Mama Mima

srijeda, 18.11.2015.

Grad - to su oni

U životu je jako važno imati svoje mjesto pod suncem. Važno je negdje pripadati.
To je mjesto s kojeg odlaziš i uvijek mu se vraćaš.
Mjesto koje miriši na dom.
Mjesto gdje spavaš.
Mjesto gdje se budiš.
Mjesto gdje se susrećeš s prijateljima.
Mjesto gdje ćeš ljubiti i zaljubiti se.
Mjesto gdje ćeš zapaliti svijeću onima koji su ti to omogućili.

Ovako odrastaju mali Vukovarci. Ovo je naša budućnost, naš ponos.
Ovo su djeca koja znaju tko su, što su, od kud su došli i kamo idu.
Djeca koja uče iz prošlosti, žive u sadašnjosti i slikaju sliku budućnosti najljepšim bojama.

Evo, Siniša, tko čuva naš grad. Grad, to su oni.

Oznake: Vukovar, djeca, budućnost

18.11.2015. u 11:54 • 1 KomentaraPrint#^

srijeda, 25.05.2011.

Prosvjed

Post napisan 22.2.2011. godine povodom višednevnih pokušaja prosvjedovanja u Hrvatskoj...nijedan nije uspio skupiti više od 200 ljudi. Za mjesec dana kad je sve prošlo nitko se više nije ni sjećao "maratonskih prosvjeda"!

Vrijeme radnje 2685. godina – 673. godina od novog poretka svijeta.

Mjesto radnje: bivša europska članica, robovlasnički-kapitalistička republika Hrvatska.

Hrvati spremaju 34663 prosvjed za rušenje Vlade na čelu sa 15. put kloniranom premijerkom i diktatoricom Jadrankom Neuništivom Kosor.

Nitko nije siguran kad je zapravo održan Prvi prosvjed. U Školama za prosvjednike tvrde da sa 85% sigurnošću mogu garantirati da se to zbilo 22.2.2011. godine, kada je Primarius – prosvjedarius Ivan Pernar poveo 200 heroja, golorukih i bosonogih u boj protiv više tisuća naoružanih vojnika onda još uvijek originalne i neklonirane Jadranke.

Sveta muslimansko-katolička stolica negira. Oni tvrde da Ivan Pernar nikad nije postojao i da su to podmetanja nevjernika i Sotone samog. Ipak, povijesni dokumenti, sačuvani na materijalu iz onog doba (poznatijem kao papir) pokazuju da je Pernar stvarna povijesna osoba. Nije doduše utjecao na tijek hrvatske povijesti. Najviše dvojbi i među samim znanstvenicima stvara pitanje da li je zaista Pernar bio iskonski prosvjednik i začetnik svega što znamo.

Kako god bilo, u tijeku su pripreme za novi prosvjed. Pripreme se odvijaju u Sportsko-rekreacijskom-letačko-levitacijskom centru Samobor.

Od 2680., kada je u teškim borbama na prostoru Zagreb shoping-zone I poginuo vođa prosvjednika Radodajko Milanovich, ovu svetu zadaću preuzeo je Shime Bebich – i sam potomak jednog od primarnih Zlih vladajućih. Navodno su članovi obitelji još oko 2300. godine napustili 7. put kloniranu Jadranku Neuništivu Kosor i pridružili se prosvjednicima.

Prosvjednici – svi vrli sinovi iz nekoliko generacija cijenjene 1. prosvjedničke škole – su uvjereni da će ovaj put biti drugačije i da će prosvjed uspjeti. Prošli mjesec, za vrijeme održavanja zadnjeg prosvjeda, uspjeli su okupiti zavidnih 1500 simpatizera ali su i pretrpili velike gubitke. Najteže je bilo upravo u Zagreb shoping zoni I. Naime, u toj zoni, zbog blizine hangara sa kapsulama Zlih vladara, uvijek bude najviše policije i vojske. Ipak, polučili su velik uspjeh u Čakovec parking zoni V. Tamo se skupilo nekoliko desetaka prosvjednika i uspješno su preplašili lokalnog Zlog vladara.

Za sutrašnji prosvjed pripremaju nešto neviđeno. Šest najjačih prosvjednika na svojim će plećima ponijeti najveći transparent tiskan na materijalu znanom kao pamuk! Već samo uništavanje i pisanje primitivnim pisalima po tako rijetkom i cijenjenom materijalu poslat će Vladajućima određenu poruku. S obzirom na loše vrijeme i gotovo svakodnevnu kišu meteora odaziv na ovaj prosvjed jako je slab. Ipak, prosvjednici se nadaju da će im se ljudi pridružiti na licu mjesta bez posebne najave.

28.2.2685. Dan 34663. prosvjeda.

Ispred Zagreb shoping zone I skupilo se oko 380 prosvjednika. Zabilježen je i dolazak njih stotinjak bezpilotnim letjelicama iz drugih Shoping i Parking zona u zemlji.

Prosvjednici, vođeni nadahnutim vođom Bebichem prilaze Zagreb shoping zoni I. Tu su kao i svaki put – neviđene vojne i policijske utvrde. Naizgled se ništa ne nalazi na putu prosvjednika do Hangara br.1 ali tu su, kao i svaki put – nevidljive ultra elektronske zrake, punjene Cink piritionom i koenzimom Q10, koji bi svakog tko se slučajno uhvati u mrežu pomladile brzinom munje i od odrasle osobe u trenu napravile dojenče.

Taman kad su se prosvjednici spremili razmotati sveti pamučni transparent događa se nešto neviđeno! Otvaraju se vrata Hangara br.1 i četiri vojnika guraju kapsulu na nosačima. Ovo je prvi put da neki klonirani političar izlazi u kapsuli pred prosvjednike. Nasta mučka tišina. Vojnik ukucava samo njemu znanu šifru na kapsulu i ona se polako otvara. Prosvjednici su bez daha! Obratit će im se netko od kloniranih! To je neviđeni uspjeh!

Kapsula se otvara. Težak miris alkoholnih isparavanja zapeče noseve prisutnih. Sad je već svima jasno: To je glavom i bradom Vladimir Netriježnjeni Sheks, 10.put kloniran!

„Ma dajte ljudi, raziđite se i prestanite više s ovim glupostima... Ovo je već tradicionalni medijski linč, haranga i besramna ljudožderska kampanja koja se vodi protiv premijerke Jadranke Neuništive Kosor, i dio je prljave političke kampanje protiv HDZ-a. A ti Bebichu...nećeš ti još dugo voditi ove protuhe, da znaš!“ Nakon tih riječi okrene se i odtetura natrag u kapsulu. Policajac brzo zatvori poklopac i užurbanim korakom krenu natrag prema Hangaru br.1.

Prosvjednici su još neko vijeme stajali u tišini. Njihov, neviđeno skupi pamučni transparent mrtvo je ležao na podu ispred njih...

Zapravo, nisu bili sigurni da li je ovo uspjeh ili neuspjeh. Nakon toliko odrađenih prosvjeda napokon se dogodilo nešto drugačije! Netko im se obratio! Netko je priznao da postoje!

U tišini su se spustili u Shoping zonu II i polako se razišli svako svojoj letećoj nastambi...

Ipak je ovo bio početak! Ipak se nešto događa!

I na kraju dana, ipak su bili ponosni!

Jer upravo oni stvaraju novu hrvatsku povijest!

Oznake: Šeks, prosvjed, budućnost

25.05.2011. u 11:23 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.