Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Otkuda je izronilo novih gotovo 100 tisuća hektara?

"Nesređeno stanje u zemljištu veliki je problem, četvrt stoljeća raspolažemo s njime stihijski, a problem je i struktura proizvodnje", kaže ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište dr.sc. Blaženka Mičević.
U razgovoru za portal Agrobiz Blaženka Mičević govorila je o tom i još mnogim problemima koji koče kvalitetno raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem i sređivanje ovog sektora.
U godinu dana državno poljoprivredno zemljište povećano je sa 738 na 835 tisuća hektara. Otkuda je izronilo novih gotovo 100 tisuća hektara?
Za prvoga povlačenja podataka iz katastra uzeli smo sve površine koje su bile upisane na posjednika Republiku Hrvatsku, općenarodnu imovinu i društveno vlasništvo.
Kroz prošlu godinu dana otkrili smo niz novih podataka, primjerice o zemljištu koje je u katastru bilo upisano izravno na bivše PIK-ove, a ne na RH,
kao i o tome kako su i neke fizičke osobe bile izravno upisane kao zakupci. Reagirale su novim brojkama i neke općine pa smo i taj dio podataka povukli.
No, tu nije kraj jer i nadalje pronalazimo nove hektare apartmani Istra

Post je objavljen 01.06.2016. u 09:42 sati.