Trebalo bi češće u prirodu, odmaknit se od vreve i nadisat se čistog zraka....mišancu sam brala po pustopoljinama otoka al sparoge me nikad nisu išle....
19.04.2024. (12:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ti si majstor trenutka, dojma, oblaka atmosfere koja čovjeka obuzme, vodi, gradi. I nisam imao pojma o tvrdim dijelovima i temeljcu za rižoto, a doma imam doktoricu za branje šparoga :). Dakle, to ne bacaš nego kuhaš... Koliko? Dok ne smekša, 20tak min, ocijediš i onda rižicu, najbolje arborio? :))) To mi je zlata vrijedna informacija :)))
22.04.2024. (12:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šparoge- vratila me u djetinjstvo kad sam ih brala s bakom :))) Sreća kad ih nađeš a onda sreća onog mirisa u kuhinji :) Divno :) A što se kuhinje tiče, istina, nema do toga kad netko skuha za tebe :))
24.04.2024. (09:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ vjetar - da. sve one tvrde dijelove u hladnu vodu i krčkanje. I tako da, jedno 20 minuta dok voda potamni. A rižoto ili kozice - šparoge ili panceta - šparoge. Pola vrhova (prethodno kratko blanširanih) stavljam odmah nakon što se ovo drugo malo propirja, zapalim sa malo rakije i krenem sa rižom. Arborio koristim. Ponekad paraboiled. Kad se zacakli, podlijevam sa vodom od šparoga. Nju zagrijem da bude mlaka i malo posolim. pred kraj stavim ostatak blanširanih vrhova šparoga. Ovaj x sam temeljac zaledila, pa ću sad za ovaj vikend rižotić. I hvala ti na prvom dijelu komentara. Od takvog majstora pripovijedanja, puno mi znači. Kiss :*
25.04.2024. (21:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ world - to traganje i branje šparoga je uistinu nešto posebno. Ja nisam stvarno dugo išla u šparoge, pa me ovo dodatno "diglo". A mamin fažol drugi dan tek... :)
25.04.2024. (21:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Aha! Slažem se. Ljub!
18.04.2024. (23:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Nema besplatnog ručka, kaže se.... ;)
19.04.2024. (09:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Lijepa je šetnja i oko tih bunkera. Može se naći dosta šparoga, najviše na težem terenu gdje treba paziti.
19.04.2024. (09:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Trebalo bi češće u prirodu, odmaknit se od vreve i nadisat se čistog zraka....mišancu sam brala po pustopoljinama otoka al sparoge me nikad nisu išle....
19.04.2024. (12:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Potok
I relativno je relativno.
20.04.2024. (17:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Volim istraživati bunkere, a ako se još nađe loja šparuga, to je lijepo ispunjeni izlet.
20.04.2024. (22:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
O da. :)
Uživaj što više.
21.04.2024. (00:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Tako je, mamina kuhanja su uvijek mamina kuhinja!
21.04.2024. (13:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Ti si majstor trenutka, dojma, oblaka atmosfere koja čovjeka obuzme, vodi, gradi. I nisam imao pojma o tvrdim dijelovima i temeljcu za rižoto, a doma imam doktoricu za branje šparoga :). Dakle, to ne bacaš nego kuhaš... Koliko? Dok ne smekša, 20tak min, ocijediš i onda rižicu, najbolje arborio? :))) To mi je zlata vrijedna informacija :)))
22.04.2024. (12:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
WORLD OF A DREAMCATCHER
Šparoge- vratila me u djetinjstvo kad sam ih brala s bakom :))) Sreća kad ih nađeš a onda sreća onog mirisa u kuhinji :) Divno :) A što se kuhinje tiče, istina, nema do toga kad netko skuha za tebe :))
24.04.2024. (09:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ luki2 - drago mi je :) Hvala ti :)
25.04.2024. (20:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@pozitivka - bome istina to što kažu :)
25.04.2024. (20:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ gogoo - ma predivno je gore. Iznenadilo me što je sve čisto, uprkos cestici kojom ljudi idu...od sad ću malo češće. Ko da nisi u gradu.
25.04.2024. (20:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ morska - ja, ako nema grmića, nema šanse da ju skužim. Al Zakoniti ima dobru moć opažanja što se njih tiče :) A za prirodu, istina živa.
25.04.2024. (20:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ potok - ma relativitet je majka.
25.04.2024. (20:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ viatrix - bome je. A što se bunkera tiče - fora je, ali mi se više sviđala priroda oko njih. I šparoge, naravno.
25.04.2024. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ galaxy - baš hoću. I trudim se :*
25.04.2024. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ lastavica - ma nema do njih...
25.04.2024. (20:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ vjetar - da. sve one tvrde dijelove u hladnu vodu i krčkanje. I tako da, jedno 20 minuta dok voda potamni.
A rižoto ili kozice - šparoge ili panceta - šparoge.
Pola vrhova (prethodno kratko blanširanih) stavljam odmah nakon što se ovo drugo malo propirja, zapalim sa malo rakije i krenem sa rižom. Arborio koristim. Ponekad paraboiled. Kad se zacakli, podlijevam sa vodom od šparoga. Nju zagrijem da bude mlaka i malo posolim. pred kraj stavim ostatak blanširanih vrhova šparoga.
Ovaj x sam temeljac zaledila, pa ću sad za ovaj vikend rižotić.
I hvala ti na prvom dijelu komentara. Od takvog majstora pripovijedanja, puno mi znači. Kiss :*
25.04.2024. (21:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ world - to traganje i branje šparoga je uistinu nešto posebno. Ja nisam stvarno dugo išla u šparoge, pa me ovo dodatno "diglo".
A mamin fažol drugi dan tek... :)
25.04.2024. (21:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...