Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Lastavica

    Ima i danas sjajne glazbe. Dobro razmišljaš. Za svaku muziku treba
    razlog, povod i onaj koji sluša.

    avatar

    11.12.2023. (06:57)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    srce svake glazbe je poezija duše stvaraoca i srca slušaoca...

    avatar

    11.12.2023. (07:46)    -   -   -   -  

  • Donabellina

    Jesi , što bi rekli Makedonci POGOLEM , epika i epsko pripovijedanje ti stoji, digresije u tekstu su ti nasušna potreba kao da istrčavaš ne bi li ostalo neprovjereno ono što misliš.
    U svakom slučaju počeo si s glazbom pa eto, neka ona bude "kičma" da ne lomimo koplja uzalud.
    Nedavno vidjeh misao jednog vrlog kritičara da glazba liječi
    Sada, dok ovo pišem , nema nikakvih zvukova oko mene, nisam odjevena ni urešena za izlazak u presivo jutro i da stavim Brahmsa kojeg obožavam - netko od mojih bi pomislio ružno o mojem zdravlju.
    A Brahmasa, Mađarsku rapsodiju ne sluša se tiho, zar ne ?

    avatar

    11.12.2023. (07:55)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    ne znam ko mi se više gadi, oni koji inzistiraju na tome da neku glazbu moramo mrziti, ili oni koji inzistiraju na tome da sve moramo jednako voljeti, svi silni traktati koji su u zadnje vrijeme po kojekakvim medijima i kod nas na blogu napisani, su potpuno promašeni sve osim toga da nam se nešto sviđa, ili ne sviđa je potpuno deplasirano, a bilo kakve zabrane su pogrešne, a licemjerje onih koji bi jedno zabranjivali a drugo baš i ne bi je maligno

    što je slijedeće da nekome tko sluša brahmsa ili fadila toskića zbog toga razbijemo glavu

    avatar

    11.12.2023. (09:47)    -   -   -   -  

  • NF

    U onoj vojsci sam nakon obuke najprije završio u kino sali, poslije po kazni u vešeraju, i to je bilo podnošljivo vrijeme, najviše zato što je u kino sali bio jedan vrsni harmonikaš, uvijek je skromno govorio, samo u priboju najbolji, iako je svirao i uz Hanku Paldum, tada jednu od najvećih zvijezda. Znao je sve, prvo me oduševio kad je jednu večer samoinicijativno odsvirao i otpjevao meni teškom alternativcu dragu ribara starog kći. Tu nije bio kraj iznenađenjima, koju god bih rock stvar započeo on je nepogrešivo lovio na harmonici, bio je tu i jedan Slovenac, isto rock i punk znalac boljeg sluha od mene koji bi mu dao intonaciju i to bi bilo to, apsolutni sluh, ostali smo u kontaktu preko fejsa, skladao je s jednom pjevačicom himnu Priboja kakve se ne bi nitko posramio, supruga mu vodi privatnu knjižaru, a on koliko sam shvatio još uglavnom živi od svirke. Pisao bih još o vrstama harmonika i svašta nešto što sam naučio, al eto, drugarica zove na ručak :D

    avatar

    11.12.2023. (14:16)    -   -   -   -  

  • j.

    Lasto, i te kako, samo se treba potruditi
    Dinaja, čini mi se da je tako, samo što je ta poezija tim tanja što je masa veća
    Annabonni, a slušalice? :))

    Supatnik, stvarno ne bih znao reći, ali izuzetno mi je drago da si načeo tu temu; osobno mi je najbolji orijentir bio taj da baš nikada ne budem među onima koji zabranjuju ili razbijaju glave a još manje da ih ičime i ikada opravdavam; samo se treba recimo sjetiti kako su se i davno i ne tako davno provodili dječaci s dugom kosom, darkeri, pankeri, ovi, oni, svi koji su drugačiji, uglavnom svi koji su bili u manjini i kojima se razbijalo glave često i zbog glazbe i izgleda (Luka Ritz, kada si već spomenuo razbijanje glava, taj je slučaj najpoznatiji, ta je koliko znam jedina temeljito razbijena do kraja); drago mi je složiti se s tobom u osudi Bad Blue Boysa, jer to ubojstvo su upravo oni počinili, pa sam zato u tekstu i pisao o davljenju mačića u vodi od strane onih koji slušaju Brahmsa ili o tome da nisu sve sjenke iste, ako nisi pomislio da je promašen, pa nisi čitao :)

    NF, mene su po kazni stavljali na borbenu stražu, imao sam četrdesetdva dana, i još četdesetdevet obične; prošao sam ubrzani tečaj narodnjaka; mislim da i ovi primjeri o kojima govorim u tekstu brane svaku dobru glazbu; bez obzira na porijeklo; moguće da je zapravo masa kriterij; sve što je masa i većina vrlo je upitno jer dobiva patinu i zamašnjak moći i pretvara se u snagu koja ima volju nadjačavati i obračunavati se?

    avatar

    11.12.2023. (17:47)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Volim glazbu, a samo raspoloženje mi nalaže što slušati, recimo da je
    to dobro, barem s moje točke gledišta. Kad je moja generacija počela
    s rockom, bilo je to zgražanje, a do danas ga rado slušam, jednako kao
    glazbene klasike, sevdalinke, pop, rap i sve što tržište nudi. Pitanje je
    društvenog trenutka što je prihvatljivo a što ne, ne volim klasifikacije,
    mi smo različiti pa i naši ukusi. Jednako je s literaturom. Ponekad smo
    skloni dubokoumnim štivima a nekad neka "limunadica" liječi. Citat na
    kraju mi je začin cijelog posta, sreća što mi se ništa ne peče, inače
    bi bilo pregorelića. Pozdrav:)))

    avatar

    11.12.2023. (17:47)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Što se tiče ovih koji slušaju Schuberta, ako bi stavili u relaciju njihovu brojnost, i broj idiota među njima, mislim da bi rezultat u usporedbi s ljubiteljima Šabana Šaulića obrađenih istom metodologijom bio porazan po ljubitelje Schuberta.

    Što se tiče Boysa, mislim da to treba proširiti pa osim Boysa osuditi i homoseksualce, pošto je ubojica onog mladića na nasipu na Savi od prije nekoliko godina bio homoseksualac.

    avatar

    11.12.2023. (20:11)    -   -   -   -  

  • luki2

    Glazba čini veliki dio moga interesa i života, Kao mala, moji glazbeni idoli i rado sam slušala ( i još slušam!): Terezu, Kemala Montena, Zdravka Čolića, Nove Fosile, Magazin,Srebrna krila, Ljupku Dimitrovsku.....Od stranih ABBA i BoneyM., kasnije Tinu Turner i Whitney Houston...Kasnije je došla Brena...Osobno sam je upoznala, pa počela slušati...Đorde Balašević, Miki Jevremovič.....
    Eto, to su bili neki moji favoriti....
    Hvala na komentaru kod men - odgovorila sam Ti kod sebe. Ljubim!

    avatar

    11.12.2023. (22:36)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Nemam omiljene, niti sam za zabrane, a bome ni ne prosuđujem tuđi glazbeni ukus. Ma sve sam već po prijašnjim anketama o tome... Sad mi je vrijeme za druge teme. :* Uživam u prosincu.

    avatar

    12.12.2023. (00:39)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Nekako imam osjećaj da opada kvaliteta glazbe i da se gube oni pravi izvodači koji to rade srcem. :((( Većina takvih sklada simfonije na nebu :(((

    avatar

    12.12.2023. (08:41)    -   -   -   -  

  • j.

    nema garancije, mislio sam da će mi netko ovdje pomoći, dati neki link na tu lijepu pjesmu o ocu koji se brinuo za obitelj, ili metalcu zbog kojeg pate narodnjaci, ali eto -ništa :)
    supatnik, ne znam za to ubojstvo homoseksualca, pogotovo ne ima li taj zločin kakve veze s glazbom što je ovdje ipak tema (Luku Ritza su presreli na festivalu radi duge kose i vrste glazbe, to je utvrđeno u kaznenom postupku); ako ti znadeš da postoji grupa homoseksualaca koja premlaćuje ljude iz ma kojeg motiva, pa i radi glazbe, ja sam svakako protiv toga; bilo bi u redu čim prije takvu grupu prijaviti policiji; ovo za Schuberta; mislim da nisam nikad u životu bio na koncertu njegove glazbe, baš šteta, jel to izgleda ovako? :)))
    luki2 i Galaksija, hvala na javljanju, kao uostalom i svima od srca

    avatar

    12.12.2023. (08:50)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    hvala ti...

    avatar

    12.12.2023. (11:22)    -   -   -   -  

  • NetkoOdVas

    :))))))

    ajd recimo da si mi ispunio (djelomično) želju da napišeš nešto o Odbrani.

    Na 40 godišnjicu tog remek djela, Croatia Records je hrabro pozvala mlađe dizajnere da grafički obrade te pijesme. I većina ih je napravila izuzetan posao.
    I bio sam prije par mjeseci u Tvornici na tribute bandu kojem se pridružio i Zdenko Kolar.

    Teško je ikome objasniti da su Idoli imali 22-23 godine i da su mislili da je to samo etapa i da "najbolje tek dolazi".

    https://www.youtube.com/watch?v=fFYRimFU3H8

    avatar

    12.12.2023. (11:43)    -   -   -   -  

  • j.

    world, osjećaj je obostran, pogotovo mi se čini da si ti puno mlađa pa mu to daje na težini, ali vidiš da često nije baš poželjno tvrditi takvo što;
    smjehotvorine, šta da Tebi čovjek na sve kaže; ma kakvo hvala, čuvaj nam se :)
    NetkoOdVas; hvala , kao i svima uostalom :)

    avatar

    12.12.2023. (18:07)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Kad se okrenem, sjenka koja me prati je moja....volim kad smo u suglasju, kad se ne razmimoilazimo, kad dišemo ko jedno....već sam negdje napisala da nemam najbolju knjigu, film, pjesmu....ovisi o raspoloženju, društvu, momentu...znam zasigurno šta ne volim, šta ne slušam ni pod razno, ni u kojim uvjetima....to su cajke i po meni i mojim kriterijima neke drugotne pjesme....nikad masa na mene nije utjecala...mogla me samo odbit...oduvijek svoja šta god to značilo... pa .taman bila i jedina......

    avatar

    12.12.2023. (20:41)    -   -   -   -  

  • j.

    morska, da, to je to o čemu sam pisao kada sam pisao o brojkama... ali nije to recept samo za ukus u glazbi ili umjetnosti, takav osjećaj sa sjenkama imam čitav život zapravo u svemu što radim i kako sam postavljen i ostavljen u zajednici oko mene... masa me uvijek zapravo - odbijala...

    avatar

    13.12.2023. (17:37)    -   -   -   -  

  • Zauzete misli

    Ove godine sam ljetovao na Malom Lošinju oduševio me je duet na gitari "Magic guitars" pravi virtuozi 2 sata prekrasne glazbe, čak sam i jedan post posvetio njima. A Cinkuše obožavam skoro na svakom sam njihovom koncertu.

    avatar

    14.12.2023. (08:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...