Iznajmljivanje stanova

31.10.2016., ponedjeljak

Paladino: Konzervatorstvo u Hrvatskoj je u problemima zbog pritisaka i nepreciznih propisa

ZAGREB - Zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" ocijenila je kako u konzervatorstvu u cijeloj Hrvatskoj ima problema, osobito zbog političkih pritisaka, nepreciznosti u zakonima, nedostatka pravilnika o postupanju. Paladino je rekla da alarmantnih slučajeva u Zagrebu ima jako puno, te da se krši nezavisnost u postupku.
"Primjera je jako puno, odnosno jako je malo slučajeva gdje se ne utječe na odluke", rekla je.
Navela je primjer zahtjeva za izgradnju četiri nebodera na međi s parkom Maksimir, koji je štićen kao kulturno dobro, na zapadnom ulazu u park, koji je njoj došao na odluku ljetos, dok je mijenjala pročelnika. Rekla je da ga je djelomice odbila i dala stroge propozicije, ali da je projekt dobio bezuvjetno dopuštenje kad je ona otišla na godišnji odmor.
"Odbila sam projekt, ne u cijelosti, nego sam dala stroge konzervatorske propozicije - jakog preuobličenja, rahle izgradnje, manjih visina, očuvanje zelenila.
Zamjenske izgradnje ne bi se smjele ponoviti u Maksimiru kao one na Trešnjevci", rekla je Paladino nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2016., srijeda

Dogus grupa bi do kraja godine mogla preuzeti šibensko brodogradilište

Pregovori oko preuzimanja šibenskog remontnog brodogradilišta uspješno se privode kraju, pa bi turska Dogus grupa do kraja godine od NCP-a mogla preuzeti škver i podići ga na svjetsku razinu, izjavio je Goran Prgin, vlasnik NCP-grupe.
Prgin je prije nekoliko godina prodao Dogus grupi pravo građenja hotela u Mandalini i koncesiju za marinu, što je bio početak prodora te turske grupe na hrvatsko tržište.
U Šibeniku je turska korporacija u međuvremenu sagradila luksuzni hotel i marinu za mega jahte, počela financirati lokalni košarkaški klub te na zadarskom području najavila 100 milijuna eura vrijedan projekt izgradnje hotela s pet zvjezdica pod brendom Hyatt. Preuzela je i marine u Sukošanu te Borik, a procjenjuje se da je vrijednost njihove ukupne investicije u Hrvatsku oko 350 milijuna eura.
Nakon što su nedavno preuzeli 70 posto udjela brodogradilišta tvrtke MB92 iz Barcelone, svjetskog lidera u biznisu remonta megajahti, u Dogus grupi odlučili su proširiti posao na Jadran i Prginu ponudili preuzimanje brodogradilišta u stečaju.
"Pregovori se odvijaju svakodnevno, u prijateljskom ozračju. Ovo definitivno nije neprijateljsko preuzimanje brodogradilišta. Plan je da nastave sve naše poslove i značajno podignu promet, što znači da će proizvodnja biti povećana, a ljudi zadržati posao. Velika je vjerojatnost da će preuzimanje biti gotovo do kraja godine, što znači da će biti novih zapošljavanja, razvoja gospodarstva ovoga kraja, a ja ću se osobno riješiti obveza i mirno otploviti u mirovinu", kaže Prgin, koji je siguran da će turskim preuzimanjem brodogradilišta izbjeći i stečaj nad svojom firmom,
kojoj je FINA prije nekoliko mjeseci blokirala račun zbog duga većeg od 20 milijuna kuna stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2016., ponedjeljak

Porez na nekretnine ovisit će o namjeni i stanju kuća i stanova

Dugoročno je jedino rješenje za takvu situaciju potpuno uvođenje poreza na imovinu koji bi bio prihod lokalnih zajednica, odnosno oporezivanje nekretnina onako kako se trenutno oporezuje prihod od kamata na štednju ili prihod od kapitalne dobiti, primjerice prodaje dionica.
Vladin je plan u prvoj fazi samo zamijeniti komunalnu naknadu porezom na nekretnine, i to bi uvođenje jednostavnog poreza na nekretnine za većinu građana značilo otprilike isto godišnje opterećenje kao što je sadašnja komunalna naknada koju plaćaju. Međutim, i tu će ipak biti »sitnih« promjena koje bi za dio građana mogle značiti nešto veće godišnje izdatke na ime nekretnina. Naime, komunalna naknada trenutno ovisi o kvadraturi stana, namjeni i zoni u kojoj se nalazi. Ubuduće bi se dodala još dva kriterija, a to je starost nekretnine i njezino stanje. Iako o tome kako će se odrediti koeficijeniti i utjecaj pojedinog kriterija nitko ne želi govoriti, logično je da će noviji stanovi i oni u boljem stanju značiti i nešto veći porez na nekretnine. U taj porez uključit će se i porez za kuće za odmor, no što bi on u svom razvoju od jednostavnog do pravog poreza na imovinu još trebao značiti, nitko u Vladi ne želi govoriti, jer o tome politička odluka nije donesena.
Tako je između ostaloga i zato što će u konačnici trebati odrediti kako će se, kad je u pitanju porez na nekretnine, tretirati sva imovina Crkve, osim sakralnih objekata, što će biti s tisućama neprodanih stanova u vlasništvu banaka i kakva će biti porezna obveza središnje države. Ta su tri pitanja dobrim dijelom i 2013. srušila namjeru tadašnjeg ministra financija Slavka Linića da se uvede porez, iako je on trebao građanima jamčiti da na tri nekretnine u svojem vlasništvu plaćaju porez koji će biti gotovo jednak komunalnoj naknadi. Uvođenje jednostavnog poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. pokazat će je li otpor građana, ali još više dijela interesnih skupina takav da ni Vlada Andreja Plenkovića
neće uvesti porez na nekretnine u njegovom punom značenju stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 21:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Maksimirski stadion će se dovršiti novcem od prodaje Kranjčevićeve

ZAGREB - Pjesnik Enes Kišević kaže: "Pita se jedan upitnik patnik"... Ali ne pita se samo on, nego i vojska Dinamovih navijača; je li veća utopija Dinamovo proljeće u Europi ili krov na maksimirskom stadionu?
Odgovor ne zna niti jedan suvremeni Nostradamus, ali, može se pretpostaviti da će prije nego što se dogode ta dva epohalna događaja, biti izmišljen lijek protiv raka, hrvatska nogometna reprezentacija neće više igrati pred praznim stadionom, Ćiro Blažević će proslaviti sto i neki rođendan, a Milan Bandić će u kolicima dolaziti na sjednice Gradskog poglavarstva. Sve je u ovom gradu vječno, ili bolje rečeno doživotno, pa i prokletstva...
Ne tako davna najava iz Dinamove maksimirske tvrđave da će krenuti u gradnju vlastitog stadiona, nema uporište u bankovnom računu, nego u - Kranjčevićevoj ulici, donose Sportske novosti. Taj stadion, koji sve manje ima nogometnu svrhu, a na jednoj je od najatraktivnijih gradskih lokacija, trebao bi uskoro biti srušen i prodan nakupcima zemljišta, koji će ga pretvoriti u shopping centre, hotele, atraktivni komercijalni centar u srcu Zagreba. Jer, kako se topi klub stoljetne tradicije, odnosno, kako ga se gura prema nestajanju i klizi utabanom stazom Trešnjevke, tako je i gladna pohlepa sve bliže njegovoj prenamjeni. Povijest ide u arhivu, neka živi profit!
U nekim nacrtima, za novac, koji će grad inkasirati od prodaje Kranjčevićeve ulice, sagradio bi se krov na maksimirskom stadionu i barem donekle uljudila ta nogometna "rugobica",
da ne može baš svaka kišica rastjerati publiku sa stadiona. Za ostatak novca od prodaje, jer Dinamov krov neće pojesti baš sve, renovirat će se stadion Hrvatskog dragovoljca,
kapaciteta od 5000 gledatelja, gdje će uz starosjedioca "dragovoljce" igrati i Lokomotiva, dok će Maksimir biti dom GNK Dinama i NK Zagreba. Ako ostane još nešto novca,
jer Grad Zagreb očekuje veliku zaradu od prodaje, uložit će se u nogometne škole, a na Kajzerici će biti nogometni kamp NK Lokomotive.
Maksimirski stadion bit će natkriven, ali samo zapadna i sjeverna tribina, a istočna i južna tribina rušit će se i sustavno graditi nove, ovisno o tome hoće li biti novca...
Drugo pitanje iz ovog teksta, proljeće u Europi, nešto je kompleksnije, naročito ako se uzme u obzir promjena modela Lige prvaka. Dinamo se u ovom času opredijelio za "katarzu", remont momčadi i čišćenje vizije, pa je tako gotovo sigurno da će u ovom zimskom prijelaznom roku Dinamo pokušati prodati Soudanija, Pivarića, Machada i Ćorića i oplemeniti momčad pojačanjima, uglavnom iz inozemstva i Lokomotive.
Nekima se prodaja glavnih igrača čini suludom idejom, jer, najvažnije je u ovoj sezoni biti prvak, puno važnije nego prijašnjih godina. Naime, iduće jeseni zadnji put će se igrati Liga prvaka po "Platinijevom" modelu, nakon toga će predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin promovirati "Super-ligu", iz koje neće, unatoč plasmanu u nacionalnom prvenstvu, moći ispasti klubovi od imena; AC Milan, Manchester United, Liverpool ili Ajax, presudan će biti brand, a ne plasman.
To je zadnja Dinamova šansa da otme Uefi 15.000.000 eura, jer, nakon toga za nogometne liliputance neće biti mjesta. Igrat će neke svoje lige, koje će modelirati birokrati iz Nyona, a Super-liga i super-lova dijelit će se među velikim dečkima svjetskog nogometa. Ne uspije li Dinamo dostići Rijeku, koja je najavila ozbiljnu kandidaturu za naslov hrvatskog prvaka, ne uspije li sastaviti ozbiljnu momčad za europske prilike, zauvijek će propustiti šansu za proljeće u Europi, jednu otrcanu sintagmu, prokletstvo koje kao crvena krpa trči ispred Dinama. I zato će Zdravko Mamić učiniti sve da bi osnažio momčad, a istovremeno se riješio i "uhljeba", koji su napučili Dinamovu svlačionicu. No, je li izabrao pravi put?
Hoće li maksimirski stadion i proljeće u Europi biti vječni Dinamov Godot, kojeg se desetljećima čeka, a on nikako ne dolazi, ili će se napokon pojaviti 2017. godine, na 50. godišnjicu osvajanja Kupa velesajamskih gradova, teško je predvidjeti, jer, okolnosti za Dinamo nisu povoljne. Niti s europskog, niti s hrvatskog aspekta. Zanima me Bandićevo mišljenje o tome,
izbori su na vidiku... stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2016., četvrtak

"Hrvatska je start za širenje u regiji"

Iako ne želi reći o kojoj je veličini investicije riječ, operativni direktor Pepco Croatia Tomislav Bekavac Poslovnom dnevniku otkriva da je ulazak na
domaće tržište startna pozicija za daljnje širenje u regiji apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2016., ponedjeljak

Megaprojekt pored starog Klisa: Diže se studentsko-gospodarski centar na 210 tisuća kvadrata

Klis se pokazao kao izvrsna lokacija za tako nešto prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.10.2016., četvrtak

U Hrvatskoj cijene porasle 1,2 posto na godišnjoj razini

Na godišnjoj su razini cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj u drugom ovogodišnjem tromjesečju porasle za 1,2 posto, nakon gotovo stagnacije u prethodna tri mjeseca, pokazuju podaci Eurostata.
Najviše su među zemljama EU na godišnjoj razini poskočile cijene nekretnina u Mađarskoj i Latviji, za po 10,3 posto, te u Austriji, za 9 posto, Velikoj Britaniji, za 8,8 posto i Švedskoj, za 8,7 posto.
Niže cijene u odnosu na prošlogodišnje drugo tromjesečje zabilježene su samo na Cipru i Italiji, za 8,9, odnosno 1,4 posto.
Na razini EU cijene stambenih nekretnina porasle su u drugom ovogodišnjem tromjesečju za 4,0 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvom tromjesečju 2016. uvećane su, prema revidiranim podacima Eurostata, za 4,1 posto.
U eurozoni su na godišnjoj razini uvećane 2,9 posto, nakon revidiranog 3,1-postotnog rasta u prethodnom tromjesečju, utvrdili su u Eurostatu nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2016., utorak

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

Uz glavne organizatore projekta Urbani vrtovi 24sata, Radio Kaj i Grad Zagreb prisutni su bili i brojni partneri projekta Ožujsko pivo, Privredna banka Zagreb, Samoborka, Šafram, Eco impuls, OPG Marica Jug i Eko Taxi koji su svojim donacijama i bogatim programom uveličali ovo svečano otvorenje.
Projekt Urbani vrtovi pokrenuli su po uzoru na društvene vrtove u svjetskim metroploma Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj 2013. godine. Svake im se godine pridružuju novi gradski vrtovi širom Hrvatske. Ovo je već četvrta sezona urbanih vrtova koja je započela otvaranjem Gradskog vrta u Samoboru, nakon čega je uslijedilo otvaranje drugog velikogoričkog vrta te donacija sportske zone vrtu u zagrebačkom Stenjevcu u lipnju. Ovaj projekt omogućuje ljudima koji žive u stanovima da dobiju svoj komadić zemlje na kojem mogu sami uzgajati hranu,
ponovno doći u dodir s prirodom, kretati se i družiti sa susjedima Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2016., četvrtak

Hervis otvorio 200. prodavaonicu

Trgovanjem na više kanala Hervis širi i jača svoj položaj na srednjoeuropskom tržištu sportske opreme te je trenutno prisutan u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, i Rumunjskoj.
Hervis, vodeća trgovina sportske opreme u Europi, potvrđuje i održava status dinamičnim širenjem i razvojem mreže trgovina, pa je tako trenutno prisutan u sedam europskih zemalja prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 19:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2016., utorak

Kvadrat stana na moru i po 600 eura

Kada su gradovi na moru u pitanju, jedan od povoljnijih je Senj u kojem je tijekom rujna zabilježen i najveći mjesečni pad cijena.
Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova tijekom rujna bile
oko 2 posto niže no lani u istom mjesecu.
Šibenik, prema podacima oglasnika Crozilla.com, tijekom rujna bilježi najveći godišnji porast cijena, dok je najveći pad zabilježen u Sisku.
Na godišnjoj su razini cijene stanova u većini gradova zabilježile pad vrijednosti, no bilo je i onih kao što su Šibenik, Split, Zadar i Varaždin
u kojima su rujanske cijene bile više no lanjske stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2016 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi