Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


 • morska iz dubina

  Bravo!
  Sve više od tog bi bilo manje.

  avatar

  26.01.2020. (17:23)    -   -   -   -  

 • nema garancije

  Iskreno, meni nešto žao te dičice koja moraju ponavljati..., to im je
  pečat za cijeli život, pad na prvoj stepenici. To što ti navodiš je
  nešto drukčija priča, to nedolaženje u školu..., treba obarat roditelje.
  Svakako sve mora biti u interesima djece, uz dužno poštovanje
  samoprijegoru većine prosvjetnih djelatnika. Treba se zamislit:)

  avatar

  26.01.2020. (17:33)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Pribjegava se tome, kad padnu druge bolje ideje...

  avatar

  26.01.2020. (17:46)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Za moj pojam učitelj kojem je dijete palo prvi razred, trebao bi dobiti otkaz, jer nije podučio dijete minimumu gradiva za prvi razred, što je nedopustivo. Pa i dijete koje iz nekog razloga ima smanjeni broj sati, trebalo bi dobiti minimum znanja za ono malo vremena koje provede u školi. Razni mogu biti razlozi za smanjenu satnicu, od bolesti na dalje. Ako neko dijete ne dolazi u školu iz hira, i to je problem učitelja, koji ga nije zainteresirao za školu. A ako roditelji ne daju djetetu da ide u školu, onda je to problem socijalnih službi.

  Čini mi se ipak da to nema veze s rasizmom i šovinizmom, već da je univerzalno pitanje. Bila je situacija da moje dijete zbog bolesti nije ispunilo satnicu, a profesor nije imao razumijevanja. Kad sam im pod nos gurnula stotinu nalaza, ostali su šokirani. Meni su povjerovali, a mom djetetu, koje je prethodno pokazalo iste nalaze, nisu. Eh, koliko sam se u životu morala boriti na svim frontovima za svoju mladunčad, baš kao lavica, nije ni čudno da se dogodilo što mi se dogodilo, kad sam se konačno trebala opustiti i uživati.

  Moje dijete danas stanuje u kvartu, poznatom po brojnoj romskoj zajednici. Veli da uopće nema problema s njima, da je mahom riječ o pristojnim ljudima. Djeca su im isto ok.
  Btw. pričao mi frend iz Ri, da je o njihovoj glavnoj fešti bio kod prijatelja u barakama na Pehlinu. Veli on, izvana baraka, iznutra bogato uređeno i prelijepo :))) Toliko o tome :)))

  avatar

  26.01.2020. (17:48)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  tvoja zadnja rečenica je istina... s dodatkom... ne samo sada... :)

  avatar

  26.01.2020. (17:55)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Svega i svašta ima danas jer se dozvoljava...

  avatar

  26.01.2020. (18:06)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  Totalo je nebitno tko je koje narodnosti ili rase.... Ako imaš prava (na obrazovanje), onda imaš i dužnosti (ići na nastavu i naučiti barem dovoljno za prolaz).

  avatar

  26.01.2020. (18:23)    -   -   -   -  

 • V.t.

  Treba li dozvoliti da svatko, baš svatko prolazi razrede? A onda nakon nekoliko godina učitelji sa njim imaju više posla nego sa ostalima i posvećuju im puno više vremena. I zakidaju prosječne i natprosječne.

  avatar

  26.01.2020. (20:19)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Ma ne treba nama to u bilo koje dane! Stop svemu tome! ;)

  avatar

  26.01.2020. (20:49)    -   -   -   -  

 • vjekoslav-majer

  Neupućeni bi kažnjavali nastavnike, jelte, o to što djece nema na nastavi nije bitno jelte.

  avatar

  26.01.2020. (21:31)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  Uvijek mi se žalio kolega iz Učiteljske škole da u Murskom Središću ima problema s dolaskom učenika na nastavu. Prije umirovljenja situacija se polako mijenjala. Sve, dakle ovisi o nastavniku, učitelju i, nažalost, pritisku na roditelje. Svojom nazočnosti na nastavi učenik je već zaslužio prolazak

  avatar

  26.01.2020. (21:39)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Vidiš šo je zamka današnjeg vremena. Nekada bi se takve teme vodile u zbornicama, među učiteljima. Danas svaka sitnica završi na društvenim stranicama na uvid javnosti i svatko može reči šta želi, bilo to pozitivno ili negativno. A kada javnost počne suditi često se gubi svaki smisao.

  avatar

  26.01.2020. (22:08)    -   -   -   -  

 • Grunf

  Da, u pravu si, ne treba nam šovinizam i rasizam, tuče, poplave i još što drugo. Trebaju nam ljudi koji će odgovorno raditi svoj posao, a za to su pak potrebne korjenite promjene, koje na žalost do sada kao društvo nismo napravili. Kod nas i dalje svi znaju kako bi vodili državu, ministarstvo, stranku, reprezentaciju, ... ali kada treba kvalitetno odraditi svoj vlastiti stvarni posao tu već nema tolikog entuzijazma. Ah da, ti ljudi, ti mi. Baš je u zadnjem Nedjeljom u 2 bilo izrečeno nekoliko jako lijepih misli o učiteljima. Bilo mi je to istinsko zadovoljstvo čuti, jer naravno, odmah sam se sjetio tebe ;)

  avatar

  27.01.2020. (07:49)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Ako bi se samo prolazilo iz razreda u razred ne bi se ni učilo.
  Nije cilj srušiti dete na godinu dana,
  nego mu dati zamah za ozbiljniji prilaz ne samo školi, nego i životu.

  avatar

  27.01.2020. (09:33)    -   -   -   -  

 • Mayday

  Slažem se s @mecabg, uz dodatak - previše je odgovornosti danas prebačeno na leđa nastavnika...

  avatar

  27.01.2020. (16:20)    -   -   -   -  

 • athropa

  @lion queen: lako je reći iz perspektive izvana.
  perspektiva iznutra kaže, postoje učenici koji čak i u srednjoj ne savladavaju osnove jezika i računa. izostaju toliko da gotovo iz svakog predmeta idu na razredni ispit.

  nisu oni krivi, ali nisu sasvim ni nastavnici.
  radila sam s romskom nacionalnom manjinom, ali u srednjoj školi. curice od 15, ne govore hrvatski. ne znaju zbrojiti dva broja. padaju razred. i onda sa 16 odustaju jer im je vrijeme za udaju. nažalost.

  stvar je u tome da oni imaju različitu kulturu i školovanje im često nije na listi prioriteta. a ne vidim neku veću inicijativu na državnoj razini (ni u famoznoj školi za život) da im se osiguraju uvjeti da završe školu.

  vidjela sam svjetlih primjera koji se jesu izborili za to da unatoč lošijim predispozicijama završe srednju školu. a to je bilo zahvaljujući njihovom radu i trudu i radu, trudu i razumijevanju nastavnika koji su im predavali.

  avatar

  27.01.2020. (16:35)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...