KANDIDATURA ZA PANTOVČAK

Žurim se napisat vam kaj se jučer pri meni odlučilo na obitljskem veću, kadi su se sabrali svi iz familij kaj smo ih stvorili Mije i ja, sva Miječa rodbina i sva moja rodbina, ke ni baš malo. Zdogovorili smo se u našemu dvoru, a o temu se pregovaralo i divanilo od 9 ur do 23 ure u subotu 26.rujna 2009 godine. Na tem skupu su se našli i naši susedi i prijatelji a navjiše sa na podrški moram zafalit mojoj Mareti i Iveti kaj su bili skroz na mojoj strani i Mijećoj i cilo su vrime mučali , nisu rekli dok se opća debata vodila ni crne ni bele, ali su glasovali za taj naum i plan, tako da je odlučeno jednoglasno: da se moj Mije kandidira u dolazećoj kampanji za Pantovčak!
Morem vam reč da sam jako ponosna i sritna, kaj se moj ćovik konačno trgnil u životu i krenil u nekakov korisan posal.
Mije kreće u sridu u Karlovac u školu dobreg ponašanja, i komunikacij, i to ne bilo kakovu već u privatnu, a dok se on ne izobrazi, dotle će sa svom javnosti delat i obrađivat ih Mijeće sestre čeri sin, zač on ima završen onaj fakultet saobraćaji i vez, a i delal je u svitu u picerijam, pa se malo i evropski uzdigal.
Mije je moral potpisat prije neg će pojt na tu izobrazbu, jerbo su tuj velika ulaganja i troški jedan dokument, koji je napisal njegov šef kampanje, kadi piše:
1. Neću lagat narod i ulazit u razne špekulacije sa sumnjivim poslim
2. Neću olajavat svoje političke protivnike i bacat blato na njih
3. Neću tajit ki je dal donacije za moju kampanju uvoj kandidaturi i neću im pogodovat poslove nakon ustoličenja.
4. Za osnov kampanje zet ću program svoje suradnice Janje koji ona mora predstavit ovem skupu do 17. listopada 2009 ki će bit pročitan u našoj kolnici( jerbo u dvoru će seguro bit premrzlo za sidit ) te dopunjen primjedbam ostalih članov oveg zbora.
5. Neću niti u jednem svojem govoru i predstavi ku ću delat u kampanji rabit govor mržnje i netrpeljivosti.
.Za vrime utrke na Pantovčak poštivat ću dostojanstvo svakog građana i seljaka Republike Hrvacke ma kadi on bil i ma kojoj socijalnoj , vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj skupini ili udrugi pripadal. E sad to je potpisano i mi moremo pojt dalje.
Imam nekakovu tremu i strah, jer nemorem pojt i ja na tu izobrazbu, pa ću stat samo na pozornici kraj Mijete i malega šefa od kampanje, i kad bude narod klical i pleskal onda ću samo dizat stisnitu šaku u zrak, jer to je ovako, bil gest našega bivšega prisednika vlade Ivete s kojum je izvojeval pobidu, pa kad mi troje kaj ćemo stajat naprvo na pozornici dignemo tako ruke, onda će i naš organizirani štab dignit isto ruke, vi ćete svi pleskat kajda ste došli na Tomsonov koncert, i narod će seguro bit presretan kaj im se konačno predstavala prava Hrvacka snaga i ćovik kaj nima flek u svojoj političkoj i gospodarskoj prošlosti. Naša će Mare a i gluha Roža ispeć silne protvanre masnic, a i jabuke su spremljene da se vozu u kašetam na te priredbe kadi će se narod upoznat sa svojim budućim prisednikom države.
Šef od kampanje, Mijeće sestre čeri sin, rekal je da ćemo druge stvari rišavat u hodu, da na pitanja na koja nećemo imat točne odgovore mora Mije odgovarat kakovom šalom, i da će to naučit u toj privatnoj školi kod te gospe u Karlovcu, kamo će ga mali vozit tri puta na čedan, zać sad se moj Mije nesmi vozit sam, mora se učit da ima šofera, a kako mi za to nimamo još dost kun, onda će ga za prvo vrime vozit šef od kampanje, a njegova gospođa, to jest ja, će se vozit na stražnjem sjedalu auta, tako da bude nazočna na svim tim događajim.
Mije razumi ,kaj i mi svi da će imat jaku konkurenciju, ali se toplo nada da će se narod konačno spametiti i da zna kaj je za njega najbolje, te da će stić do zacrteneg cilja, a to je Pantovčak.
Još nismo mogući, dok ne budemo na Pantovčaku, kupit nekoje slavne grupe i pivače za te nastupe, pa će svirat na tim kampanjam moj nuk, kaj več dost dugo vježba sa još ništo dečki i curic svoj glazbeni sastav, i morem vam reć da mu to dost dobro ide. Dica su lipa i pametna i znadu svirat i pivat sve i ja se uzdam da će se u toj kampanji i oni malo reklamirat pa će kašnje imat i druge nastupe i zarađivat će po svadbam i morda postanu i poznati ki to more znat, jerbo kad Mije i ja dojdemo na Pantovčak, onda ćemo lako!
Ima samo jedna loša stvar u Mijećem životopisu i to ću vam reć, da se nebi otkrilo kašnje, pa da se ne reće da je obmanil cili narod u Hrvackoj. Kad je odlazil u pemziju iz Izgradnje, kadi je bil vodoinstalater, do odlaska na bojište, ostal mu je doma kofanić sa alatum, kega ni til vrnit onem novem vlasniku iz inata, a ja mislim da mu to morete oprostit i zet za recimo, jednu privatizaciju, ka je slučajno se dogodila i kadi ga je zapalo da to postane njegovo vlasništvo, i sa kojim se služil u nekojim interventnim slučajevim kad je kemu tribalo kaj prišarafit i naredit oko vode, ali to je uglavnom obavljano bez naknade. Dobro , ajde, ki put je prošal sa gazdum u «Marinu»i napil se, ali to je prošlost ka se nikad više neće ponovit, pogotovum kad dojde na Pantovčak i sede u fotelju kadi će uvik na vrime sve obavljat i narodu sve čestitat i primit svakeg ki mu se mora požalit i kaj s njim divanit.
E ,tako, sad mi je lagje, kaj sam vam to sve obznanila, nadam se da ćete konačno spoznat da vam svimi triba takov prisednik i da ćete nam dat podršku, za naše i vaše dobro u budućnosti!
Ajte bok!
JANJO, 27.rujna 2009.

27.09.2009. u 09:31 | 7 Komentara | Print | # | ^

TEPIH


E, ščera mi je postalo jasno zač su se Binka i Jaca skoro pokefale za tepih u Banskim dvorim?
Slušala sam na dnevniku, kako je rekla naša kraljica da je sve u redu u javnim poduzećim da nima kriminli ali za svaki slučaj je zamolila Rumenka da joj sve malo još iskontrolira kako bi to bilo seguro.
Mije i ja gledali smo u televizor i ja sam prvo zanimila, nisam mogla ni glasa puščit nakon te rečenice, krenila sam prema televiziji i tila nogum zmahnit i raskolit je, al sam se u zadnjem času predomislela i sočno pljunila u njega, pa je baš na nečijoj faci ostala pljuvačka, zadnji bes jedne ogorčene Hrvatice, ka više nemore slušat te gadosti .
Kalmeta nas je lipo upoznal da je lopovi uvik bilo i bit će, da se oni boru protiv tega, ali Bože moj kaj se more, a kad se već nemore onda je Jaca ipak ostavila onaj lipi tepih da se pod nejga sve lipo dene, i izvn izgleda sve čisto ?
Mije je ostal isto bez teksta, digal se i podigal lače, jerbo mu dobro već spadadu, krenil je prema sudoperu i donesal mi dvi krpe, da to obrišem. Ni on ni mogal prozborit ni crne ni bele, naročito kad je Šuker išal objašnjavat kaj je to nelikvidnost i da to ni hir nego eto, Bože moj ni novac, a na tržištu novac sve skuplje …
Pa kaj jedan ministar od kase more prolivat takove gnjusobe narode, pa ljudi moji kaj oni mislu o nami, a morda on dobro i divani, jer to je baš pravo tumačenje za one ki glasuju za njih, a drugo ni nemore reč, jerbo kad bi onako pametan krenil tumačit kaj se dogodilo, morala bi Jaca i njega det pod tepih, a to je već malo teži slučaj?
Jaca se skroz na skroz sirota izgubila u vrimenu i prostoru, već me počelo brinit kaj je sa njezinum prosudbum, pa sve čekam, dok Bajić grunta ki je kaj zel a da se zna i misli kako sakrit oni kaj se nezna, Gospon doktor krene osnivat konzilij da prati zdravsteno stanje naše Jace, ali mislim da u vladi nima ni jednega psihijatra pa očekujem da će uskoro u vladu kooptirit kakovega Zoričića ili kega stručnjaka iz psihijatrije.
Jaca se ponaša prema vladi, tj misnistrim kaj loša mama prema ditetu kad donese jedinicu iz škole, najprvlje larma, potirat ću te, pojt češ u popravilište, neš dobit za sladoled, sredi te ocjene, a kad dite počne plakat ispade da je kriva učiteljica kaj je donesal doma topa, a mama kaj mama, onda to sve lipo zamaskira, malo pošpota učiteljicu, dene pod tepih i mirna Bosna. A jel mirna Bosna?
E ni i tamo su počeli trpat u kombi, a kad će pri nam ?
Naša se je korupcija prelila i u Bosnu i to putem pelješkeg mosta, jerbo za nju više u našoj Hrvackoj nima teritorija dost, sve je tako već ispremreženo da to nemore ni vrag a ni Bog strgat.
On Mravak opće ne misli o ostavki, jutros čitam, jerbo more on dost tega namazat dok svi ti Uskoki i ki sve ne pregledaju papire, konda moradu pregledavat sve, nek za prvu ruku zamu samo ono kaj su novinari našli, pa je dost a kašnje nek kopadu dalje?
Zač bi bilo ki dal ostavku, ne dolazi u obzir , izgleda da ima još tega, a ni ni to razlog jer su se dost navuki, neg kaj će bit ako isprića ki je sve u tem kolu učestvoval, a još je gorje ako projde u Bosnu, i kaj će bit sa Bosnum ako svi krenu tamo i ostanu tamo ?
Morat ćemo, ili mi ili niki drugi pronajt nekakov otrov ki će uspavljivat takove kriminalce, jerbo će Bosna postat geto, najbogatijih kriminalci Hrvati na svitu. Oko cele granice prema Hrvackoj naredit će kuću do kuće, tako da će se iz satelita činit da su naredili novo svitsko čudo a to bi se ondak zvalo: Bosanski zid od Hrvackih novac?
E da, Jaci su tako važni oni 1, 4 milijardi kun, da ne vidi onih Bog zna kulko pokradenih i uludo potrošenih, svaka je kunica sad dobra, mora se sabrat za penzije za pomoć Bosni, jer ako se krene u izvanredne izbore, neće bit vrimena za zaborav a dijaspora neće moć pokrit taj manjak glasovi u Hrvackoj, pa ih neće moć spasit ni onaj Firštić ni Adlešićka, a bogme niti nacionalne manjine u kolaciji. Firštić je šundral seljačku stranku za manje od godinu dani, a i ova Adlešićka liberale, tako da će drugi parlament bit bez seljaki. Lipo, ostat će 4 ili 5 stranki i dost, Oneg čovika kugle Đapica smo se rešili, još samo da dobi to rešenje za svoju krvavo zasluženu mirovinu pa nek ide i on u Bosnu i nek tamo kuka kako mu je teško i kako se u životu nadelal siromak za svoju Hrvacku.
Naš Ivica, još uvik se vozi po Hrvackoj, ni isplaniral kamo će pojt, sve mislim da je razlog temu bolest, pa mu je bolje da se nikud ne kreće, jerbo nima drugdi konzilija kaj tuj ki bi se brinil o njemu. Seguro je to stalna postavka , ali amo za njega. Za druge će Likota smislit druge konzlije, a na koncu , valja i za sebe mislet. Sa vlasti se mora uvik bit dobar i pazit da se je sačuva u dobrem zdravlju, jer takovu garnituru niki na svitu nima, jedinstvena je po svojem umotvorstvu i sposobna ukrast i zadnju lipu svojemu ljubljenemu narodu.
Nimam više kaj za reč, samo se nadam da će projt ove predstave po Ogulinu oko proslave Dana našega malega grada bez mene, jerbo nimam živci ić gledat kaj ni puno njih naše Begonje kako se šepuru po proslavam i feštam, ali sam vesela kaj će nagradu za doživotno djelo dobit jedan Vatrogasac, to je dobar znak!
Treba vatrogasce priredit, jerbo im se gadno dimi ispod riti, a kad tako tinja onda dolazi do eruptivneg požara, kaj ne ?
Ajte Bok !
JANJO, 5. rujna 2009.

05.09.2009. u 09:58 | 12 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ogulinska blogovaranja

Linkovi


Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Og-list.hr
Blog podno Kleka.hr
Maksova maksimala.hr
Ogulinska fatamorgana.hr


Broj posjeta

Oil Rig Accidents
Oil Rig Accidents Counter