Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/janjoblog

Marketing

KANDIDATURA ZA PANTOVČAK

Žurim se napisat vam kaj se jučer pri meni odlučilo na obitljskem veću, kadi su se sabrali svi iz familij kaj smo ih stvorili Mije i ja, sva Miječa rodbina i sva moja rodbina, ke ni baš malo. Zdogovorili smo se u našemu dvoru, a o temu se pregovaralo i divanilo od 9 ur do 23 ure u subotu 26.rujna 2009 godine. Na tem skupu su se našli i naši susedi i prijatelji a navjiše sa na podrški moram zafalit mojoj Mareti i Iveti kaj su bili skroz na mojoj strani i Mijećoj i cilo su vrime mučali , nisu rekli dok se opća debata vodila ni crne ni bele, ali su glasovali za taj naum i plan, tako da je odlučeno jednoglasno: da se moj Mije kandidira u dolazećoj kampanji za Pantovčak!
Morem vam reč da sam jako ponosna i sritna, kaj se moj ćovik konačno trgnil u životu i krenil u nekakov korisan posal.
Mije kreće u sridu u Karlovac u školu dobreg ponašanja, i komunikacij, i to ne bilo kakovu već u privatnu, a dok se on ne izobrazi, dotle će sa svom javnosti delat i obrađivat ih Mijeće sestre čeri sin, zač on ima završen onaj fakultet saobraćaji i vez, a i delal je u svitu u picerijam, pa se malo i evropski uzdigal.
Mije je moral potpisat prije neg će pojt na tu izobrazbu, jerbo su tuj velika ulaganja i troški jedan dokument, koji je napisal njegov šef kampanje, kadi piše:
1. Neću lagat narod i ulazit u razne špekulacije sa sumnjivim poslim
2. Neću olajavat svoje političke protivnike i bacat blato na njih
3. Neću tajit ki je dal donacije za moju kampanju uvoj kandidaturi i neću im pogodovat poslove nakon ustoličenja.
4. Za osnov kampanje zet ću program svoje suradnice Janje koji ona mora predstavit ovem skupu do 17. listopada 2009 ki će bit pročitan u našoj kolnici( jerbo u dvoru će seguro bit premrzlo za sidit ) te dopunjen primjedbam ostalih članov oveg zbora.
5. Neću niti u jednem svojem govoru i predstavi ku ću delat u kampanji rabit govor mržnje i netrpeljivosti.
.Za vrime utrke na Pantovčak poštivat ću dostojanstvo svakog građana i seljaka Republike Hrvacke ma kadi on bil i ma kojoj socijalnoj , vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj skupini ili udrugi pripadal. E sad to je potpisano i mi moremo pojt dalje.
Imam nekakovu tremu i strah, jer nemorem pojt i ja na tu izobrazbu, pa ću stat samo na pozornici kraj Mijete i malega šefa od kampanje, i kad bude narod klical i pleskal onda ću samo dizat stisnitu šaku u zrak, jer to je ovako, bil gest našega bivšega prisednika vlade Ivete s kojum je izvojeval pobidu, pa kad mi troje kaj ćemo stajat naprvo na pozornici dignemo tako ruke, onda će i naš organizirani štab dignit isto ruke, vi ćete svi pleskat kajda ste došli na Tomsonov koncert, i narod će seguro bit presretan kaj im se konačno predstavala prava Hrvacka snaga i ćovik kaj nima flek u svojoj političkoj i gospodarskoj prošlosti. Naša će Mare a i gluha Roža ispeć silne protvanre masnic, a i jabuke su spremljene da se vozu u kašetam na te priredbe kadi će se narod upoznat sa svojim budućim prisednikom države.
Šef od kampanje, Mijeće sestre čeri sin, rekal je da ćemo druge stvari rišavat u hodu, da na pitanja na koja nećemo imat točne odgovore mora Mije odgovarat kakovom šalom, i da će to naučit u toj privatnoj školi kod te gospe u Karlovcu, kamo će ga mali vozit tri puta na čedan, zać sad se moj Mije nesmi vozit sam, mora se učit da ima šofera, a kako mi za to nimamo još dost kun, onda će ga za prvo vrime vozit šef od kampanje, a njegova gospođa, to jest ja, će se vozit na stražnjem sjedalu auta, tako da bude nazočna na svim tim događajim.
Mije razumi ,kaj i mi svi da će imat jaku konkurenciju, ali se toplo nada da će se narod konačno spametiti i da zna kaj je za njega najbolje, te da će stić do zacrteneg cilja, a to je Pantovčak.
Još nismo mogući, dok ne budemo na Pantovčaku, kupit nekoje slavne grupe i pivače za te nastupe, pa će svirat na tim kampanjam moj nuk, kaj več dost dugo vježba sa još ništo dečki i curic svoj glazbeni sastav, i morem vam reć da mu to dost dobro ide. Dica su lipa i pametna i znadu svirat i pivat sve i ja se uzdam da će se u toj kampanji i oni malo reklamirat pa će kašnje imat i druge nastupe i zarađivat će po svadbam i morda postanu i poznati ki to more znat, jerbo kad Mije i ja dojdemo na Pantovčak, onda ćemo lako!
Ima samo jedna loša stvar u Mijećem životopisu i to ću vam reć, da se nebi otkrilo kašnje, pa da se ne reće da je obmanil cili narod u Hrvackoj. Kad je odlazil u pemziju iz Izgradnje, kadi je bil vodoinstalater, do odlaska na bojište, ostal mu je doma kofanić sa alatum, kega ni til vrnit onem novem vlasniku iz inata, a ja mislim da mu to morete oprostit i zet za recimo, jednu privatizaciju, ka je slučajno se dogodila i kadi ga je zapalo da to postane njegovo vlasništvo, i sa kojim se služil u nekojim interventnim slučajevim kad je kemu tribalo kaj prišarafit i naredit oko vode, ali to je uglavnom obavljano bez naknade. Dobro , ajde, ki put je prošal sa gazdum u «Marinu»i napil se, ali to je prošlost ka se nikad više neće ponovit, pogotovum kad dojde na Pantovčak i sede u fotelju kadi će uvik na vrime sve obavljat i narodu sve čestitat i primit svakeg ki mu se mora požalit i kaj s njim divanit.
E ,tako, sad mi je lagje, kaj sam vam to sve obznanila, nadam se da ćete konačno spoznat da vam svimi triba takov prisednik i da ćete nam dat podršku, za naše i vaše dobro u budućnosti!
Ajte bok!
JANJO, 27.rujna 2009.

Post je objavljen 27.09.2009. u 09:31 sati.