Hrvatska numizmatika

ponedjeljak, 11.12.2023.

Promocija knjige: Memento moneta: Povijesne zgode i nezgode ispričane novcem autora Ivora Altarasa Pende



Dana 08.12.2023. održana je promocija knjige „Memento moneta: Povijesne zgode i nezgode ispričane novcem“ autora Ivora Altarasa Pende u prostorijama Sveučilišta Libertas u Zagrebu. Radi se o vrlo zanimljivoj knjizi u kojoj se kroz priče obrađuju različite numizmatičke teme i spaja se numizmatika s drugim društvenim disciplinama poput sociologije, kulturologije, povijesti, ekonomije i filozofije. Na promociji su govorili izv. prof. dr. sc. Andreja Rudančić, izv. prof. dr. sc. Ante Samodol, Zlatko Viščević i sam autor knjige izv. prof. dr. sc. Ivor Altaras Penda.

Ovaj video je snimljen u prosincu 2023. godine. Zahvaljujemo se kolegi Danijelu Levačiću koji je omogućio da se ova promocija snimi.

Link na video: Promocija knjige: Memento moneta: Povijesne zgode i nezgode ispričane novcem autora Ivora Altarasa Pende

Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viščević, Zlatko Viscevic, kolekcionarstvo, hobi, skupljanje, kolekcija, zbirka, procjena, vrijednost, numizmatika, metalni novac, novac, stari novac, kovanice, kovani novac, notafilija, novčanice, novcanice, papirni novac, Ivor Altaras Penda, Andreja Rudančić, Ante Samodol, Memento moneta, knjiga, literatura, numizmatička literatura, promocija, predstavljanje knjige, Sveučilište Libertas

- 09:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 20.09.2023.

Na numizmatičkoj kavi s Ivorom Altarasom Pendom



U današnjem videu razgovaramo s Ivorom Altarasom Pendom, vrlo zanimljivim i svestranim čovjekom. Inače sveučilišnim profesorom širokog obrazovanja, aktivnim planinarom, te numizmatičarem i numizmatičkim piscem. Povod za ovaj razgovor je upravo ovo posljednje, jer kolega Penda uskoro izdaje svoju knjigu posvećenu numizmatici. Razgovarali smo ne samo o knjizi, već i o aktualnim temama kao što su pitanje nacionalnog identiteta i novca, zašto na kovanicama eura imamo neustavno ime zemlje, te o investicijskom aspektu numizmatike. U razgovoru je došlo do određenih neslaganja i napetosti, ali je sve na kraju sve izglađeno.

Ovaj video je snimljen u rujnu 2023. godine.

Link na video: Na numizmatičkoj kavi s Ivorom Altarasom Pendom


Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viščević, Zlatko Viscevic, kolekcionarstvo, hobi, skupljanje, kolekcija, zbirka, procjena, vrijednost, numizmatika, metalni novac, novac, stari novac, kovanice, kovani novac, notafilija, novčanice, novcanice, papirni novac, Ivor Altaras Penda, Autor:, knjiga, literatura, euro, kuna, identitet, simbol, investicija, 2 eura

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 17.11.2018.

Novac Dubrovačke Republike


Nova knjiga: Novac Dubrovačke Republike, 1. izdanje, 2018.

Ova knjiga je do sada najopsežniji i najdetaljniji katalog novca Dubrovačke Republike. U ovom katalogu su obrađene sve nominale dubrovačkog novca, tipovi i varijante.

Katalog je velikog formata, jednostavan i pregledan. U katalogu su prikazane i numizmatičke vrijednosti u eurima. Nezaobilazna literatura za sve koje ozbiljno zanima dubrovačka numizmatika.

Tiskana knjiga, 300 stranica, crno-bijele slike, hrvatski i engleski tekstovi.

Autor: Zlatko Viščević

Više o knjizi pogledajte ovdje.

Cijena: 330 kn


Otkup dukata - Tel./Viber/WhatsApp: +385 95 858 6377

Oznake: dubrovnik, Dubrovačka Republika, novac, numizmatika, stari novac, knjiga

- 09:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #