Komentari

demetra1.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • AnnaBonni1

    lijepo sjećanje na djetinjstvo, a ja sam tek nedavno prvi put čula da postoji kukuruz osmoredac....Nikad prije

    avatar

    14.01.2025. (13:02)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Čuj, ti si ipak gradsko dijete.

    avatar

    14.01.2025. (13:04)    -   -   -   -  

  • Euro

    Ti mirisi djetinstva su neponovljivi..

    avatar

    14.01.2025. (13:10)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Točno.

    avatar

    14.01.2025. (14:41)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    :))

    avatar

    14.01.2025. (14:54)    -   -   -   -  

  • Demetra

    :))

    avatar

    14.01.2025. (15:39)    -   -   -   -  

  • Dinaja.

    tvoje priče plijene i srce i dušu... nježna su tvoja sjećanja...

    avatar

    14.01.2025. (17:10)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Bit će to moja posljednja zbirka posvećena mojoj Slavoniji.

    avatar

    14.01.2025. (17:34)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Vjerujem da će tvoja knjiga biti rado dočekana.
    Slavoniji s ljubavlju.

    avatar

    14.01.2025. (18:25)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Vidjet ćemo. Znaš da nitko nije prorok u svom selu. Još nisam uspjela napraviti promociju u rodnom mjestu.

    avatar

    14.01.2025. (19:30)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Žganci od domaćeg osmoredca su najbolji još ako je mljeven u vodenici. Eto došljak iz Amerike se lijepo udomaćio kod nas kao i krumpir. Nekad se i tjestenina radila doma, poznati su slavonski rezanci za juhu.

    avatar

    14.01.2025. (19:42)    -   -   -   -  

  • Mrr Mau

    Kao dijete provela sam nekoliko ljeta kod rođaka na selu. Sjećam se tih runilica za kukuruz. Izgledale su kao četka, ali s čeličnim špicama (mislim da su to bili čavli) i kožnim remenom da se provuče dlan.
    Navečer su znale doći susjede, starije žene, pomagale runiti kukuruz i pričati strašne priče koje smo mi djeca voljeli slušati.
    Žganci su se kuhali svaki dan ujutro i dugo je to kuhanje trajalo.
    Još uvijek mi je najmilije jelo žganci sa prokuhanim vrhnjem. Nekad napravim nešto takvo, ali s palentom, jer tog brašna od domaćeg kukuruza više nema nigdje.
    Vrlo lijepa, topla priča.

    avatar

    14.01.2025. (20:23)    -   -   -   -  

  • viatrix

    Palentu najviše volim s kokicom s graškom.

    avatar

    14.01.2025. (20:49)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Gogo, puno je nas na kukuruzu odraslo.

    avatar

    14.01.2025. (20:54)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Mrr, nisu bili čavli neko nazubljeno koje su kovači kovali od komada stanjenog željeza.

    avatar

    14.01.2025. (20:57)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Viatrix dobar izbor, ja s kiselim vrhnjem.

    avatar

    14.01.2025. (20:58)    -   -   -   -  

  • lijemudro

    Lijepa sjecanja na toplinu djetinjstva .

    avatar

    14.01.2025. (23:23)    -   -   -   -  

  • luki2

    Toplo mi je oko srca samo od čitanja! Majstorica si opisala i pripovihedanja. Zaista, zaista želim ćitati Tvoju knjigu. Sluti na najbolje!

    avatar

    15.01.2025. (00:27)    -   -   -   -  

  • sewen

    Da, mirisi djetinjstva nas mame....

    avatar

    15.01.2025. (01:06)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Lije, Luki, Sewen hvala!

    avatar

    15.01.2025. (09:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...