SRETNA NOVA 2009.GODINA!

Mislela sam malo, kakovu bi čestitku poslala građanim i seljakim mojega malega grada, nebi rad bit kaj Vlada i ministri pritit, dost sam se tega uvoj naslušala!
Dosadno je ovih dani, samo se ji i pije, kanda nas niš grdega ne čeka, a tako će projt i doček Nove. Puno nas imat će lipo blagostanje, a puno njih sa strahum će u mrzlem, bolni i čemerni dočekat Novu 2009. Uvik je tako bilo, uvik je niki imal, a niki ni, a sad puno ima njih kaj niš nimadu osim dugovanji i neizvesnosti.
Pa lipi moji ja ću Vam svim poželit, sretniju Novu godinu, bože daj propala reforma od zdravstva i Milinović dal ostavku, Bože daj da tužu državu Ustavnem sudu ki imaju zemlju ka im se more zet i bože daj sud dobili, Bože daj da prodamo naša brodgradilišća i da dalje deladu, neka nam prodela poduzetnička zona i da dojde bar 10 novih poduzeći u Ogulin, neka se naredi odbrana od poplavi, neka dojde plin u naš mali grad, neka prestane dimit iz Sodola, neka prodela kanalizacija, neka nebude vode po cestam kad kiša pada, neka se opozicija pojača ma ka bila, zač je ovako predosadno, neka Bego počne normalno divanit, neka nam dica budu zdrava, neka političari počnu mislet kaj deladu, neka profunkcionira pravna država, neka doktori počnu ličit narod, neka se opru sve tajne i laži, neka narod počne složno živet, neka nam lipo proleće dojde da moremo delat, neka sve rožice procvitadu i neka lipe iz Firenze brzo rastu da imamo malo lada u gradu, neka nedilja bude slobodna i neradna a da niki ne dobi otkaz, neka nam dica dobro uču, neka nam niki ne priti više jerbo i više nima s čim, neka ne palu strasti protiv Slovenci, neka se smiru lopovi i prestanu krast, neka političarim bude dost ovo kaj su nam zeli, neka dica i dalje dobivadu besplatne knjige, neka niki ne ubije nikega radi novac, osvete i mržnje, neka svi dojdu iz celega svita letovat pri nam i kupat se u našem moru, nek se dogovru naši političari da će od sad pošteno delat i divanit, da će delat za svoju državu i svoj narod, da se neće pucat po grdovim, razbijat i krast i ubijat, neka nam godina bude rodna, neka puno dice na svit dojde, nek svi budu siti, čisti i zdravi, pošteni, veseli i mirni, nek je sretna ova Nova 2009 !
Bože daj ne imela ja kega špotat u 2009 godini!
Ajte bok!
Janjo, 31.prosinac 2008.

31.12.2008. u 21:59 | 9 Komentara | Print | # | ^

SRETAN BOŽIĆ!

Tiha noć, sveta noć,
Ponoć je, spava sve,
Samo Marija s Josipom bdi,
Divno djetešce pred njima spi,
Rajski resi ga mir, rajski resi ga mir!

Tiha noć, sveta noć,
Pastiri, amo svi,
Pjevat Isusu anđela poj,
S majkom poklon prikazat mu svoj,
Srce dat mu na dar, srce dat mu na dar !

Sretan Božić, da ga u miru i ljubavi sprovedete sa svimi svojimi najmilijimi ,
od srca Vam želi Vaša Janjo sa svojum familijum !

Janjo, 24 prosinac 2008.

24.12.2008. u 16:28 | 3 Komentara | Print | # | ^

BOŽE,RASVITLI NAM RAZUM!

Dugo nisam znala o čem bi pisala, zač se tuliko bedastoći događa da moj mozak sve to i nemore prožvakat. Probat ću samo reč da nisam mogla pojt ni na paljenje Adventske svitlosti, ku je naš Bego zapalil u našem malem gradu jerbo sam bila u strahu da me ki organ nebi otpeljal na kakov obavesni divan u pp, jerbo su se jako najidili na sve one kaj su špotali vlast i našega lipega Ivu.
U jednu nedilju sam slušala vest da se udružil naš Ive mašinovođa sa seljakim, da su oni sad kao koalicija i sam je za sebe rekal da «kaj čovik i kaj političar « misli da je tako najbolje i da je to dobro. Ja nikako nisam mogla razumit zač je rekal za se da je "čovik i političar " i to me stalnio muči, jerbo je onda i naš Tone istom političar. On je samo til da mi mislimo da more svaki biti političar, pa onda ja pitam dal se on to meće u isto društvo sa gospom MerKel, sa gosponum Sarkozijem, Swobodom, Kušnerom i drugimi, a kako se biradu visoki političari u Hrvackoj mogal bi i pojt za nekeg predstavnika u EU i dobit posal jedneg od šofera Evropske velike lokomotive.
Naš je Ivo za to vrime bil u Češkoj oprit dom za 800 Hrvati jerbo ga je Šuker platil pa je to išal uveličat bez naše Jade, ona je pregovarala sa sindikatimi o zamrzavanju, ali niš ni dogovorila u smislu Ivetine želje, pa se onda i premjer siromak pomiril sa sudbinum. Neće se smrznit proračun ako se ne smrznu plaće i opet se demantiral, jerbo su mu svi rekli. a on to ni znal, da ova recesija pri nam ni posljedica recesije u Meriki van naša silna potrošnja. E sad kaj će bit to niki nezna , a njamanje vlada i njev šef Ivo, pa je zapakovan u bananu od strane mediji.
Političar i čovik, šef od prazne kase, kaj su je ošklobali političari viće " Upomoć- tonemo", a brod luđaki skup sa onimi tj nami kaj se nalazimo u potpaljublju i uporno veslamo da se taj brod krene, čupa ono malo lasi kaj ima i vrišći iz svega glasa ali ga niki ne čuje .U vladi je takova dreka , da niki nikega ne čuje.
Ministar od zdravlja svojum formum reforme organizirat će lipo i efikasno rešenja deficiti u ne samo zdravstvenem fondu van i u miroveinskem , jerbo će pol Hrvati i drugih građani projt Svetem Petru na obračun i u rajske njive i tako će se rešit problem. Njegova reforma je tulko humana da nikemu neće past na pamet iskat zakon o eutanaziji, van će svaki na svitu ki je bolan i ki bi rad rešit humano svoj problem teškeg života, moć dojt k nam i umrit za par miseci.
Ja mislim da je on i potkupljen od osiguravajućih kuć kaj pri nam imadu ispostave, jerbo usput prodaje i osiguranje, neka čovik trun zaradi i na proviziji uz ministrasku plaću. Uz to još stigne operirat tetu Anu, Maru i još kega iz svoje Like, zač njev zamjenik u bolnici u Gospiću kaj je dugo delal u Ogulinu Dr. Dokmanović nemore sve stić.
Mala slatka i premila Jada pati jerbo su branitelji u većini došli do ideje da bi se mogal registar branitelji i objavit, pa kanu iskat da se zakon promini, a to nikako njoj ne paše.
Operacija Dijagnoza, ide dalje i sad će bit ništo u reštu doktori i oni ki su proizvodili lažne invalide, a lažni invalidi neće pojt na reviziju, zač nima zakona po kem se more ukunit ništo kaj je jedanput stečeno. Tuj naša Jada ima velikih muk, a još je pritišću i penzioneri kaj velu da nimaju ni jedan problem, ako nima božićnice nima ni koalicije sa HDZ-jum. Pa , da pomorem Vladi i Jadi ja predlažem da se lipo svakem penzioneru da 1 kuna božićnice i to je samo milion kuni i stvar rešena, vuk sit a ovce cele.
Šef od Hrvackeg znanja, morat će dici zet besplatne knjige, jerbo imamo tuliko dice u Hrvackoj da globlju proračun ministarstva od znaja na veliko, a ja velim da kad bi ukinili kune ke šalju u Mostar u veleučilište da bi bilo novac i za besplatne lektire za dicu, jerbo se iz Mostara tuliko diplomi nakrcalo u Hrvackoj da je ispunjena akcija Hrvacka zemlja znanja i da se more završit sa akcijskum prodajum diplomi.
Gospon ministar od obrane Hrvacke, kupit će ništo helikopteri i još kaj da nam se najde, a helikopter uglavnum zato da moru gledat kako raste Jula u Ogulinu i iz zraka gledat kako Ogulin postaje na kratko Atlantida ako ne stane padat prokelta kiša. Kanda se ovo vrime sprda sa našum vlasti, pogotovum Ogulinskum, svi su se iz stožera spemili ako dojde poplava divanit na radijo Ogulinu o temu kako je stožer spreman na obranu. Kaj mislu da ču njih slušat kad dojede voda, vuč ću sa familijum sve kaj ima za pojist iz pivnice na više mesto, a oni nek razglabaju. Kaj smo delali te svakakove fatamorgane po gradu kaj nikem ne trebaju i ni bilo hitno mogli smo naredit obranu, pa nebi Bego moral mucat i štucat koda mu voda dojde do grla. Samo ta bi poplava mogla i dobro dojt, jerbo bi se pognojil i naš park, i evo lada usrid grada za jedno pedeset godin.
Ministar od poljoprovredne i vodmeg gospodarstva i Bog zna čega sve ne, sprema program zemanja zemlje onim kaj j nebudu po njoj sadili i delali, a mi nimamo kemu prodat kaj posadimo, pa moramo brzo pretvorit u građevinsko zemljište, dok ni pretvorba poslupela. Lipo nam se bogme sprema, sve se praši od groženja, jadnem narodu i njevoj imovini.
Pelješki most bi se moral gradit, veli šef Kalmeta, zač moramo otpeljat u izvoz mandarini za 50 milioni godišnje, kako je naredi Ivo.. Ma dajte recte svojoj Janji ki more ostat pri zdravem razumu od tulikih bedastoći onih kaj mislu da su najpametniji i da moru vodit ovu državu' Ma ki more tulike bedastoće nanizat kuliko sam ih sad ispisala i ki nas more spasit od tako umnih vladari.?
Pa kaj oni mislu da će EU nas zet tako neumne sebi, da ih šundramo za dva tri miseca, pa pojili bi ih , nebi ostalo u celoj Evropi za kuze naranit, koliki su njevi apetiti. Ma ni nam niki kriv, nikakovi Slovenci ni Mađari, ni povist ni svitska recesija, mi smo sebi sve sami krivi jerbo već nismo pametnu rič čuli od Marije Terezije.
Idem se zdogovorit z Mijetum morda bi si kupili svaki jedno brodogradilište, a morda bi i Mare jedno, pa čemo imat, nek se najde kad je već po kunu !
Ovo bi bilo dost za danas, idem jednu začikat, zač sam lipo savladala pušenje i prebacila se u pušionačarski tabor, ne zamerte kaj nemorem sve bedastoće ovdi opisat, ali to delaju i drugi .
Molte Boga da nam rasvitli i prosvitli razum!
Ajte bok !
Janjo,14 prosinac 2008.

14.12.2008. u 10:16 | 5 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ogulinska blogovaranja

Linkovi


Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Og-list.hr
Blog podno Kleka.hr
Maksova maksimala.hr
Ogulinska fatamorgana.hr


Broj posjeta

Oil Rig Accidents
Oil Rig Accidents Counter