Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • stara teta

    opet sam nekaj zaribala s fotkama, premale su, a kad ih se otvara klikom, sporo ide. ipak, mislim da se isplati pričekat sekundu. nemam vremena sve iznova, sorkač :(

    avatar

    07.08.2017. (13:49)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    uz sve, ide mi: ruže, vino i zalasci sunca

    avatar

    07.08.2017. (16:27)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ta Livia je men se čini bila alkoholičarka , lepi je taj Motovunček i saki put moš nešto novo vidit, i ćukovi su ti nako simpatični :)

    avatar

    07.08.2017. (17:26)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @soul,
    bila je to zbiljam romantična večer, mirisao je jasmin, mirisale ruže, i kušalo vino...

    @grincajg,
    mislim da imaš praf, ima štroca koje stalno nekaj pomalo loču i degustiraju, i bogme su se već mumificirale: ista obleka, ista frizurica, iste pozicije, uvijek isti osmjehić nategnut na jednu stranu...

    avatar

    07.08.2017. (17:39)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    sjetih se Provanse i mirisa jasmina... a Motovun, da carstvo povijesne ljepote i trenutačne zbilje... bili smo pred nekoliko godina na filmskom festivalu... divno si oslikala i opisala daj gradić na vrhu svijeta... ponekad strši iznad maglovitih oblaka... i onda ti se pričinja da si izvan prostora i vremena... :)

    avatar

    07.08.2017. (18:16)    -   -   -   -  

  • geomir

    Svi gradići po Istri vridni da ih čovik obađe.
    Uz slike još toliko toga rečeš, ča se i ne more iz slike vidi! :-)))

    avatar

    07.08.2017. (18:23)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijep zapis iz Motovuna ( fotke ti nisu premale nego prevelike i sve mutne, smanji format na mobitelu za trećinu, ne treba ti preko 1024 px po dužoj, brže će se otvarati i bit će puno ljepše, i umiriti ruku kod klika.), a ovo o zmajevim brazdama nije bez veze, na nekim mjestima se osjećamo ugodnije i manje poboljevamo.

    avatar

    07.08.2017. (18:27)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @dinaj,
    u motovunu je stalno festival, u koje god doba da se dođe, i stvarno se osjećaš kao na rhu svijeta, treba biti suptilan i to osjetiti kako valja, onako da dišeš na isti način... mi smo sretnice, doživjele smo to :)

    @geo,
    ovo proljeće i ljeto provodim zujeći po istri i okolici :) još me čeka toliko ljepota da neću stići da imam tri života, stvarno je tako.

    @gogač
    fotkam sa službenim mobom, gdje ne bih smjela dirati nikakve postavke, imam htc, molim te, daj mi savjet na kojim to tipkama mogu obaviti (inače sam tehnički idiot, kaj se more :() zapravo se na izletu više bavim razgledavanjem, doživljavanjem, komentiranjem, uživanjem, nego što obraćam pažnju na fotkanje, to mi dojde tek usput. a za brazde, znam, geološke pozicije, klimatski uvjeti, miris tla, bilja, vlaga, vjetar, blizina mora, šume, vode... sve to ima utjecaja na zdravlje, ima tamo i toplice, pa ljekovita blata, mjesta za vježbanje disanja...

    avatar

    07.08.2017. (19:06)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Prekrasan tekst & čudesne slike i uopće nisu male :)

    Svidjelo mi se ono s divovima a ploča posvećena baki Ljubici me oduševila :D

    avatar

    07.08.2017. (19:20)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @munen,
    vidiš, kod nas ima još toliko neotkrivenih slika, toliko neispričanih priča.
    veseli me tvoje oduševljenje :)

    avatar

    07.08.2017. (19:34)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Po slikama se osječa da Si na punooo uživala...krasne fotke i zapis!!!

    avatar

    07.08.2017. (20:52)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ma, Ti si genijalka i gotovo! Uživaj! Pusa, L+B+G

    avatar

    08.08.2017. (00:13)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Motovun, a Nazorovog Veli Jože nema :))

    avatar

    08.08.2017. (08:14)    -   -   -   -  

  • Anice kraljice

    A jel to tamo di za sriću nije bilo velikosrpske agresije devedesetih i da unatoč svemu ne vole Hrvatsku i ne dozvoljavaju tamo pivat Marku Perkoviću Thompsonu...
    Pozdrav tebi ako dopustiš!

    avatar

    08.08.2017. (08:26)    -   -   -   -  

  • j.

    meni su fotke sasvim ok, dapače - uživao sam skitajući s tobom,
    pozdrav!

    avatar

    08.08.2017. (09:10)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @bluesky
    u nekoliko navrata, nekoliko izleta, o tomu bih mogla pisati cijele godine, toliko me je ispunilo. samo, vidjela sam da sam tek na početku otkrivanja :) :)

    @medvjedičko
    ima, ima, onaj mural s divom koji stablom pometa, a spomenula sam i nazora, a legende govore da je takvih divova bilo po cijeloj istri i da su se loptali stijenama. od toga su napravili sve one krasne gradiće na brdima. na kraju im je preostalo jako malo, i od toga su načinili najmanji gradić na svijetu - hum. bila i tamo, vodila me jedna mica-maca.

    @katice-kraljice
    tamo ti je oduvijek bilo miješano stanovništvo, najprije histri, pa rimljani, pa hrvati, slovenci, ostrogoti, franci, mlečani, austrijanci, francuzi, talijani, nijemci, onda jna i njihovi pripizduni. no narod je uvijek bio narod kojeg je tlačila viša sila, ona koja je imala oružje i pare. istrijani su, kao i dubrovčani, formalno pristajali na sve, samo da bi preživjeli bez žrtava i klanja. gdje god sam tamo bila, nitko mi nije servirao politiku. nego krafe, pljukance, maneštru, bisku i malvaziju.

    avatar

    08.08.2017. (09:11)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @vjetrušino,
    mislim da imamo neki zajednički pustolovni gen, ha, ha, bez naročite potrebe za kerefekama udobnosti, ali s oštrim okom i senzibilitetom za istinsko doživljavanje onoga oko sebe.

    avatar

    08.08.2017. (09:49)    -   -   -   -  

  • amarcord

    Istra je moja ljetna destinacija već desetljećima, pa se tako Motovun i ja znamo još od davnih dana. Prvi posjet mi je posebno ostao u sjećanju. Jako sam se ugodno i uistinu mirno osjećao obilazeći ga cijeli dan zavirujući svugdje gdje se moglo. Bome bilo je i puno pentranja. Tamo sam probao i prve tartufe. Efekt im je bio isti kao i od kamenica iz Limskog kanala. S njima i bez njih, kada si mlad sve je super. Kako god, ovih dana, kada me noge slabije služe, veliko je zadovoljstvo mislima kroz tvoju post razglednicu prošetati tamo gdje su emocija dale neizbrisiv pečat. Ah da, Motovun moje mladosti, tj. mladost u Motovunu, neprocjenjivo.

    avatar

    08.08.2017. (10:23)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @nostalgični corde
    svako doba nosi svoje interese i svoje mogućnosti, ono što nam je bilo važno prije, ne mora biti i sada. tek s godinama sam naučila kako uživati u dobroj hrani i piću, možda onda kad su mi se drugačije porazmjestili prioriteti. no svima, baš svima, u sjećanju ostaje motovun kao neponovljiv doživljaj.

    avatar

    08.08.2017. (10:41)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Ona mica maca sa slike je neka rodica mačku Albiju.
    Rekla bih da je i ona turski angorac:))

    avatar

    08.08.2017. (10:44)    -   -   -   -  

  • stara teta

    nemam pojma, to je bila jedna dlakava krasna mačka koja je tako kraljevski nadgledala cijelu situaciju na tom velikom trgu. sjedila je mirno, žmirkala i lijeno okretala glavu. inače, ne znam kakva je to slučajnost, kud god idem, susrećem peseke i miceke, prilaze mi, umiljavaju se. bit će da im mirišim po pasohrani i macohrani, od mojeg ricka de rosa i mike, ha, ha.

    avatar

    08.08.2017. (11:19)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    Puno srce i trbuh! i ja kažem: ŽŽ! Očuvaj ljepotu kao Livia, za sudruga nađi nekog Gorazda (ne nužno da ga šetaš na uzici kao onaj dvojac na slici:P) i uživaj!
    p.s.
    Najbolji su mi oni emotikoni uz spomen klope, uvijek me nasmiju:D
    p.p.s.
    Kada se vratim u svoju bazu, u Slavoniju, moram konačno pročitati tvoj post o Orionu:)
    Budi mi živa, živahna i zdrava :*

    I da, iako te ne smatram osobom koja skuplja formalna priznanja, čestitke za blog dana :)

    avatar

    08.08.2017. (11:50)    -   -   -   -  

  • Pjaceta

    miris jasmina, mmmmm. Nije čudo da je bilo romantično, tu vino ne igra ulogu :D
    Sa sličkama si me vratila u studentske dane, ekskurzija '89. Tad me je Istra zarobila. Ima nešto magično u njoj, pa zmajevi meridijani gore, dole. Ima nešto čarobno.

    avatar

    08.08.2017. (12:32)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @lil
    još sam živa i živahna, zdrava malo manje, no ovo tvoje mi je ohrabrenje za dalje :)
    ps: kaj se tiče klope tu sam grdo pretjerala, nekak se skupilo sve na hrpu, prestanak puššenja, blesavi klimakterij i ko za peh poboljšanje apetita, ha, ha
    Pss: dok se ti vratiš, vjerojatno će osvanuti i post o vučedolskoj muzeju iz vukovara. eee, to je bila kruna svega! na gostovanju je bilo sve ono što je domicilno prezentirano u vinkovcima, osijeku, zagrebu, ulmu. tamo se mora otići, moooraaaa!
    psss: biti istaknut na blogu ne znači neku posebnu čast, jer se radi o uglavnom random odabiru. nego je jakokorisno da ljudi vide i da dobiš neki fidbek jel valja ili ne. da bi drugi put sličnu temu napravio još bolje. pozdrafček :) :) čuvaj se!

    @mi piace!
    razveseliš me ko dijete, gdje samo nasmažeš snage za romantiku ;)
    nitko ko je putovao istrom nije ostao ravnodušan. od stijenja učke i ćićarije preko šuma, vrtača, zemlje i obale...i uvijek se nešto novo vidi, doživi. tamo dišem punim plućima :)

    avatar

    08.08.2017. (12:48)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Prekrasan ti je post, zanimljiv, ahhh, dragi Motovun. :))
    Posebna energija, sasvim se slažem da se energetika Istre nešto specijalno, zove uvijek natrag.....sva ta ljepota koncentrirana ovdje, i priroda, brežuljci, ravnice, more, kao i neodoljivo šarmantni gradići, sve to upravo je odraz te energije, njezino otjelovljenje.
    :))

    BRAVO za penjanje. :))
    Nas bolest uči na strpljivost, na čekanje boljeg trenutka i, do tada, odlaska kamo želimo u duhu, u mislima. Sva sreća da se i to može . :)))

    Daj još!!! :-P

    avatar

    08.08.2017. (13:19)    -   -   -   -  

učitavam...