Iznajmljivanje stanova

24.08.2017., četvrtak

Moguće je kupiti novi električni Volkswagen Golf za 28.000 kuna

Proizvođač električnih automobila, Tesla, na teži je način naučio što se dogodi kad tržišta ukinu poticaje na kupovinu električnih automobila, poput primjerice onog u Danskoj i Hong Kongu. Odgovor je - drastičan pad prodaje.
Srećom po Teslu i ostale proizvođače automobila na baterije, s one strane Atlantika još uvijek se širokom rukom potiče kupovina električnih vozila novcem poreznih obveznika.
Koliko širokom? Toliko da potpuno novi električni Volkswagen e-Golf, koji inače košta 28.995 američkih dolara možete dobiti za - 4.495 dolara.
To je 28.000 kn po srednjem tečaju HNB-a, piše tportal.
Kako je to uopće moguće? Jednostavno.
Kupovinu električnog automobila jeftinijeg od 30.000 američkih dolara federalna vlada potiče sa 7.500 dolara poreznih olakšica i 2.500 dolara poreznog rabata. Tu je i trgovački popust od 7.000 dolara zbog modelske godine automobila (2017), a ako ste ujedno klijent kompanije za distribuciju električne energije Sonoma Clean Power, te imate niska primanja, konačna cijena vašeg novog električnog vozila
može se spustiti na 4.495 dolara nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.07.2017., utorak

Pala i druga velika žrtva Agrokora: Otvoren predstečaj Unex grupe

Slučaj koncerna Agrokor, nakon AWT-ovog predstečaja, doveo je i do druge velike žrtve koja je upala u probleme kako se čini najviše zbog neriješenog
problema regresnih mjenica nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2016., ponedjeljak

Otvorena brza cesta Gradec-Križevci

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorio je u petak brzu cestu Gradec - Križevci duljine 12,5 kilometara i ukupne investicijske vrijednosti 595 milijuna kuna.
Brza cesta Gradec-Križevci poddionica je brze ceste DC 10 koja će, kada bude gotova, uključivati čvor Sveta Helena - Vrbovec - Križevci - Koprivnica - granica Republike Mađarske.
Na poddionici Gradec - Križevci izgrađeno je 15 objekata, od čega 6 mostova, 3 vijadukta, 4 nadvožnjaka, 1 podvožnjak i 1 prolaz za životinje.
Butković je naglasio da je prioritet nastavak daljnje izgradnje prema Koprivnici i Bjelovaru.
"Radimo na ovom području još jedan veliki infrastrukturni projekt. To je modernizacija željezničke pruge Dugo Selo-Križevci. Ovdje se događaju veliki infrastrukturni projekti, a to znači da će biti posla, radosti i veselja za sve ljude, jer jedino tako možemo stvoriti pozitivnu klimu i osigurati gospodarski rast", rekao je Butković na otvaranju.
"Trebamo poslati pravu poruku sutra u Hrvatskom saboru i Vladi i podignuti ruke kada dođe trenutak da se glasuje o nastavku gradnje prema Koprivnici i Bjelovaru, bez obzira koja smo politička opcija",
rekao je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2016., petak

Što slijedi nakon odluke Britanaca da napuste EU?

U danima koji slijede planirana je i izvanredna sjednica Europskog parlamenta, dok će se sastanak na vrhu EU-a održati 28. i 29. lipnja u Bruxellesu.
Izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a dovodi obje strane u do sada neviđenu situaciju i primorava ih da izgrade nove odnose pune neizvjesnosti
nakon braka koji je trajao više od 40 godina nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2016., utorak

Bandić opet gradi novu fontanu, kvadratni metar vodoskoka košta kao kvadrat kvalitetnog stana

Kvadratni metar novog vodoskoka stajat će 1850 eura, slično kao kvadrat kvalitetnog stana u Zagrebu. Fontana u Radničkoj bit će površine 44,1 četvorni metar.
Jedna od podružnica Zagrebačkog holdinga, u kojem glavnu riječ vodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavila je poziv građevinarima
koji će napraviti novi ukras grada.
Ova fontana će se nalaziti na rotoru unutar prometne Radničke ceste i bit će znatno skromnija od tri fontane koje Bandić već gradi u ovom trenutku za 30-ak milijuna kuna, pišu 24sata.
No iako znatno manja, na fontanu površine 44,1 četvorni metar
Holding planira utrošti612.5000 kuna s PDV-om nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 21:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.12.2015., petak

Obnova studentskih domova Sava i Cvjetno naselje pri kraju

Domske studenske sobe s novim namještajem uglavnom su već spremne za buduće stanare, a u njima će sada imati i hladnjake, te bežični internet. Tu su i nove čajne kuhinje i sanitarni čvorovi. No, cijene smještaja više neće biti iste, odnosno bit će podijeljene u šest cjenovnih kategorija ovisno o paviljonu.
Smještaj je studente ranije stajao 200, 400 ili 600 kuna, a sad će se cijene kretati od 200 do 700 kuna. No, cijena većine soba i dalje će se kretati od 200 do 400 kuna, najavili su iz Studentskog centra. Cijene ovise o tome ima li soba vlastitu kupaonicu, dijeli li ju s drugom sobom ili postoji samo zajednička kupaonica na katu.
Inače, glavni povod za obnovu studentskih domova su Europske sveučilišne igre koje će se od 12. do 25. srpnja 2016. održavati u Zagrebu i Rijeci,
a u novoobnovljenim domovima trebali bi biti smješteni sportaši nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2015., četvrtak

Matijević "slomio" Moralića nakon dvije i pol godine pregovora

VINKOVCI - Još u ljeto 2013. srpski poduzetnik Petar Matijević, izbjeglica iz Hrvatske, kojega srpski mediji nazivaju "vojvođanskim kraljem mesnica", pohvalio se kako kupuje dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj, onu u Negoslavcima kraj Vukovara i Starim Jankovcima kod Vinkovaca, i s njima 1.500 hektara plodne slavonsko-srijemske zemlje.
Tada je Matijević tvrdio u srpskim medijima kako je sve dogovoreno, ali vlasnik obje zadruge, Enver Moralić pričao mi je tih dana kako ništa nije dogovoreno ali "svašta se priča i svi bi nešto kupovali jeftino, ali još nismo pregovarali jer mi nismo na rasprodaju, ali kada bi netko ponudio dobru cijenu, razmislili bismo". Dodao je kako bi i njegova tvrtka, PPK Kutjevo, htjela kupiti nešto u Srbiji, "sve se može kupiti i prodati jer granice su otvorene".
Koordinator dviju zadruga, u Negoslavcima i Starim Jankovcima, Damir Pejaković nam je sredinom srpnja 2013. kada je Matijević uvelike govorio da je dogovor oko
kupovine postignut, rekao da je PZ Jankovci još 2010. uložio sedam milijuna eura u kupovinu šećerane u Republici Srpskoj, ali ona nije u funkciji zbog političkih
nesuglasica pa im je potreban poslovni partner s utjecajem u RS koji će pomoći da šećerana napokon proradi. Tada se stekao dojam da je jedan od uvjeta prodaje pomoć
pri oživljavanja rada šećerane u RS pa je moguće da je Matijević osigurao nastavak rada šećerane što je, u krajnjoj liniji, i u njegovom interesu jer je nakon dvije
i pol tvrdih pregovora ipak uspio kupiti dvije zadruge s poljoprivrednom mehanizacijom i značajnim skladišnim prostorom, koje su i prije rata, posebice ona u Starim
Jankovcima, uspješno poslovale nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2015., utorak

Prosvjed Živog zida: Najokrutnije deložacije zbog političke zaštite i Božidara Kalmete!

Ispred sjedništa OTP banke u Zadru jutros su prosvjedovali članovi Živog zida zbog deložacije obitelji Gagić iz Biograda. S njima je bio i Danijel Gagić koji će zbog ovrhe ostati bez jedine nekretnine u kojoj živi sa suprugom i bolesnim djetetom.
- Svi šute, sve insitucije šute, a svi vi sutra možete biti u ropstvu banke. Samo u zadnjih desetak dana banka je na biogradskom području ovršila pet nekretnina, je li vam to dovoljno govori. Jedan je moj poznanik zapalio kuću da je ne dobije jedan kriminalac. Mene je banka me je navela da pokušam samoubojstvo - rekao je Gagić, inače bivši branitelj koji ima kronični PTSP.
- Borit ću se do kraja, pa makar u grobu završio – poručio je u utorak ujutro ispred OTP banke u Zadru. Gagić tvrdi kako je od 67.000 eura kredita, koji je uzeo za kupnju broda, već platio pola iznosa.
Riječ je o kreditu iz 2007. godine kroz program samozapošljavanja Vlade RH u ribarstvu, međutim, prije dvije godine prestao je plaćati rate jer su on i supruga nezaposleni i nisu imale odakle vraćati kredit nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2014., utorak

Zagrebački stanovi u rujnu najtraženiji

Gospodarska kriza i oslabljeno tržište drastično su utjecali na cijene nekretnina, pa pronaći stan sa troznamenkastom cijenom „kvadrata“ više nije velik problem.
Prema podacima portala Crozilla.com raspon oglašenih rujanskih cijena stanova bio je vrlo širok, od onih najpovoljnijih (pretežno u kontinentalnom dijelu) koje su se kretale tek po nekoliko stotina eura po kvadratu, do onih najviših koje su nerijetko dosezale i nekoliko tisuća eura za samo jedan metar kvadratni.
Gospodarska kriza i oslabljeno tržište drastično su utjecali na cijene nekretnina, pa pronaći stan sa troznamenkastom cijenom „kvadrata“ više nije velik problem nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2014., utorak

Broj odobrenja za građenje pao nakon osam mjeseci rasta

ZAGREB - U srpnju je u Hrvatskoj izdano 466 odobrenja za građenje, što je 0,2 posto manje u odnosu na isti lanjski mjesec, čime je prekinut niz od osam uzastopnih mjeseci u kojima je broj odobrenja rastao na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U odnosu na lipanj, broj izdanih odobrenja za građenje u srpnju je smanjen za njih 33, odnosno za 6,6 posto.
U prvih sedam mjeseci, pak, broj izdanih odobrenja za građenje porastao je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 9,9 posto. Taj podatak pokazuje usporavanje rasta u odnosu na 11,6-postotni rast na godišnjoj razini ostvaren u prvih šest mjeseci.
"U drugoj polovini godine očekujemo usporavanje godišnjih stopa rasta broja izdanih odobrenja za građenje. A rast od 11,6 posto ipak nije dovoljan da bi pokrenuo oporavak u građevinskom sektoru", navode analitičari Raiffeisenbank Austria (RBA) u osvrtu na podatke DZS-a, ističući da je broj izdanih odobrenja za građenje u razdoblju od siječnja do lipnja ove, u odnosu na isto razdoblje 2008. godine, manji za 36,2 posto.
Odobrenjima za građenje izdanima u srpnju ove godine predviđaju se radovi u vrijednosti od 1,33 milijarde kuna, dok je taj iznos u srpnju prošle godine bio 1,13 milijardi kuna. Na povećanje je utjecala predviđena vrijednost radova na zgradama dok je vrijednost na ostalim građevinama pala.
Tako je sa 493,7 milijuna kuna lani, predviđena vrijednost radova na zgradama prema dozvolama izdanim u ovogodišnjem srpnju porasla na 762,5 milijuna kuna. Istovremeno je predviđena vrijednost radova na ostalim građevinama pala sa 641,4 na 570,1 milijun kuna.
Prema vrstama građevina, u srpnju je 86 posto ili 399 odobrenja za građenje izdano za zgrade, a 14 posto ili 67 za ostale građevine.
Prema vrstama radova, na novogradnje se odnosi 75 posto ili 351 odobrenje, a 115 ili 25 posto izdano je za rekonstrukcije, odnosno dogradnje i nadogradnje, prenamjene i sl. nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2014., petak

Bandić poziva na javnu raspravu o izmjenama i dopunama GUP-ova

Planovi su izloženi na javni uvid u predvorju zgrade Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića i u Područnom uredu Sesvete radnim danom, subotom, nedjeljom i blagdanom od 8,30 do 16,30 sati. Dostupni su u elektronskom obliku i na web stranici Grada Zagreba.
"Pozivam Vas stoga, da Vaša pisana očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe dostavite najkasnije do 30. lipnja na adresu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Park Stara Trešnjevka 1, 10000 Zagreb" nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2014., ponedjeljak

Ukupni krediti banaka na kraju veljače 284,8 milijardi kuna

Prema podacima HNB-a ukupni krediti banaka na kraju veljače bili su tek neznatno viši nego na kraju siječnja. Na kraju veljače ukupni su krediti iznosili 284,8 mlrd. kuna, što je za 722 mil. kuna, odnosno za 0,3% više nego na kraju siječnja.
Na godišnjoj razini (u odnosu na kraj veljače prošle godine), nakon što je tijekom cijele 2013. bilo vidljivo usporavanje kreditne aktivnosti, odnosno zabilježene su negativne godišnje stope rasta ukupnih kredita, u veljači je drugi mjesec za redom zabilježena stagnacija. Naime, stanje ukupnih kredita na kraju veljače bilo je tek za 135 mil. kuna (0,0%) manje nego na kraju veljače 2013. Promatrajući prema sektorima, vidljivo je smanjenje iznosa kredita sektoru nefinancijskih trgovačkih društava i sektoru stanovništva uz istodobno povećanje izloženosti bankarskog sektora prema sektoru države.
Krediti nefinancijskim trgovačkim društvima na kraju veljače iznosili su 107,9 mlrd. kuna, što je za 1,5 mlrd. kuna ili 1,4% manje nego na kraju veljače 2013. Krediti nefinancijskim trgovačkim društvima već 19-ti uzastopnih mjeseci bilježe negativne godišnje stope koje u zadnjih pola godine bilježe usporavanje pada. Razduživanje ovog sektora potvrđuje i smanjenje udjela u ukupnim kreditima na 37,9% u odnosu na 38,4% koliki je bio udio kredita poduzećima u istom razdoblju lani. S druge strane, značajno je porastao udio središnje države koji je na kraju veljače iznosio 13,9% u ukupnim kreditima, dok je u istom razdoblju prošle godine taj udio iznosio 12,3%. Krediti središnjoj državi su na kraju veljače iznosili 39,6 mlrd. kuna, što je za 4,7 mlrd. kuna više nego na kraju veljače 2013. Krediti stanovništvu iznosili su 127,3 mlrd. kuna, što je za 1,85 mlrd. kuna manje nego na kraju veljače 2013. Krediti stanovništvu 20-ti uzastopni mjesec bilježe pad na godišnjoj razini, što je odraz nepovoljnih kretanja na tržištu rada i slabe potražnje.
U nastavku godine ne očekujemo značajnije promjene iznosa kredita. Potražnja za kreditima poduzeća ograničena je teškim uvjetima poslovanja i smanjenom potražnjom dok istovremeno razmjerno visoka zaduženost stanovništva i nepovoljna kretanja na tržištu rada onemogućuju oporavak ovog sektora nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2012., utorak

Dovršava se njemačka tvornica za proizvodnju elektromotora HEW vrijedna 1,6 milijuna eura

Snažan vjetar u leđa poduzetničkoj zoni Ivanec istok, koja se proteže na više od 20 hektara, svakako su bila financijska sredstva veća od 1,8 milijuna kuna koje je nedavno Ivancu doniralo Ministarstvo poduzetništva i obrta. Ministar Gordan Maras se u prošlotjednom obilasku Ivanca uvjerio u razvitak poduzetničke zone, pri čemu je naročito dojmljiva novosagrađena tvornica njemačke tvrtke HEW, u kojoj je upravo u vrijeme njegova posjeta bio završen tehnički prijam, pa se uskoro očekuje montaža strojeva i zapošljavanje 50tak djelatnika nekretnine Split Dobri.

Prema riječima gradonačelnika Batinića dosad je u taj poduzetnički projekt uloženo više od 18 milijuna kuna, a sredstva za komunalno opremanje zone osigurali su kreditom Grad Ivanec i Poslovna zona. Drago mi je što će se sredstva koja smo dali Gradu Ivancu iskoristiti za privlačenje i drugih investitora jer novac uložen za uspješne poduzetničke projekte vremenom će se vratiti i Ivancu, Varaždinskoj županiji i Republici Hrvatskoj - rekao je ministar Gordan Maras.

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi