Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • V

  Ako bude novi lockdown, a nekako vjerujem da hoće, meni se (vjerojatno) neće nešto bitno promijeniti u svakodnevici, ali, kako će se poklopiti sa zimskim danima, nije naodmet opskrbiti se i s nešto knjiga. Problem je jedino što ja kad se za nešto ulovim, onda to brzo nestane.
  Dakle, kad su knjige posrijedi - budu jako brzo pročitane.
  Nešto promjena bi moglo biti jedino zbog očiju, koje se brzo umaraju. Zbog njih već godinama i ne čitam koliko bih to htjela.

  A inače ne biram previše... odabirem sve dostupne naslove koji mi se dopadnu, i volim kad me neki od njih pozitivno iznenade.

  avatar

  08.10.2020. (15:31)    -   -   -   -  

 • Moslavac

  Trenutno čitam dvije knjige. Jedna je vrlo zanimljiv putopis Jose Luis Peixota o Sjevernoj Koreji, najzatvorenijoj zemlji na svijetu. Budući da su im pri ulasku u zemlju oduzeti mobiteli, knjige, foto-aparati i ostalo, nema fotografija. Ipak, vrlo zanimljiva knjiga.

  Druga knjiga je Politička znanost - predmet i suština. Trenutno se "borim" s izabranim tekstovima Karla Manheima. Sinteza različitih perspektiva kao problem političke sociologije od istog autora upravo počinjem čitati.

  Kada mi se neda puno mozgati rado pročitam koji kvalitetniji vestern, problem je u tome što ih u lokalnoj knjižnici baš i nema puno. Nekada je to bio vrlo popularan žanr, sjetimo se samo Winnetoua ili Old Shatterhanda prema kojima su snimljeni i filmovi koje smo mi klinci naprosto obožavali.

  Ipak, najviše čitam stručnu literaturu iz područja elektronike i radiotehnike.

  avatar

  08.10.2020. (22:55)    -   -   -   -  

 • Mikitarije

  Na svoju veliku sramotu priznajem da jako malo čitam zadnjih desetak godina. Pročitam uglavnom samo ono što moram zbog posla. Kad se samo sjetim da sam skrivećki noću čitala, a slova sam osvjetljavala baterijom. Čak sam jednom za vrijeme nedjeljnog ručka u krilu imala 20.000 milja pod morem jer se nisam mogla odvojiti od knjige. Kad je mama to vidjela, uzela mi je knjigu iz krila i bacila u vatru. Nije time slala negativnu poruku, nego ručak je ručak, a knjiga je knjiga.

  avatar

  09.10.2020. (09:06)    -   -   -   -  

 • medlife

  Grisham mi je odličan, ali nažalost nisam stigla pročitati puno od njega. Morat ću kad uhvatim vremena.

  avatar

  09.10.2020. (10:10)    -   -   -   -  

 • durica

  Sramota je priznat, al jako slabo čitam u zadnje vrijeme, bavim se školom svog prvašića, i tako sam umoorna od svega da zaspim uz tv, al, nešto sam malo ljubića i krimića čitala ljetos onih koji se kupe na kiosku

  avatar

  09.10.2020. (12:21)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Neka sam zlatna sredina po pitanju čitanja, nisam ekstremno zagrižen a nisam ni protiv štoviše. Ima situacija kad me to umara na energetskoj razini pa prođe i pola godine a da ne pročitam sve, a ima i slučajeva kad je dovoljno zanimljivo da pročitam sve u par dana u par tjedana najkasnije. Što se tiče stručne literature to su knjige o filmu i kazalištu, zadnji roman koji sam čitao je bio "8.povjerenik" po kojem je i nastao izvrstan film 2016. a 2018 je imao premijeru, a u romanima općenito volim trilere bilo političke bilo klasične. Zadnji politički triler koji sam čitao je "matareški krug"

  avatar

  10.10.2020. (12:03)    -   -   -   -  

 • križar

  Preselila, čekam internet, pa čitam jedinu knjigu koju nisam pročitala od MJZagorke, prvi kriminalistički roman u Hrvata, Kneginja iz Petrinjske ulice. Jučer sam, nakon tri mjeseca pfuuuu pročitala Malog Prinza na njemačkom, a krajem prošlog mjeseca, na engleskom, knjigu moje ćere ( ima je na eng. I američkom tržištu, sam ne kod nas)The tale of wichises!!!!

  avatar

  10.10.2020. (15:14)    -   -   -   -  

 • Just me

  Zadnja dva tjedna čitam deklaracije na farbama i srestvima za čišćenje. S obzirom da sam u ovoj seobi naroda izvukla hrpu knjiga veselim se trenutku kada će sve doći na već kupljene police. Tada ću krenuti redom....ugrijati se u ovo hladno doba :))

  avatar

  12.10.2020. (00:03)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Midsomer murders, prvo romani pa serija :-)).

  avatar

  14.10.2020. (17:09)    -   -   -   -  

 • Bookeraj

  @V - priznajem da se s nekim knjigama, posebno publicistikom, dugo gnjavim, ali najčešće ne odustajem.

  @Moslavac - jao, Winnetou i Zane Grey, najdraži romani iz djetinjstva!

  @Mikitarije - mislim da sam valjda pet godina čitala tek tu i tamo, dok su došla djeca, obveze... Sad su djeca veća, pa se polako vraćam knjizi. Kad kažem knjizi, mislim knjigama :)

  @medlife - odličan je, sve što sam čitala je onako kako treba biti za sudsku dramu :)

  @durica - isto tako, suosjećam :)

  @Lucid-Theatral - Baretićevog Osmog povjerenika sam čitala čim je izašao, to je bilo tako popularno osvježenje na domaćoj književnoj sceni da je to brzo pokupio i mainstream, svi su to tada čitali, u medijima se o tome pisalo i nije čudo da je snimljen film.

  @križar - nešto me od djetinjstva ne ide MJ Zagorka, ali zato ovaj teen adult žanr, baš mi odgovara.

  @Just me - veselim se za tebe :)

  @Zlica - to postoji? Romani? Mislim da si time zauzela veći dio idućeg desetljeća :)

  avatar

  21.10.2020. (12:42)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...