Komentari

kakotikupus.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • AnnaBonni

    pojma nemam za ameriku ali znam, da će ovo enormno povećanje love za promidžbu strankama ostati nama, hrvatima, kako kaže precjednica...........

    mislim.,,,,,važno je da ne idje priko crte......ne budi picidlaka,.pardon.............cipidlaka

    avatar

    02.04.2019. (22:27)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    obezvređuju nam logiku, amigo :))

    avatar

    02.04.2019. (22:35)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Pa, ja verujem da ima 'mnogo ljudi' koji sebi mogu priustiti da sparaju 70 posto odlicnih prihoda.
    Radi se o proporciji: mozda nekih 100 000 parova, sto je zaista uha-haj, ali ...od 350 000 000 Amerikanaca! Sto je ipak - malo u procentima. To su vec promili...
    Ako cemo o promilima, verovatno i u Hrvatskoj ili Srbiji ima isto tako 'mnogo' tih sto bi mogli u penziju sa 35-40 godina...doduse, izbegavanjem poreza i namestanjem poslova, te partijskim pripadanjem, najverovatnije!
    Drugo, pazljivim citanjem se uocava da bracni par koji je pokazan kao primer - nema dece!
    Trece, ocito nisu imali teske bolesti u porodici, nisu imali pravne probleme niti su gubili posao...
    Cetvrto, u Americi su izdvajanja za zdravstvo, socialno, kao i porezi - znatno nizi nego u Evrop, ocekuje se da od para koje ti drzava nije uzela - sam platis ako hoces solidno zdravstveno ili penziono - ako te posluzi sreca, da se ne razbolis, ne izgubis posao, ne izgubis zaradnjeno na isplatu nekih nelogicnih alimentacija, vratis dugove od studiranja bez problema i slicno - zaista mozes izdvojiti tih famoznih '70%'.

    avatar

    02.04.2019. (22:53)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Za 40 tisuća godišnje u Americi mogu živit u prikolici u nekoj pripizdini bez zdravstvenog osiguranja i hranit se u pučkoj kuhinji ako u navedenoj pripizdini ista postoji, moj bivši susid inače Doktor, ne likar nego doktor znanosti, je bija u Amerikami radio na nekom njiovom institutu, ima je 100.000 bruto, pa su mu mater i punica morale slat lovu da mu dica ne budu gladna, a zube nisu popravljali dok se nisu vratili vamo, Amerikanci su mu ponudili novi ugovor, ali eto on se vratija na Ruđer i živi ka gospodin Čovik i ide kod zubara.

    Dakle ovo je pisa totalni idiot i više od toga.

    avatar

    02.04.2019. (23:51)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Iz čijeg džepa se novac uzima i kome odlazi, nije bitno.
    Važno da se pare okreću...

    avatar

    03.04.2019. (07:45)    -   -   -   -  

  • .

    A što ja znam... mislim da bih mogla živjeti s 3500-4000$ mjesečno :)))

    avatar

    03.04.2019. (08:09)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Kod susjeda su uvijek jabuke ljepše, ali kad preskočiš ogradu i priđeš bliže vidiš da su tvoje najbolje, pozdrav!

    avatar

    03.04.2019. (08:24)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    ma da servira nam se nešto kao pravilo iako je, kada isto staviš u cjelokupnu sliku puzli upravo to ona puzla koja nedostaje. pričaju o štednji a ne spominju kako se u istoj toj americi plača porez na novac preko 10000 dolara koji leži u banci jer se ne obrče. s druge pak strane isti ti ameri, prosječni, of kors, rade dva posla kako bi kada sve poplačaju, podmirili životne obaveze. ne kažem da negdje drugdje cvjetaju ruže, pogotovo ne kod nas, ali da je amerika obečana zemlja to baš i nije slučaj, osim za poslove koji su u trendu. u ovom primjeru su to ljudi koni rade u investicijskoj firmi i kao što je vlad primjetio bez djece, pa se onda nameće i logično pitanje, a zašto na djecu čekaju do iza 40-te kada im je sve tako bajno i krasno ili ih uopće ni nemaju. imam prijateljicu koja je rođena amerikanka naših korjena i kada je prvi put došla u hrvatsku, ma ne mora to bit hrvatska, tu je i ostala i zasnovala obitelj, sama kaže da tamo voli otič na godišnji ali ništa više od toga. na kraju krajeva eno van ona ashly, izvorna amerikanka, šta piva u zvjezdama, žena je uspješna producentica, ok, to je još jedan dobro plačeni posal, bez obzira gdje se u svijetu nalazio, ali ona svoj život u budućnosti vidi ovdije, čak je i prezime hrvatizirala, itd, i tako to

    avatar

    03.04.2019. (08:51)    -   -   -   -  

  • pal MOOD

    Odgledah prilog na ZDF s jednim zaštitarom u NY koji si ne može priuštiti stan od plaće. Procjenjuje se kako tamo ima oko 100 tisuća beskućnika među kojima je polovica školaraca. Koliko god grad godišnje zbrinjavao pojedince i obitelji taj broj raste zbog stalnog priliva.
    U Njemačkoj više od 8 milijuna (10%) prima socijalnu pomoć, a u većim gradovima ih je 14% siromašnih, a tendencija nije u silaznoj putanji. Percepcija siromaštva u anketama je u još većem postotku...
    Ništa ne želim poručiti, samo prenosim kao i autor onog "članka"

    avatar

    03.04.2019. (10:05)    -   -   -   -  

  • Šušunjara

    Jesu, retardirani su (novinari). Lip pozdrav tebi.

    avatar

    03.04.2019. (12:30)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Čitala, ne znam bi li plakala ili se smijala. Da štedim i 50% prihoda
    (oboje), taman bi izdurali do pogrebnih troškova. Lipi pozdrav:)

    avatar

    03.04.2019. (13:02)    -   -   -   -  

  • isabel

    Da, totalna nebuloza. Dobro je netko gore rekao i zapitao se; što to ima u ljudima tužno pa im trava uvijek zelenija u susjedovom vrtu, a zapravo, žalosno je sve to skupa.Lijepo si to i dokumentirao pričom svoje frendice, imamo i mi sličnu situaciju takovoj, samo što se radilo o paru iz Ohio-a, prebrz tempo života, dva posla, suprug bio na rubu snaga također odrađujući dva posla kako bi bili u stanju pokriti osnovne troškove života, u tim i takovim uvjetima bjesomučne trke kako danas pričaju nisu si mogli priuštiti, ma kako to sad surovo zvučalo, djetešce, a željeli žarko.
    Krajnji rezultat; jedno ljetovanje na Hvaru promijenilo je sve . U njima se dogodilo -klik-, ili se nešto "odkočilo" , i ono što su imali sve su rasprodali i evo već petu godinu žive na Hvaru i raduju se svakom novom danu. Hrvatski jezik svladali dosta brzo, jednom godišnje se i družimo i kažu da su si ovim životnim zaokretom oplemenili i produžili cijeli svoj život, jer su u međuvremenu dobili i dečka i godinu poslije i djevojčicu.
    Odličan post o temi o kojoj malo tko govori istinu.
    tp.

    avatar

    04.04.2019. (00:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...