Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • TEATRALNI

    Teatralni ne bi bio Teatralni da ne poveže filmove a i neke druge tv projekte sa filmom o kojem je post. :D Ps fotke zasad funkcioniraju na vanjskom serveru.

    avatar

    14.06.2023. (13:55)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Pročitao sam samo ovo prvo od @isabel i makar sam upoznat sa povješću i ratom i za mene bi vjerojatno ovo bilo preteško,

    avatar

    14.06.2023. (15:09)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -GOGO-Bloganje se ne sastoji samo od trčanja na kratke staze nego i od maratona :) Ali ako si pročitao Isabelči to je već puno, njeni komentari su mi oduvijek bili polemička inspiracija kao što mi je ovdje njen komentar bio inspiracija za povezivanje 2 različita a opet u puno stavki slična filma. Baš smo u to vrijeme dijelili dojmove i o ovom filmu iz 2019 pa sam se sjetio te prepiske sad kad sam napokon i ja pogledao film "pijavice". Tema je teška kako Isabelči sama kaže "olovna" ali treba se i o tome kroz film. Iako nema puno takvih scena sa ratišta fokus je više na refleksije prošlosti u sadašnjost a sličan koncept je i u "pijavicama" to je jedan od razloga zašto sam napravio poveznicu između ta 2 filma iako se sukus recenzije odnosi na "pijavice".

    avatar

    14.06.2023. (20:32)    -   -   -   -  

  • starry night

    više visim na internetu i promiče mi hrpa dobrih filmova, pa mi je tvoj blog postao smjernica za domaće filmove koje svakako treba pogledati, a @isabel fantastično nadopunjuje tvoje tekstove; od ratnih filmova, ove koje spominješ nažalost nisam gledala, a od ratnih mi je ostao dobro upamćen Brešanov Nije kraj

    avatar

    14.06.2023. (23:18)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Fali mi Isabelči stvarno su joj komentari bila vrhunska inspiracija za same polemike ili kao ovo sad prilog jednom novom postu. Isto vrijedi i za tvoje komentare vjerujem da će biti postova kojima će biti izvanredna nadopuna. Filmovi zapravo nisu ratni nego se samo referiraju na političku situaciju za vrijeme rata (pijavice) a (kradljivac uspomena) ima tih flashback ratnih scena koje su samo jedan dio priče u svakom slučaju poprilično kvalitetan deprimirajuć i realističan film. Hvala na pohvalama i na podsjetniku "nije kraj"sam gledao ali ga još u ovih pet godina nisam imao u recenzijama to bi mogao biti materijal za neki post u bliskoj budućnosti.

    avatar

    15.06.2023. (00:09)    -   -   -   -  

  • starry night

    Da, iako je teško komentirati bez gledanja filma, kad pišeš o kratkim, uvijek ih odgledam.

    avatar

    15.06.2023. (00:31)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Nažalost prvi film iz 2007 je skinut sa servera,drugi se može pogledat linkao sam ga u post pod "pijavice" ali pažnja oglasi koji se naseru doslovno svake dvije minute ubiti će ti volju za gledanje. A što se tiče tvojih komentara na njih sam mislio općenito ne konkretno na ovoj temi.

    avatar

    15.06.2023. (00:34)    -   -   -   -  

  • luki2

    Glasam za film "Kradljivac uspomena". Nemam problem s politikom u filmovima, dapače....Volem - rekao bi Đole...."Pijavicu" nisam gledala, ali nekako mi se čini da mi se ne bi svidio na prvu....Ljubim!

    avatar

    15.06.2023. (00:47)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Samo da te pozdravim u prolazu :)

    avatar

    15.06.2023. (13:30)    -   -   -   -  

  • sewen

    Volim sve filmove koji imaju touch istine, pogotovo s naših prostora...

    avatar

    15.06.2023. (15:40)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Naravno da se sve vraća i plaća s kamatama. Gdje bi bili kad to ne bi bio slučaj? ;)

    avatar

    15.06.2023. (16:02)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -LUKI-Glasaj sigurno NEĆEŠ pogriješiti, film je izvanredan doduše traži puno koncentracije i poznavanje nekih činjenica iz bliže povijesti ali i nama koji nismo baš jaki na tom terenu može biti svatljiv po drugom parametru. Samoj fabuli i projekciji iste na uloge u filmu svaki od njih ima neku svoju priču koja se povezuje u jednu kompletnu. Niti meni ne smeta politika u filmu (onaj tko ti je to rekao laže ko kradezeovac :D) upravo je film (uz predstave naravno) jedino mjesto na kojem mi politika ima prolaza jer su to oblici izvedbenih umjetnosti koji istu tu politiku dovode u pitanje problematiziraju i u nekim slučajevima i parodiraju (tipa satiricomi poput news bara, predstava u "Kerempuhu" ili iznimki satiričnih ruskih klasika poput "revizora") Jedina zamjerka koju imam na konto "pijavice" je spomenuta monotonija znam da istu svaki film u principu ima ali ovdje stvarno dominira, to je po meni jedini minus ovog filma kao i loš ton ali to ipak nije do filma nego do "kvalitete" zvuka tokom uploada. Sve drugo je u principu na mjestu jedino što me je odbijalo pomalo je ta monotonija ali ima i dosta mistike pa se tako taj višak iste kompenzira.

    -SHADOW-Otpozdravljam iz pune pripravnosti :)

    -SEWEN-Onda su ovi idealni za tebe, i ja volim igrane filmove bazirane na natruhama dokumentarizma.

    -POZITIVKA-A da, bar onako generalno ali ovdje (u drugom primijeru) je to i loše jer je tokom rata bio na pravoj strani (oponent miloševićevog režima) a ta prošlost ga sustiže kad se vrati u Beograd. Poruka: i pošten nekad najebe. Je da se radi o iznimkama ali one potvrđuju pravilo klišejska premisa ali istinita :)

    avatar

    15.06.2023. (19:50)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Teatralni: Naravno, za sve je potrebna neka osnovna baza podataka, tako i za povijest. I pomislila sam na parodiju...:)))Vooolim ruske klasike! Iz svega što si naveo - ne gledam Pijavice! :))) Ljubim!

    avatar

    16.06.2023. (00:46)    -   -   -   -  

  • NF

    sadržaj djeluje jako zanimljivo mada ni meni nije omiljena tematika, od filmova koji se bave ratom i poslije rata svidio mi se onaj bosanski ajmo reći aforistični s dva tri junaka i hrpom novinara i umproforaca, ne mogu se sjetiti naslova, al volim sve u stilu kazališta apsurda, što ratovi danas, nažalost jesu, samo sa stvarnim žrtvama.

    avatar

    16.06.2023. (10:34)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -LUKI-"Revizor" i ekipa iz te predstave su me se tako dojmili da sam 2 puta pogledao evo za lagani trowback prva recenzija druga nadopunjena i i treća kao zadnji dio serijala o zanimljivostima iz predstava to je jedan primijer političkog kazališta koje parodira politiku sustav licemjerje...to je trenutno jedini ruski klasik koji sam gledao u HNK a da je satrirčan.Normalno da to volim vidjeti i na ekranu ali "pijavice" su ozbiljan film koji to problematiziraju na ozbiljan crni realističan način. Što se tiče "kradljivca" iako sam ga 90% povezao tih 10% još visi u zraku jer bez detaljnog poznavanja stvarnih činjenica te neke natruhe priče se teško polove. Iako "pijavicama" zamjeram monotoniju (takve filmove inače zaobilazim u širokom luku) ipak se preko nje može preći zbog te spomenute mističnosti po meni filmu kronično fali napetih intrigantnih trenutaka pa ne mogu reći da je vrhunski daleko od toga. Ljub.

    -NF-Ne mogu se sjetiti niti ja, nije da sam gledao baš sve ali poanta je što se takvih filmova tiče da ratovi i jesu apsurd i to najgore vrste-sa gubitkom ljudskih života.

    avatar

    16.06.2023. (10:59)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Ne volim takve stvari...previše ih je u životu.

    avatar

    16.06.2023. (20:10)    -   -   -   -  

  • zemlja2

    Hvala n komentaru, a još više na instrukciji za uploadanje.
    Puno mi je pomoglo
    LP.

    avatar

    17.06.2023. (11:45)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -MECA-Upravo ih je zato i na filmu, jer ih je i u životu-kad ih ne bude u stvarnosti onda ih neće biti niti na filmu (osim ako se neće snimati neki SF) film/predstave su samo projekcija stvarnosti i treba toga što više jer je to upravo i poanta-adaptirati stvarnost onako kakva i je i problematizirati istu. Gledam realistične stvari ne bajke.

    -ZEMLJA-Nema na čemu.

    avatar

    19.06.2023. (22:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...