Iznajmljivanje stanova

26.02.2018., ponedjeljak

Uniji ćemo uplaćivati više, konkretna brojka u svibnju

S Britanijom odlazi i 10 mlrd. eura godišnje pa su čelnici EU27 raspravljali o nacrtu nove europske
'blagajne'.
Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je u Bruxellesu povodom održavanja neformalnog sastanka čelnika EU27 na temu formiranja novog proračuna Europske unije nakon izlaska Velike Britanije iz te zajednice poručio da je Hrvatska načelno spremna podržati
potencijalna veća izdavanja mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2017., utorak

Century 21 okrupnjava tržišta nekretnina

ZAGREB - Na hrvatsko tržište nekretnina ušao je novi igrač, dobro poznat u nekretninskim krugovima - američka tvrtka Century 21, najveći sustav franšize za posredovanje nekretninama na svijetu, preko kojeg se odvija 20 posto poslova u svijetu (u prosjeku, svaki peti posao).
Time su Re/Max, prvi franšizer u prometu nekretninama u Hrvatskoj, i Sotheby’s, koji je nedavno ušao na tržište luksuznih nekretnina, dobili velikog i jakog konkurenta, a on je krenuo u
okrupnjavanje agencija mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 18:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2016., četvrtak

Fond nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada

ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada te će s predviđenih 50 milijuna kuna sufinancirati obnovu 63 višestambene zgrade, a najviše u Rijeci.
Najviše zgrada čiju će obnovu sufinancirati Fond je u Rijeci, njih 14, dok će se u Lipiku obnavljati 11 zgrada, po 8 u Zagrebu i Splitu, u Vukovaru četiri, Petrinji tri, doznaje Hina u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Riječ je o rezultatima natječaja energetske obnove višestambenih zgrada koji je bio objavljen koncem rujna prošle godine. S obzirom na kriterije bodovanja i predviđenih 50 milijuna kuna pravo na subvencije ostvarilo je tih 63 višestambenih zgrada.
"S obzirom da su planirana sredstva ograničena, prihvatili smo sufinanciranje obnove 63 zgrade čiji projekti će ostvariti najveće uštede energije", istaknuo je nakon objavljenih rezultata natječaja v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomir Majdandžić.
Projekti su ukupno vrijedni 99,2 milijuna kuna, od kojih će Fond osigurati 49,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
"Energetske uštede koje se prosječno ostvaruju u projektima obnove zgrada kreću se oko 60 posto pa će građani moći računati na značajno manje račune za grijanje i veću udobnost stanovanja. Nije zanemariv ni utjecaj koji ovi projekti imaju na hrvatsko gospodarstvo kroz otvaranje novih radnih mjesta te na smanjenje emisija stakleničkih plinova", istaknuo je Majdandžić.
U srpnju novi natječaj, novost je financiranje iz dostupnih EU fondova mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2016., ponedjeljak

Počela gradnja tri nove "Bandićeve fontane"

Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i grade se tri fontane.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak radove na izgradnji još tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, vrijednih oko 28 milijuna kuna, tako da bi s njihovim završetkom, koji se planira do 1. srpnja, na toj livadi trebalo biti ukupno pet fontana.
Novinarima je izjavio da će cijena izgradnje novih fontana biti ista kao i cijena već izgrađenih dviju fontana jer se ispod zemlje već nalazi cijela infrastruktura, a 30 metara niže postoji potok odakle će se dovesti voda, pa će zagrebačke fontane imati prirodnu vodu kao Fontana di Trevi u Rimu.
Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i
grade se tri fontane. Obnovit ćemo sve zagrebačke fontane, a ovaj projekt ćemo završiti do kraja godine, najavio je Bandić.
Na kritike bivše ministrice graditeljstva Anka Mrak Taritaš da gradi fontane iako Trnje još nema riješen vodovod i odvodnju, a Zagreb nema žičaru za Sljeme, Bandić je rekao kako bivšoj ministrici ne preostaje ništa drugo nego da kritizira, te ustvrdio da je problem vodovoda riješen, a žičara će biti gotova do kraja 2017. godine.
Voditelj izgradnje fontana Ivica Blažun rekao je da će se napraviti još tri bazena s dvije kontrolne sobe, hortikulturnim uređenjem i amfiteatrom u južnom dijelu koji će služiti za prezentracije i projekcije na vodenoj površini. Postoji i tehnička mogućnost za klizalište na već postojećim plohama fontana.
Prije otvorenja radova na tri nove fontane, Bandić je u Sesvetskom Kraljevcu pustio u rad vodospremu Cerje, koja će s pripadajućim magistralnim cjevovodom omogućiti sigurniju i kvalitetniju opskrbu vodom istočnog dijela Zagreba i istočnih dijelova Zagrebačke županije,
a vrijednost joj je oko 94 milijuna kuna mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 14:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.07.2015., utorak

Broj nezaposlenih u lipnju 260 tisuća

Prema posljednjim podacima HZZ-a, u lipnju ove godine ukupan broj nezaposlenih spustio se na 260.073, što je najniži broj nezaposlenih osoba prijavljenih na HZZ od rujna 2009. godine. U usporedbi s prethodnim mjesecom broj nezaposlenih niži je za preko 15 tisuća osoba (-5,6%), dok je u odnosu na lipanj prošle godine zabilježen pad broja nezaposlenih osoba za 44.852 (-14,7%). Osim relativno solidne sezonske potražnje za turističkim radnicima, na godišnji pad broja nezaposlenih osoba utjecao je i niži broj registriranih ulazaka u evidenciju koji je u lipnju iznosio 18.685, što je 0,9% manje nego u istom mjesecu lani. Najvećim dijelom to je posljedica nižeg broja osoba koje u nezaposlenost ulaze iz radnog odnosa (u lipnju je njihov broj iznosio 11.255 osoba što predstavlja pad od 4,0% godišnje).
S druge strane, na godišnjoj razini zamjetan je i niži broj osoba koje su u nezaposlenost ušle radi poslovno uvjetovanog otkaza (-10.9%), prestanka rada poslodavca (-7,3%) te isteka ugovora o radu na sezonskim poslovima (-23,8%). Nadalje, broj osoba koje su sporazumno prekinule radni odnos u lipnju zabilježio je godišnji rast od 8% kao i broj radnika koji su svojevoljno dali otkaz (+14,1%). Istovremeno, broj ulazaka u evidenciju nezaposlenih u lipnju je zabilježio značajan mjesečni rast od 2.415 osoba što je 14,8% više u odnosu na svibanj, a prvenstveno je posljedica završetka školske godine i prijave u nezaposlenost nakon završetka redovnog školovanja. To potvrđuju podaci o statusu prije ulaska u evidenciju prema kojima je u lipnju broj ulazaka u evidenciju nezaposlenih nakon završetka redovnog školovanja zabilježio rast za 2.053 osoba ili 505,7% više u odnosu na svibanj.
S druge strane, broj osoba koji su izišli iz evidencije nezaposlenih u lipnju je iznosio gotovo 34 tisuće, što je 10,5% manje u odnosu na prethodni mjesec dok je na godišnjoj razini broj izišlih niži za 7.447 (-18%). Pritom treba napomenuti godišnji pad broja osoba koje su izašle iz evidencije radi izlaza iz radne snage (-23,8%), radi odjave s evidencije i nejavljanje (-66,2%) te nepridržavanja zakonskih odredbi (-40,7% godišnje). Broj izišlih iz evidencije u lipnju radi zapošljavanja na temelju radnog odnosa i drugih poslovnih aktivnosti iznosio je 26.098 što predstavlja pad na mjesečnoj i godišnjoj razini (9,9% odnosno 4,1%).
Promotrimo li dobnu strukturu nezaposlenih u lipnju, uočava se pad broja nezaposlenih osoba koje se nalaze u radno najproduktivnijem dobnom razdoblju između 20–45 godina starosti. Tako je u odnosu na lipanj prošle godine njihov broj manji za gotovo 18,4% dok se njihov udio u ukupno nezaposlenima smanjio s 56,2 koliko je iznosio u lipnju prošle godine na 53,8%. Prema duljini trajanja statusa nezaposlenosti, 54% od ukupno nezaposlenih osoba u lipnju bilo je nezaposleno dulje od godinu dana.
Promatrano rema razini obrazovanja, značajan udio nezaposlenih osoba je sa završenom srednjom školom (60%), dok 21% nezaposlenih ima završenu osnovnu školu te 13% nezaposlenih ima neki stupanj visokog obrazovanja.
Broj slobodnih radnih mjesta u lipnju se spustio na 13.534 što je 4.156 manje u odnosu na svibanj. Premda je na mjesečnoj razini zabilježio relativno snažan dvoznamenkasti pad od 23,5%, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine broj slobodnih radnih mjesta je veći za 2.131 ili 18,7%. Udio sezonskih poslova u ukupnim slobodnim radnim mjestima u promatranom mjesecu spustio se na 18,6% (1,9 pb niže u odnosu na svibanj) što je i uobičajeno obzirom da se već tijekom prvog tromjesečja u evidenciji ponuđenih radnih mjesta oslikava potražnja za sezonskim radnicima za nadolazeću glavnu sezonu mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.01.2015., utorak

Austrija ulaganjem u stanogradnju želi potaknuti ekonomiju

"Jedan od važnijih projekata u 2015. godini bit će intenziviranje stanogradnje, ubrzavanjem već ranije planiranih projekata uz povoljne kamatne stope. Do pet milijardi eura planira se za stanogradnju", kazao je Mitterlehner u intervjuu za taj list. Ubrzat će se pritom i realizacija građevinskih projekata na saveznoj razini, a smanjit će se i birokracija, dodao je.
Austrija je ranije predviđala da će u 2015. njezin strukturni proračunski deficit iznositi jedan posto bruto domaćeg proizvoda, ali je pod pritiskom Europske komisije u listopadu smanjila taj manjak za 0,3 postotna boda.
Aktivnosti u austrijskom gospodarstvu pale su u trećem tromjesečju 2014. godine, a ekonomisti uglavnom očekuju da će u 2015. BDP rasti za manje od jedan posto mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2014., srijeda

Nastavak pada cijena nekretnina i u srpnju

ZAGREB - Tijekom srpnja cijene nekretnina u Hrvatskoj nastavile su padajući trend iz prethodnih mjeseci, objavio je specijalizirani portal Crozilla.com. Prema podacima Crozille, prosječna tražena cijena kuća tijekom srpnja na mjesečnoj je razini pala za 2,9 posto, a cijene stanova za 1,5 posto. Cijene građevinskih zemljišta istovremeno su u prosjeku pale 2,7 posto premda su u većini županija uz more porasle.
Ljetno razdoblje prošlih je godina znalo donijeti rast cijena stanova u gradovima uz more, no tijekom ovogodišnjeg srpnja to nije bilo tako te su cijene stanova na mjesečnoj razini u srpnju pale 1,5 posto, a na godišnjoj 2,6 posto.
Najviše su pri tome pale cijene stanova na području Šibenika i to 7,4 posto na godišnjoj i 6,5 posto na mjesečnoj razini, uz prosječnu traženu cijenu kvadratnog metra od 1.358 eura.
U odnosu na lipanj, splitskim je stanovima cijena porasla za oko 0,4 posto, a za jedna se metar kvadratni u prosjeku tražilo 2.070 eura.
Nešto povoljniji bili su stanovi u Zadru, a na portalu Crozilla.com u prosjeku su oglašavani po cijeni od 1.931 euro po kvadratnom metru, što je 0,5 posto manje nego u mjesecu prije.
Zagrebačkim je stanovima prosječna tražena cijena pala za 0,5 posto, pa je tijekom srpnja iznosila 1.529 eura po kvadratu. U Rijeci su tražene cijene u odnosu na lipanj pale 0,3 posto, a za kvadratni metar u prosjeku se na portalu Crozilla.com tražilo 1.379 eura mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2014., petak

Rus želi kupiti otok na Sjevernom Jadranu

OPATIJA - Prije nekoliko dana u malim oglasima Novog lista objavljena je ovakva obavijest: "Za poznatog kupca potražujemo otok na Sjevernom Jadranu". Na prvi pogled jedan ovakav oglas može zvučiti poput šale, ali – nije. Oglas je dala opatijska agencija za promet nekretninama Smart-invest immobilien. Njezin vlasnik, Milan Mandić, ističe da se radi o ozbiljnom kupcu kojem novac za kupnju otoka ne predstavlja baš neki problem.
Pitanje se samo nameće – radi li se o Rusu ili pak Englezu.
- O Rusu, kaže kratko Milan Mandić. Tu za njega sva priča o ozbiljnom kupcu završava.
Samo dodaje da su ovakvi kupci – ekskluziva. Cijena četvornog metra otoka nije tako strašna; kreće se između 10 i 60 eura. Sve u svemu, za svega desetak milijuna eura moguće je postati vlasnikom većeg otoka na Sjevernom Jadranu mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi