Ma ja mislim da je to "kapuz na padelu" po istrijanski, jako slično, skoro isto, no ja sada volim kiseli, volim svježi, volim sarmu, volim kupus na sve načine, sa ombolom, kobasicama, sa supama od krumpira, sa maslinovim uljem, sa bučinim, sa acetom...kupus je zakon...
03.02.2019. (19:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
šta se buniš viš da si ti i cili tvoj zološki vrt izišli u vjestima. oču da uđe u record kako nisam sebi pripisao sve zasluge. inače, tebi na znanje meni je najdraži šufigani kupus samo ne ide kvasina i poma pasata. volim kad zadrži prirodnu boju i aromu :P
03.02.2019. (19:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prisiljeno zelje je Zakon...! Kao protutežu kiselini, a uostalom i zbog paradajza, preporučam o to suknuti i žličicu-dvije smeđeg šećera. Ono: "da proviri" je majstorska sintagma!
03.02.2019. (21:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kod nas se prisiljeni kupus/zelje jedino jede sa grahom, 'prisili' se zelje sa sirketom da ne kažem - octom, malo odstoji, najbolji je onaj koji ostane od jučerašnjeg ručka kao salata, ocijedi se, stavi kuhati sa grahom i dalje kao i svaki grah...volem! :)
03.02.2019. (22:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja sve detaljno izložim jer skraćene recepte teško skužim. To tvoje jelo mi je nepoznato, inače volim sve kupusnjače i spremam ih najčešće na lešo. Ako spremam čorbasto s mesom (suhim ili friškim) improviziram, na kraju kuhanja probam pa dodam začine ili ugustim s brašnom po vlastitom ukusu. To ispadne svaki put drugačije i nemam recepta. Obavezni začini su mi češnjak, peršin, ljuta paprika i saft od rajčice ( i, normalno, sol). A kiseli kupus je kralj moje kuhinje zimi!
03.02.2019. (22:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
rekli smo danas o prisiljenom zelju :)
03.02.2019. (18:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
:) nasmijala si me ovim postom :)
03.02.2019. (18:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ shadow-of-soul, drago mi je :)
03.02.2019. (18:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dejmon
Ma ja mislim da je to "kapuz na padelu" po istrijanski, jako slično, skoro isto, no ja sada volim kiseli, volim svježi, volim sarmu, volim kupus na sve načine, sa ombolom, kobasicama, sa supama od krumpira, sa maslinovim uljem, sa bučinim, sa acetom...kupus je zakon...
03.02.2019. (19:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
imaš li i ti kojeg kućnog ljubimca?
03.02.2019. (19:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Bome ga prisililo... ne pričam s njim, aj mu ti to reci :))
03.02.2019. (19:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
šta se buniš viš da si ti i cili tvoj zološki vrt izišli u vjestima. oču da uđe u record kako nisam sebi pripisao sve zasluge. inače, tebi na znanje meni je najdraži šufigani kupus samo ne ide kvasina i poma pasata. volim kad zadrži prirodnu boju i aromu :P
03.02.2019. (19:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ dejmon, i ja volim kupus u svim varijantama :)
03.02.2019. (19:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ kupus, imam malu udomljenu kujicu :)
03.02.2019. (19:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ V, evo saću mu reć :))
03.02.2019. (19:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ kupus, pa vidiš da te volimo :)
03.02.2019. (19:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
i ti ćeš izać u vjestima budeš li jon napravila blog. a ovi tvoj kupus bi moga provat samo bez kvasine, na nju san alergičan
03.02.2019. (19:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
dašta, kupus je zakon!
03.02.2019. (19:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Carica Univerzuma
lajkam kupus, izvana i iznutra zdrav, hahahha
03.02.2019. (19:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ kupus, pa bez kvasine nije prisiljen :)))) al ajde, nek ti bude :)
kupus je zakon :)
03.02.2019. (19:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ c4rica, slažem se :)
03.02.2019. (19:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dobro si napisala recept kad svatko može skuhati jelo po njemu.
03.02.2019. (20:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Prisiljeno zelje je Zakon...!
Kao protutežu kiselini, a uostalom i zbog paradajza, preporučam o to suknuti i žličicu-dvije smeđeg šećera.
Ono: "da proviri" je majstorska sintagma!
03.02.2019. (21:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Lastavica, nadam se da govoriš o mom receptu, a ne o ovoj skraćenoj verziji :)))
03.02.2019. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ GP, smeđi šećer može... a majstorska sintagma uistinu jest :)))
03.02.2019. (21:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Volim jesti i praviti kupus...kiseli i moja mopska ga voli...i repicu:)))
03.02.2019. (21:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Sto se od toga prdi hehe
03.02.2019. (21:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Ka šta je reka kolega kupus, šufigni kupus se radi bez kvasine, kakva crna kvasina:
03.02.2019. (22:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncokretica
Kod nas se prisiljeni kupus/zelje jedino jede sa grahom, 'prisili' se zelje sa sirketom da ne kažem - octom, malo odstoji, najbolji je onaj koji ostane od jučerašnjeg ručka kao salata, ocijedi se, stavi kuhati sa grahom i dalje kao i svaki grah...volem! :)
03.02.2019. (22:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Ja sve detaljno izložim jer skraćene recepte teško skužim.
To tvoje jelo mi je nepoznato, inače volim sve kupusnjače i spremam ih najčešće na lešo. Ako spremam čorbasto s mesom (suhim ili friškim) improviziram, na kraju kuhanja probam pa dodam začine ili ugustim s brašnom po vlastitom ukusu. To ispadne svaki put drugačije i nemam recepta.
Obavezni začini su mi češnjak, peršin, ljuta paprika i saft od rajčice ( i, normalno, sol).
A kiseli kupus je kralj moje kuhinje zimi!
03.02.2019. (22:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...