Iznajmljivanje stanova

15.11.2017., srijeda

Autoceste opet u jednoj tvrtki, HAC-ONC više ne postoji

Novi ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i Vlada Andreja Plenkovića odlučili su se za drugi način rješavanja problema
prezaduženih autocesta nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.07.2017., četvrtak

Pula uzima 18,5 mil. kuna kredita od - Lidla

Gradu Puli Vlada danas odobrava podizanje 18,5 milijuna kredita potrebnim za realizaciju kapitalnog projekta izgradnje ceste Prekomorskih brigada.
Takve kredite zbog veće vrijednosti gradovima zakonski mora odobriti Markov trg, no ono što odudara od uobičajene prakse jest da Pula kredit uzima
od – trgovačkog lanca Lidl nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.10.2016., ponedjeljak

Paladino: Konzervatorstvo u Hrvatskoj je u problemima zbog pritisaka i nepreciznih propisa

ZAGREB - Zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" ocijenila je kako u konzervatorstvu u cijeloj Hrvatskoj ima problema, osobito zbog političkih pritisaka, nepreciznosti u zakonima, nedostatka pravilnika o postupanju. Paladino je rekla da alarmantnih slučajeva u Zagrebu ima jako puno, te da se krši nezavisnost u postupku.
"Primjera je jako puno, odnosno jako je malo slučajeva gdje se ne utječe na odluke", rekla je.
Navela je primjer zahtjeva za izgradnju četiri nebodera na međi s parkom Maksimir, koji je štićen kao kulturno dobro, na zapadnom ulazu u park, koji je njoj došao na odluku ljetos, dok je mijenjala pročelnika. Rekla je da ga je djelomice odbila i dala stroge propozicije, ali da je projekt dobio bezuvjetno dopuštenje kad je ona otišla na godišnji odmor.
"Odbila sam projekt, ne u cijelosti, nego sam dala stroge konzervatorske propozicije - jakog preuobličenja, rahle izgradnje, manjih visina, očuvanje zelenila.
Zamjenske izgradnje ne bi se smjele ponoviti u Maksimiru kao one na Trešnjevci", rekla je Paladino nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2016., srijeda

Počela gradnja 608 stanova; projekt uključuje i škole, bazenski kompleks, sportske dvorane, igrališta...

Projekt Podbrežja bit će cjelovit, s dodatnim sadržajima i cjelokupnom prometnom infrastrukturom, prilaznim cestama, kao i semaforima i zebrama.
U zagrebačkom naselju Podbrežje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima jučer je otvorio prvu fazu radova na izgradnji 608 stanova čiji
se završetak očekuje u prosincu 2017. godine.
Kako je već obećano, projekt Podbrežja bit će cjelovit, s dodatnim sadržajima i cjelokupnom prometnom infrastrukturom, prilaznim cestama, kao i semaforima i zebrama.
– Podbrežje će imati najljepši sadržaj. Stanovi u Zapruđu podsjećaju me na Alcatraz. Projektirani su kao lego kocke, ljudi će zbog blizine zgrada gledati jedni drugima u tanjure target=_blank>nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2016., utorak

Vjerovnici tvrtke Nikice Valentića prijavljuju tražbine, Todorić potražuje čak 36,8 milijuna kuna

U planu se navodi da se "u uvjetima nelikvidnosti i insolventnosti, u postupku predstečajnog postupka" razmatrala mogućnost uspostave strateškog partnerstva te da se među značajnijim vjerovnicima identificiralo Agrokor kao "razborito relevantnog strateškog partnera", s obzirom da je Agrokor grupacija i u prethodnim razdobljima pratila taj projekt.
"Unosom svojih tražbina u kapital Društva, stečenih temeljem sudužništva prema Imex banci, Agrokor će ostvarivati značajnu kontrolu nad poslovnim odlukama, a što Društvo vidi kao prednost i razboritu opciju u postojećim okolnostima jer je izvjesno da će se ukoliko se strateško partnerstvo ne realizira i ne pribavi podrška Agrokora, nad Društvom biti otvoren stečajni postupak", navodi se u planu.
Dodaju da je Agrokor "spreman i osigurati sredstva za isplatu 30 posto neotpisanih tražbina neosiguranih vjerovnika" te "potrebna sredstva za nastavak izgradnje stambeno-poslovnog objekta u iznosu od 20 milijuna eura, što je sve i potvrđeno u Pismu namjere".
Osim dugovanja Todorićevu Agrokoru, Črnomerec centar je naveo i tražbine Kreditne banke Zagreb od 69,3 milijuna kuna i "ostalih vjerovnika" s neosiguranim tražbinama u iznosu od 18 milijuna kuna, no oni u planu restrukturiranja nisu navedeni kao "potencijalni strateški partneri". Ukupne tražbine vjerovnika Črnomerec centra procjenjuju se na oko 125 milijuna kuna.
Črnomerec centar je kao d.o.o za "projektiranje, građenje i nadzor" osnovan 2005. i ima temeljni kapital od 134,8 milijuna kuna. Do kraja ožujka 2016. jedini član društva Črnomerce centar bio je Niva inžinjering, tvrtka Nikice Valentića, ali ugovorom o prijenosu poslovnih udjela,
vlasništvo je u travnju preneseno na Estima Expertus d.o.o nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2016., četvrtak

Tedeschijeva Atlantic Grupa u prvom polugodištu s padom dobiti i prihoda

U drugoj polovini 2016. fokus će biti na daljnjem rastu na postojećim tržištima i nastavku internacionalizacije poslovanja.
Atlantic Grupa u prvom polugodištu ostvarila je neto dobit nakon manjinskih interesa u iznosu od 133,5 milijuna kuna, što je 7,3 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, a zabilježila je i 3,3 posto manje prihode od prodaje, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
Negativan utjecaj na neto dobit, kako se navodi u izvješću, imale su niže pozitivne tečajne razlike te više porezno opterećenje do kojeg je došlo zbog početka plaćanja poreza na dobit u Bosni i Hercegovini, kojega su do ove godine bili oslobođeni.
U prvom je polugodištu EBITDA na razini grupe dosegnula 259,8 milijuna kuna, što predstavlja pad od 7,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Na njezin pad najveći utjecaj imala su ciljana ulaganja u internacionalizaciju poslovanja (viši troškovi zaposlenih i distribucije) i viši troškovi marketinga (prvenstveno u segmentima kave i pića), prestanak suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke u Sportskoj i aktivnoj prehrani te tečajni pritisci na poslovanje u Rusiji i ZND-u, što je djelomično nadoknađeno padom troškova proizvodnih materijala (prvenstveno zahvaljujući nižim cijenama sirove kave) i energije.
Dobit prije kamata i poreza (EBIT) ostvarena je u iznosu od 192,2 milijuna kuna i manja je za 7,4 posto.
Ukupni prihodi Atlantic Grupe u prvom su polugodištu pali za 2,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 2,48 milijardi kuna. Pad bilježe i prihodi od prodaje, za 3,3 posto, na 2,45 milijardi kuna.
Navedeni pad, kako pojašnjavaju u Atlanticu, najviše je posljedica pada prodaje u strateškom poslovnom području Sportska i aktivna prehrana, u najvećoj mjeri uzrokovanog prekidom suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke.
Ukoliko se izuzme efekt prihoda od prodaje navedenog kupca, prihodi od prodaje rasli su 1,2 posto, a ukoliko se izuzmu utjecaji prosječne deprecijacije ruske rublje od 23,4 posto i prosječne deprecijacije srpskog dinara od 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, prihodi od prodaje su rasli 5,2 posto, navodi se u financijskom izvješću.
Također se ističe kako je pozitivan efekt na prodajne rezultate došao od većine ostalih poslovnih i distribucijskih područja, pri čemu su najveći utjecaj imala strateška poslovna
područja Delikatesni namazi, Zdravlje i njega i Kava te strateška distribucijska područja Slovenija, HoReCa i Hrvatska nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2016., ponedjeljak

MUO dostupan diljem svijeta s Google Cultural Institutom

Zahvaljujući usluzi Street View moguće je virtualno razgledati Muzej te odabirom predmeta dobiti dodatne informacije ili se zadubiti u slike visoke rezolucije
Ljubitelji umjetnosti diljem svijeta od prošloga tjedna, zahvaljujući projektu Google Cultural Institutea, mogu putem interneta uživati u više od 290 umjetničkih djela Muzeja za umjetnost i obrt (MUO), te 154 djela Galerije naivne umjetnosti Hlebine.
Na stranicama google.com/culturalinstitute mogu se razgledati virtualne izložbe, vidjeti izbor slika visoke rezolucije, izložaka iz stalnog postava i kolekcija ručnih satova.
Dostupni su i virtualna tura Street View, dvije digitalne izložbe kao i druga kulturna blaga koja čuva MUO nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2015., ponedjeljak

Božićni vlak koji ne kasni

"Volim sve što se kreće, ali nisam željezničar", kaže Antun Urbić, strastveni maketar, autor i vlasnik najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi
Zagrebačku adventsku ponudu ove godine obogatila je i izložba najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi u Gundulićevoj 4. Za vrijeme Adventa radno vrijeme je "pojačano" pa Backo Mini Express od 1. prosinca 2015. do 10. siječnja 2016. "prometuje" svaki dan - od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a nedjeljom od 10 do 15.
Cijena ulaznice za odrasle je 15 kuna, za djecu 10 kuna, a obitelj (2+2) plaća 40 kuna. Nedjeljom je ulaz slobodan.
Maketa predstavlja mjesta iz mašte, no glavni kolodvor izgleda vrlo prepoznatljivo. "To je kolodvor iz doba Austro-Ugarske, zato je vrlo sličan zagrebačkom", ističe autor i vlasnik makete Antun Urbić. Dodaje kako će u budućnosti raditi na izradi zagrebačkih znamenitosti poput Umjetničkog paviljona, a maketa će se nadopunjavati ljudima, automobilima...
"Volim sve što se kreće, ali nisam željezničar", kaže ovaj 62-godišnji strastveni maketar koji je vlakiće zavolio još kao dječak, nakon što mu je otac donio
jednog iz Švicarske. Kasnije je na tavanu svoje kuće izgradio, za naše prilike, veliku maketu. "No, na tavanu to nitko nije mogao vidjeti i
želio sam napraviti nešto dostupno", objasnio je razloge zbog kojih je triput veću maketu smjestio u vlastiti prostor u Gundulićevoj ulici nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2015., ponedjeljak

LALOVAC: BANKAMA JE BOLJE DA NE ZAPOČINJU SUKOB S VLADOM

Lalovac je kazao da iduće godine planira daljnje smanjenje troškova, ponajprije u zdravstvenom sektoru i javnim poduzećima. “Prihodi proračuna mogu rasti samo s većim stopama rasta gospodarstva, ne planiramo nove ili veće poreze. Očekujemo već iduće godine primarni proračunski suficit, što bi trebalo pridonijeti stabilizaciji javnog duga”, kazao je Lalovac.
Izrazio je nadu da banke neće započeti sukobe zbog konverzije kredita u švicarskim francima u eure. Nadam se da banke neće otvoriti nikakve sukobe s Vladom jer bi ugrozile svoje vlastito poslovanje, s obzirom da je država najveći i najpouzdaniji dužnik, kazao je Lalovac.
Istaknuo je da konverzija neće ugroziti stabilnost bankarskog sektora i da ne postoje fiskalni rizici. Fiskalni rizik (u slučaju pravnih akcija banaka) teško da postoji jer država uvijek ima instrumente za kompenzaciju troškova, kao što je uvođenje poreza na aktivu banaka,
kakav već postoji u nekim članicama Europske unije, kazao je Lalovac nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 18:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.04.2015., četvrtak

Izlaganje o Jaski među najzanimljivijim

Godišnja međunarodna konferencija o razvoju nekretnina centralno je godišnje mjesto okupljanja svih koji sudjeluju u projektima razvoja komercijalnih nekretnina, na tržištu komercijalnih nekretnina, ali i u ostalim industrijama koje su vezane za nekretnine i građevine u Hrvatskoj,
Europskoj zajednici, našoj regiji i internacionalno nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2013., utorak

EIB s 80 milijuna eura kreditira proširenje Zračne luke Zagreb

Europska investicijska banka (EIB) kreditirat će s 80 milijuna eura proširenje Zračne luke Zagreb, priopćeno je danas iz EIB-a.
EIB će financirati prvu fazu proširenja Zračne luke Zagreb, koja uključuje izgradnju novog putničkog terminala na 65.000 četvornih metara i povezanu zemljišnu i zračnu infrastrukturu.
Postojeći putnički terminal bit će u funkciji sve dok novi terminal ne bude otvoren. Nakon dovršetka izgradnje, kapacitet zračne luke povećat će se s otprilike 1,5 na 5 milijuna putnika godišnje.
Ovo je prvi je projekt javno privatnog partnerstva (PPP) koji EIB financira na zapadnom Balkanu nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2012., ponedjeljak

Samo kunu po četvornom metru stoji zemljište za poduzetnike

Poduzetnici proizvodnih djelatnosti koji su zainteresirani za ulaganje u Virovitičko-podravskoj županiji sada mogu profitirati. Tako županija postaje raj za njih jer pruža mogućnost da prema Programu poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada dobiju zemljište u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za samo jednu kunu po četvornom metru. To je u posljednje vrijeme u naše poduzetničke zone dovelo više investitora, a u ovu lijepu virovitičku priču uključila se i država.

Početkom listopada stupio je na snagu Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja u kojem je navedeno da investitor na području Virovitičko-podravske županije može dobiti po jednom novootvorenom radnom mjestu jednokratnu naknadu u maksimalnom iznosu u protuvrijednosti do 9.000 eura s obzirom na to daje nezaposlenost na području županije iznad 20 posto - ističe Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice nekretnine Istra. Osim povoljnog zemljišta, u Virovitici je počela i gradnja poduzetničkog inkubatora u sklopu projekta vrijednog 7.201.619 kuna. Postavljen je temeljni kamen već dobro poznatog E-inkubatora - sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji.

Oznake: nekretnine Istra


- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi