Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Annabonni

    nije moje područje i ne mogu suvislo komentirati ovaj tekst, ali se sjećam jedne školske eksurzije kada smo bili u Beogradu baš u vrijeme utakmice izmedju Zvezde i Partizana !!!

    Moji maturanti obavezno na utakmicu : mi ostali pod obavezno čekamo uz autobus za dalje, a grupa mladića Beogradjana obratila nam se riječima : NE brinite profesorko, mi ćemo da ih sprovedemo ulicom za razlaz Partizanovaca , jer svi Hadukovci su i Partizanovci.....Tako je i bilo i tad sam prvi put shvatila, da nogomet nije samo igra nego veliko rivalstvo u kojem su Partizanovci štitili Dalmatince do autobusa, štiteći ih od Zvezdaša.....

    A dalje od Kolindinog skakanja i navijanja nisam stigla.....

    avatar

    12.06.2021. (23:00)    -   -   -   -  

  • luki2

    Obožavam gledati dobar nogomet - a to je upravo i europsko i svjetsko nogometno prvenstvo. Gledala sam do sada sve, i nesternog nogometaša koji se onesvijestio - na sreću se sve ipak dobro završilo. Crvena Zvezda - uvijek je pretim, od djetinstva i navijam! Bila sam i u Zvezdinom Muzeju i bila oduševljena kad sam bila u Beogradu. Zvezda iga odlično!!!! I za mene to nema veze s politikom, nacijom, vjerom, lokalpatriotizmom - ima veze samo s igrom i nogometom. Ako se netko pita zašto Zvezda - nema pojma. Od malena mi je najdraža. Eto tako - izbor srca. Pusa!

    avatar

    12.06.2021. (23:03)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ne znam i ovaj sustav sad je na neki način totalitaran konzumerizam koji si spomenuo u postu i kapitalizam koji ga potiče,a potiče i nejednakost a nije niti sport što je nekad bio iako je Dalić najbolji izbornik u zadnjih deset godina. Ipak nekako sam skeptik da će se ove godine ponoviti ono od prije 3. Ono je bila senzacija za to je ipak trebao duži period 98-2018

    avatar

    12.06.2021. (23:06)    -   -   -   -  

  • NetkoOdVas

    Zanimljivo i lijepo osobno argumentirano.

    Volim sport jer uči prihvaćati poraz kao sastavni dio života.
    Fanatik sam NBA, Bird mi je jedini životni idol.
    Nogomet....obožavam velike turnire. Ima nešto gladijatorsko...kada se u trenu stvaraju kolektivne memorije generacija....

    avatar

    12.06.2021. (23:16)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Ja sam bila sportašica, muž sportaš, kćer u statusu vrhunske sportašce po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora....nagledala se svega....stoga zagovaram samo amaterski, rekreacijski i zdravstveni sport....sve drugo je drugo....sport, ali i velika kužina kojoj je često back ground veći od same predstave...

    avatar

    12.06.2021. (23:30)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    kaže se... nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu.... ne pratim nogomet... moj suprug da... jučer sam gledala na tribinama onu dugu, ubitačnu tišinu dok su se lječnici borili za mladićev žjvot... a onda aplauz kao znak... oživjeli su ga... bio je to vrhunac ljudskosti... dokaz postojanja dobrote u ljudima... :)

    avatar

    13.06.2021. (05:22)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Dobro je što me nikad nisu držale navijačke strasti. Jedino je
    moj stariji sin svojedobno primijetio da pobjeđuje tim za koji
    trenutno navijam, pa bi me zvao svaki put kad reprezentacija
    ili igrač ne stojei najbolje da dođem i pomognem navijanjem.
    I uvijek je pobjeđivao taj tim ili taj pojedinac.

    avatar

    13.06.2021. (06:45)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Mi smo kući svi bili sportaši, neki manje neki više uspješni, ali ljubav sa terena je prenesena i na ljubav preko ekrana.
    StaraMajka nas je uvijek nekako s gnušanjem gledala uz obveznu napomenu da bi i prvenstvo franja (kako se to još kaže, pikula?!) gledali, vikali i živcirali se.
    Poprilično smo temperamentni, pa i iz naših usta izlaze razne bljuvotine u žaru borbe, pa bi ona revno trčala po kući zatvarajući sve prozore da nas susjedi (koji su isto tako zdušno navijali) ne bi slučajno čuli i poremetili sliku nas kao idilične i fine obitelji što bi opet postajali kada bi se oglasio posljednji zvižduk.
    Jučer sam se kladila na par utakmica, nemam taj običaj osim na europskim i svjetskim prvenstvima, čisto da mogu odabrati jednu stranu kada naši ne igraju i više se uživjeti u igru.
    Prisjelo mi je sve jučer, onaj prazni mrtvački pogled koji je režiser bezdušno zumirao mi se duboko urezao u svijest, u podsvijest i od jučer svako malo izranja na površinu.
    Jebo pare, jebo ovaj sport (ovo i dalje "glumim" kočijaša u žaru borbe), koji se sveo samo na snagu, brzinu, silu, ostavljene i zaboravljene sve tehnikalije i samo tko će jače i brže zagrebati po vrhu uspjeha.

    Oprosti na mojoj dužini.
    Sjajn tekst Vjetre, puno, jako puno puta sam to rekla, meni je svaki tvoj osvrt poslastica, pa bio on i ovako gorak

    avatar

    13.06.2021. (07:56)    -   -   -   -  

  • Litterula

    Slušala sam u emisiji povijest četvrtkom kako su i u doba staroga rima postojale organizirane navijačke skupine koje su značajno utjecale na javno mišljenje i imale i politički utjecaj. Je li se išta od tada promijenilo, pitam se.

    avatar

    13.06.2021. (08:35)    -   -   -   -  

  • jelen

    Sve je to Igra Svjetovnoga Tigra. Srećom sportove ne pratim osim boksa. Kad je u ringu Tyson Fury onda za njega navijam, a inače za "underdog-a".

    avatar

    13.06.2021. (10:20)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Izvrsna promišljanja, odličan tekst! :))) lijepo te pozdravljam!

    avatar

    13.06.2021. (14:21)    -   -   -   -  

  • Duga s greškom

    svake (dvije) godine u lijepoj našoj mi imamo 4mil izbornika. Nogomet prate svi, i svi su veliki stručnjaci, i izbornici su p**eri koji ne znaju svoj posao :)

    Svjesno bojkotiram gledati prvenstvo (bolja polovica se peruta od muke- bogu hvala na dvije televizije u 60m2 stambenog prostora) :)

    ja ću biti onaj kampanjac koji će tekmu pogledat kada hrvatska bude igrala (polufinale) :) ali treba vidjeti s izbornicima hoće li :)

    avatar

    14.06.2021. (10:01)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvala J...a nogomet me ne zanima:)))

    avatar

    16.06.2021. (14:49)    -   -   -   -  

  • isabel

    "moderno gladijatorstvo, u kojemu zahtjevi sponzora i oplođivanja kapitala nadmašuju van svake sumnje prirođene mogućnosti mladih tijela u utrci za loptom...."
    sve si ovim rekao i svaka ti čast, ovo je surovo sirova istina današnje nogometne "arene",
    tp.

    avatar

    18.06.2021. (22:07)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Jedino za što navijam jest da naši ispadnu čim prije i spase me kvartovske euforije. I susjeda koji vrište kao na klanju. I bombi s balkona. Jebote veselja.

    avatar

    22.07.2021. (14:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...