Iznajmljivanje stanova

30.06.2016., četvrtak

Učenici u Metkoviću dobili digitalnu učionicu

Kompanija Microsoft Hrvatska i CARNet u Metkoviću su svečano otvorili Učionicu budućnosti opremljenu s 30 najsuvremenijih Windows 10 tablet računala i pametnom pločom.
Danas je u Gimnaziji Metković svečano otvorena Učionica budućnosti, koju su kompanija Microsoft Hrvatska i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet opremili uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Metković je ovime postao četvrti grad u Hrvatskoj, nakon Opatije, Mirkovaca i Zagreba, u kojem su Microsoft i CARNet otvorili Učionicu budućnosti, a koja pruža nastavnicima i učenicima mogućnost korištenja suvremenih tehnologija u svakodnevnoj nastavi.
Predstavnici kompanije Microsoft Hrvatska i CARNet uručili su ravnatelju Gimnazije Metković, prof. Jozi Jurkoviću,
potpuno opremljenu digitalnu učionicu koja se sastoji od 30 najsuvremenijih Windows 10 tablet računala opremljenih
tipkovnicama prilagođenim učenicima, jednog Windows 10 tablet računala namijenjenog nastavnicima te pametne ploče
osjetljive na dodir.
„Uspješna škola je spoj entuzijazma, predanosti i stručnosti. Naši profesori i učenici sudjeluju u edukacijama i dijele svoja iskustva s kolegama iz Hrvatske i svijeta te će sigurno znati implementirati ovu tehnologiju u nastavni sadržaj. Gimnazija Metković na ovaj način nastavlja svoj razvoj u tom smjeru jer raspolaže s multimedijalnim centrom školske knjižnice i čitaonice, učionicama opremljenim suvremenim nastavnim pomagalima te informatičkom učionicom. Zahvaljujem CARNetu, Microsoftu i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta što su prepoznali naš potencijal“, rekao je Jozo Jurković, ravnatelj Gimnazije Metković te dodao kako škola sudjeluje u nizu međunarodnih projekata, a odnedavno i u pilot projektu e-Škole.
Svi uređaji povezani su u mrežu vođenu posebno osmišljenim sustavom, a kako to funkcionira u praksi okupljenima su demonstrirali učenici 3.c razreda koji će biti primarni korisnici ove učionice u školskoj godini 2016/2017. Učenici su koristeći tablete pokazali kako uz pomoć alata OneNote mogu voditi zabilješke, zapažanja i mjerenja laboratorijskih vježbi, korištenjem programa Sway napraviti interaktivne demonstracijske pokuse iz kemije i biologije te u konačnici utvrditi gradivo rješavajući kvizove i upitnike koje su za njih priredili nastavnici pomoću alata Forms.
Koncept Učionice budućnosti temelji se na implementaciji i integraciji naprednih hardverskih i softverskih rješenja u klasične školske učionice s ciljem unapređenja izvođenja nastave. Rješenje omogućava izvođenje interaktivne nastave, korištenje nastavnih materijala u elektroničkom formatu, provođenje dinamičkih testova i kvizova znanja, praćenje aktivnosti pojedinog učenika, prikupljanje i analizu aktivnosti i rezultata ispita pojedinog učenika te međusobnu komunikaciju između nastavnika i učenika.
Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta ovom prilikom je rekao: "Ponosno otvaramo četvrtu Učionicu budućnosti opremljenu u suradnji s kompanijom Microsoft, odnosno ukupno jedanaestu takvu učionicu u Hrvatskoj. Ova učionica, već druga u Dalmaciji, samo je još jedan u nizu projekata kojima CARNet potiče naprednu upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, integrirajući tehnologiju i nastavne procese. Želja nam je da i iz ove škole učenici izađu računalno pismeni, educirani te sposobni samostalno razmišljati i biti dobri timski igrači. Projekt Učionice budućnosti u Metkoviću još je jedan korak prema tom cilju i stvaranju digitalno zrelih škola u Hrvatskoj koje CARNet ostvaruje i kroz veliki projekt e-Škole".
Uz Učionicu budućnosti, učenici i nastavnici Gimnazije Metković također mogu koristiti i Office 365 alate koje je kompanija Microsoft Hrvatska besplatno ustupila na korištenje svim hrvatskim osnovnim i srednjim školama, koje ostvaraju to pravo koristeći elektroničke identitete u sustavu AAI@EduHr. Office 365 učenicima i nastavnicima pruža pristup e-pošti putem preglednika Microsoft Outlook, pristup OneDrive pohrani podataka u oblaku, Office Online alate (Word, Excel, PowerPoint), kao i komunikacijski alat Skype for Business koji omogućuje audio i video konferencijske pozive. Učenici i nastavnici mogu instalirati potpunu verziju Office 365 alata na čak 5 različitih uređaja.
„Projektom Učionica budućnosti te Office 365 alatima želimo olakšati komunikaciju između učenika i nastavnika, podići atraktivnost i učinkovitost procesa učenja te pružiti učenicima informatičku edukaciju koja će ih pripremiti za buduće izazove koje pred njih postavlja tržište rada. Microsoft Hrvatska kroz ovakve inicijative kontinuirano ulaže u obrazovanje i razvoj hrvatskog obrazovnog sustava kako bi mlade pripremila i usmjerila prema zanimanjima budućnosti i ostvarenju boljih životnih prilika. Prema istraživanju koje je nedavno proveo IDC, Microsoft Office je četvrta najčešće tražena vještina od strane poslodavaca te ujedno i jedina ICT vještina u najvažnijih deset, što dovoljno govori koliko je važno usvajanje naprednih softvera, kao što je Office365, za uspješno snalaženje na tržištu rada “ –
izjavio je Ivan Vidaković, direktor kompanije Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina stanovi

Oznake: stanovi


- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prvi Velpro za 300 ugostitelja u splitskoj gradskoj jezgri

Novi Velpro bit će fokusiran na opskrbu više od 300 ugostiteljskih objekata u splitskoj gradskoj jezgri.
Agrokor je u Splitu jučer otvorio prvi Velpro HoReCa Centar u novom formatu u kojemu će na 150 četvornih metara
biti ponuđeno više od 1000 artikala namijenjenih primarno HoReCa segmentu,
s posebnim fokusom na asortiman prehrane i neprehrane namijenjene ugostiteljstvu, uz široku ponudu hlađenih pića i vina stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2016., utorak

Farmaceutska kompanija dobila priznanje Certifikat Poslodavac Partner

„Ljudi su PLIVINA najveća prednost i najsnažniji izvor uspjeha. Upravo naši zaposlenici najviše pridonose ostvarivanju uspješnih poslovnih rezultata koji su i pozicionirali PLIVU kao regionalnog lidera, najboljeg hrvatskog izvoznika te jednog od najvećih privatnih investitora u Hrvatskoj. Zadovoljstvo mi je da već nekoliko godina za redom intenzivno zapošljavamo kvalitetne, obrazovane i motivirane stručnjake u koje značajno ulažemo i kojima nudimo rad u izazovnom međunarodnom okruženju,“ istaknuo je predsjednik Uprave PLIVE Mihael Furjan.
„Razvoj karijere ključna je osnova našeg poslovanja, te čini sastavni dio PLIVINE strategije upravljanja ljudskim potencijalima. Naša vizija razvoja zaposlenika temelji se na osobnom i profesionalnom razvoju, prepoznavanju potencijala, te planiranju razvoja karijera sukladno interesima svakog zaposlenika. U kompleksnom i međunarodnom poslovnom okruženju kakva je PLIVA, brojne su mogućnosti razvoja karijere bilo ekspertne ili menadžerske, horizontalne ili vertikalne. Novozaposleni na ulaznim pozicijama za koje nije nužno iskustvo, imaju priliku učiti od iskusnih mentora i postati vrhunski stručnjaci u industriji koja se kontinuirano razvija i napreduje. S druge strane, već izgrađeni stručnjaci rade u međunarodnim timovima koristeći najnovije tehnologije i stječu iskustvo u radu u virtualnim timovima s najboljima u svijetu. Regionalne i globalne pozicije na kojima rade naši zaposlenici nude dodatnu dimenziju razvoja karijere van uobičajenih okvira“, izjavila je Blagica Petrovac Šikić, viša direktorica Ljudskihpotencijala PLIVE.
Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.
Trenutno je 37 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, Financijska agencija, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatska Lutrija, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina,
Tele2, Valamar Riviera, Vipnet, Vivera i Zagrebačka pivovara stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2016., petak

Što slijedi nakon odluke Britanaca da napuste EU?

U danima koji slijede planirana je i izvanredna sjednica Europskog parlamenta, dok će se sastanak na vrhu EU-a održati 28. i 29. lipnja u Bruxellesu.
Izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a dovodi obje strane u do sada neviđenu situaciju i primorava ih da izgrade nove odnose pune neizvjesnosti
nakon braka koji je trajao više od 40 godina nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2016., utorak

Objekti Purisa postaju rasadnik novih poduzetničkih projekata

Purisovu farmu Šurani 1 kupila je tvrtka Te nekretnine, vlasnika Sergeja Tea, Koreanac iz Moskve koji u RH radi već 10 godina.
Purisov stečaj na Trgovačkom sudu u Rijeci prometnuo se posljednjim dražbama u pravi rasadnik novih poduzetničkih projekata.
Niknut će na imovini propale tvrtke, a kako najavljujuju investitori, uz dobru perspektivu za razvoj njihovih novih biznisa, predviđena je i mogućnost novog zapošljavanja iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2016., petak

Maistri zeleno svjetlo za izgradnju novog hotela Park

ROVINJ - Na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Rovinja dano je "zeleno svjetlo" za izgradnju novog hotela Park, što bi trebalo početi u rujnu, nakon turističke sezone. Vijećnici su jednoglasno podržali konačno postignut Sporazum o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa između države, grada Rovinja i Maistre. Potonji investitor ovime dobiva pravo gradnje novog hotela Park koji bi se trebao okititi s visokih pet zvjezdica, a imat će 210 smještajnih jedinica. Ulaganje je to vrijedno oko 67,4 milijuna eura.
Na sjednici Vijeća jednoglasno je usvojena i odluka o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa po ozakonjenju 140 nezakonito izgrađenih građevina na zemljištu u gradskom vlasništvu,
primjenom Zakona o legalizaciji. Vlasnicima naknadno legaliziranih objekata ovom je odlukom dana mogućnost kupnje zemljišta - bilo jednokratnom uplatom,
bilo obročno na 36 mjeseci kada će kupac morati platiti 25 posto cijene prije sklapanja ugovora o kupoprodaji, a ostalo tijekom mjeseci i uz kamatu u visini od 5,05 posto godišnje stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka


- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2016., srijeda

Cilj Vlade: od nekretnina zaraditi 500 milijuna eura

U svom portfelju Republika Hrvatska ima 1.042.463 nekretnine, a od toga 27.274 stambene i 7600 poslovnih.
Prodaja državne imovine s ciljem smanjenja javnog duga već se tjednima zahuktava i u državnu je blagajnu dosad donijela 360 milijuna kuna,
no tek bi se u srpnju, bude li zbog političke krize tehnički izvedivo, Vladi na stolu trebao naći i prijedlog odluke o utvrđivanju popisa strateških poduzeća real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia


- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2016., petak

Zbog Beograda na vodi Vučić ruši gradonačelnika

U noći između 24. i 25. travnja bagerima je srušeno naselje gdje će arapska kompanija izgraditi dva stambeno-poslovna tornja.
Afera koja je izbila nakon rušenja kuća u beogradskom naselju Savamala, čini se, bliži se raspletu, nakon što je premijer Aleksandar Vučić odgovornost prebacio na gradske vlasti Beograda.
Drugim riječima, Vučić je optužio svog bliskog suradnika, gradonačelnika Sinišu Malog, ali na pitanje hoće li će prvi čovjek glavnog grada biti
smijenjen nije odgovorio, javlja Radio Slobodna Europa prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2016., srijeda

Najveća potražnja za nekretninama u Zagrebu i Splitu

Lokacija je primarni kriterij kod određivanja cijene nekretnina: kuće, stanovi, poslovni prostori ili zemljišta na dobrim lokacijama uvijek će postići bolju cijenu nego nekretnine na lošim,
nepristupačnim pozicijama…
Osim Zagreba, koji je, po potražnji, gotovo uvijek na vrhu ljestvice, putem oglasnika Crozilla.com trenutno se traže i nekretnine na moru stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2016., ponedjeljak

Zagreb u zlatnoj sredini, Dubrovnik i Opatija pri samom vrhu

Cijene su u većini gradova imale nešto niže vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini, no značajnije promjene nisu zabilježene.
Najviše cijene stanova, već su tradicionalno zabilježene na moru, a Dubrovnik i Opatija nalaze se na samom vrhu.
Najniže cijene bilježe gradovi u unutrašnjosti: Bjelovar i Sisak stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2016., srijeda

Otkuda je izronilo novih gotovo 100 tisuća hektara?

"Nesređeno stanje u zemljištu veliki je problem, četvrt stoljeća raspolažemo s njime stihijski, a problem je i struktura proizvodnje", kaže ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište dr.sc. Blaženka Mičević.
U razgovoru za portal Agrobiz Blaženka Mičević govorila je o tom i još mnogim problemima koji koče kvalitetno raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem i sređivanje ovog sektora.
U godinu dana državno poljoprivredno zemljište povećano je sa 738 na 835 tisuća hektara. Otkuda je izronilo novih gotovo 100 tisuća hektara?
Za prvoga povlačenja podataka iz katastra uzeli smo sve površine koje su bile upisane na posjednika Republiku Hrvatsku, općenarodnu imovinu i društveno vlasništvo.
Kroz prošlu godinu dana otkrili smo niz novih podataka, primjerice o zemljištu koje je u katastru bilo upisano izravno na bivše PIK-ove, a ne na RH,
kao i o tome kako su i neke fizičke osobe bile izravno upisane kao zakupci. Reagirale su novim brojkama i neke općine pa smo i taj dio podataka povukli.
No, tu nije kraj jer i nadalje pronalazimo nove hektare apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2016 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi