Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • TEATRALNI

    Fotke su screenshot sa face stranice "nedjeljom ujutro subotom navečer"

    avatar

    26.03.2023. (18:58)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    gledala sam inserte iz tog filma, čim dođe na TV, odmah gledam :)

    avatar

    26.03.2023. (19:54)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Volim horore, ali se plašćim gledati ih :))
    Ovo sa zombijima mi je jezivo...

    avatar

    26.03.2023. (19:54)    -   -   -   -  

  • sewen

    Apropo "Srbina" čuja sam puno lipih reakcija, ali i Tebi fala na osvrtu. Jefva čekam pogledati film...

    avatar

    26.03.2023. (20:08)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Nema potrebe za time, film je linkan na kraju posta doduše ton je katastrofalno loš ali nekak se pregrize :)

    -MECA-A da, zombiji jesu jezivi samo ovdje niti blizu kao u američkoj kinematografiji. Ovo je satira svojevrsni eksperiment a pozadina priče je parodiranje nacionalizma i primitivizma, humoristično je koncipirana priča pa ne očekuj horore ravne "pogrešnom skretanju" ili "petku 13-om" jako daleko od toga formom konceptom pričom i sadržajem. :)

    -SEWEN-Naravno kad je redatelj jedan od onih koji su se praktički specijalizirali za komediju ali na temstski određen način, "nedjeljom ujutro subotom navečer" rezimira slična pitanja samo kroz drugu formu fabulu i interpretaciju. Serija je inspirirana stvarnim životnim situacijama mislim na "nedjeljom ujutro subotom navečer" a "posljednji srbin u Hrvatskoj" je projekt u kojem je fikcija podignuta na jednu višu razinu sa intenzivnim doticajem realnosti kroz pitanja koja su podloga toj istoj fikciji.

    avatar

    26.03.2023. (23:38)    -   -   -   -  

  • luki2

    Koja ideja za film! Genijalno! Tvoj osvrt je odličan, i na kraju si ostavio poslasticu - film! Hvala na divnom osvrtu - vrlo aktualna tema očito do danas - a mislim da je ovdje prikazana čak i na jedan posebno duhovit način....Naravno, preko drugog žanra - horora....Primiti krv od nekoga, iako je Srbin...kako dobro!!!! Odličan! Uživala sam čitajući, ali ću i pogledati film, iako nije moj žanr. Baš radi Tvog osvrta. Ljubim!

    avatar

    27.03.2023. (00:04)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Je ali od Ličine ništa manje niti nisam očekivao a ovaj dio o "primanju krvi iako je srbin" sam morao dva puta citirat da se poentira jedino mi se gadi što su desni papci skočili na zadnje noge i što je to ni manje ni više nego bujaner velimirec (ogavan tip) ali njegovom lajanju usprkos film je realiziran. Osim filma svakako preporučam da pogledaš i "nedjeljom ujutro subotom navečer" stvarno to mi je jedan od najdražih tv projekata novijeg datuma (u tu kategoriju trpam sve snimljeno unazad deset godina i koju godinu više jer pod davnije projekte računam one snimljene pred 20+i više godina) nisam ta 2 projekta povezao slučajno kad sam pročitao da je "posljednji srbin u Hrvatskoj" bio ideja paralelno u vremenu kad je bila aktualna i serija nisam dvojio trebam li tako koncipirati post. To je iz ove perspektive gledano specifičan redatelj jer se kroz komedije i satiru posvetio problematiziranju nacionalizma primitivizma a uvijek sa nekom inovacijom i novim kutom gledanja na problem. "Nedjeljom ujutro subotom navečer" kroz kvartovsku šemu "srbin" kroz lagani SF. A i onaj projekt "hejt sloveni" bi se dao svrstat u tu kategoriju iako je tema isključivo cyberbulling ali poveznica je primitivizam jer su i Internet imbecili isto kao i nacionalisti-primitivci. Usput što se tiče žanrova ljige ljubilice i sf stvarno nisu moji žanrovi ali iznimke se nađu konkretno "posljednjeg srbina u Hrvatskoj" iako ima natruhe sf-a treba gledati kao satiru jer satira zapravo i je. Hvala ljubim i ja tebe :)

    avatar

    27.03.2023. (00:59)    -   -   -   -  

  • zemlja2

    Hvala na interesantnom komentaru.
    Sviđa mi teza o paralelnom svemiru.
    Slažem se za coprnice.
    A propos paralelnog svemira, imala neobično iskustvo.
    Prije cca 2 god. bila na moru, u jednom apartmanu , sama u kući, kada se je u noći upalilo svijetlo i klima.
    Podsjeća me na Davide Icke, koji je imao slično iskustvo, koje je opisao u jednom svom romanu.
    Ne sjećam se više kojem.
    Njemu se je upalio kazetofon s glazbom.
    Do danas nisam to ispričala.
    Nemoj ni ti, da ne misle da sam munjena. Ha ha.
    lp

    avatar

    27.03.2023. (18:38)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ...gledao, film po mom ukusu, volim kritiku društva kroz parodiju i satiru :)... u filmu se jasno kritiziraju svi nacionalizmi s ovih prostora koji su donijeli toliko zla, i srpski, i hrvatski, i bošnjački... da malo spojlam, čak i slovenski nacionalizam, ona karta Velike Slovenije je mrak :)... ne znam jel' to redatelj filma, ili neki kritičar negdje istaknuo, ali stvaranje Novosrba sam shvatio kao aluziju na tzv. srpski svet... neke od najboljiih fora iz filma su mi kad se ustašoid obrati Hrvojki: Zora puca!, a ona odgovara: Mama ti se puca!, ili kad su Drakule saznali da su Srbi imuni na virus: Srbi su nebeski narod, bog te jebo! :))... i za kraj, ima čak i poveznica s filmom dr. Strangelove u liku generala koji stišće gumb i baca humanu bombu na Hrvatsku, dosta sam spojlal :)... odličan film :)

    avatar

    27.03.2023. (22:01)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -ZEMLJA-Nema na čemu :))

    -KVISKO-Da nacionalizam se problematizira na generalnoj razini i hrvatski i bosanski i slovenski i srpski, haha a karta velike Slovenije mi je bila top mislim da u filmu ne postoji scena na koju sam jače odvalio nego na nju :)) ja sam ga nekako povezao s "don't look up-om" baš zbog tog djela u kojem političke velesile lansiraju humanu bombu, uglavnom replike u scenariju su izvanredne. Nisam niti očekivao manje kad je redatelj filma isti kao i tv serije "nedjeljom ujutro subotom navečer" kroz oba projekta se potežu ista pitanja samo iz drugog kuta gledanja. Pogledam link tokom sutrašnjeg dana sad mi je malo kasno. Ps nema veze kaj si spojlal važno da ja nisam :))

    avatar

    28.03.2023. (00:08)    -   -   -   -  

  • NF

    gledam prosvjede po svijetu, zadnje u izraelu, nisam više siguran koliko su predvidivi i koliko ih veliki igrači drže pod kontrolom

    avatar

    28.03.2023. (07:03)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -NF-Pitanje što će još sve biti

    -KVISKO-Eto, pogledao sam recenziju film nisam jer sve manje pratim stranu kinematografiju čak i klasike ali vidim po tvojoj recenziji da ima poprilično dodirnih točaka sa "srbinom" iako je kod ovog filma iz mog posta fokus u prvom redu na nacionalizam i primitivizam a sve ovo drugo je stavljeno kao bonus da nadopuni scenarij.Slučajno se baš potrefilo da je film izalzio u predpandemijsko vrijeme pa je i redatelj izjavio (mislim baš u videu oko spota "hejt sloveni") da su ga optuživali kako je on "odgovoran za pandemiju" jer je film o virusu izašao baš kad je ovdje došla korona. Isto je nešto izjavio i o nastavku "posljednjeg srbina u Hrvatskoj" u obliku filma "Hrvojka Horvat u vrtlogu totalne perspektive

    "Jedan od osam projekata odabranih za sudjelovanje na ovogodišnjem Europskom žanrovskom forumu je i novi dugometražni igrani film redatelja i scenarista Predraga Ličine i producentice Vanje Sremac (Terminal 3), Hrvojka Horvat u vrtlogu totalne perspektive. Cilj Foruma je povezati regionalne i europske žanrovske filmaše, filmske kompanije i producente, a odvija se u organizaciji festivala Fantastic Zagreb, Imagine iz Amsterdama i Black Nights iz Tallinna".

    "Hrvojka Horvat u vrtlogu totalne perspektive je znanstveno-fantastična komedija u kojoj glavna junakinja superheroina Hrvojka Horvat ima moć putovanja kroz vrijeme. Ova politička satira smještena je u 2061. godinu, kada su zemlje zapadnog Balkana integrirane u novu državu koja se zove Velika Crna Gora. Hrvojka Horvat iskoristi svoje supermoći i otputuje u prošlost, kako bi spasila svoju zemlju od okupacije te promijenila sadašnjost, odnosno budućnost".

    Vjerovatno će i to biti realizirano projekt s radnjom u daljoj budućnosti i opet u formi političke satire sviđa mi se ta ideja samo mi je žao (kako ipak volim i realističnije stvari) što nakon prve sezone 2012-e nije realizirana i druga sezona "nedjeljom ujutro subotom navečer" a imala je potencijala da se napravi i film.

    avatar

    30.03.2023. (13:05)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Primitivizam je najogavniji žanr našeg doba. Nema veze sa temom, ali evo aktualan primitivizam o našoj gradonačelnici ovdje, ne znam ako si popratio... Svaki uradak protiv podržavam, pa iako je oblik koji mi nije baš drag, ali uvijek treba skretati pažnju na "problematiku". Primitivčine će uvijek "izvrnuti pilu". ;)

    avatar

    04.04.2023. (20:35)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Nisam pratio vijesti nastojim zaobilazit maximalno jer se u njima čast iznimkama ne može čuti ništa osim sranja a i ove primitivčine kao bujaner velimirec koji je primijer primitivčine koji je skočio na zadnje noge zbog ovog filma je već previše da ne spominjem imbecile koji kleče na trgu kao "šećer na kraju" ali tvoj komentar me naveo da malo izguglam. Nisam znao da imate tako mladu i zgodnu gradonačelnicu-čestitam svaka čast, volim kad se vrata otvore mladim progresivnim snagama na političkoj sceni i čitam baš o seksističkim ispadima. Ništa novo i poražavajuće do daske. Ovo je zapravo film koji problematizira i parodira primitivizam u nekom generalnom smislu obuhvaćeni su nacionalizam i homofobija što su stavke primitivizma. Redatelj ima taj neki svoj sistem u koji ubaci i dozu provokacije po reakcijama vidi se i iz orbite marsa vrlo uspješne što me uvijek razveseli.

    avatar

    04.04.2023. (21:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...