Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Vjerovnici tvrtke Nikice Valentića prijavljuju tražbine, Todorić potražuje čak 36,8 milijuna kuna

U planu se navodi da se "u uvjetima nelikvidnosti i insolventnosti, u postupku predstečajnog postupka" razmatrala mogućnost uspostave strateškog partnerstva te da se među značajnijim vjerovnicima identificiralo Agrokor kao "razborito relevantnog strateškog partnera", s obzirom da je Agrokor grupacija i u prethodnim razdobljima pratila taj projekt.
"Unosom svojih tražbina u kapital Društva, stečenih temeljem sudužništva prema Imex banci, Agrokor će ostvarivati značajnu kontrolu nad poslovnim odlukama, a što Društvo vidi kao prednost i razboritu opciju u postojećim okolnostima jer je izvjesno da će se ukoliko se strateško partnerstvo ne realizira i ne pribavi podrška Agrokora, nad Društvom biti otvoren stečajni postupak", navodi se u planu.
Dodaju da je Agrokor "spreman i osigurati sredstva za isplatu 30 posto neotpisanih tražbina neosiguranih vjerovnika" te "potrebna sredstva za nastavak izgradnje stambeno-poslovnog objekta u iznosu od 20 milijuna eura, što je sve i potvrđeno u Pismu namjere".
Osim dugovanja Todorićevu Agrokoru, Črnomerec centar je naveo i tražbine Kreditne banke Zagreb od 69,3 milijuna kuna i "ostalih vjerovnika" s neosiguranim tražbinama u iznosu od 18 milijuna kuna, no oni u planu restrukturiranja nisu navedeni kao "potencijalni strateški partneri". Ukupne tražbine vjerovnika Črnomerec centra procjenjuju se na oko 125 milijuna kuna.
Črnomerec centar je kao d.o.o za "projektiranje, građenje i nadzor" osnovan 2005. i ima temeljni kapital od 134,8 milijuna kuna. Do kraja ožujka 2016. jedini član društva Črnomerce centar bio je Niva inžinjering, tvrtka Nikice Valentića, ali ugovorom o prijenosu poslovnih udjela,
vlasništvo je u travnju preneseno na Estima Expertus d.o.o nekretnine Istra

Post je objavljen 23.08.2016. u 19:01 sati.