Hrvatska numizmatika

ponedjeljak, 17.06.2024.

Gostovanje Zlatka Viščevića u podcastu "Surove strasti" na temu numizmatike i faleristike



"Surove strasti" su vodeći audio podcast za biznis i lifestyle u našoj zemlji, koji vode Saša Tenodi i Ivan Voras. U njemu upoznajemo ljude koji su strastveni u onome što rade. Podcast je nedavno ugostio Zlatka Viščevića, koji je govorio o numizmatici i faleristici, te kako izgleda profesionalno bavljenje time. Ovo je ujedno i prilika da se široj publici prikaže kako izgleda profesionalna karijera u ovim neuobičajenim oblastima. Početak podcasta dostupan je u video formatu, dok se nastavak može poslušati direktno na stranicama podcasta www.surovestrasti.com.

Ovaj video je snimljen u veljači 2024. godine u produkciji NumizmatikaNET i podcasta "Surove strasti". Voditelji podcasta su Saša Tenodi i Ivan Voras.

Link na video: Gostovanje Zlatka Viščevića u podcastu "Surove strasti" na temu numizmatike i faleristike

Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viščević, Zlatko Viscevic, kolekcionarstvo, hobi, skupljanje, kolekcija, zbirka, procjena, Podcast:, numizmatika, metalni novac, novac, stari novac, kovanice, kovani novac, notafilija, novčanice, papirni novac, faleristika, odlikovanja, orden, ordeni, medalja, medalje, odličja, Surove strasti, Saša Tenodi, Ivan Voras

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 15.06.2024.

Prikaz odabranih primjeraka iz zbirke hrvatskih i s Hrvatskom povezanih medalja



U današnjem videu donosimo prikaz odabranih primjeraka iz zbirke hrvatskih i s Hrvatskom povezanih medalja. Radi se u najvećem dijelu o medaljama s kraja 19. i početka 20. stoljeća, a koja predstavljaju prava mala remek-djela sitne plastike. Među ovim medaljama, osobito se ističu radovi naših velikih umjetnika kao što su Ivo Kerdić i Robert Frangeš Mihanović.

Ovaj video je snimljen u lipnju 2024. godine i izrađen je za dokumentarno-edukativne svrhe.

Link na video: Prikaz odabranih primjeraka iz zbirke hrvatskih i s Hrvatskom povezanih medalja.

Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viščević, Zlatko Viscevic, kolekcionarstvo, hobi, skupljanje, kolekcija, zbirka, procjena, vrijednost, numizmatika, medalje, medaljerstvo, exonumia, sitna plastika, Ivo Kerdić, Franjo Karess, Sorlini, čakovec, Carl Radnitzky, Vlado Mataušić, Spiegler, ban Jelačić, Josip Radković, Zagreb, zadar, isus, marija, Osijek :), Đakovo, Josip Jelačić

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #