Fiat Argo: cilj prodaje 6000 komada mjesečno

utorak , 30.05.2017.


Fiat Chrysler Brazil će ovaj tjedan predstaviti novi model Argo. Na brazilskom tržištu on mijenja Punto ali i skuplje verzije Palia kao i Bravo. Službena klasifikacija ga svrstava u kompakte.

Tamo bi se prije svega trebao natjecati sa Chevrolet Onixom i Hyundaiem HB20, vodećim i prvim pratiocem na brazilskom tržištu.

FCA planira u prosjeku isporučivati barem 6000 Arga. To još ne bi bila razina ova dva konkurenta koji se prodaju prosječno u 13300 odnosno 8100 komada mjesečno.


Sada su na redu tehnikalije.

Fiat Argo je dug 4 metra, širok 1.75 metara, sa međuosovinskim razmakom od 2.52 metra, a prtljažnik je volumena 300 litara.

Za sada Brazilci govore kako je 20% platforme isto kao na posljednjoj generaciji Punta. Dosta je više čelika visoke čvrstoće. Sve je to rezultiralo da je 7.5% krući od Punta, 8% lakši uz Punta, a sve to uz 8% veći volumen interijera.


Sve je ovo daleko iznad direktne konkurencije u Brazilu.


Serijska oprema je dosta bogata za jedan brazilski model. Već u osnovnoj Drive opremi ima ručnu klimu, dva zračna jastuka, servo volan.


Osnovni motor je 1.0 sa 3 cilindra već poznat sa brazilskih modela Mobi i Uno. Na benzin razvija 72 KS pri 6000 o/min, odnosno 107 Nm pri 3250 o/min.

I što je bitno potrošnja je jako niska. U njih je ozbiljnije mjerenje potrošnje nego kod nas, jača ubrzanja, usponi kao i upaljena klima. Na benzin bi grad bio jedva preko 7 litara na 100 km.




Oznake: fca, fiat, argo, Punto, brazil

Poznata cijena osnovnog Fiat Arga

srijeda , 03.05.2017.


Ovih dana vidjeli smo službeni teaser novog Fiat Arga. Jako je sličan kao najava za Fiat Aegeu poznatiju kod nas kao Tipo. Ovo pobuđuje još više sumnji da će se ovaj model ako dođe do Europe zvati Uno.

Isto tako iz Fiata trube kako će ovaj model biti premium za svoje domicilno tržište Brazila. Iz teaser videa se vidi kako je automobil opremljen i head up displayom pa je to valjda i uistino tako.


Isto tako su u Brazilu ovih dana već počele prve vožnje za novinare iako je predstavljanje tek krajem mjeseca.


A poznata je i cijena. Ona za ulazni model sa 1.0 FireFlye motorom, koji razvija 72 KS na bezin odnosno 77 KS na etanol, točno 48 tisuća brazilskih reala.
Za usporedbu. Renault Sandero 1.0 sCe starta od 42400 reala, a Peugeot 208 1.2 Pure Tech od 52290 reala.

No možda bude sreće i za naša susjede u Srbiji i možda baš ovaj bude taj drugi model Fiata iz pogona u Kragujevcu.



Oznake: fca, fiat, argo, Uno, tipo, aegea, Kragujevac, fcas

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.