Komentari

umami.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Elle-o-nora

    Ljepota življenja.

    avatar

    07.09.2023. (01:32)    -   -   -   -  

  • j.

    Kao da slušam svoju Najdražu, Nju su opile perspektive, vidici, mogućnosti kad je ovdje došla na faks, pa Je skoro nakon trideset let pod zemlju povukle; morali smo od tih silnih perspektiva preselit praktički na selo, i sad je dobro, tu sove i ćukovi huču navečer kao da je kraj svijeta. :))

    To sam i djecu pokušavao učiti, to s nepripadanjem, jednom me mali pitao, tata, koja je razlika prema Sloveniji, pa smo odbiciklirali do Čateža, reko vidiš ovu skelu? Ima vozni red, cjenik, nadstrešnicu, betoniran prilaz, zapamti to. Onda odbicikliramo kod nas do Medsava, gle ovo, ista rijeka, al rekao bi čovjek: nešto je divlje u zraku; nema ništa, samo na drvu urezan broj mobitela od skelara, halo Bing. Kužiš, pitam ga? I vidim, skužio je nešto, evo upisao treću godinu Fera :)).

    Šalim se, šalim se. Ja sam nekad znao sanjati rodnu kuću, ništa posebno. Smatram da mjesto veže samo gljive; ljude bi trebali vezati ljudi. Da me staviš na Aljasku, ja bih otišao nabrat vrganje (valjda sad na Aljasci ima vrganja, pitao bih Eskime, to su pošteni ljudi, hoće ti i ženu uvalit, di ne bi vrganje; il bi muharama ogulio crvenu kožu, ha?) i za petnaest dana bih rekao: kak je ovdje dobro. Mislim, ako bih preživio njihove vrganje. I ako bi Najdraža htjela sa mnom, inače teško da bih preživio. Veli da je petnaest km od Zgba najdalja točka Njene tolerancije, gledano od Jadrana na sjever, kad metneš kompas. A ja velim, taj Zagreb, pa nije to Minken, da nema dalje, vele babe kad gataju iz turske da je tamo iza Allianz arene provalija :)))).

    avatar

    07.09.2023. (07:13)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Negdje moraš pronaći sebe, nekome je to rodno mjesto, a nekome ono što ima garanciju

    avatar

    07.09.2023. (08:40)    -   -   -   -  

  • put do snova

    Puno je ljudi koji žive izvan rodnog mjesta, no - ako
    se stvari lijepo u životu poslože onda je posve
    nevažno gdje si rođen...

    avatar

    07.09.2023. (08:47)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Tvoja verzija je točna : @vjetar je vjetrovit, ima ga svugdje i uvijek može pustiti korjenčić , mnogi od nas ne bi to ni mogli ni htjeli. I ja sam od "garancije" i međusobne ljubavi između grada i sebe, ma gdje bio

    avatar

    07.09.2023. (08:52)    -   -   -   -  

  • j.

    ah, dobro je, vidim tvoj komentar kod sebe; da, da, koji sam ja šnelfotograf, čudo jedno; nego, kad sam ponovno pročitao ovo tu svoje trkeljanje iz kreveta od jutros, rekoh, koji je ovo pacijent pisao, jadni ljudi; ništa, odoh sa pauze radit, živili vi meni svi sto godina, pa da vidite moje slabo korijenje, rekli bi, kakav vjetar, to je jedan običan papučar :))))

    avatar

    07.09.2023. (12:10)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Dom je tamo gdje je srce.

    avatar

    07.09.2023. (21:25)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Mjesta me ne vežu. Toliko je ljepote na svijetu.

    avatar

    08.09.2023. (01:20)    -   -   -   -  

  • zemlja2

    Hvala na komentaru.

    Izuzetno ti je lijep post, a ja se slažem sa Ypsilonkom, lp

    avatar

    08.09.2023. (11:40)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Tako ni mene nikad ništa nije vuklo u Osijek, iz kojeg sam otišao s 15 (pa dolazio na ferija i za godišnji, no to se ne računa), čak štoviše, vazda me odbijao taj grad, bez obzira na to što je veoma lijep, prepun raskošnih parkova, spokojnih širokih ulica i divne secesije. Cijeli se život pitam zašto me taj grad toliko odbija, nije to čak ni zbog rata, prvih godina devedesetih kad su se tamo događala mučna sranja, i na koncu sam došao do jedinog mogućeg zaključka - zato što je to grad mojega djetinjstva. Bit će da iz nekog razloga ne volim "energiju" svojega djetinjstva, ali ne bih baš znao zašto. :)

    S druge strane imam i ja jedan grad koji je meni sve, to je London. Kad bih mogao, odlazio bih u taj grad barem triput godišnje, nikad ga se neću zasititi. Tamo sam najviše svoj, tamo sam - na ovoj kugli zemaljskoj - kao kod kuće. Kad smo ja i supruga odlazili u Indiju, mislio sam da ću se u Indiji osjećati kao kod kuće, no ta Indija u kojoj bih se ja mogao osjećati kao kod kuće ne postoji već stoljećima. Ova današnja Indija, sa zastrašujućim apokaliptičnim gradovima, gradovima bez trgova, bez sveg onog skladnog urbaniteta kakav postoji u Europi, jako me energetski iscrpljuje.

    Šteta je što nam nisi otkrila koji je to grad koji je tebi sve. :)

    avatar

    11.09.2023. (21:48)    -   -   -   -  

  • matebalota

    Svugdi je lipo, ma je doma najlipše.

    avatar

    12.09.2023. (17:54)    -   -   -   -  

  • Zauzete misli

    jako puno sam gradova obišao, svaki ima nešto svoje - stanovnike da li bih mogao postati jedan od njih ne znam

    avatar

    14.09.2023. (05:58)    -   -   -   -  

  • Euro

    Gdje se covjek osjeca ugodno tu je najljepse.

    avatar

    14.09.2023. (10:52)    -   -   -   -  

  • eum

    Sretan ti i radostan Božić i božićni blagdani!

    avatar

    25.12.2023. (01:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...