Novi Jeep K8 na autosalonu u Šangaju

srijeda , 05.04.2017.


Na nadolazećem auto salonu u Šangaju koji započima 21. travnja Jeep će pokazati novi koncept. Riječ je o Jeepu kodne oznake K8.

Riječ je o modelu sa tri reda sjedala koji je baziran na Jeep Cherokeeu i/ili daleko više mjesta u drugom redu ako je riječ o verziji sa dva reda sjedala.


Kako je već ranije izvjestila SEMA (Specialty Equipment Market Association) ovaj model će biti isključivo za Kinu i prodaja kreće u 2018. Motorizacija je isključivo novi 2.0 turbo GME i to kao plug-in-hybrid (PHEV) ili samo uz motor sa unutrašnjim izgaranjem. Ići će isključivo uz ZF-ov automatik sa 9 stupnjeva.

No ono što je interesantno je da bi ovaj model trebao imati svoga blizanca u Sjevernoj Americi. Riječ je o Chrysler modelu koji bi u ponudi FCA zamijenio Dodge Journey koji je kod nas u Europi poznatiji kao Fiat Freemont.

Oznake: fca, jeep, chrysler, journey, cherokee, fiat, freemont

Američki FCA noviteti u sljedeća 24 mjeseca

subota , 31.12.2016.

Mnogo toga neočekivanog je isplivalo zadnjih dana što se tiče američkih FCA noviteta u sljedeća 24 mjeseca pa ćemo proći kroz listu očekivanih noviteta po brandovima za 2017. i 2018. godinu.

Chrysler

Kao što znate američki FCA predstavnik u FCA segmentu Dodge Dart (PF) se više ne proizvodi. FCA je bila u pregovorima da isti model proizvodi neka druga kompanija. Ti pregovori nisu urodili plodom. Ipak to ne znači da FCA u potpunosti napušta ovaj segment u Sjevernoj Americi.
Moji izvori govore da će u ožujku li travnju doći više informacija iz FCA kako će europski Fiat Tipo u nekom obliku biti ponuđen u SAD-u pod Chrysler značkom. Tada ćemo vjerojatno znati nešto više o točnom vremenskom razdoblju početka prodaje kao i ponudi motora i mjenjača.

Drugi novitet vezan je za Chrysler crossover model koji u ponudi mijenja Dodge Journey (JC). Trebao bi se bazirati na Jeep Cherokeeu (K8) sa 3 reda sjedala koji će biti ponuđen u Kini. Od tog Cherokeea bi se trebao razlikovati sa nedostatkom zaštita podnice i možda izostanku nekih drugih ojačanja. Sve ovo bi trebalo značiti da će u ponudi biti u plug-in-hybrid (PHEV) verzija. Najranije bi ovaj model trebalo očekivati kao MY2019 negdje tokom 2018. i trebao bi dolaziti iz Belviderea.

Zadnji novitet je iz Kanade. Crossover blizanac nove Chrysler Pacifice. Njegov dolazak najviše ovisi o datumu prestanka proizvodnje Dodge Grand Caravana. Kada se kapaciteti oslobode veliki crossover će biti tu.

Sa ovim Chrysler preuzima ulogu people movera što je do sada držao Dodge sa nekim modelima.

Dodge

Dodge nastavlja svoj put ka pravom američkom muscle brandu.

Prvi na tom putu bi trebao biti crossover srednje veličine baziran na novoj RWD platformi. U ponudi on mijenja Journey iako nije direktan nasljednik. Trebalo bi ga očekivati kao MY2019 iz Italije.

Pred kraj 2018. će vrlo lako moguće doći i sljedeći Dodge Durango koji će i dalje biti blizanac Jeep Grand Cherokeeu.

U ovom razdoblju dolazi još papreniji Dodge Challenger Hellcat. Vjerojatno sa preko 800 KS, a novost je što će biti wide-body.

Počelo se govoriti o Dodge mid-size RWD limuzini. I ona će vjerojatno dolaziti iz Italije no vrlo vjerojatno ne u sljedeće dvije godine.

Jeep

U sljedećoj godini počima prodaja novog aktualnog Jeep Compassa u SAD-u i EU.

Vjerojatno na sajmu u New Yorku za neka 3 mjeseca dolazi predstavljanje potpuno novog Jeep Wranglera kao MY2018 modela. Godinu nakon vjerojatno dolazi pick-up verzija.

Negdje tokom godine će vjerojatno biti predstavljanje Cherokeea K8 sa 3 reda sjedala za Kinu. U igri je plug-in-hybrid (PHEV) verzija.

Aktualni Cherokee (KL) koji sada dolazi iz Belvidera će za MY2018 dobiti facelift.

Aktualni Grand Cherokee (WK2) tokom sljedeće godine dobiva svoju Hellcat verziju za zadnju godinu proizvodnje kao MY2018.

I onda nas prave novosti čekaju na MY2019 modelima. Tada dolazi novi Grand Cherokee, čak moguće u prvoj polovici 2018. Na široj i dužoj platformi će doći Wagoneer i Grand Wagoneer no njegovo predstavljanje i start prodaje ovise o slobodnim kapacitetima u jednoj drugoj tvornici.

Oznake: fca, jeep, dodge, chrysler, phev, novosti

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.