Iznajmljivanje stanova

05.03.2018., ponedjeljak

Uzlet broja neriješenih predmeta u gruntovnici

Ako se pogledaju podaci za 2015. godinu, kada je broj neriješenih redovnih zk predmeta iznosio 32.551, a u prošloj godini povećan je za 12.158, odnosno na 44.709, to znači da je u dvije godine 107 zemljišnoknjižnih odjela u Hrvatskoj povećao broj redovitih neriješenih predmeta
za čak 37,4 posto iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2018., petak

Ideja stara više od 100 godina postaje realnost? Žičara Učka povezala bi more i planine

Početak u realizaciji projekta Učka 360 stupnjeva je komplementarna izgradnja žičare iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2017., srijeda

Novi zakon Mariću daje ovlast da šumu "pretvara" u golf terene

Ne čudi da mnogi komentiraju zbog čega se uopće taj zakon zove Zakonom o šumama. Jedna od najvećih novosti jest da je u dijelu koji se odnosi na osnivanje prava građenja u svrhu izgradnje golf igrališta, kampa i sportsko-rekreacijskih objekata došlo do promjena kojima se, kako navode u ministarstvu poljoprivrede, »omogućuje osnivanje prava građenja neovisno o statusu i namjeni čestice sukladno prostornoplanskoj dokumentaciji«. To izdvanje, međutim, neće provoditi resorno ministarstvo poljoprivrede, već se ovlasti daju ministarstvu za upravljanje državnom imovinom koje vodi Goran Marić. On će imati pravo administriranja i upravljanja šumama kada je riječ o gospodarskoj aktivnosti, koja će imati i prednost u odnosu na prostorno-plansku dokumentaciju i planove jedinica lokalne uprave. Pitanje je koliko će se s tim lokalna uprava složiti, jer iz Udruge gradova poručuju kako se u takve izmjene ne bi smjelo ići bez usuglašenih prostornih planova,
piše Novi list iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2017., petak

Poskupljenje burze za brokere je došlo u najgorem trenutku

Brokerska zajednica smatra da je cjenik trebalo donijeti nakon stupanja na snagu nove regulative i namire.
Dok Zagrebačka burza ističe kako njezin novi cjenik u suštini ne donosi poskupljenja, brokeri negoduju, ali dio njih tvrdi kako neće teret prebaciti na klijente i povećati im provizije.
Hanfa je u petak odobrila ZSE-u novi cjenik koji stupa na snagu 7. srpnja. S burze ističu da najveći broj usluga ne poskupljuje, neke su cijene i smanjene, a velikim dijelom izmjene cjenika
odnose se na terminološke promjene zbog prelaska na novi trgovinski sustav.
U dijelu u kojem je bilo izmjena kroz povećanje cijena nekih usluga, kao što je primjerice kod provizija na promet dionicama i obveznica, radi se o detaljnijem skaliranju uvođenjem dodatnih
kategorija, ističu sa ZSE-a. "Primjerice, dosad su kupac i prodavatelj na transakcije do šest milijuna kuna plaćali 0,080% provizije, od šest milijuna kuna 0,060%,
a iznad 20 milijuna 0,020% u odnosu na ostvareni promet. Novom skalom uvodi se nova kategorija provizije od 0,090% za promete do dva milijuna kuna, 0,080% do šest milijuna,
dok provizije iznad šest i 20 milijuna ostaju iste", kažu iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2016., četvrtak

Iznenađujući rast cijena stambenih nekretnina u Britaniji

Ekonomisti koje je anketirala agencija Reuters, očekivali su da će povećanje cijena kuća na godišnjem nivou iznositi 4,8 posto u ovom mjesecu.
Na mjesečnoj razini, cijene kuća su porasle u kolocozu za 0,6 posto u odnosu na rast od 0,5 posto u srpnju iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2016., utorak

Objekti Purisa postaju rasadnik novih poduzetničkih projekata

Purisovu farmu Šurani 1 kupila je tvrtka Te nekretnine, vlasnika Sergeja Tea, Koreanac iz Moskve koji u RH radi već 10 godina.
Purisov stečaj na Trgovačkom sudu u Rijeci prometnuo se posljednjim dražbama u pravi rasadnik novih poduzetničkih projekata.
Niknut će na imovini propale tvrtke, a kako najavljujuju investitori, uz dobru perspektivu za razvoj njihovih novih biznisa, predviđena je i mogućnost novog zapošljavanja iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.02.2016., ponedjeljak

Deripaska nudi 140.000 eura za zakup Trstena

Osim K.P.M. Limiteda, ponudu je dostavila i budvanska kompanija Altia Montenegro, koja je za zakup Trstena spremna da plati 110.000 eura, bez PDV-a.
Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, kompaniju Altia Motenegro osnovala je firma Altia Limited, dok se kao osnivač K.P.M. Limited vodi kompanija Tangril Equites LTD sa Britanskih djevičanskih ostrva.
Plaža Trsteno jedina je na području kotorske opštine za koju su dostavljene dvije ponude, od njih 19, koliko se našlo na tenderu Morskog dobra. Za ostale plaže, čije su početne cijene godišnjeg zakupa bile od 180 do 5.000 eura,
dostavljena je po jedna ponuda, dok za četiri nije bilo interesovanja iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2015., srijeda

Počelo useljavanje u POS stanove u Klari

Predviđa se da će do 22. prosinca svih 200 najmoprimaca biti useljeno u stanove
Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i tvrtka Zagorje Tehnobeton, koja je izvodila radove na POS zgradama u zagrebačkom naselju Klara
potpisali ovih dana Zapisnik o primopredaji građevina, čime su se stekli uvjeti za useljenje kupaca i najmoprimaca u stanove iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2015., petak

Usvojen lex specialis o Beogradu na vodi

Za eksproprisanu nepokretnost vlasnik ima pravo na naknadu koja ne može biti niža od tržišne vrednosti nepokretnosti, a vlasnik nepokretnosti dužan je da se izjasni u roku od osam dana od dana dobijanja predloga za eksproprijaciju.
Po okončanju tog postupka i upisu prava svojine na nepokretnostima, država neizgrađeno građevinsko zemljište može dati u dugoročni zakup.
Troškovi Grada Beograda na uređivanju građevinskog zemljišta na lokaciji biće regulisani posebnim ugovorom Grada Beograda i Republike Srbije.
Procene su pokazale da će orijentacioni troškovi raščišćavanja terena za pripremu izgradnje biti oko 33 milijardi dinara, dok će prihodi od poreza, kako se procenjuje, biti oko 37,3 milijardi dinara.
Ekonomska analiza pokazala je, takođe, da je predloženi projekat sprovodiv i sa aspekta države i lokalne samouprave i sa aspekta investitora, kao i da će biti angažovana celokupna građevinska industrija.
Za sprovođenje zakona potrebna su dodatna finansijska sredstva iz budžeta.
U toku 2014. godine usvojen je planski dokument, započete aktivnosti na raščišćavanju terena i obezbeđen je investitor radova, što su preduslovi da se, imajući u vidu odredbe ovog zakona, započne i sa izgradnjom.
Zakon će rešiti i pitanje izmeštanja beogradskog železničkog čvora iz Savskog amfiteatra, raseljavanje stanovnika koji decenijama stanuju u starim, trošnim i neuslovnim objektima bez osnovne saobraćajne i komunalne infrastrukture.
Ustavni osnov za donošenje zakona sadržan je u odredbi kojom je predviđeno da pravo svojine može biti oduzeto ili ograničeno samo u javnom interesu utvrđenom na osnovu zakona, uz naknadu koja ne može biti niža od tržišne kao i da Republika Srbija uređuje i obezbeđuje svojinske i obligacione odnose i zaštitu svih oblika svojine.
Sa aspekta ustavnosti, donošenje zakona, koji je po svojoj pravnoj prirodi lex specialis u odnosu na opšti zakon je moguće, s obzirom da je vlada taj projekat ocenila kao projekat od posebnog značaja za Srbiju.
Analizom vlasničkih odnosa na građevinskom zemljištu, utvrđeno je da je Srbija upisana kao vlasnik na najvećem broju katastarskih parcela, na manjem broju upisan je grad Beograd,
a najmanji broj na privatna lica iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2015., ponedjeljak

Vučić: Radovi na Beogradu na vodi od leta

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak da će na leto početi radovi na projektu "Beograd na vodi". On je novinarima tokom posete gradilištu buduće beogradske železničke stanice "Prokop" ponovio da se već priprema teren i da je uklonjeno 158 od 211 objekata na prostoru predvidjenom za "Beograd na vodi".
Vučić je rekao da će na tom projektu biti angažovane domaće firme koje su pokazale da imaju reference, ali i firme iz regiona.
"Silazak Beograda na reke je istorijska stvar. O tome sanjamo od kraja Drugog svetskog rata", rekao je Vučić.
Premijer je rekao i da će postupak za izbor profesionalnog menadžmenta za Železaru Smederevo biti završen 12. ili 13. marta iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2015., četvrtak

DUUDI prodaje 18 državnih nekretnina

ZAGREB - Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 19. ožujka ove godine prima ponude na natječaj za kupnju 18 različitih državnih nekretnina po cijeloj Hrvatskoj, većinom poljoprivrednog zemljišta, čija ukupna početna cijena iznosi oko 13,2 milijuna kuna. Natječaj za prodaju tih nekretnina DUUDI je objavio proteklog vikenda na svojim web stranicama uz napomenu da zainteresirane domaće pravne i fizičke osobe ponude za kupnju oglašenih nekretnina trebaju dostaviti do 14 sati 19. ožujka, a da će se najboljim ponuditeljem smatrati onaj tko ponudi najvišu cijenu.
Ako ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane gubi pravo na povrat jamčevine za koju u ponudi mora priložiti dokaz da ju je uplatio, a ako ipak odustane prihvatit će se slijedeća najbolja ponuda uz uvjet da taj ponuditelj prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog.
Ako pak dođu dvije iste ponude, ponuditelje će DUUDI pozvati da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude.
Sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju ili po sistemu 'viđeno-kupljeno', a najviša početna cijena, nešto malo viša od 10 milijuna kuna, traži se za nekretninu odnosno voćnjak u Zagrebu, za što se traži uplata i najviše jamčevina, od oko 500,3 tisuće kuna.
Po početnoj cijeni slijedi nekretnina odnosno više oranica u Hercegovcu (Bjelovarsko-bilogorska županija) za koju je početna cijena 1,24 milijuna kuna, a jamčevina oko 62,3 tisuće kuna, dok ostale nekretnine imaju znatno manju početnu cijenu.
Među onima koje se nude za početnu cijenu iznad sto tisuća kuna su samo četiri nekretnine, maslinjak u mjestu Kraj (srednja Dalmacija) koji se prodaje za 503,3 tisuće kuna, ekonomsko dvorište sa zgradama i parkiralištem u Ludbregu za 390,3 tisuće kuna, dok se za oranicu u Umagu traži 360,3 tisuće kuna, a za livadu u Novom Sisku početnih 269,4 tisuće kuna.
Nekretnina za koju se traži najmanji početni iznos, od tek 3.662 kune, je vrt u jednoj ulici u Voćinu (Virovitičko-podravska županija) iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2014., ponedjeljak

Javni dug 77 posto BDP-a na kraju lipnja 2014. godine

Krajem prošlog tjedna Europski statistički ured (Eurostat) objavio je podatke o javnom dugu i saldu proračuna konsolidirane opće države za 28 zemalja članica Europske unije sukladno metodologiji ESA2010. Prema novoj metodologiji po prvi puta je objavljena i statistika javnog duga prema tromjesečnim razdobljima od 2012. godine, premda su na ovoj razini izostali podaci za osam zemalja članica.
Promjenom institucionalnog obuhvata tj. uključivanjem HAC-a i ACRZ-a u definiciju sektora opće države, hrvatski javni dug zabilježio je značajan porast te posljedično i veći udio u BDP-u. Tako je prema najnovijem izvješću Eurostata, hrvatski javni dug krajem lipnja dosegnuo 252,8 milijardi kuna tj. 77% BDP-a. U usporedbi s prethodnim tromjesečjem, dug opće države povećao se za 0,3% dok je u odnosu na kraj prošle godine zabilježio rast od 1,2%. Iskazano kao udio u BDP-u, javni dug prikazan u skladu s novom metodologijom potvrđuje iznimno brzu dinamiku porasta tijekom promatranog razdoblja. Tako je ukupni dug opće države porastao sa 75,7% BDP-a krajem prošle godine na 77% BDP-a do kraja prvog polugodišta 2014. Dakle, osim visine javnog duga osobito zabrinjava dinamika njegovog porasta te izostanak fiskalnih mjera za obuzdavanje daljnjeg rasta zaduženja.
Podaci Eurostata pokazuju da smo po iznimno rastućoj dinamici zaduživanja usporedivi sa zemljama EU periferije. Naime, promatrano u razdoblju od 2010.-2013. godine, hrvatski javni dug se povećao za 77 milijardi kuna tj. 23 postotna boda BDP-a, dok su više razine od toga zabilježile Irska (36 pb), Španjolska i Portugal (32 pb). U susjednoj Sloveniji također je zamjetan dvoznamenkasti porast od 33 pb dok je na razini 17 zemalja Eurozone javni dug u promatranom razdoblju povećao svoj udio u BDP-u sa 84% u 2010. na 91% BDP-a krajem prošle godine (povećanje od 7 pb).
Do kraja godine predviđa se da će javni dug Republike Hrvatske dosegnuti 268,6 milijardi kuna ili 81,8% BDP-a. Međutim, osim proširenog obuhvata na razini konsolidirane opće države te izvjesnog ostvarenja znatno većeg proračunskog deficita, ne smijemo podcjenjivati činjenicu o postojanju 54 milijarde kuna izdanih državnih jamstava (koje čine čak 16% BDP-a) koje bi u slučaju protesta ili promjene metodologije mogle ući u obuhvat opće države iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2014., ponedjeljak

U Splitu počinje gradnja 409 POS-ovih stanova

SPLIT - U Splitu će 31. srpnja početi najveća gradnja društveno poticanje stanogradnje u Hrvatskoj u kojoj će biti izgrađeno 409 stanova na gradskim lokacijama Kila 3 i Kila 4, priopćeno je jutros iz gradske uprave. Društveno poticana stanogradnja (POS) u Splitu je ponovno aktualizirana prije godinu dana kada je aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) krenuo u realizaciju tog projekta. U proteklih godinu dana odrađen je natječaj i utvrđena Lista reda prvenstva, te prikupljena sva potrebna dokumentacija i potpisani ugovori kako bi mogla započeti realizacija projekta predvidive investicijske vrijednosti od 284 milijuna kuna.
"Sretan sam što sljedeći tjedan započinje najveća gradnja POS-a u Hrvatskoj. Rješavanje stambenog pitanja osnova je egzistencijalne sigurnosti svakoga građanina. Split je jedan od najpoželjnjijih gradova za življenje i s najvećim tržišnim cijenama. POS će omogućiti stotinama obitelji iz Splita da riješe svoje stambeno pitanje po povoljnim cijenama. Zahvaljujući ovom projektu te mlade obitelji sada mogu ostati u Splitu i tu riješiti svoje stambeno pitanje", izjavio je u priopćenju zamjenik splitskoga gradonačelnika Goran Kovačević iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2014., srijeda

HUP Zagreb uskoro počinje s gradnjom Hotela Orlando u Srebrenom

DUBROVNIK - HUP Zagreb uplatio je komunalni doprinos Općini Župa dubrovačka te se vrlo skoro očekuje izdavanje građevinske dozvole i početak gradnje novog hotela Orlando u Srebrenom.
Radovi na izgradnji i uređenju novog Orlanda trebali bi završiti do početka turističke sezone 2015.
Najveću investiciju u turizmu u hrvatskoj početkom godine najavio je HUP Zagreb koji će, zajedno s društvom Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. Mlini, uložiti 338 milijuna kuna u rekonstrukciju hotela Orlando i Mlini te vila Lovorka, Srebrenka, Borovka i Supetar iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.11.2013., četvrtak

HUP protiv poreza na nekretnine, sindikati podržavaju samo ako bude pravedan

ZAGREB - Najavu ministra financija Slavka Linića da će se porez na nekretnine vjerojatno primjeniti već 2014. sindikati podržavaju samo ako to neće značiti "harač nad običnim građanima", dok su poslodavci generalno protiv podizanja poreza jer on znači smanjenje potrošnje, odnosno manji gospodarski rast. Linić je jučer najavio da će se porez na nekretnine vjerojatno primjenjivati već iduće godine jer država dodatnim porezima mora prikupiti prihode koje će koristiti za smanjenje deficita.
Nakon današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić novinarima je, na upit o Linićevoj najavi, rekao da je porez na nekretnine prihvatljiv samo i jedno ako je socijalno pravedan.
"To znači ako se ne pretvori u 'harač' nad običnim građanima koji jedva sastavljaju kraj s krajem", rekao je.
Čelnik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš također naglašava da taj porez ne smije biti opeterećujući za sve građane.
"Ako bude pravedan, tada će dobiti našu podršku, a ako ne bude pravedan - što znači da bi svi morali platiti sve, onda neće dobiti našu podršku", rekao je.
Jesmo za to da se oporezuju bogati, da ono što je mimo onoga što je potrebno za normalan život bude oporezovano, dodao je Jakuš, ali ne prihvaćamo to da svi moramo platiti nedostatak sredstava u proračunu.
Bernard Jakelić iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) ističe kako je HUP generalno protiv podizanja poreza.
"Tehnički, kada se gledaju brojke, vidimo da nam treba nekakav novi izvor sredstva, međutim HUP je generalno protiv podizanja poreza i povećanja porezne presije, jer će to utjecati na potrošnju, a time nećemo dostići planirani gospodarski rast", rekao je iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2013., utorak

PROJEKTANTI IGH: Prugu u centru Zagreba treba dignuti na vijadukte ARHITEKT FABIJANIĆ: Dragi kolege inženjeri, to je velika budalaština!

Grad Zagreb i Hrvatske željeznice u sukobu su oko urbanističko-arhitektonske studije Integrirani grad. Sukob je, naravno, izbio zbog željezničke pruge koja je alfa i omega cijelog tog projekta.
Prema viziji autorskog tima Fabijanić - Koružnjak - Domić - Pološki - Braun - Knežević, ta studija predviđa spuštanje željezničke pruge u centru pod zemlju duž sedam kilometara, čime se, uvjereni su njeni kreatori, oslobađa prostor za nove javne sadržaje, trgove i parkove. Upravo se s takvim razmišljanjem slažu i u Gradu Zagrebu, što nije nimalo čudno jer je Grad naručitelj studije.
Gradski oci bi najradije da se pruga uistinu smjesti ispod zemlje jer bi se time ostvarilo povijesno ujedinjenje sjevernog i južnog dijela metropole. Međutim, u Hrvatskim željeznicama, koje upravljaju tom infrastrukturom, imaju nešto drugačije planove. Ta bi državna tvrtka, koja je već nekoliko godina u fazi restrukturiranja, prugu digla u zrak na razinu od pet-šest metara.
Da je došlo do očitog razilaženja kad je riječ o budućem smještaju željezničke pruge koja prolazi središtem Zagreba, otkrila je Vesna Kusin, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Kad pruga, ode ispod zemlje, dobit ćemo veliku zelenu površinu. A HŽ se ne slaže! Oni žele prugu dignuti u zrak!? kaže Vesna Kusin.
Uzdignuta pruga prostirala bi se na relaciji od Heinzelove do Zapadnog kolodvora. Na potezu od željezničkog nadvožnjaka od Heinzelove do Zapadnog kolodvora površina nadvožnjaka iznosila bi oko 180.000 m2, a oslobođenih površina oko 400.000 m2 vrlo visoke komercijalne i urbane vrijednosti.
Taj projekt stajao bi oko 300 milijuna eura, a prema nekim procjenama, mogao bi biti realiziran u pet godina. Jedan od autora studije je i magistar Stjepan Kralj iz IGH, koji smatra da bi željeznica iznad zemlje bila mnogo optimalnija i jeftinija od podzemne željeznice iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2013., ponedjeljak

Modrozeleni raj s 13 hotela, kampovima i apartmanima

Svi naši smještajni objekti u Poreču nalaze se usred čarobnog modrozelenog mediteranskog podneblja, u njegovanom okolišu tik do morske obale i nedaleko od centra Poreča do kojeg se može doći pješice, biciklom, autobusom, turističkim vlakićem ili brodicom. Većina smještajnih objekata nalazi se u dva resorta, Plavoj laguni i Zelenoj laguni.
U Materadi, sjevernom dijelu Poreča, nalaze se naši ostali smještajni objekti okruženi zelenilom, nadomak grada. Od 2007. godine, Laguna Poreč dobila je ukupno deset Plavih zastava, međunarodnih priznanja koja svjedoče o visokoj razini brige za okoliš, čistoću mora i uređenost plaža.
Laguninih 13 hotela raspolaže konferencijskim dvoranama i dvoranama za sastanke kapaciteta do 600 sjedećih mjesta te pripadajućom audiovizualnom i ostalom opremom. U njima se nalazi sve potrebno za profesionalnu organizaciju poslovnih događanja, a ugodna mediteranska klima i prirodno okruženje osiguravaju mir i udobnost.
Obnovljeni hotel Laguna Parentium, s četiri zvjezdice, suvremen je ambijent za goste u potrazi za uistinu posebnim odmorom. Hotel koji se diči najduljom tradicijom na ovom području, smješten je na zelenom poluotočiću u bajkovitoj prirodnoj scenografiji turističkog naselja Zelena laguna.
U Laguni oduševljava i bogatstvo i izvrsnost gastronomske ponude, u kombinaciji sa SPA iskustvom, te, dakako, bogatom ponudom zabavnih programa iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.07.2013., utorak

Za njih zakoni ne vrijede

Građani će dobiti kaznu od 10.000 kuna ako prodaju stan ili kuću bez energetskog certifikata. Kako je ne bi platili, trebaju oko 2700 kuna da dobiju certifikat. U isto vrijeme, zakon nekažnjeno ne poštuju oni koji su ga donijeli. Za svoje zgrade certifikate nemaju Vlada, Sabor, ali i nekoliko ministarstava, medu kojima je i Ministarstvo zaštite okoliša.
Rokove su probili i u policiji, ministarstvu prometa, kulture, branitelja, socijalne skrbi, lako su predviđene kazne od 20.000 do 100.000 kuna, nitko ih nije dobio. Ministarstvo graditeljstva i Državni inspektorat ne mog se u složiti u čijoj je nadležnosti pregledavanje zgrada pa prebacuju odgovornost s jednih na druge iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2013., četvrtak

Prepolovljena gradnja novih stanova u 2012.

Prošle godine u Hrvatskoj je izgrađeno 9.742 stana što je u usporedbi s najboljom predkriznom 2007. Godinom u ovom desetljeću, kada ih je izgrađeno 24.877, drastičan pad, rekao je predsjednik Udruženja posrednika na tržištu nekretnina pri HGK Dubravko Ranilović na nedavno održanoj konferenciji o tržištu nekretnina u organizaciji Filipović poslovnog savjetovanja.
Od toga u Zagrebu je izgrađeno 1606 stanova, Primorsko-goranskoj županiji 1246, Zadarskoj 1066, Splitsko-dalmatinskoj 925 i Istarskoj županiji 857 stanova. U Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj izgrađeno je prošle godine ispod 100 stanova iznajmljivanje stanova.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2013., petak

Prazan zjapi svaki drugi poslovni prostor

Slika praznih poslovnih prostora, već udomaćena u Rijeci, i crikvenička je svakodnevica. Tri najatraktivnije crikveničke ulice, Frankopanska i Vinodolska te Strossmayerovo šetalište "nude" niz poslovnih prilika. Upućeni će reći, radi se tek o prividu poslovne prilike, a recesija je tek dio razloga zašto poslovni prostori zjape prazni iznajmljivanje stanova.

“Poslovni prostori su enormno skupi. Najam 45 kvadrata stoji između tisuću i dvije tisuće eura. I što se događa? Netko zatvori jer više nema računice, a sutra netko drugi unajmi isti prostor i ubrzo shvati isto. Nema računice. I pitaju ih što nisu zatvorili odmah kad su vidjeli da im ne ide. Problem je u tome što se obično traži plaćanje najma godinu unaprijed. Ljudi se zalete, uzmu prostor i onda im ne preostaje ništa drugo nego boriti se.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2012., petak

Za 11,100 kuna iznajmljen novi lokal na Trgu slobode

Nakon natječaja u srpnju, kada je za 26 lokala pristiglo samo trinaest ponuda, Grad nije veće zanimanje natječajem za zakup poslovnih prostora privukao ni krajem listopada. Naime, do 5. studenoga u Kuhačevu 9 za najam 28 gradskih lokala stiglo je samo 11 ponuda. Čak četiri ponude bile su licitacija za novi stakleni paviljon na novouređenom Trgu slobode.

Podsjetimo i kako je na natječaju u srpnju iznajmljen iznajmljivanje stanova još jedan objekt na Trgu slobode, i to nekadašnji Casino za koji je Grad postigao cijenu od 25.000 kuna mjesečno, a ovaj lokal vodit će vlasnici Lotus bara iz Avenue Malla. Jedan od zanimljivijih prostora koji je Grad iznajmljivao na ovom natječaju svakako je i prostor veličine 174 četvorna metra na Trgu Ivana Pavla II.

Riječ je o dijelu nekadašnjeg prostora u kojem se nalazila Magma - Turbo limač, a koji Grad nikako nije uspijevao iznajmiti u cjelini, pa ga je podijelio na dva prostora. Veći dio iznajmljen je prilikom prošlog natječaja tvrtki Bicikli Capriolo. Kako doznajemo u Gradu, sve pristigle ponude su prihvaćene, a sada je još neophodno provjeriti nemaju li budući zakupci dugovanja prema Gradu te dobiti suglasnost gradonačelnika Bubala na sljedećem kolegiju.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi