Iznajmljivanje stanova

30.07.2015., četvrtak

HNB: Likvidnost tržišta nekretnina i dalje smanjena

U uvjetima visoke stope nezaposlenosti te visoke izloženosti riziku promjene tečaja i kamatnih stopa prosječna kućanstva nisu bila spremna za preuzimanje dodatnih rizika kojima bi se izložila zbog kupnje nove stambene jedinice, pa je potražnja kućanstava kao i prethodnih godina bila razmjerno slaba. Stoga razdoblje niske likvidnosti na tržištu nekretnina traje od 2009.
Do kraja ožujka 2015. cijene stambenih jedinica u Hrvatskoj su na godišnjoj razini uglavnom nastavile stagnirati. Međutim, u usporedbi s trećim tromjesečjem prošle godine cijene su se smanjile za 4 posto pod utjecajem pada cijena na Jadranu za 14 posto u odnosu na rujan 2014. jer je u istom razdoblju u kontinentalnom dijelu Hrvatske zabilježen blagi rast od 1,4 posto.
Slično kao u prethodnom polugodištu, cijene na Jadranu pokazale su se znatno nestabilnijima od onih u kontinentalnom dijelu Hrvatske. To se djelomično može objasniti mnogo većom heterogenošću stambenih jedinica, manjim brojem transakcija i posljedičnom slabom likvidnošću tog tržišta posljednjih godina.
Pokazatelji financijske dostupnosti stambenih nekretnina i dalje su razmjerno povoljni. Iako je početkom ove godine rast prosječne rate za otplatu stambenoga kredita bio brži od rasta raspoloživog dohotka stanovništva, pa se blago pogoršao njihov omjer, taj je pokazatelj dostupnosti i dalje blizu dosad zabilježenih najnižih razina. Pritom je važno da takvi agregatni pokazatelji ne uzimaju u obzir specifičnosti različitih kućanstava. Stoga je, kao i posljednjih godina, prisutna niska likvidnost tržišta nekretnina, a s obzirom na još uvijek razmjerno visoke kamatne stope na stambene kredite u skladu s rizikom države, moguće blago pooštravanje kreditnih standarda banaka i povećanje opće razine cijena - ne očekuje se preokret trenda.
Trajna stabilizacija i povećana aktivnost tržišta nekretnina nije ostvariva bez znatnog povećavanja potražnje, koju destimuliraju makroekonomske neizvjesnosti.
U takvim se okolnostima financijska dostupnost i cijene stambenog prostora vjerojatno neće izraženije mijenjati stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2015., utorak

Prosvjed Živog zida: Najokrutnije deložacije zbog političke zaštite i Božidara Kalmete!

Ispred sjedništa OTP banke u Zadru jutros su prosvjedovali članovi Živog zida zbog deložacije obitelji Gagić iz Biograda. S njima je bio i Danijel Gagić koji će zbog ovrhe ostati bez jedine nekretnine u kojoj živi sa suprugom i bolesnim djetetom.
- Svi šute, sve insitucije šute, a svi vi sutra možete biti u ropstvu banke. Samo u zadnjih desetak dana banka je na biogradskom području ovršila pet nekretnina, je li vam to dovoljno govori. Jedan je moj poznanik zapalio kuću da je ne dobije jedan kriminalac. Mene je banka me je navela da pokušam samoubojstvo - rekao je Gagić, inače bivši branitelj koji ima kronični PTSP.
- Borit ću se do kraja, pa makar u grobu završio – poručio je u utorak ujutro ispred OTP banke u Zadru. Gagić tvrdi kako je od 67.000 eura kredita, koji je uzeo za kupnju broda, već platio pola iznosa.
Riječ je o kreditu iz 2007. godine kroz program samozapošljavanja Vlade RH u ribarstvu, međutim, prije dvije godine prestao je plaćati rate jer su on i supruga nezaposleni i nisu imale odakle vraćati kredit nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.07.2015., nedjelja

Građevinski radovi rastu treći mjesec zaredom na godišnjoj razini

AGREB - Građevinski su radovi u Hrvatskoj u svibnju, prema kalendarski prilagođenim podacima, bili 0,7 posto veći u odnosu na svibanj prošle godine pa se tako u svibnju rast na godišnjoj razini bilježi treći mjesec zaredom, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema ranijim podacima DZS-a, prvi rast građevinskih radova na godišnjoj razini u zadnje dvije godine zabilježen je u ožujku ove godine i iznosio je 1,2 posto, dok je u travnju ta stopa bila znatno niža i iznosila je 0,1 posto. No, na mjesečnoj razini, prema desezoniranim indeksima, građevinski su radovi u svibnju ove godine bili manji za 0,2 posto u odnosu na travanj.
Statistički podaci pokazuju da su na rast građevinskih radova u svibnju na godišnjoj razini podjednako utjecali radovi na zgradama i ostalim građevinama - u obje se kategorije bilježi stopa rasta od 1,2 posto prema svibnju lani.
Na mjesečni pad, pak, najviše je utjecalo smanjenje građevinskih radova na zgradama za 1,1 posto u odnosu na travanj, dok su radovi na ostalim građevinama porasli istodobno za 0,6 posto.
Podaci DZS-a pokazuju i da je tijekom svibnja ove godine na novogradnjama odrađeno 53,6 posto radnih sati na gradilištima, a na ostalim radovima, odnosno rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima, 46,4 posto. Pritom je na zgradama realizirano 44,3 posto, a na ostalim građevinama 55,7 posto radnih sati.
Raspodjela radnih sati na gradilištima podjednaka je i za prvih pet mjeseci ove godine, kada je na novogradnjama odrađeno 52,3 posto radnih sati, a na ostalim radovima 47,7 posto. Na zgradama je u tom razdoblju utrošeno 45,3 posto radnih sati, a na ostalim građevinama 54,7 posto.
Iz DZS-a napominju kako se podaci za ovo statističko izvješće prikupljaju od poslovnih subjekata, pravnih osoba i obrtnika, s 20 i više zaposlenih, a prosječno se godišnje obuhvati njih oko 950 nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb


- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2015., četvrtak

Grad Beograd vlasnik više od 12.500 nekretnina

Savičić je rekla da je posao popisa imovine dosta složen i zahteva vreme zbog prikupljanja kompletne dokumentacije, i najavila da će se do kraja godine izaći sa preliminarnim rezultatima.
Ona je, kako je saopštio Beoinfo, izrazila zadovoljstvo interesovanjem i brojem prodatih gradskih stanova na licitaciji, koja je danas održana u zgradi Gradske uprave, navodeći da je od 26 ponudjenih stanova prodato 12 stanova.
Savičić je najavila da će se na sledećoj licitaciji u septembru ponovo naći zgrada Beobanke na Zelenom vencu, kao i vila sa Dedinja u kojoj je svojevremeno boravio Aleksandar Ranković.
"Na ovaj način se pokreće postupak domaćinskog upravljanja gradskom imovinom. O tome je pričao i gradonačelnik Siniša Mali, ukazujući da je cilj prodaje da se što efikasnije reši problem troškova koje imamo u ovom segmentu", kaže Savičić.
Prema njenim rečima, vrši se procena poslovnih objekata i garaža koji u predhodnom periodu nisu mogli da budu izdati, i koji će takodje biti ponudjeni na prodaju stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.07.2015., utorak

Broj nezaposlenih u lipnju 260 tisuća

Prema posljednjim podacima HZZ-a, u lipnju ove godine ukupan broj nezaposlenih spustio se na 260.073, što je najniži broj nezaposlenih osoba prijavljenih na HZZ od rujna 2009. godine. U usporedbi s prethodnim mjesecom broj nezaposlenih niži je za preko 15 tisuća osoba (-5,6%), dok je u odnosu na lipanj prošle godine zabilježen pad broja nezaposlenih osoba za 44.852 (-14,7%). Osim relativno solidne sezonske potražnje za turističkim radnicima, na godišnji pad broja nezaposlenih osoba utjecao je i niži broj registriranih ulazaka u evidenciju koji je u lipnju iznosio 18.685, što je 0,9% manje nego u istom mjesecu lani. Najvećim dijelom to je posljedica nižeg broja osoba koje u nezaposlenost ulaze iz radnog odnosa (u lipnju je njihov broj iznosio 11.255 osoba što predstavlja pad od 4,0% godišnje).
S druge strane, na godišnjoj razini zamjetan je i niži broj osoba koje su u nezaposlenost ušle radi poslovno uvjetovanog otkaza (-10.9%), prestanka rada poslodavca (-7,3%) te isteka ugovora o radu na sezonskim poslovima (-23,8%). Nadalje, broj osoba koje su sporazumno prekinule radni odnos u lipnju zabilježio je godišnji rast od 8% kao i broj radnika koji su svojevoljno dali otkaz (+14,1%). Istovremeno, broj ulazaka u evidenciju nezaposlenih u lipnju je zabilježio značajan mjesečni rast od 2.415 osoba što je 14,8% više u odnosu na svibanj, a prvenstveno je posljedica završetka školske godine i prijave u nezaposlenost nakon završetka redovnog školovanja. To potvrđuju podaci o statusu prije ulaska u evidenciju prema kojima je u lipnju broj ulazaka u evidenciju nezaposlenih nakon završetka redovnog školovanja zabilježio rast za 2.053 osoba ili 505,7% više u odnosu na svibanj.
S druge strane, broj osoba koji su izišli iz evidencije nezaposlenih u lipnju je iznosio gotovo 34 tisuće, što je 10,5% manje u odnosu na prethodni mjesec dok je na godišnjoj razini broj izišlih niži za 7.447 (-18%). Pritom treba napomenuti godišnji pad broja osoba koje su izašle iz evidencije radi izlaza iz radne snage (-23,8%), radi odjave s evidencije i nejavljanje (-66,2%) te nepridržavanja zakonskih odredbi (-40,7% godišnje). Broj izišlih iz evidencije u lipnju radi zapošljavanja na temelju radnog odnosa i drugih poslovnih aktivnosti iznosio je 26.098 što predstavlja pad na mjesečnoj i godišnjoj razini (9,9% odnosno 4,1%).
Promotrimo li dobnu strukturu nezaposlenih u lipnju, uočava se pad broja nezaposlenih osoba koje se nalaze u radno najproduktivnijem dobnom razdoblju između 20–45 godina starosti. Tako je u odnosu na lipanj prošle godine njihov broj manji za gotovo 18,4% dok se njihov udio u ukupno nezaposlenima smanjio s 56,2 koliko je iznosio u lipnju prošle godine na 53,8%. Prema duljini trajanja statusa nezaposlenosti, 54% od ukupno nezaposlenih osoba u lipnju bilo je nezaposleno dulje od godinu dana.
Promatrano rema razini obrazovanja, značajan udio nezaposlenih osoba je sa završenom srednjom školom (60%), dok 21% nezaposlenih ima završenu osnovnu školu te 13% nezaposlenih ima neki stupanj visokog obrazovanja.
Broj slobodnih radnih mjesta u lipnju se spustio na 13.534 što je 4.156 manje u odnosu na svibanj. Premda je na mjesečnoj razini zabilježio relativno snažan dvoznamenkasti pad od 23,5%, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine broj slobodnih radnih mjesta je veći za 2.131 ili 18,7%. Udio sezonskih poslova u ukupnim slobodnim radnim mjestima u promatranom mjesecu spustio se na 18,6% (1,9 pb niže u odnosu na svibanj) što je i uobičajeno obzirom da se već tijekom prvog tromjesečja u evidenciji ponuđenih radnih mjesta oslikava potražnja za sezonskim radnicima za nadolazeću glavnu sezonu mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.07.2015., četvrtak

Useljenje prvih klijenata u "GTC Fortyone" za dve nedelje - Druga faza izgradnje u septembru

Preduzeće "Gradina" izgradnjom ovog objekta dokazuje da imamo jaku građevinsku industriju, ljude, znanje i kvalitet i da u svakom trenutku možemo da odgovorimo na zahtev investitora, a ovakvi projekti istovremeno predstavljaju i dobar uvod za nastupajuću izgradnju Beograda na vodi – rekao je Siniša Mali.
Milutin Folić, glavni gradski urbanista, ukazao je da ovo gradilište, sa izgradnjom podzemnog i nadzemnog dela, predstavlja jedno od trenutno najvećih gradskih gradilišta.
– Pored ovog projekta, tu je i gradilište za Societe Generale banke, u punom je zamahu i izgradnja u Rajićevoj ulici, dovršava se hotel "Merriot", IKEA se priprema da počne sa radovima na jesen, a u toku su i drugi veliki infrastrukturni projekti. Takođe, završavamo i projekte vezane za kanalizacionu mrežu, koji su za Beograd od velike važnosti i koji će u narednom vremenu biti realizovani – rekao je Milutin Folić.
Peđa Petronijević, direktor "GTC Srbija", zahvalio je Gradu Beogradu i izvođačima na podršci i podsetio je da ovo četvrti objekat koji ova kompanija gradi u Srbiji.
Prema njegovim rečima, useljenje klijenata očekuje se za već dve nedelje iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.07.2015., utorak

Otvoreni radovi na izgradnji javne rasvjete između naselja Starigrad i Jagnjedovec

Cestovne rasvjetne svjetiljke koje će biti ugrađene na predmetnom zahvatu zadovoljavaju visok svjetlosni učinak uz manju potrošnju električne energije.
Danas, 08.07.2015. godine zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić otvorio je radove na izgradnji javne rasvjete između naselja Starigrad i Jagnjedovec,
odnosno u dijelu Ulice Kamengradske u naselju Starigrad i dijelu Ulice Jagnjedovec u naselju Jagnjedovec ukupne duljine zahvata od 410 metara novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.07.2015., petak

Hrvatska u skupini zemalja EU-a s najsnažnijim padom cijena nekretnina

LUXEMBOURG - Hrvatska je zajedno s Belgijom i Ciprom u prvom tromjesečju zabilježila najveći pad cijena stambenih nekretnina u odnosu na prethodna tri mjeseca među članicama Europske unije, dok su na razini Unije one porasle, pokazuje u četvrtak objavljeno izvješće europskog statističkog ureda. U Hrvatskoj je tako indeks cijena nekretnina (HPI) u prva tri mjeseca 2015. prema provizornim podacima Eurostata pao 2,8 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca. To znači da je pad oštro ubrzao u odnosu na posljednja tri mjeseca 2014. kada su cijene na tromjesečnoj razini smanjene 1,2 posto.
Isti su postotni pad cijena nekretnina u prvom ovogodišnjem tromjesečju, za 2,8 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, zabilježili i Belgija i Cipar. Najviše su pak porasle cijene u Rumunjskoj, za 4,1 posto, Švedskoj, za 3,9 posto, i Mađarskoj, za 3,7 posto.
Na razini Europske unije cijene stambenih nekretnina porasle su u prvom ovogodišnjem tromjesečju 0,6 posto, nakon 0,4-postotnog pada u prethodna tri mjeseca.
I eurozona je zabilježila oporavak cijena, za skromnijih 0,3 posto. U posljednjem su prošlogodišnjem tromjesečju smanjene 0,6 posto na tromjesečnoj razini,
pokazuju podaci Eurostata.
Na godišnjoj su razini cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj prema provizornim podacima Eurostata u prvom ovogodišnjem tromjesečju porasle 1,2 posto, istim tempom kao i u prethodna tri mjeseca.
Najveći je rast cijena na godišnjoj razini bilježila Irska, za 16,8 posto. Slijedi Švedska sa skokom cijena od 11,6 posto, i Mađarska, s 9,7 posto.
Najviše su pak u prvom ovogodišnjem tromjesečju na godišnjoj razini pale cijene stambenih nekretnina u Latviji, za 5,8 posto, te Italiji, za 3,3 posto.
Na razini EU-a indeks cijena nekretnina porastao je u prvom ovogodišnjem tromjesečju za 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani. U prethodnom je tromjesečju uvećan 2,2 posto.
U eurozoni su cijene iskazane HPI-jem porasle 0,9 posto, nakon 0,4-postotnog rasta u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.07.2015., srijeda

"Maks invest gradnja" planira izgradnju poslovno-stambenog kompleksa u Staroj Pazovi

Preduzeće "Maks invest gradnja" planira da u Staroj Pazovi izgradi mini market i stambeno-poslovni objekat na uglu ulica Karađorđeva i Komenskova. Pored ovih objekata na parceli će se izgraditi i interna saobraćajnica, parking prostor za automobile a preostali prostor urediti u zelene površine. Izgradnja je planirana u dve faze. U prvoj će se graditi poslovni objekat-mini market sa internom saobraćajnicom, manipulativnim prostorom, trotoarima i devetnaest parking mesta za automobile. U drugoj se planira izgradnja stambeno-poslovnog objekta sa internom saobraćajnicom, manipulativnim prostorom, trotoarima i osamnaest parking mesta za automobile, navedeno je u Urbanističkom projektu koji je do danas (6. jul 2015. godine) bio na javnom uvidu.
Mini market će se sastojati od više povezanih celina, koji su u zajedničkoj funkciji maloprodajnog objekta.
Ulaz u mini market projektom je predviđen na dva mesta. Od prostorija u mini marketu, nalazi se pristupni hol, kancelariske prostorije,
prodajni otvoreni prostor, garderoba za radnike sa sanitarnim čvorom, komore za meso i prostorija za dopremanje prodajnih artikala-prijemno odeljenje.
Na spratnom delu objekta (koji se nalazi pod istim krovom) predviđene su mašinska i pomoćna prostorija. Ulaz u prijemno odeljenje je zasebno od svih drugih ulaza
i kroz njega (kroz rolo-vrata) može da uđe dostavno vozilo. Ulaz za radnike predviđen je do ulaza za motorna vozila i na zadnjem poprečnom zidu (evakuacioni izlaz).
Stambeno-poslovni objekat sastoji se od četiri nivoa. U nivou prizemlja u delu prema ulici Komenskovoj i prema mini marketu, projektom je predviđeno 8 lokala, a preostali deo je u funkciji stanova koji se nalaze na spratovima. Deo prizemlja namenjen stanovima sastoji se od dva ulaza (dve zasebne lamele) sa prostorijama prilaznih holova, vertikalne komunikacije-stepenišni prostor, biciklane i pomoćne prostorije-ostave (svakom stanu pripada po jedna). Veća lamela sadrži pet stanova po etaži i ima ulaz samo iz dvorišta stambeno-poslovnog objekta, dok manja lamela sadrži tri stana po etaži i ima ulaz sa dve strane. Jedan ulaz je iz dvorišta stambeno-poslovnog objekta a drugi sa parkinga ispred mini marketa. Svaki nivo (prvi i drugi sprat, kao i potkrovlje) stambenog dela sastoji se od osam stambenih jedinica. Vertikalna komunikacija između etaža ostvaruje se preko stepeništa koje se nalazi u središnjem delu lamela. Poslovna jedinica-lokal sastoji se od prodajnog prostora, magacinskog dela, hodnika i sanitarnog čvora. Svaki lokal ima direktni izlaz na trotoar oko objekta. Stambena jedinica sastoji se od hodnika, kupatila, toalet, kuhinje, dnevne sobe sa trpezarijom, balkona ili lođe. Struktura stanova je sledeća, šest dvosobnih i dva jednosobna.
Urbanistički projekat potpisuje "G&P pro ing" stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2015., petak

4 razloga zašto je bolje i jeftinije biti podstanar nego imati vlastiti stan

No, mi vam donosimo četiri razloga zašto je ipak bolje biti u u najmu nego u vlastitu stanu.
1. Imate više luksuza i manje brige
Povećana ponuda stanova dovela je do pada cijena nekretnina. Budući da se stanovi izgrađuju na ekskluzivnim lokacijama, možete iznajmiti super luksuzan stan koji si možda ne biste mogli priuštiti da ga kupujete. Uz nove stanove dolaze i super opremljeni vrtovi.
2. Kuće su nesigurna investicija
Kuće su investicija u koje nikada ne možete biti sigurni. U današnje vrijeme, otplaćivanje kredita za stan rizičan je potez. Ako se ne želite kockati i zaduživati na 20 ili 30 godina, iznajmljivanje je sigurniji izbor.
3. Možete biti mobilni i fleksibilni
Ako kupujete kuću, sigurno planirate živjeti neki duži period u njoj. Ali, ako biste prihvatili bolji posao koji se nalazi u drugom gradu, to bi vam zadalo dodatne brige jer biste morali naći nekoga kome ćete ju iznajmiti kako biste mogli pokrivati ratu kredita. Ovako kada ste u najmu, iselite se za nekoliko sati i nemate nikakvih briga.
4. Dodatni troškovi
Kuća je investicija koja zahtijeva ulaganja. Ukoliko živite u najmu nećete se morati brinuti oko krovova koji prokišnjavaju ili nekih većih kvarova u stanu
jer je najmodavac taj koji će morati platiti sve dodatne troškove vezane za kuću ili stan apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 21:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2015., srijeda

Peti pokušaj prodaje nekretnina Purisa


RIJEKA - Za desetak dana, točnije 8. srpnja, na Trgovačkom sudu u Rijeci održat će se peta javna dražba na kojoj će se prodavati nekretnine Puris u stečaju. U ponudi je 27 nekretnina koje se nude za ukupno 14,8 milijuna eura. To je 11,5 posto manje od tražene vrijednosti na četvrtoj dražbi, odnosno 29 posto manje u odnosu na cijene iz prve dražbe. U prva dva navrata ponuđene su nekretnine po početnoj cijeni, u trećem pokušaju su snižene 15 posto, a u četvrtom za 10 posto.
Među ponuđenim najveći iznos traži se za tvornicu stočne hrane, vinski podrum i okolno zemljište u Pazinu - čak 2,4 milijuna. S iznosom od dva milijuna eura slijedi mesna industriju u Svetom Petru u Šumi,
koja je do rujna 2015. u zakupu tvrtke Valipile. Inače, ova tvrtka je ranije iskazala interes za kupnju nekretnina koje koristi, ali još nije izašla sa svojom ponudom na dražbama.
Na petoj dražbi ponuđeno je i 17 farmi u raznim krajevima Istre, klaonica krupne stoke u Pazinu, više mesnica i skladišta, poslovne zgrade u Osijeku i Bjelovaru te obiteljska kuća u Osijeku. Međutim, iako su mnoge nekretnine ponuđene na prodaju,
one su dane u zakup do rujna ove godine, a jedino je farma Loke u Pazinu u zakupu do listopada 2016 prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 14:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi