Iznajmljivanje stanova

22.02.2018., četvrtak

"Ime Ramljakova nasljednika moglo bi se znati idući tjedan"

Bivši ministar gospodarstva, Goranko Fižulić, gostovao je na N1 televiziji i komentirao situaciju u Agrokoru.
Tko u ovom trenutku upravlja koncernom?
Sigurno da Ramljak nema nekog posla, svi znamo da odlazi, prema tome kako će on o bilo čemu pregovarati. Vjerovničko vijeće ovako kako je složeno bavilo se svojim partikluaranim interesima, branilo interese svojih banaka i društava otkud su stigli. Imamo interregnum gdje su svi u pozi čekanja i čekaju tko će doći na mjesto Ante Ramljaka, a sad pričaju i da bi moglo biti više ljudi i zamjenika.
U kojem bi se roku mogla formirati nova izvanredna uprava i novo stalno vjerovničko vijeće?
Svi smo svjesni da je rok do 10. travnja potrošen i da od toga neće biti ništa. Svaki dan kad nema nekoga na mjestu Ramljaka je potrošen dan. Što se duže čeka, postaje upitan i rok od 10. srpnja. Vjerojatno ćemo čuti to ime do četvrtka ili
petka u narednom tjednu apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.09.2017., srijeda

Prihodi od poštanskih usluga porasli 6 posto na godišnjoj razini

Dodaje se i da poštanske usluge u Hrvatskoj pruža 22 davatelja, od kojih je HP-Hrvatska pošta vodeći davatelj s udjelom od oko 82 posto, koji se nije mijenjao.
Obavljanjem poštanskih usluga u Hrvatskoj je u drugom tromjesečju ostvareno preko 392 milijuna kuna prihoda, što je oko 3 posto više u odnosu na prethodni kvartal i oko 6 posto više u odnosu na drugo tromjesečje prošle godine, objavila je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM).
Porast prihoda, kako navode, potaknut je rastom broja prenesenih paketa čija se brojka u drugom tromjesečju popela na 4,6 milijuna, što je za 6 posto više nego u prethodnom tromjesečju
te predstavlja najveći broj paketa ostvaren u jednom tromjesečju ikada na tržištu
poštanskih usluga u Hrvatskoj.
Na ukupne rezultate svakako je utjecao i veći broj usluga s dodanom vrijednosti kojih je bilo 4 posto više nego u prethodnom tromjesečju, ističe se u izvješću HAKOM-a, objavljenom u ponedjeljak.
Napominju i kako se među uslugama s dodanom vrijednosti pojavljuju i usluge vezane uz e-trgovinu, što pokazuje određeni rast i ovog segmenta tržišta.
"Navedeni pokazatelji, kao i gospodarska kretanja u državi, daju optimizam za nastavak rasta, posebno u segmentu usluga povezanih s e-trgovinom i potencijal koji ima", navodi se u priopćenju.
Dodaje se i da poštanske usluge u Hrvatskoj pruža 22 davatelja, od kojih je HP-Hrvatska pošta vodeći davatelj s udjelom od oko 82 posto, koji se nije mijenjao.
Od ukupnog broja poštanskih usluga najveći dio se ostvaruje u unutarnjem promet dok se u međunarodnom prometu ostvaruje nešto više od 7 posto usluga apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 13:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2017., srijeda

Bloomberg: HEP bi na burzi vrijedio 18,5 milijardi kuna

Hrvatska elektroprivreda, prema analizi Bloombergovih biznis analitičara, vrijedi oko 18,5 milijardi kuna. Procjena je to respektabilnog tima analitičara, a u koju je uključen kreditni rejting tvrtke,
podaci o EBITDA-u posljednjih nekoliko godina te imovina tvrtke u koju su uključene i hidroelektrane apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2016., ponedjeljak

Ulaganjem od 30 milijuna eura podiže standard "Medene" na 4 zvjezdice, žurno traži menadžera

Da bi bila medena... U sljedećih pet godina Danko Končar planira povećati popunjenost hotela na 40 do 50 posto.
Predstečajna nagodba Hotela Medene i vjerovnika, sklopljena na Trgovačkom sudu u Splitu, početak je velike poslovne transformacije: nakon pola stoljeća pretežitog državnog vlasništva te dugogodišnjeg nizanja gubitaka Medena postaje privatna kompanija u vlasništvu tvrtke Kermas energija Danka Končara. Riječ je o krovnoj Končarevoj tvrtki, koja ulaže u različite sektore, od brodogradnje preko energetike do turizma.
Njezina je nova akvizicija dokapitalizacija Medene, potom na red dolazi ulaganje u obnovu hotela, koji bi u novom ruhu trebao biti spreman za rad 2018.
“Trebat će nam minimalno dvije godine za obnovu hotela, potom očekujemo tri do četiri puta veće prihode, odnosno dodatnih 60-ak milijuna kuna.
Riječ je o investiciji u rekonstrukciju kompleksa do 30 milijuna eura, za koju ćemo dijelom aplicirati za kredite HBOR-a i poslovnih banaka”, kaže Končar.
Dodaje da će nakon prve dokapitalizacije Hoteli Medena imati 140 milijuna kuna temeljnog kapitala, a obveze će biti namirene apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2015., petak

4 razloga zašto je bolje i jeftinije biti podstanar nego imati vlastiti stan

No, mi vam donosimo četiri razloga zašto je ipak bolje biti u u najmu nego u vlastitu stanu.
1. Imate više luksuza i manje brige
Povećana ponuda stanova dovela je do pada cijena nekretnina. Budući da se stanovi izgrađuju na ekskluzivnim lokacijama, možete iznajmiti super luksuzan stan koji si možda ne biste mogli priuštiti da ga kupujete. Uz nove stanove dolaze i super opremljeni vrtovi.
2. Kuće su nesigurna investicija
Kuće su investicija u koje nikada ne možete biti sigurni. U današnje vrijeme, otplaćivanje kredita za stan rizičan je potez. Ako se ne želite kockati i zaduživati na 20 ili 30 godina, iznajmljivanje je sigurniji izbor.
3. Možete biti mobilni i fleksibilni
Ako kupujete kuću, sigurno planirate živjeti neki duži period u njoj. Ali, ako biste prihvatili bolji posao koji se nalazi u drugom gradu, to bi vam zadalo dodatne brige jer biste morali naći nekoga kome ćete ju iznajmiti kako biste mogli pokrivati ratu kredita. Ovako kada ste u najmu, iselite se za nekoliko sati i nemate nikakvih briga.
4. Dodatni troškovi
Kuća je investicija koja zahtijeva ulaganja. Ukoliko živite u najmu nećete se morati brinuti oko krovova koji prokišnjavaju ili nekih većih kvarova u stanu
jer je najmodavac taj koji će morati platiti sve dodatne troškove vezane za kuću ili stan apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 21:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2014., utorak

EBRD pomaže razvoju turizma u Hrvatskoj 30.000.000 eura kredita za Marinu Dalmacija i Marinu Borik

EBRD osigurava 30 milijuna eura kredita Marini Dalmacija i Marini Borik za obnovu objekata koji imaju ključnu ulogu u jačanju nautičkog turizma u Hrvatskoj. Kredit će biti sindiciran s 10 milijuna eura koje je osigurao EBRD, i 20 milijuna eura koje su osigurali Privredna banka Zagreb d.d. i Erste & Steiermärkische Bank d.d. (10 milijuna eura svaka), navodi se u priopćenju.
Uz doprinos od 14 posto BDP-u zemlje, turizam je jedan od ključnih sektora hrvatskog gospodarstva. Potencijal za nautički turizam je posebno visok, ali da bi se taj potencijal realizirao, potrebna su specifična znanja i iskustva, kao i značajna ulaganja privatnoga sektora, kako bi se nadogradila i proširila postojeća infrastruktura i dosegli međunarodni standardi.
Marina Dalmacija i Marina Borik su u vlasništvu Dogus Holdinga - jednog od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj, sa značajnim iskustvom u upravljanju marinama. Ove dvije marine Grupa Dogus je preuzela 2012. godine i one čine dio ambicioznih planova razvoja Dogus Grupe. Marina Dalmacija najveća je marina na Jadranu, nalazi se u Sukošanu i ima 1141 vez, a Marina Borik je mala butik marina u zapadnom dijelu povijesnoga grada Zadra.
S obzirom na nezaposlenost mladih u Hrvatskoj, koja je na jednoj od najviših razina u cijeloj EBRD regiji, projekt će također nastojati osigurati obuku i mogućnosti zapošljavanja za mlade. Cilj je rješavanje nerazmjera vještina kao i jaz u napretku od izobrazbe do zapošljavanja mladih u zemlji. Kako bi se riješio ovaj problem, Dogus će osigurati programe obuke za mlade osobe temeljene na najboljim međunarodnim standardima.
Claudia Pendred, direktorica EBRD-a za nekretnine i turizam, je izjavila: "Mi podržavamo razvoj turističke infrastrukture u Hrvatskoj, jer to je ključni sektor za zemlju i ima veliki potencijal. Specifična znanja i iskustva i stručnost Dogusa, naših partnera, će biti kritična u podizanju standarda na novu razinu, koja će rezultirati privlačenjem domaćih i stranih gostiju." apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2012., četvrtak

Fiktivni prihodi od prodaje nekretnina

Ali, analizirali su IDS-ovci, ove je godine planirano prodati imovine u vrijednosti od 14,15milijuna, što je već prvim rebalansom smanjeno na 9,6 milijuna. Prema njihovim riječima, do sredine ovog mjeseca prodano je imovine za samo 2,7 milijuna, što na kraju godine može biti najviše tri do 3,5 milijuna kuna. Podsjetili su da je nakon izbijanje krize 2008. prihod po toj osnovi stalno padao - bilo je 6,8 milijuna u 2009., nešto manje ostvareno je godinu dana kasnije, lani je inkasirano ukupno 4,4 milijuna kuna od prodaje imovine, a sada će to biti još manje. IDS-ovci se pitaju odakle gradonačelniku ideja da bi se u krizi koja ne jenjava moglo prodati imovine za 17,8 milijuna apartmani Zadar.

Podcrtali su da je proračun precijenjen i to za fiktivnih 13 do 14 milijuna kuna, koji služe da bi se nabrojale investicije vrijedne 15-ak milijuna s kojima će se pokušati dobiti podrška vijećnika pri glasanju. Time se može u predizbornoj kampanji obećavati puno, a na kraju će se zbog nedostatka novca moći realizirati tek nekoliko projekata, kazao je čelnik te stranke.

Oznake: apartmani Zadar


- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi