body
Od Okvir učitavanja
Kraj -->

28.08.2011., nedjelja

AVANTURA zvana Jaska Eko-flor trek maraton 2011

Od jaska eko maraton 2011


Slijedeći tekst je zabranjen za mlađe od 18 godina!

Samo ću spomenuti usporedbu koja mi je pala nakon 25 km ove PREBRUTALNE staze u Samoborskom gorju.Pošto sam bio na sva 3 najteža HR maratona i 2 sam pretrčao + 1 sljemenski krug od 3 koja su na maratonu , ova moja uspredba ima težinu , je da možda neće nekom baš najbolje sjesti naželudac , al jbga , nek prebaci program.yes

USPOREDBA težine 3 najteža HR maratona
3.Plitvice – mali,mali,mali ku.čić
2.Sljeme – ku.ac
1.Jaska eko trek – KU.ČINA i to ogromna,OGROMNA
nono

Htjedoh napraviti dugi trening na ovoj utrci i to mi je uspjelo , ali ljudi tko to nije vidio,prešao, nemre si dočarati kakva je to OPAKA staza.Čak bi usporedio taj rezultat sa svojih 66,6 km 2009. sa Forrest Gumpa , iako sam sada neusporedivo spremniji za takve ludorije nego onda.

Trku sam već odavno i uplanirao u program kao trening i tako sam i krenuo lagano,rezervirano , prvi dio pričajući sa iskusnim starijm maratoncem Tomićem , poslije sa kolegom Tadejem iz Slovenije.Prepričavati stazu stvarno nema smisla jer nitko tko to nije vidio nemre to sigurno zamisliti ni blizu.Trčao/hodao sam većinom u 2,3 brzini pazeći da mi puls ne pređe u crveno, no međutim na svim onim brdima ipak se moralo umoriti/umrijeti.Priroda FENOMENALNA , izvora pitke vode u izobilju , što smo naravno iskoristili maximalno i neograničana količina guštanja , jedan SKORO pad na glavu na prestrmoj nizbrdici i još mnoštvo toga.Čak sam se u jednom trenutku utrke dok sam bauljao po brdima u šumi počeo luđački smijati sam sa sobom na glas , bar 3 minute , nevjerujući brutalnosti same staze.
Svaka čast Pezu,Zeki i Edi na otrčanim rezultatima i moram priznati da ovu stazu može preći samo netko sa velikim mudima, da nevelim OGROMNIM.zubo
Svi smo se složili da se ovo jednostavno nemre prepričati ali ova utrka će ostati vječno umemorirana u svima nama SIGURNO.party

REZULTATI 42,195 km
11.Josip Pezić 5:20:14 – Ak Maratonjare Kutina – kategorija M35 7.
15.Nenad Zečević 5:27:05 – Ak Maratonjare Kutina – kategorija M35 10.
27.Edo Rajčević 6:06:54 – kategorija MS 5.
40.Goran Todorov 6:54:18 – Ak Maratonjare Kutina – kategorija MS 8.



- 22:39 - Komentari (20) - Isprintaj - #

17.08.2011., srijeda

Baljezgam

Od Desktop


Polako se zahuktava sezona trčanja/utrka i biti će zanimljivo kako će se odvijati sama završnica sezone.
U jednome trenutku , prije cirka dva mjeseca glavna želja mi je bila Zagrebački maraton i rezultat ispod 4 sata ili točnije oko 3,45 h.Osobno sam prilično siguran da imam ispod 4 sata zagrebačkih 42km , no međutim u meni se probudila želja da ipak probam stisnut po gasu 21km i približiti se ili popravitni PB na polumaratonu.
Treninzi koje radim unazad 2 mjeseca trebali su biti priprema za maraton , mada mi se čini kad malo izanaliziram, bit će da je to bila jedna vrhunska priprema za polumaraton.Pod vrhunska naravno mislim na sebe a ne na recimo Hailea ili Đuru K..smijeh
Pošto smo svi ili većina vrhunski,izbornici,treneri,predsjednici,premijeri,možemo igrat u Barci, o Hajdukuyes da ne govorim , tako sam si i sam umislio da ovo što radim tj. treniram odlična stvar.
Zašto?
Odlično se osjećam , osjeti se napredak , brže se oporavljam , treninzi su raznovrsni i drugačiji i imam dovoljno vremena za odmor.Ufurao sam se u ritam 3 dana treninga + 1 dan odmora , s time da pokušavam kroz tjedan imati 2-3 teža treninga(fartlek,dionice,dužina), 2 dana laganini i odmor nakon svakog trećeg dana.Nešto sam digao mjesečnu i tjednu kilometražu i recimo da je to što si mogu priuštiti od vremena a da ne pati obitelj i posao a i zdravlje/prvenstveno umor.
Svaki trening je nova uživancija i baš je dobro igrati se fartlekom , maznuti koju dionicu ili laganu dužinu , svaki trening ima neku svoju „zanimljivost“ a vjerojatno i ta raznolikost treninga je zaslužna za svaki , pa i onaj najmanji rezultatski pomak.U slijedećih 2-3 mjeseca , pokušati ću izbjeći „svako-tjedno“ utrkivanje , jer je očito da kad ne odem 2-3 tjedna za redom , osjetim novu „glad“ za utrkivanjem sa štopericom a i puno sam odmorniji i zapaljeniji/nestrpljiviji za novim nastupom/natjecanjem.Malo sam snimio situaciju sa utrkama i recimo da će ovo biti gotovo sigurno sve što ću još od utrka posjetiti , bilo kao trening , bilo kao utrku.

28.8. - Jaskanski Eko-Flor trek-maraton 42,2 km – volio bi ovo odraditi kao trening dužine, ako budem ,definitivno u Zagrebu trčim polumaraton
18.9. – Sarajevo polumaraton
9.10. – Zagebački polumaraton ili maraton 21,1 km ispod 1,38 ili 42,2 km ispod 4 h
23.10. – Ljubljana polumaraton – trening – uživanje - guštanje

Mjesečna kilometraža
1mj. ozljeda 25
2mj.2011 140
3mj.2011 214
4mj.2011 192
5mj.2011 188
6mj.2011 197
7mj.2011 267

Ono što je prije 2-3 godine bilo nezamislivo a danas je istinito, da danas/sutra 20-25 kutinčana je/će otrčati ili je otrčalo polumaraton do kraja godine , što je stvarno ODLIČNA brojka za mjesto u kojem živimo.Maratonjare su doživjele pravi boooom i trenutno nas čak 13-tero ozbiljno, neki više , neki manje, nastupa kroz raznorazna natjecanja u dugoprugaškom trčanju.
Josip Pezić
Neven Vuković
Goran Todorov
Leonid Čimbur
Nenad Zečević
Davor Pazman
Marijan Medvedović
Krešimir Turkalj
Marija Mažar
Saša Moro
Miljenko Rožanković
Goran Pezić
Mario Hojvan

-s time da postoje još 2-3 sramežljiva buduća/sadašnja trkača , koji bi u skoroj budućnosti mogli povećati našu ludu ekipu , pa tako da će nam i kombi za odlazak na natjecanja postati premali.Jedno je sigurno ! Svako natjecanje tj. odlazak na utrku sa ovom ekipom je jedna FENOMENOMENALNA zajebancija , koju zbilja treba doživjeti.
Žao mi je ako netko neće vidjeti Sarajevo , a želio bi , zbog samo 9 mjesta u kombiju , ali najvjerojatnije će se slična stvar organizirati i za Ljubljanu pa možda bude više sreće. Jbga ,mjesta još ima kao i karata za Malmo !

- 07:19 - Komentari (8) - Isprintaj - #

14.08.2011., nedjelja

Topusko 2011

Od Okvir učitavanja


Kakav dan !
A kakav bi mogao biti kada se okupila pomalo „opičena“ ekipa Maratonjara , nego FANTASTIČAN!

Utrka u Topuskom je bila u mome kalendaru još odavno prije , mada vjerojatno i nije bio baš najbolji tajming nakon Kupresa i 6-to satne „Avanture“ po Moslavačkoj gori , no na kraju da nisam bio bilo bi mi totalno krivo.

Na put smo ovaj put krenuli samo Saša i ja , pošto su ostale Maratonjare uglavnom došle u Topusko sa obiteljima.Morao sam brzo nakon trke vratiti se na posao pa tako ovaj put je moja ekipa ostala doma.Put je prošao bez problema i u Topusko smo došli među prvima i otišli na prijave.Došao sam do stola i pokušao se prijaviti , kada mi mlada dama kaže „gospodine ovdje je od 20-29 godina“ , i iako se furam na mladolik izglednaughty ipak sam prokužen.Pikamo brojeve na majice i sve se veća rulja malo po malo skupila na bazenu , a tu je i bila naša povelika grupa Maratonjara.Mariu je ovo bila prva utrka u životu i vidjela se trema i blijedilo na licunono.Malo me je podsjećao na Modrića i Rakitića kada su išli pucati penale na onoj infarktnoj utakmici protiv Turaka na EP.Pokušavamo ga ohrabriti , i uz laganu zajebanciju trka je već počela.

Znao sam da sam umoran , samo je bilo pitanje koliko.Imao sam plan ići prvi krug na 4:45/km što mi i bez većih poteškoća i uspijeva , ali primjećujem da mi je koncentracija i ritam disanja totalno van svega za razliku od prošlotjednog polumaratona.Gledam na sat i vidim da mi je tempo oko 5:00 /km negdje od 10-og km , i misli su mi svugdje osim na trci.Pokušavam pratiti jednog trkača i na predzadnjoj okrijepi vidim Mourinha iza sebe nekih 20-ak metara i prikočim misleći da će mi biti lakše u društvu.Međutim tih zadnjih 3 km mi je bilo dosta teško za ubrzati i pomirujem se da je ipak to što danas trčim ipak najbolje što mogu taj dan.Ulazimo skupa u cilj više đogerski nego trkački , uz poneku zanimljivu pričicu.Na kraju utrke ipak zadovoljan i sretan , a Čimba još sretnijirofl.
Mourinho je drapio odličnu utrkuthumbup , a smajl na Snajderovom licusmijeh nakon prve utrke u životu je bilo nešto NAJVRHUNSKIJE što vidjeh u Topuskom.
Bravo svi , al pogotovo Mourinho i Snajder !
Prošli tjedan sam malo ispao iz ritma treninga koji sam si zadao i pošto neko vrijeme se nebum utrkivao nastavljam dalje po planu.Probat ćemo realizirat Sarajevo i bilo bi stvarno fora kada bi uspjeli to dogovorit.

Na kraju šta reći nego kako je bilo ponovo lijepo biti Maratonjarom i vidjeti zadovoljnog Čimbuzubo,prezadovoljnog Zeku,SUPERzadovoljnog Mojvana,zadovoljnog Mourinha(no puno manje od Čimbe), sretnog Peza što su njegovi bili zadovoljni kupanjem , oduševljenog Krešu svojom brzom utrkom i gulašom , Čimbu presretnog – to sam već rekao,bilo je tu i nekih sretnih trkača koje sam vidio po placevimablabla i to je to.Moram ić se umit , čini mi se da imam malo Čimbine prašine pod lećamadead.

REZULTATI
41.Nenad Zečević 1:12
57.Leonid Čimbur 1:15
71.Saša Moro 1:19
72.Goran Todorov 1:19
114.Mario Hojvan 1:31
115.Josip Pezić 1:31
119.Krešimir Turkalj 1:33

Odustao – Miljenko Rožanković

GARMIN
15,85 km - 1:19:13 - 4:59/km
10,00 km - 0:49:13 - 4:55/km
05,85 km - 0:29:59 - 5:07/km


- 00:30 - Komentari (10) - Isprintaj - #

10.08.2011., srijeda

Trening AVANTURA

Od Desktop


Od Desktop


Ed Nered "Animal" - Velebitska trekk 100-tka i Čox

Nešto novo , zanimljivo , malo se zagubili , brzo se pronašli , priroda Moslavačke gore fenomenalna , popio coca-colu iz limenke izgubljen usred šume , prekrasne srne , naletili na zmaja , i još jedna priča za unuke sretan

Bicikl - 1 - Kutina - Mikleuška - 13,09 km - 41 min
Trčanje - bauljanje - šuma Moslavačke gore - 28,94 km - 4:14 h
Bicikl - 2 - Mikleuška - Kutina - 16,14 km - 54 min

58,16 km - 5:50:43


- 00:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #

07.08.2011., nedjelja

Spektakularno potovanje - Šujički polumaraton 2011

Od šujički polumaraton 2011


Kakvo spektakularno putovanje!

Kombi je dobitna kombinacija i mogli bi ovu šemu koristiti više pri slijedećim putovanjima na utrke.Stvarno nemrem odlučiti od koje ludorije prvo krenuti , ali bilo je baš ludorija na n-tu.

Početak putovanja je trebao biti u 4 sata , i mi smo čubili do 4,30 dok se nije ukazao naš vozač/predsjednik/iron Neven u društvu Kreše ispred kutinske „robne“.
Mic po mic kupimo Marijana u Novskoj i vrlo brzo prelazimo granicu i ulazimo u BiH.Vozimo se prepričavajući svatko svoje ludorije , u čemu su uvjerljivu pobjedu odnesli Zeko i Neven koji se nisu gasili čitavim putem tamo i nazad.Odjedanput Neven skuži da nema vozačku i naravno u roku 5 minuta nas zaustavlja BiH policija sa nevjerojatnom pričom kako smo brzo vozili , a vozili smo u tom trenu oko 50 km/h.Odmah je bilo jasno da pajkan želi nešto zaradit u mutnome.Naravno da nisu imali ništa kod sebe da bi mogli izmjerit brzinu , neg je to bilo onako od oka.Jbga brzo su skužili da Neven nema vozačku , na što Neven vadi „jokera“ iz novčanika i tada slijedi legendarna uzrečica podebljeg milicionera „pa to mi nije ni zazub“dead.Nakon minutu,dve ipak „rešavamo“ problem i krećemo dalje olakšani za nešto kunića.
Nakon nekih 4 sata vožnje dolazimo do našeg odredišta(Šujica) gdje nas domaćini dočekuju raširenih ruku uz povike „EVO Maratonjara!“.Kao da je došla Barcelona!naughty
Lagano klasika , presvlačenje , kenjanje i prijavljivanje , kada nas bus odvozi na start u Kupres.
Tamo slijede završne pripreme i zagrijavanje pred start gdje se pojavljuje i naša olimpijka Lisa Stublić.Brzo je i krenula utrka , imao sam želju ići dobro ma šta god to značilo , tako da nisam ponesao mp3 i obukao sam što laganiju opremu na sebe želeći se napokon fokusirati samo na trku.Cilj je bio držati 4:50 /km do 14 km kada sam mislio pojačati jer je tu slijedila nizbrdica.Nisam imao sa nikim dogovor da idemo zajedno ali se nekako potrefilo da sam išao sa Čimbom skupa jedno 10-tak km.Odlično sam se osjećao na pola trke misleći o ritmu disanja koji mi je odgovarao i činilo mi se da se pri tome ne umaram jako ili sam si samo ja to tako zamislio.Nije bitno , bitno je da je to šljakalothumbup.Negdje na 14km Čimba iznenađujuće zaostaje a ja ispred sebe 200m vidim Nevena i Zeca nekih 300m ispred.
Vidio sam da im se sve brže približavam i imao sam želju pokušati ih sustići, što mi i uspijeva i prvo dostižem Nevena i vrlo brzo i Zeku , pritom prestignuvši još 5,6 trkača.Međutim na 18km krizanut , koja je sva sreća potrajala ne više od 1km kada skužim da bi mogao ići ispod 1,40 što je za mene uvijek FENOMENALAN rezultat.Dajem posljedni atom snage i ulazim uzdignutih ruku uz gromoglasan pljesak razdraganih Šujičanamah.
Vrijeme FANTASTIČNO nakon neprospavane noći(3.smjena), vožnje 4 sata kombijem, velika vrućina + vjetar u prsa na pojedinim djelovima, stvarno super neočekivano al FENOMENALNO.Puno sam bolje trenirao u zadnje vrijeme i pomak je sada vidljiv i na rezultatu..Poslije klopa , proglašenje , prepričavanje dojmova sa trke , al moram posebno pohvalit lubenicuyes poslije trke koja je bila TOTALNI DOBITAK i izuzetno mnogo tekućine na stolovima što također zaslužuje odličnu ocjenu.Slijedio je povratak doma uz stajanje na jednom idiličnom jezeru pored Jajca , stvarno jedan fantastičan pogled na jezero , gdje u obližnjem restoranu iskušavam najpoznatiji bosanski proizvod „ĆEVAP“njami.Bili su odlični.A onda kupovina Đure svojoj najdražoj šteku cigara , uz veselu i ludu ekipu u kombiju izmamila je na moje oči suze od smijeha barem 5 minuta.Evo i granice kada vadimo osobne i prvo prelazimo bosansku a zatim i našu granicuhrvatska i uzimamo sa hrpe svako svoju osobnu kada skužimo da nema moje osobne.
Nevjerojatno!Ostala je ne kod nas , nego još na prelazu u Bosni a ovaj naš me je pustio u HRV očito nekontrolirajući ,bez ikakvog dokumenta.Vraćamo se nazad i ovi su se isto već na granici uskomešali i zvali skuživši da je moja osobna ostala u Bosni na granici.Stvarno nevjerojatan slučaj.

Nadam se da ćemo si priuštiti još ovakvih putovanja jer ova zajebancija + utrka je nešto što se nikakvim novcem nemre platiti.

A šta je to PIGMENT ? Saznaćete možda u slijedećem nastavku. Marijane ?

Utrka , kombi , atmosfera , zajebancija , šujičani i šujičankenaughty , lubenica ,jezero , ćevapi , 2 pive , marijanovi vicevi , onaj osjećaj kad čimba , neven i krešo gutaju tvoju prašinuzubo - jednom rječju FANTASTIČNO

REZULTATI
02.Đuro Komlenović 1:18
13.Josip Pezić 1:32
22.Nenad Zečević 1:39
23.Goran Todorov 1:39
27.Neven Vuković 1:40
32.Leonid Čimbur 1:42
40.Krešimir Turkalj 1:47
54.Marijan Medvedović 1:55


ŽENE
07.Marija Mažar 2:03

Garmin

21,17 km - 1:39:53 - 4:43/km
10,02 km - 0:47:50 - 4:46/km
11,15 km - 0:52:03 - 4:40/km



- 14:14 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2011 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (2)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (4)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (7)
Rujan 2011 (7)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (2)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (5)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (6)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (9)
Svibanj 2010 (6)

Sportska povijest

BLOGOVI:


BEST OF

  • Rezultati - utrke 2013.

  • Zagorje Kumrovec trekk 26,7 km 3:40:00 (planinarska)
  • Generalski stol 5,2 km 24:22

  • Sljeme Kružok Trail
  • Grintovec tek


  •  2013 polumaraton

  • V.Gorica 1:45:28

  • Osijek 1:42:26

  • Rijeka odustao

  • Lošinj2:11:27

  • Delnice1:53:36

  • Šujica 1:39:50




  •  2012 polumaraton

  • Sl.Brod 1:37:58 33/96

  • V.Gorica 1:43:49 140/221

  • Rijeka 1:38:15 142/400

  • Lošinj 2:02:13 104/155

  • Novska-Okučani 2:11:38 memorijalni

  • ZG-Jarun 2:02:14 65/108

  • Skopje 1:39:10 49/250

  • Šujica 1:38:48 37/100

  • Varaždin 1:41:55 160/300

  • Zagreb 1:44:19 243/830

  • Ljubljana 2:10:00

  • StarekZG 1:44:45 192/392

  • Rezultati maratona

  • Plitvički maraton 2011 4:49:15 164/190

  • Jaska eko-flor trek 2011 6:54:18 40/46

  • Plitvički maraton 2012 4:40:48 153/186

  • Plitvički maraton 2013 4:20:42 129/177

  • Rezultati polumaratona 21km:2009

  • Slatina 1:44:39 15/30

  • Varaždin 1:45:33 164/300

  • Zagreb 1:39:48 144/405

  • 2010 polumaraton

  • Savski 1:43:19 114/200

  • Sl.Brod 1:37:31 53/127

  • V.Gorica 1:40:27 120/228

  • Osijek 1:41:25 73/150

  • Rijeka 1:47:15 205/320

  • Fužine 1:49:58 52/97

  • Novi Sad 1:43:19 35/103

  • Šujica 1:41:22 24/72

  • Budimpešta 1:38:24 697/3994

  • Zagreb 1:40:03 148/414

  • Ljubljana 1:47:25 1830/3900

  • StarekZG 1:51:32 251/359

  • 2011 polumaraton

  • Sl.Brod 1:53:26 73/120

  • V.Gorica 1:41:48 109/200

  • Bratislava 1:49:03

  • Osijek 1:49:11 65/97

  • Rijeka 1:44:23 197/316

  • Novska-Okučani 2:01:20

  • Split 2:02:33 119/128

  • Jaska 1:49:20 51/123

  • Šujica 1:39:53 23/84

  • Sarajevo 1:34:28 56/230

  • Zagreb 1:38:12 152/538

  • Ljubljana 2:07:15

  • Forrest Gump 2010 25/38 ultramaraton:66645 m

  • 2009 UTRKE Sljeme "divlje svinje" 14km

  • Modrovec-Stubica 10,5km 50:18 24/56

  • Papuk 1:03:36 23/54

  • Topusko 16km 1:16:09 59/141

  • Žumberak 15,5km 1:14:50 61/134

  • 4 ZG trga 5km 19:40 60/349

  • 2010 UTRKE

  • Plitvice 16,3 km 1:25:54 142/381

  • Volim trčanje 11,5 km 51:31 47/177

  • Glina 13 km 57:55 53/118

  • Topusko 16km 1:37:00 124/134

  • 2011 UTRKE

  •  Stubica"Jurjevo" 19,3km 1:43:11

  •  Sisak-Trebarjevo 15km 1:09:17 41/80

  •  Topusko 16km 1:19:13 72/140

  • 2012 UTRKE

  • Volim trčanje 5 km 21:39 20/118

  • Sljeme "divlje svinje" 14km 1:29 - štafeta 

  • Cross Vrbovsko  12km 1:02:38

  • Žumberak 15,5km 1:21:07 60/100
  • Osijek 1:42:26

    body