinit, i, nakon šta to utvrdite, potučete se sa prvin susidom za papršnjak.

Mislin da dalje ne moran ni slušat.

Pretpostavjan da će sad doć red ženskih izvođača koje će pivat "Naaapravijooo me ćaaćaaa daalmatinaaac" ili "ćaaaćaaaa mooooj" ili tako nešto.

A ne, zeznila san se, evo neki muški piva nešto "Vooliiin biiiliii cviiit", a u sklopu sa tin bilin cviton govori nešto ka da voli i Gospu i naravski Boga, drugin ričima još jedan zgođušni i nadasve praktični koktel navijačko-religijozne wannabe dalmatinske pisme. Ne razumin baš najboje zašto uvik Hajduk, gospa i Bog moraju bit u istoj pismi, ali more bit zato šta Torcida svako malo u nekome ubije i boga i gospu.

Aha, evo Matko Jelavić! hihi, sad san se sitila, kako se na engleskon kaže Matko Jelavić?
"Well, who is the little lion?"

blesavo, al' nisan mogla odolit rofl


Dalje ne moran više ni slušat, u Splitu je daklem sve pod kontrolom, imamo konstantu šta se tiče festivala.

To je dobro, jerbo znate kakvi su ovi Splićani, prevrtljivi, zamisli sad dođe recimo Mladen Grdović i reče:"Aj bog, odo ja, neću više pivat!"
Ondak bi morali do kraja lita nagađat šta mu bi, zašto je tako naglo otiša, povuka se, ovo ono. S obziron da mudri judi odlazu kad je najboje, predmnijevan da je onda sad u Hrvatskoj dobro i odlično, vraga bi Sanader otiša da nije tako.

ooo, evo poslastice, Jelena Rozga piva "Rodit ću ti ćer i sina". Ne znan, ali toj ženskoj bijološki sat sve histeričnije otkucava, te "Gospe moja obuci mi bilo" te ovo te ono, svaki put kad nju puknu hormoni, publika najebe.

Druge izvođače više neću slušat, ali nemojte se osjećat uskraćenima, ostatak festivala će vjerojatno zvučat nekako otprilike:

"Oooo roodiilaaa mee matii daalmatinkaa na puustomee škoojuu dook jee mavaalaaa ćaaaćiii kojii je oodlaazijoo na biloomee brooduuu aaaa gaalebooviii seee kaaraajuuu i paalmeee poo riviii nagaanjajuuu ooj daalmacijoo priimi me u kriloo i naatoooči vinoo bilooo...." i tako sve će vrvit arhaičnin splickim tojest dalmatinskin ričima kojima se zadnji služija Marko Marulić vajda, letat će na sve strane galebi, plovit će barke, pivat će puste klape, točit se vino iz barila, i svi će se na bini držat ka da stvarno žive u smišnim malim bilim kamenim kućicama iako većina Splićana živi sa materama i ćaćama u tisnim socijalnim stanovima dobivenima još u onomen sistemu a to je pravo za reć tri puta veća egzotika od malih kamenih kućica ali o tomen neki drugi put
smokin

<< Arhiva >>