Alfa Romeo sedan u E-segmentu na cestama i koncept u Ženevi?

subota , 14.01.2017.

Ovih dana pojavila se informacija kako je novi Ghibli-Frankenstein viđen na cesti. Opisan je kao veća verzija prvih mula Giulie kada su se one pojavile na cestama. I to je rečeno da je viđen u Orbassanu kraj Torina gdje se inače nalazi središte CFR-a(Centro Ricerche Fiat). Više je osoba javilo da ga je vidjelo, a ako je istina mogli bi prvi fotografije mule ugledati u sljedećim danima.

Sve ovo ide po prvotnim planovima koji su Alfa Romeo sedan u E-segmentu najavljivali kao treći model na novoj modularnoj RWD platformi Giorgio.

Ako se netko pita gdje bi trebala biti proizvodnja odgovor je Cassino gdje se trenutno na istoj traci proizvode Giulia i Stelvio.

Ovo je različito o planova za proizvodnju Alfa SUV-a u E-segmentu koji bi trebao izlaziti iz Mirafioria. To znači, a tako javljaju i izvori, da bi SUV assembly line i body shop trebao dijeliti sa Maserati Levanteom dok bi zbog različite platforme trebalo uložiti u zaseban body shop.

Priče o izlasku novog Grand Cherokeea na toj istoj platformi Giorgio nisu slučajni kao ni gotovo isto vrijeme dolaska na tržište. Naravno treba se ograditi i reći da će Grand Cherokee vjerojatno imati kompletno drugačiji ovjes kao i AWD sustav.

I za kraj. Vjerojatno dolazi Alfa Romeo koncept u Ženevu. Ovo je nekakav prekid FCA tradicija da ne trate resurse na koncepte, a ujedno i znak da financijski stvari idu na bolje.

Oznake: fca, alfa romeo, jeep, giulia, stelvio, Grand Cherokee, cfr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.