Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 17.12.2013.

Ako te optuži da je želiš samo zbog seksa...

Evo vam jednog prilično čestog drama testa kojemu žene pribjegavaju tijekom srednje faze u igri. Na njega mogu naletjeti podjednako i oni muškarci koji idu polako i dosadno, i oni koji su hrabri i agresivni. U svakom slučaju, test se najčešće pojavljuje kada se tjelesna privlačnost između vas povećava u odnosu na prošlu razinu. Evo primjer takvih situacija:

- kada je dodirneš po novom mjestu
- kada kemija između vas raste
- kada je ideš poljubiti
- kada si je već poljubio i mazite se
- kada je vodiš ili pitaš da odete na intimno mjesto
- kada ste u krevetu i svlačite se

- i posljednji, malo rjeđi slučaj: nakon seksa, kada ispipava status vaše veze

Bilo kako bilo, prilikom takvog prijelaza koji implicira da će se dogoditi "nešto više", kod žene se aktivira fenomen koji sam u knjizi nazvao "protu-droljastvom obranom", a na blogu sam ga opisao ovako:

Ignissovo pravilo #5: Žena se NIKADA ne želi osjećati kao drolja, čak i ako radi nešto droljasto.

Drugim riječima, pojavljuje se bojazan da će ispasti laka i automatski želi malo zakočiti. To je trenutak kada će ti predstaviti ovaj drama test:

"Ti me želiš samo zbog seksa"
aka
"Sviđam li ti se samo zbog mog tijela?"

Univerzalna pravilnost kod drama testova je da racionalni odgovori u pravilu nisu dobra ideja, no ovdje je još više izražena. Naime, ono na što žena (barem podsvjesno) cilja u ovoj situaciji je upravo to da je ti ideš uvjeravati da se ne radi samo o seksu, da je cijeniš kao osobu i sl. Tako će dobiti priliku odbiti te i pokazati da je ona stvarno "dobra cura (TM)" koju se ne može nagovoriti slatkim riječima i umiljavanjem. Što je više budeš nagovarao i uvjeravao, to će se više povlačiti, i šansa da eskaliraš dalje nego što si do tada došao će se ugasiti.


Nesporazum zbog nagluhosti ili namjerno izbjegavanje racionalnog odgovora?

Evo nekih potencijalnih odgovora:

Ona:"Ti me želiš samo zbog seksa"
Ti: "Zašto je to loše?"


Ovakav odgovor je kao nešto što bi rekao Juan Antonio. Deaktiviraj otpor time što se ponašaš kao da je to nešto najprirodnije na svijetu. Dok ona pokušava smisliti zašto bi to bilo loše, nastavi eskalirati.

Ona:"Ti me želiš samo zbog seksa"
Ti: "I zato ti se sviđam."


Klasična kretenska igra. Rijetki su muškarci koji imaju živaca ispaliti ovakve stvari i stvarno ih misliti, ali oni koji imaju će biti bogato nagrađeni.

Ona:"Ti me želiš samo zbog seksa"
Ti: "Ne, zapravo ti želim ukrasti organe."


Tehnika P&P na djelu.

Ona:"Ti me želiš samo zbog seksa"
Ti: "Zar trebam imati razlog?"


Ona: "Sviđam li ti se samo zbog mog tijela?"
Ti: "I zato što toliko pričaš."


Ona: "Sviđam li ti se samo zbog mog tijela?"
Ti: "Samo šuti i ljubi me."


Ona: "Sviđam li ti se samo zbog mog tijela?"
Ti: "Ne, obožavam tvoju diplomu iz prava."


Ona: "Sviđam li ti se samo zbog mog tijela?"
Ti: "Sviđam li ti se ja samo zbog mog tijela?"


Ona: "Sviđam li ti se samo zbog mog tijela?"
Ti: "Nisam još odlučio."

Oznake: drama test, eskalacija, poljubac, seks, P&P, srednja igra, kasna igra, igra


- 09:23 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 23.10.2012.

Kako izaći iz prijateljske zone

Zbog diskrecije ne mogu prenijeti mnoge mailove koje sam dobio s pitanjima o ovom problemu, no možete zamisliti kakva je tipična situacija. Tip upozna curu. Tip se boji nešto poduzeti ili pokuša pa ne stvori dovoljno privlačnosti. Tip nastavlja lebditi oko cure, obasipati je pozornošću i sanjariti o njoj, dok ona čezne za "pravim muškarcem" i "nekim tko će je stvarno voljeti", svejedno sretna što uvijek ima pored sebe tako "dobrog prijatelja". Iako je jedan od razloga za sve veću incidenciju prijateljskih zona svakako povišeni prag dominacije koji imamo danas, takvo muško ponašanje nikada nije bilo privlačno.

Naravno, ne krivim niti jednog muškarca za to, barem ne na početku. Razumijem da je to normalno i da će se neminovno događati u društvu koje od rođenja podučava muškarce stvarima dijametralno suprotnim od onih potrebnih za zavođenje i seksualne uspjehe. Osim sretne manjine koja to čistom slučajnošću nije nikada trebala, svi drugi će provesti mnogo vremena u mraku prije nego saznaju neke stvari. No jednom kada to saznaš, ustrajati u istom ponašanju je put u propast. Stoga svima s problemom prijateljske zone šaljem ovo generičko pismo:

Beta Orbiter
Aseksualna ulica 8
34912 Prijateljska zona


Kao i uvijek, najbolja tehnika je uopće si ne dozvoliti da se nađeš u prijateljskoj zoni. Sve što imam reći o ovoj temi je ekvivalent bacanja pojasa za spašavanje utopljeniku, što znači da je nešto već ozbiljno krenulo kvragu. Ovaj savjet nije negacija činjenice da muškarci i žene stvarno mogu biti prijatelji. I ja imam prijateljice. Ovdje se samo radi o pojašnjenju da je većina takvih prijateljstava samo šareni omot za patnju prijateljske zone ispod toga, odnosno bezbolno "budimo samo prijatelji" odbijanje zapakirano u celofan izbjegavanja neugodnosti (za ženu).

Ovo nije članak o prijateljstvu, nego o odbijanju.

Dakle, prošli su mjeseci (godine?) i ti i dalje nemaš pojma na čemu si. Vi ste prijatelji i to je to (shit!). Ovo je štetna situacija i za tvoje seksualno zadovoljstvo i za tvoje mentalno zdravlje. Ne samo da se mučiš, već i propuštaš druge prilike i toneš sve više i više u Beta ponor, maštajući o nečem... pa, kada sam već na ovoj temi, problem nije što je tvoja fantazija nemoguća. Možda se i ostvari. Problem je što nije ništa bolja od svih drugih fantazija koje potiskuješ zbog nje.

Također, čisto na prijateljskoj razini, vrlo je vjerojatno da je vaš odnos asimetričan, odnosno da ona uzima od tebe mnogo više nego ti od nje. Iako je to da ona dobiva od tebe stvari koje bi trebala dobivati od dečka, a ne daje ti iste, u osnovi parazitizam, to istodobno i nije loše. Dapače, povećava tvoje šanse jer joj ipak nešto značiš, samo te ona sterilizirala. Ali imala je nešto sterilizirati, i to je važno. To znači da oštra promjena može vrlo lako potaknuti njene osjećaje da prokuljaju vani.

Dok ti trošiš svoju pozornost i resurse na jednu curu koja vjerojatno niti ne zna da postojiš (u bilo kojem obliku osim plišanog medvjedića), potiskuješ svoju urođenu mušku prirodu koja je stvorena za istraživanje puno opcija, za aktivnost, energiju i lov. Propuštaš potragu za nekom koja bi te cijenila kako treba, a ne kao aseksualnog plišanog medvjedića.Sada kada smo rekli ono što se moralo, vratit ćemo se na tvoju situaciju. Što se može učiniti?

Kao prvo, a moguće je da razmišljaš o tome, nemoj ni za Boga učiniti ništa tipa veliko priznanje, izjavljivanje ljubavi, pričanje o osjećajima i sl. Da, ponekad daje rezultate i to da joj netko izjavi osjećaje i "pita je hoće li biti njegova cura", ali takve stvari rade samo zato što je on tada već u jakoj Alfa poziciji, gdje je privlačnost već stvorena, gdje on vjerojatno ima i druge opcije, i gdje obje strane ionako znaju na čemu su, tako da je u potpunosti svejedno hoće li je on samo poljubiti ili raditi još malo cirkusa za njen ego.

Kao drugo, iako si već jako duboko u prijateljskoj zoni, to ne znači da se ne može ništa poduzeti, samo da to mora biti kroz odlučno djelovanje, bez obzira na rizike. Moraš prihvatiti mogućnost da od toga neće biti ništa, da možda nikada ni nije bilo ničega, da je možda nećeš imati ni kao prijateljicu, i da bi to mogao saznati prilikom pokušaja. Ali ako nešto postoji, stvar je već spremna, samo je trebaš katalizirati. Ključna misao je da nemaš što izgubiti.

Preporučam da u vaš odnos dodaš malo više igre (npr. zadirkivanja, ne-shvaćanja ozbiljno) i da eskaliraš. Vjerojatno je trenutno uopće ne tretiraš kao što tretiraš sve ostale (muške) prijatelje, već si samo njen potrčko koji joj želi ugađati. To baš i nije prijateljstvo, zar ne? Ne budi tako mlak! Ako se viđate donekle redovito, učini to nepredvidljivijim i intenzivnijim. Trebao bi otići s njom na bilo što što prolazi kao spoj - šetnja, kava etc. - (naravno, ne upotrebljavaj tu riječ) i tu eskalirati. Eventualno tijekom par takvih događaja, ali ne više od nekoliko. Budi zabavan, dodiruj je, poljubi je.
(Napomena: alkohol uvijek pomaže)

Ne moraš se brinuti hoćeš li je dovesti kod sebe, to ne šteti ali nema velikog utjecaja na to hoće li ti uspjeti stvar. Ako se ona ipak često nalazi kod tebe, to je dobra opcija - zovneš je na neki događaj, večeru i sl. Budi spreman na mogućnost manjeg otpora (tipa "Što to radiš?") ili "Ali ja imam dečka", ali ključno je to što ona radi, a ne što govori. Ostaje li u tvom društvu i blizini? Samo nastavi. Ako ne, i to je u redu. Zaboravi na sve. Nemaš se za što ispričavati niti joj nešto objašnjavati. Nitko nikome ništa ne duguje.

Nakon toga možete slobodno pričati o osjećajima, ali po meni se mora prvo "nešto dogoditi" inače nemaš šanse. Također, budi spreman na puno drame tipa "ne znam što želim" i apsolutno ne inzistiraj na tome da ona zbog tebe nekoga ostavi (ako nekoga ima, a iako svaka cura ima na desetke Beta orbitera, svejedno se pitam zašto se u tom slučaju uopće trudiš?) ili sl. Budi pun razumijevanja, ali više u smislu "svejedno mi je kako god ispadne" nego "želim te usrećiti što god ti odabrala". Ako dobro izvedeš stvari, ona će sve posložiti napraviti sama. Ako to ne napravi nego želi malo da i malo ne, pa možda imati te kao nekakvu rezervu s kojom nije zadovoljna, a ipak istovremeno nešto raditi s tobom ili tim trećim, pa... to bi govorilo svašta loše o njoj, zar ne?

Zapamti, najbolje rješenje za prijateljsku zonu je pripaziti da se uopće u njoj ne nađeš. Ili drugim riječima...

Ignissovo pravilo #13: Ako ne spavaš s njom, nećeš uskoro spavati s njom, ili je ne koristiš kako bi spavao s drugima, ona je za tebe beskorisna.

Oznake: prijateljstvo, prijateljska zona, eskalacija, savjet


- 11:28 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu