golly&bossy

ponedjeljak, 28.09.2009.

Knjiga, film i izložba

Dragi Naši,
vrijeme je za kutak iz kulture. Di smo bili, što smo gledali i što smo pročitali:

Pročitali smo: Orhan Pamuk - Muzej nevinosti


Zovem se crvena bila nam je malo dosadna, Istanbul nas je oduševi, ali Muzej nevinosti je nadmaši sve. Pamuk ne zna napisat kratku knjigu pa se parićajte na šestotinjak stranica o ljubavi Kemala i Fusun. Naravno, sve velike ljubavi su nesretne pa tako i njihova. Nama je ki muzeologu bilo super što na kraju Kemal zabrije na muzeje i posjeti ih 5723! Istovremeno stvara vlastiti muzej – muzej nevinosti, razmišlja o smislu i načinu formiranja zbirke, o postavu muzeja, “u muzeju nikad ne bi trebala biti gužva [...] zabranjujem da u Muzeju nevinosti istodobno bude više od pedeset posjetitelja [...] izlošci u muzeju plaču u vrijeme velikih nedjeljnih gužvi”, sve je promisli. Najboje od svega je što će fiktivni muzej postat realni jer je Pamuk stvarno skupi predmete koje spominje u knjizi. Jedan razlog više da se veselimo ponovnem odlasku u Istanbul.

Pogledali smo: Gran Torino


Nama je Clint Eastwood zakon. I sve što on dotakne. Npr. Kevin Costner nan je kako jedna krepana riba, ne možemo ga vidit. Ali u savršenen filmu Savršen svijet i on je savršen. Naravno, zato što ga je popravi Clint Eastwood.
Clint Eastwood je zapravo pravi renesansni čovjek – glumi, režira, tuče zlikovce i ima počasni doktorat iz glazbe. Za Vanity Fair Annie Liebovitz je snimila seriju fotografija s režiserima i glavnim glumcem u novijim filmovima. Na slici ih je znači uvik dvoje, osim na ovoj slici jer je Clint precool i u Gran Torinu sam glumi i režira. (Slikala je i Mickeya Rourka. Obavezno pogledajte.)



Ovo je pjesma iz filma. Koju je isto napisa Clint (ne sam, ali svejedno). Stavili smo službeni spot jer nismo mogli verziju koja nam se više sviđa. A to je ona u kojoj Clint i pjeva: http://www.youtube.com/watch?v=HEXF7U5TYV8



Vidili smo izložbu: Liability – Ivana Franke, Umjetnički paviljon


Ako je Clint Eastwood renesansni čovjek Ivana Franke je demiurg. Koje droge, koji alkoholi, koje meditacije - nirvana izgleda kako instalacije Ivane Franke. Zapravo uopće ne možemo opisat kako to izgleda, to treba doživit u Umjetničkem paviljonu do 7.10. Očekujte neočekivano



U želji da nan Ivana Franke postane najboja prijatejica, pozdravljaju Vas
Vaši

- 09:55 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #