nedjelja, 30.11.2008.

....konobing! :-)))...

…u konobi….gazda…mlađi muškarac…vjerojatno šokiran pojavom muškarca u odijelu koji je došao 2 sata prije…..spasio se kad je vidio nas dvi žene kako ulazimo u konobu!
Jedna je ušla s namjerom da mu kaže da nam nasjecka malo sira....jer nije ručala....a druga s Milka čokoladom u rukama (i usta punih čokolade) ....naletila na čokoladu usput :-))

Odmah nam je održao predavanje:
- ovdje Vam je pribor, slane srdele, kruh, muzička linija…imate 400 CD-ova….sve vrste muzike uključujući i klaske….na stolu su Vam očišćeni krumpiri i peke…vatra gori….sad ću Vam donijet slaninu….a sir Vam je u kamenici….nemojte ga vadit rukom…već sir probodite nožem i izvucite ga van….


Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us

...pola sira smo već pojeli....a mačke su izrazito "sitne" :-))

- evo Vam i moje domaće maslinovo ulje….kvasina Vam je u onoj tamo demežani…u ovoj je prošek….na policama Vam je vino koje možete popit…imate travaricu…ono lijevo…a desno Vam je rakija od smokava…nažalost imam samo još malo orahovice….ne ostavljajte hranu na stolovima jer će doć mačke…meso Vam je u frižideru….a možete ostavit malko teletine i za na gradela…i evo Vam ukiseljena kapulica , ali se za nju unaprijed ispričavam, jer je od ove godine pa možda još nije dovoljno ukiseljena…

…zgrabim ja kapulicu i odma je počnem čistit…bila je savršena….i stavim slane srdele na tanjur….a muški dio publike je postavljao tzv «instalacije» od dubrovačkih mandarina
- odakle Vam izraz "težaking"?
- i konobing i težaking sam ja izmislio, al' su mi već ukrali tu ideju


Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us .Image Hosted by ImageShack.us

postavljanje "instalacija" za uljepšavanje prostora...Ely radi (?)...i stol...jedina ravna površina

- tu Vam je gitara i harmonika…i samo mi recite znate li sami ispeć peku ili Vam je moram ja stavit peć?....u ovaj rusak stavite novac na odlasku….ujutro ćete nać u frižideru nešto za doručak….a ako uzmete sa sobom koju bocu, budite pristojni, pa ostavite 20-ak kuna u rusak…..imate još pitanja?
- Šta spada u Težak meal?
- To je uobičajeni težački ručak!
- Slanina i kapula?
- I tvrdo kuhano jaje!
….
- alooo mala vještice …Težak meal ti je kruh, slanina kapula i tvrdo kuhano jaje
- brateeeeeee…pogodili smo, samo se tvrdo kuhanog jaja nismo sjetili
– čujem ja malu kako odmah važnu vijest prenosi bratu
….5 min poslije zvoni mob…..mama
- Alo Ely…hoćeš da pošaljem tatu po tebe?
- Hahahaha….ma daj…ovdje je super
- Ok! Kako hoćeš!


Image Hosted by ImageShack.us. Image Hosted by ImageShack.us. Image Hosted by ImageShack.us

….uglavnom…..da ne dužim….svi su se morali uhvatit posla…(slike ne objavljujem da me ne bi tužili)…tijekom večeri…pojavio se još jedan u veštitu sa 3 ruže u ruci : -))…i to iz snježne mećave…..a ujutro je sve bilo totalno drugačije…..

Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us

serviran sir....preostale boce vina na polici...(kutiju Babića je netko donio sa sobom ...al nije potrošena :-))

...5 auta....dvoje u odijelima i s kravatom :-))).....u svakom je autu vjerojatno bio laptop....GPS nije ničemu služio...mobiteli su malo radili malo nisu imali signala.... Split je izgubio od Bosne (jedina vijest koju smo dobili iz vanjskog svijeta)...kruh koji je visio s plafona...da ga ne pojedu miševi.. i ja, koja sam zaboravila skinit svoje dijamantne naušnice...i moje glupo pitanje:

- gdje je prostor za pušaće?

...konačno se netko sjetio da ima nas koji živimo u gradu i nemamo svoje selo....da ti organizira život tako da se osijećaš kao da si na svojoj djedovini...skoro sve je bilo domaće....za sve si se morao sam pobrinit... i u ruksaku smo ostavili novce....jer čovjek nije došao niti naplatit....i još sve to objavi na internetu da ti bude lako dostupno za pronać
(jedino što je bilo kupljeno je: kava, šećer, sol i cedevita, te smo ujutro našli litru mlijeka i kutiju juicea za doručak, i malko Buco sira i paštete)

Svaka čast!....vrijedilo je više od tih 150,00 kn koliko mu je trebalo ostavit...

obavezno si ovako nešto priuštite...al za društvo od više osoba i od proljeća - do jeseni....nikako po ovako lošem vremenu ...

- pa šta ste radili cili dan samo u konobi, kako vam nije bilo dosadno? - pitala je moja mama
- hehehe...da što smo radili:-))


.


- 21:13 - Gukni ako si faca (33) - #

subota, 29.11.2008.

....savršen vikend u hotelu s 2 mjeseca :-))...

Internet je odavno postao svakodnevni način komuniciranja da to više niti ne primjećujemo….
I tako…jedan dan dobijem ja mail: «idemo li? Jel vrijeme? Ima li tko prijedlog gdje i kad?....i jako brzo se pojavi pun kufer mailova i Fw-a istih ….s raznim tekstovima: slobodna sam te vikende…nemam ideju gdje…ovi su dobri al ne rade ako temperatura padne na 0….pa pogledajte po netu…ima li što novo?….imam ja prijedlog, našla na netu, reklamaciju promrmljajte sebi u brk…."
….zaboravila je napisat cijenu noćenja…al nije bitno…bitno je da se nešto događa…promislim ja…i otvorim Internet stranicu…kad tamo

KONOBING
Time nobody know :-) 150,00 Kn per person. Dinner Menu: aperitiv, mix. peka, salted sardinas, homemade cheese and vine you can drink. Posibility of staying overnight and leaving after breakfast.

TEŽAKING (school of Dalmatian winegrowing)
All day trip :-) 450,00 Kn per person, min. 3 persons. Learn how to work in authentic rocky wineyard. Taste the wine from original Lačuka location and enjoy Težak meal. In the sunset follow the old villagers path to Konoba to have Konobing (included in price, see above). Posibility of staying overnight and leaving after breakfast.

….hahahahahaha…šta je ovo????....konobing???....šta spada u Težak meal???...vjerojatno kruv, panceta i kapula…a ti mu cili dan okopaješ vinograde????

- ova Vam ponuda nije u redu – kazat će Ranka
- zašto?
- Pa znaš li ti šta težaci rade u polju?
- Pa kopaju!
- Slušaj naivko moja…u ovoj ponudi fali i ponuda za Sexing….jer težaci to rade i u polju i navečer kad umorni dođu doma!
- Ti si samo ljubomorna na mene što idem na vikend


…kod kuće ista priča!....da sam rekla dici da idem na peku…nitko ne bi ništa rekao….al ja sam djecu obavijestila da im mama ide na: konobing i težaking….i svi su bili oduševljeni i pričali o tome cijelo vrijeme kao o nekoj neviđenoj avanturi…..


Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us

sat prije zakazanog vremena zvoni mob….ajme….nitko nije zvao dok smo se dogovarali za put….sad me zovu kad još nisam spremna i nemam vremena za priču….ipak se javim.
- alo, da li ste krenile?
- Nismo još!
- Slušaj, ja sam već tu. Ponesi sa sobom lancune, jastučnice i ručnike.
- Molim, mali ručnik nosim ali…
- Ne mali ručnik…slušaš li me..ponesi ručnike. Ovo ti je hotel sa 2 mjeseca!
- Misliš sa 2 zvjezdice?
- Ne, mislim na 2 mjeseca!


…uzmem …nabrzaka vreću za spavanje….zvoni opet mob….itd itd…uglavnom…došli mi do «hotela s 2 mjeseca» ...a s vrata nas dočekao žestok ritam od Janis Joplin


Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us

...hrastove stepenice vode do grijanih apartmana na katu :-)) ....a tko se popne gore...trebao bi nekako sić i dole :-)))

- da li si vidila sobe?
- jesam i umirala sam od smijeha 10 minuta
- od smijeha?
- a slušaj, da nemam vreću za spavanje, plakala bi 10 min. Ovako me nije briga i mogla sam se smijat do mile volje :-))
- znači, nije bila zaboravljena cijena za noćenje
- očito nije ....hahahahaha....


.

P.S. u idućem nastavku..će bit nešto o nečemu!


- 16:13 - Gukni ako si faca (25) - #

četvrtak, 27.11.2008.

...Ely grinta: dolaze crni dani za moj ljubavni život :-(((....

Judi moji ja ću Vam past u debelu tugu! Zašto? Pa u Dijonu se zatvara tvornica Moutarde!

Šta je to Moutarde? Za one koji ne znaju to je jedna vrsta senfa! Prevedeno na hrvatski najlakše bi bilo reć da je to senf koji u sebi ima žestinu kao da je hren u njemu. (kad otvoriš staklenku Moutarde i pomirišeš, miris ti pročisti sve sinuse)
Moutarde je poznata u povijesti…i Kinezi znaju za nju više od 300 godina, a za njima Egipčani, Rimljani i Grci.
Probala sam Muštardu što je rade naši, u Samoboru, ali to nije to! Samo izgledom podsjeća na Moutarde «na starinski način», al okus je užasan. Prava i jedina Moutarde po originalnoj recepruti je ona iz Dijona! A tamo se sad zatvara tvornica headbang

Kakve to veze imam sa mnom? Jednostavne! To je mali, tajni, sastojak u mom čarobnom napitku kojim osvajam muška srca!
Toliko sam daleko razvila svoje korištenje spcijalnog malog začina da ni Splitsku, a ni Trogirsku pašticadu ne mogu više napravit bez tog čarobnog sastojka…mislim mogu…..al za specijalne prigode žrtvujem čak dvije velike žlice Moutarde.


Image Hosted by ImageShack.us
razne vrste Moutarde – fotografija je iz Wikipedije

Image Hosted by ImageShack.us
cvijet Moutarde

U ono doba socijalizma…kad kod nas nije bilo ničeg…i kad su svi švercali kavu, sir, banane, praškove i rebatinke preko talijanske granice….ja sam imala svoje dobavljače originalne Moutarde iz Francuske i iz Njemačke. Tuba (loše) Moutarde koja se nalazila Gami na cvjetnom aranžmanu bila je iz Švicarske.
Svi su znali….a znaju još uvijek: Ely je nepotkupljiva, ali je slaba na Moutarde, Mozart kugle, originalni couscous, dimljeni losos i Camambert President…donesi joj nešto od navedenog….i mo'š od nje što hoćeš (nemojte ovo danas shvatit zaozbiljno jer je sve ovo lako dostupno)


Evo npr…ovako izgleda Biftek u zelenom papru za obične smrtnike...ovo izgleda grozno :-((….a moj recept…..uffff …ne dajte mi da plačem….

Image Hosted by ImageShack.us

…kao što vidite šug je bijel…kod nas (u restoranima) je uglavnom rijedak (ili od zaprške*)..a moj je i gust i smeđ i prirodan…i mmmmmm…ma nikad ga nismo uspjeli slikat…to je bilo gubljenje vremena…..
....i nakon što sam izvršila «mirnodopsko-oružani prepad» na tuđi frižider…i kao ratni plijen došla do čarobnog sastojka za obezglavit jednog tipa….sa žaljenjem sam morala bacit posljednje ostatke iz mog frižidera….


Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us
…bačena boca lijevo….jedina preostala boca «starinske» Moutarde …desno :-(((((((

Nemojte mislit da je ovo nekakav bezvezni post! Situacija je skroz ozbiljna!
Ovo je krik očaja, krik iz dubine duše! Pa kako ću sad vatat muške bez ovakvih pomoćnih sredstava???


P.S. Moj otac obilazi velike prodajne centre da mi napravi određenu zalihu i bar ublaži situaciju

zaprška* = zaprženo brašno na masnoći. Dodaje se namjernicama da bi se povećala gustoću hrane i sakrio "manjak" namirnica, a ja bi rekla i "slabosti" kuharice - čist otrov


.
AC/DC Highway to hell .....Edith Piaf L'Hymne ŕ l'amour

J'irais jusqu'au bout du monde
Je me ferais teindre en blonde
Si tu me le demandais
J'irais décrocher la lune
J'irais voler la fortune
Si tu me le demandais

Je renierais ma patrie
Je renierais mes amis
Si tu me le demandais
On peut bien rire de moi
Je ferais n'importe quoi
Si tu me le demandais


...ići ću na kraj svijeta
postat ću plavuša
....


Moć bloga!

Danas u 12,00 sati izašao je moj post o manjku Moutarde.... isti dan u 18,00 sati postala sam vlasnica

Image Hosted by ImageShack.us

- neš ti, 11 kn komad, to je mala cijena! - rekao je moj otac :-))

P.S. ajmo...trebat će toga još :-))))



- 12:00 - Gukni ako si faca (20) - #

utorak, 25.11.2008.

....Dragi Lastane, znaš li sa kablovima?....

Laptopi su tako praktični….elegantni i lijepi….zauzimaju malo prostora…i možeš ga prošetat gdje i kad hoćeš….

…i kupim ja laptop…negdje prije 2000-te godine….ima sve i infra red…i mogućnost bežične konkcije na Internet….stereo….CD player…što poželiš….ali….bežićna konekcija tad nije postojala kod nas…nema veze – stavim ja kabel….infra red je imao mobitel pa sam bez problema prebacivala telefonske brojeve….a muzika!...e tu je nastao problem…slušala sam je tako glasno da su mi djeca…onako neprimjetno …poklonila slušalice…

…i kabel za struju….kabel od interneta….kabel od miša….kabel od fotoaparata….2 kabela od slušalica….zapitam se ja…čemu laptop….sad je red na stolu…al puno kabela….i posloži meni sve sin….da se ne vidi…da ne smeta.. organzira on meni stol…


Image Hosted by ImageShack.us
...malko sam i ja pomogla u dekoraciji :-))

…i svako malo bi se dolazio derat na mene:
- ma kako si samo zapetljala ove kablove od slušalice!
- Ma opet si slušalice zapetljala
- Daj sine…ponavljaš se
…. – odgovarala sam čekajući da on sve to raspetlja…

…i onda su me izbacili s radnog stola….al je stigao drugi laptop….i blaženi blue tooth…nema više onog štakora što se uštekaje za bežićni net i od kojeg pucaju nokti…. samo 2 do 3 stvarčice za uštekat …ostalo sve bežićno …i stavim ja laptop za kuhinjski stol….upalim ga u sekundu…al treba i mobitel stavtit punit…baterija od aparata je prazna…mala dopunska tipkovnica za brojke....i nisam se ni okrenila….zapetljana sam u kablove sa svih strana….


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

a nabavila sam svima u kući iste mobitele....tako da sad za 4 mobitela postoji samo 1 punjač....

Lastane šta da radim???...imate li kakvo rješenje za mene????... samo da mi sin ne vidi i ne čuje :-))



Carlos Santana

- 21:13 - Gukni ako si faca (28) - #

ponedjeljak, 24.11.2008.

...pokondirena tikva....

Moja pok. baka Nikica nije, nama djeci, pričala puno bajki….ali je zato uvijek pričala istinite priče iz života…

I evo jedne….događa se u Omiškom zaleđu….a kao i sve bajke …tako i ja kažem…

Bila jednom iznimno zgodna cura iz jako siromašne obitelji. Kao i svako dijete u obitelji, tako je ona čuvala koze…sve dok je nije primijetio jedan bogat tip….i zaprosi je on….dovede u svoju kuću gdje je imala čak i služavke da je služe.

Mlada cura, puna energije, zdravog apetita ….šetala se tako ona svaki dan po kući i po imanju….i jednog dana uđe u podrum…zgrabi grozd grožđa i pojede ga. Grožđe je bilo slatko… takvo ona u svojoj kući nikad nije smjela jesti…i sjedne ona i stane pohlepno zobati grozd po grozd dok se nije dobro najela.

Vrati se u svoju sobu….pogleda lijep i skup namještaj i sjeti se da je ona ipak sad postala dama i da se ne smije tako ponašat i zovne svoju služavku:

- Anđo, idi u podrum, izaberi najljepši grozd grožđa, dobro ga operi i obriši i donesi mi ga da ga pojedem. Baš sam se nešto zaželila grožđa.
…ode Anđa i donese grozd na srebrenoj tacni
- kako ću ga ovako jest? Gdje je tanjur?
…ode Anđa i donese tanjur
- a perun* i nož?
…ode Anđa po perun i nož…
.
Tada djevojka pomisli da je pretjerala, sjedne za stol i smirenim glasom kaže Anđi:
- vidiš Anđo, grozd se stavi na tanjur, perun u lijevu ruku, nož u desnu i onda se zoblje zrno po zrno…..eto! Tako mi u mom selu jedemo grožđe! A kako se u tvom selu jede grožđe?
- Onako kako ste ga Vi maloprije kusali u podrumu – spremno odgovori Anđa


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

I ja sam imala goste u kući...pa sam jela grožđe kako to i spada.... :-))

70 godina poslije...iste te "dame", nemaju o čemu drugom pričat, osim o tome da su kupile DolčeBreganu, Lakoštu, Đorđe Armanija, Veršatče, KokoŠanela...a nisu primjetili da im je na patikama slika janjca umjesto pume...

sporo ide ta evolucija :-))


.
James Blunt - You're Beautiful ...Klapa Bunari - Marice divojko

Post je inspiriran komentarima kod blue more
*perun = vilica, viljuška


Ispravak netočnog navoda

Ispričavamo se čitateljima ovog bloga što smo krivo citirali etikete sa Splitske gradske tržnice. Nije "Veršatče" kako piše u tekstu, već je Verštače"

Nadamo se da ova moja omaška neće umanjiti vaše čitateljske dojmove



- 12:13 - Gukni ako si faca (38) - #

subota, 22.11.2008.

...tko rano rani ili je lud ili mlikarica....

...dosta je bilo pisanja o glupostima...ajmo mi o ozbiljnim temama zbog kojih i pišemo blog....dakle...čula sam ovih dana izjave:

Neki dan sam se digla u 5 sati ujutro za umisit kruh..…. – ajme koja laž! U 5 ujutro se bude samo mljekarice i luđaci!
Hodanje pospješuje razmišljanje! Ima li išta ljepše hodat i razmišljat i polako čavrljat?.... – ajme koja laž…koje razmišljanje i čavrljanje kad ne možeš uhvatit dah trošeći kalorije po cesti?

Kad je Bog stvorio svijet ….»napravio» je Adama i Evu i smjestio ih u raj da uživaju!
I šta su oni išli radit????...brat jabuke!
Ma ko je vidio išta radit???? Zato ih je Bog i kaznio! Zasluženo ih je kaznio!!!
Ako smo već doneseni na ovaj svijet da uživamo….onda se opustimo i uživajmo!
Odnio vrag i prišu i rad!...Vidite šta se majmunu dogodilo??? Posta je čovik!
Još jedan dokaz mojoj tezi da ne valja radit.

I kako ćemo onda proživit život? U ljenčarenju i uživanju….
Idealan život po meni je…ustat se ujutro….pomirisat zrak kroz prozor…i ako je sunce otvorit širom prozore…i onda se vratit u topli krevet i rastezat se i protezat….
Tada se polako dignemo i osvježimo….stavimo kuhat kavicu…. (koristimo plin da se ne umaramo stojećki)….i onda sjednemo za kompjuter….kavica…cigaretica…i malko interneta…
Vrijeme je da se lagano prošetamo da izbora hrane…pogledamo što je najljepše taj dan na ponudi…lagano donesemo kući….i odmorimo na kauču uz cigaretu…protezanje je obvezno!
Onda bi se moglo nešto i pripremit za pojest?...nešto što je ukusno, a ne treba više od 20 min da se spremi?
Nakon jela obvezno prileći na kauču uz cigaretu….pa nećemo teško stečene kalorije potrošit?
Zar nas je Bog stvorio da uništavamo ono što smo teškom mukom stekli???
Nakon popodnevnog odmora vrijeme je za kavicu!...po mogućnosti vani u kafiću….da ne moramo prat suđe…i da sjedečki možemo čavrljat
Vratimo se doma….s kojim kolačićem iz Kirigina….i opet lagano nešto pregrizemo da bi siti i zadovoljni mogli gledat neupaljen ekran TV-a …(tada u ekranu vidite svoju sliku…zadovoljan izraz vašeg lica koji vas netremice promatra je prizor koji opušta)
Zadovolji odlazimo u krevet….gdje opet odmaramo do jutra

Da je Bog htio da se mi umaramo…odmah bi u raju napravio stepenice do neba i rekao Evi: «Peri
Al' on to nije napravio! Zašto? Pa zato jer bi to bio nepotreban umor!

I ja danas svoje dijete učim: «Ne trči za momcima, ni za busom! Trkanje je napor!»
Hrkanje nije nikakav napor….i zato ležimo….spavajmo…i siti hrčimo do mile volje


.
Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing ...Dream On

P.S. Upravo mi je mala vještica sa poniznošću, donjela na dlanu daljinski upravljać od klime....ja sam ispružila svoj kažiprst i bogobojažljivo pritisla botun za paljenje klime....valjda me Bog zbog toga neće puno kaznit??...tada sam se izderala na dijete:

- da mi nisi nikad više dala da radim teške fizičke napore!

...uf..ta djeca...i do kada ćemo mi ispaštat grijehe Adama i Eve i njihovog rada?? :-))


- 16:30 - Gukni ako si faca (23) - #

petak, 21.11.2008.

...razmišljanja jedne plavuše....

Svi se bavimo ekonomijom i svi smo postali ekonomisti….i ponekad se pitam šta ljudi uče na fakultetu kad slušamo ovakve nebuloze na TV-u…

I mali milion puta sam si rekla…»Ely ne palti TV»….al zaludu
Najprije panična vijest na Dnevniku: «Velika kriza na svjetskim burzama!»….to je rečeno s takvom panikom i s očitom namjerom da izazove još veću paniku među ljudima….
I zapitaš se, opla…novi USA predsjednik…nisu baš svi sretni zbog toga….odmah se stvara kriza ..
I onda naš Premijer izjavi: «Kriza nas čeka velika, treba se stegnit kajiš ….velika štednja…zamrzavanje plaća…»
Tada je par dana panika oko onog što je on rekao….pobune se sindikati….»neće se dirat plaće…al će se ukinit Božić (??), radit će se Pelješki most…neće se radit most….mole se banke (???...haha) da ne dižu kamatne stope….velika rata kredita nam stiže na naplatu»….i konačno nakon 10-ak dana došla kriza i na TV-u se dramatično izjavljuje « Strahovit pad CROBEX-a na Hrvatskim burzama»

I pitam se ja…i pitam Vas: Tko su uopće ti ljudi koji savjetuju naše državnike o ekonomskim pitanjima?

Što govori logika profesora poezije?
- najava krize tjera ljude da povlače svoj novac iz banaka (…srećom toliko smo u minusu da ni nemamo taj novac….a onaj tko ga ima već je oguglao na krize pa se nije ni osvrnuo na tako nešto…povlaćenje novca uvjetuje da banke povećavaju kamatne stope …i bla bla)
- da će na naplatu doć rata kredita znali su to i 2002. godine kad se kredit dizao
- svake godine Sabor donosi proračun (očito prenapuhan) u kojem je naznačena svaka lipa koja će se potrošit (a to znači da su ekonomisti planirali velike izdatke za reprezentaciju, domjenke, putovanja, božićne poklone….i sve to po Ministarstvima)
- kod nas nema baš velikih ulagača u dionice, pa su se mali uspaničarili i išli prodavat i ono što nisu htjeli još prodat…i normalno da će past vrijednost dionica
- 300.000 kn mjesečno se iz proračuna odvaja za parkiranje naših zastupnika (…očito su se nabili troškovi pa ih se sad nema odakle platit….a da bi se namakao taj novac treba smanjit plaće državnim službenicima)
- pročitala sam na blogu od grintavog da je ….ma evo copy paste cijelog teksta (a to je prepisano iz proračuna RH):
«Župa u Bednji 700 000 kn,
franjevci 1 322 000kn,
župa Bilaja 250 000 kn,
župa Okučani 1 097 000 kn,
caritas Banja Luka 2 912 655 kn,
Požeška biskupija 4 316 150 kn,
Banjalučka biskupija 600 000 kn,
franjevački samostan Čakovec 2 000 000kn,
uređenje župnog stana u Sisku 1 000 000kn i itd...
A neki njihov biskup je izjavija da je pohlepa dovela ekonomske krize...

počasni Blaiburški vod 844 000 kn..
za obljetnicu na Blaiburgu 500 000kn
za odvjetnike Z. Bušića 600 000kn….»
grintavac s razlogom

zbrojite iznose….i eto Vam rata kredita….

Zanemarimo sve ovo…kako izać iz krize??? Po savjetima naših ekonomista jednostavno:
- naplatit penzionerima zdravstveno (oni imaju sigurne prihode) i zaustavit sve javne radove, zabranit pušenje i natjerati građane da štede na sebi

Posljedica te njihove odluke je naprosto savršena i vodi do totalnog kraha zemlje (ili sam ja glupa plavuša pa to ne razumijem):

Ovo za penzionere nije moralno (iako je upitan moral onih koji su svima davali mirovine, a ja sam na svoje oči vidila curu od 27 godina, dipl.iur, koja je kao bivša djelatnica Dalmacijacementa čekala svoju mirovinu i bunila se što još nije došla)
Zaustavljanje javnih radova dovodi do manjeg zapošljavanja. Svaki javni rad upošljava mnogo sezonskih radnika koji tada primaju plaću, plaćaju porez, mirovinsko i zdravstveno i tako pune proračun, a istovremeno tvrtke koje izvode radove plaćaju PDV, porez na dobit/dohodak….)
Zabrana pušenja prijeti zatvaranjem 20-30.000 ugostiteljskih objekata, a kako se računa da je u svakom zaposleno 2,5 radnika…to znači još 100.000 ljudi na ulicama, koji će još uzimat naknadu za nezaposlene. Istovremeno će država i dalje plaćati potpore za proizvodnju duhana, a tvornice duhana će plaćat manji porez. Gdje su sad Udruge poslodavaca, ugostitelja…bla bla
Povećana štednja građana dovodi do manje potrošnje, trgovine će plaćat manje PDV-a, imat će manje prometa…manju dobit…počet će otpuštat radnike….

Glupa poanta ovog mog preseravanja je da bi mi svi ovo godine umjesto poklona od 50,00 kn…za Božić trebali kupovat duplo skuplje poklone….proslavit ga što bučnije i dostojanstvenije…a oni koji su se naučili mukte žderat po domjencima neka ovaj put nešto za to i plate….
Proračun za iduću godinu već se radi…ili se napravio…pa neka gospoda stegnu malko kajiše, izbrišu ogromne svote novaca koje su obećali na nekakvim mukte domjencima i u kafićima, izvrše obveze iz Kolektivnih ugovora (a ne da poslije radnici opet tuže državu i tako dođu na svoje….al sa enormnim troškovima za proračun), smanje stavke iz proračuna: Ostali troškovi (d.n.), reprezentacija, pokloni i darovi, a nas nek puste na miru da radimo i trošimo…i svima će bit bolje


..
Liza Minelli - Life is a cabaret!

Članak 5.
U Republici Hrvatskoj zakoni moraju biti u suglasnosti s Ustavom, a ostali propisi i s Ustavom i sa zakonom.
Svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske.

Članak 49.
Poduzetnička i tržišna sloboda temelj su gospodarskog ustroja Republike Hrvatske.
Država osigurava svim poduzetnicima jednak pravni položaj na tržištu. Zabranjena je zlouporaba monopolskog položaja određenog zakonom.
Država potiče gospodarski napredak i socijalno blagostanje građana i brine se za gospodarski razvitak svih svojih krajeva. (Ustav RH, NN 41/01 – Pročišćen tekst)




...ja kada i gubim veliku igru
igram je potpuno fer
ja imam srce, svoj grad i ruke
ja sam milioner
da, da, dolar i lira su hrpe papira
i sreću ne gubim zbog njih

moja moneta je šira od svijeta
i zove se osmijeh ili stih....

...ja sam bogat i prepun zvijezda i nada
i živim ko milioner


...oprostite mi na ovim mojim glupostima....al ja sam ipak plavusha u duši i nikako da shvatim neke stvari :-((

P.S. Odlukom Ely Nabrzaka ima se jednome kupit Božićni poklon u iznosu od 100 % većem od Zakonom dopuštenog!
P.S. 2 od 21.11.2008., nakon razgovora od 19,40 sati ukida se Božićni poklon!
P.S. 3. sad sam shvatila! Naljutila sam se i zato donosim takve odluke???? nije vrag....me ne mogu vjerovat :-))



- 20:00 - Gukni ako si faca (15) - #

ponedjeljak, 17.11.2008.


"...život je danas uistinu sve zamršeniji mehanizam, ali da sve teče kako valja i da sve bude jednostavno i pravodobno...i na svom mjestu, brinu se oni koje svaki dan susrećemo, ali ih primjećujemo tek kad nam zatreba...." Jakša Fiamengo





Pitanje je: gdje sam ja na ovom filmu?

Zanimljivo je da se često na početku pokazuje izrada sirnica....i izrada jufke....pa nek nekima teču sline....

Zahvaljujem svima na imendanskim čestkama....a ako mogu za sve...onda mogu i za sebe objavit 2 pjesmice

..


Sa usana, na tvoje uvojke
iz poljupca, u tvoju postelju
iz postelje, u beskraj jednog drugog neba.

Kad odemo, iz svojiih nemira
kad tonemo, u beskraj svemira
poljubi me, i to je sve što dvoje treba.

Eliza, Eliza, samo ponavljam ime
Eliza, Eliza, moje nebo iz bliza
Eliza, Eliza za sve sunčane zime
Eliza, Eliza zadnji dragulj iz niza.

Odvedi me,do zadnje postaje
poljubi me, za sve što ostaje
i ne pitaj, kuda nas vodi cesta ova.

Oliver Dragojević


..

...opasne su te Ely...Elise, Elize....itd itd ....a evo i dosadašnjeg "ulova" :-))

Image Hosted by ImageShack.us

"Elizabet, zašto si takva,
plesala si s drugim cijelu noć,
a ja - plakao sam tiho sam u uglu,
i svi su vidjeli to
i sad znaju zašto nesretan sam ja."

Time, Dado Topić


Dopuna:

Danas mi je imendan...i hvala Vam, razveselili ste me sa čestitkama, jer se ja toga ne bi ni sjetila!
Zašto? Pa zato jer popovi non stop mijenjaju datume svetaca. Tako su i pomakli ovaj moj imendan.
Po "starom" kalendaru...pa što god to značilo....sv. Elizabeta se slavila 19.11., a po "novom" je 17.11.
Kako sam cijeli život slavila 19.11. svoj imendan...jer me nikad nije bilo briga što crkva misli i govori...tako to radim i danas.
Postoji još jedan razlog...a to je, moj pokojni stric ....barba Ivo, bio je ranjen u partizanima 19.11. i kao ranjenik je dobio na poklon naranču. Nije je smio pojest jer je imao metak u stomaku...i gledao je u tu naranču i mislio kako njegova mama sad slavi imendan, a on tu leži gladan...i gleda u naranču koju ne smije pojest.
I da nam barba Ivo ne bi više ostajao gladan...uvijek se 19-og slavila sv. Elizabeta.
A kako je lijepo slavit....i ja ću je slavit...do 20-og...kad planiram završnu svečanost :-))
P.S. ulaz zabranjen! ...ako me i pronađete gdje sam :-))
P.S.2. mala pomoć u traženju: bit ću po optičarima i po prodavaonicama sportske opreme.....



- 11:47 - Gukni ako si faca (19) - #

nedjelja, 16.11.2008.

...Pazi! opasan škamp!!!...

...zvoni telefon...a na njega jedino mama zove pa je normalno da se javljamo sa:

- molim mama!
- imam jedan problem, dođi na večeru!

...zašto meni uvijek samo probleme utrape???...promislim....a ona dalje priča...
- tata ti je kupio škampe, jako su veliki i ja ih ne znam spremit
- kad da dođem?
- pa kad ti dođeš i spremiš ih onda će bit i večera!


....došla sam u 18,10 sati...a stol za večeru već je bio spreman...a gril tava na špaheru...


Image Hosted by ImageShack.us

Škampi na grill tavi??? nikad to nisam radila, jer je to čisto svetogrđe...al' kome je do svađe....
...škampi su bili brzo gotovi....ogromni su...a nema klješta i lomim ja svaki komadić rukama i nogama....kad odjednom mi počne zvonit mobitel u torbi...i ja se prenem i porežem na kliješta od škampa....


Image Hosted by ImageShack.us

..obvezan pribor za škampe: mekana salveta i flaster...

- molim te nazovi me kasnije ili ću ja tebe nazvat
- što se dogodilo?
- pita sugovornik zabrinuto
- ma upravo sam se porezala na škampa
- hahahahha...a ja sam mislio da je nešto
- ma nemam pojma zašto sam se uopće javila na mobitel... krvarim... škampe ispred mene...masne ruke...
- ne mogu vjerovat! Jednostavno ne mogu vjerovat da je ozbiljna žena kao ti cijela masna od hrane. Ma dobro ženo...
- daj čujemo se kasnije
...- evo ti flaster
- viče mama da ju se čuje...
...i tada je sugovornik shvatio da nema više direktnog prijenosa....a ja sam spustila krvav mobitel....


Image Hosted by ImageShack.us

...evo ti slikaj tanjur s ostacima - kaže mama
ja u čudu....ne pita tko zove...već zna da se sve slikaje....al neću sliku objavit....ispala bi stvarno....prasica!

....istu večer u Luxora....za stolom sami brat i ja..


Image Hosted by ImageShack.us

...a on svira....


Maria Tecce - My Favorite Things

- ovo je baš pjesma za tebe....savršena melodija...a riječi...di ih je samo našla :-))...sve je smučkala i šnicele i štrudele! - nastavlja on

...bogat muž i mlad ljubavnik???...khm...morat ću još samo poradit na tome :-)))...

...a do tada uživam u svom piću....poslije teško zaslužene večere....a doći ću i do čokoladne kreme večeras ...:-))


Image Hosted by ImageShack.us

- 10:10 - Gukni ako si faca (21) - #

četvrtak, 13.11.2008.

....živili zakoni s zabranama! .....treba ih još!....

Nakon što je stvorio nebo i zemlju,
Bog je stvorio Adama i Evu.
I prva stvar koju je rekao bila je
' NEMOJTE !'

'Nemojte što ? ' - upitao je Adam.
'Nemojte jesti zabranjeno voće,' - rekao je Bog.
'Zabranjeno voće ?
Imamo zabranjeno voće ?
Hej Eva... imamo zabranjeno voće ! '

'NEMOJTE jesti voće ! ' - rekao je Bog.
'Zašto ? '

'Zato jer sam ja vaš otac i jer ja tako kažem ! ' - odgovori Bog, pitajući se zašto nije završio Kreaciju nakon što je stvorio slonove

Nakon nekoliko minuta, Bog je ugledao svoju djecu kako grickaju jabuku i iznervirao se !
'Nisam li vam rekao da ne jedete voće ? ' - upita Bog.

'Uh da,' - odgovori Adam.
'Zašto ste onda jeli ? ' - upita Otac.
'Ne znam,' - reče Eva.
'Ona je prva počela! ' - rekao je Adam.

'Nisam ! '
'Jesi ! '
'NISAM ! '

Bogu ih je bilo dosta pa ih je kaznio tako da moraju imati vlastitu djecu. Tako je postavljen model i on se nikada nije promijenio.


Naši političari vode računa o nama i tako nam nameću razne Zakone…Zabrane….bla bla
Činjenica je da su kazne ogromne…da ih Država naplaćuje, jer joj pune proračun…a narod pazi šta radi…i onda to izgleda ovako:

najprije je bila hajka na alkohol…i onda panika «Kad piješ vozi»…mislim ne vozi…upozorenje na TV-u da će policija pravit alko testove na svakom kantunu…i ljudi stvarno vode računa o tome…i dođem ja na ples…hotel sa sto zvjezdica…500 konobara na sto ljudi….koktel dobrodošlice za uzvanike na skupoj večeri….ma nisi ni ušao već na tebe 3 konobara s tacnama na kojima su složene šampanjske čaše koje mame svojom dekoracijom…
- izvolite gospođo
- ovo u ovim čašama iza je juice?
- Da gospođo, koktel od naranče i šampanjca
- Dajte mi nešto bez alkohola, molim vas
- Žao mi je, nemamo ništa bez alkohola!
- Ok…sve u redu


..ne smim se bunit jer ću stvarno ispast bezobrazna….i čekam ja tako da prođe svečanost «kokteliranja» i da dođem do stola i naručim si sok…kad za stolom slično
- molim Oranginu ili Fantu, što Vam je zgodnije jer mi je svejedno
nakon 5 min dolazi konobar s bocom juicea i kaže:
- žao mi je gospođo, nemamo, može li juice? ...ne moram ni napomenit da je 10 min nabrajao vrste bijelih vina koje nude

Onda je nastala hajka na pušače…samo ludi mogu pušit, ostali su popušili…..

Nikad više u životu nisam pušila nego sad kad je to zabranjeno!!!!! Kada sam ja…kao strastvena pušačica…izašla van iz kancelarije da udahnem svježi zrak…onda Vam sve mora bit jasno…
Kako to izgleda u praksi? Non stop neko odlazi zapalit. Kad izađeš zapalit nitko te ne dira i ne uznemirava jer na to imaš pravo (prije nisam mogla ni na pauzu otić a da me ne zovu 2-3 puta)…
četvrti dan zabrane sam već u jednom danu popušila 2,5 kutije duvana! Užas!!!!

Sada imam vremena za razgovor s prijateljima…s prijateljicama….nikad se nisam bolje družila….moje kolegice su ubrale da imam bogat privatni život…primam stranke i svaka je jako zadovoljna što odsjedi u mom uredu i više od sata….a naton toga se ide zapalit :-))
Svi su zadovoljni mojim radom…oduševljeni su sa mnom…a ja stalno ponavljam:

- ajme ljudi moji, ništa ne radim!
- Kako ne radiš???
pita glasnogovornica i u šoku me uvjerava kako jako naporno radim

U čemu je štos….evo primjera….prije sam ovjeravala minimum 30 do 80 Ugovora dnevno….sada ovjeravam 3….maksimum u jednom danu mi je bio 5
Prije sam….istovremeno odgovarala na pozive..primala stranke….savjetovala...obračunavala…slala mailove…pisala račune….sada radim jednu po jednu stvar…jer su pauze između poslova ogromne…pa je velika mogućnost da se nešto zaboravi. Kako me ne bi optužili da ništa ne radim uredno pišem sve što radim….tako da i na to gubim vrijeme…i jednostavno od pustih obveza, pauza, zapisivanja i koketiranja, ne stignem nikako radit

Ono što je najgore od svega…uopće se ne nerviran zbog neobavljenog posla…jer «ne stiže se»…»kako bi neko tako pristojan mogao bit neradnik»…»pa kako ćeš radit kraj toliko stranaka?»…

Poštovani zakonodavče….molim Vas da hitno uvedete nove zakone i to:
1. Zakon o zabrani pijenja nealkoholnih pića
2. Zakon o zabrani nepušenja


…ukoliko to ŽURNO ne napravite umrit ću ili od alkohola ili od nikotina...a sve to u radno vrijeme...a to onda povlači posljedice Povrijede na radu......bla bla

nakon ovog treba isto tako uvest i:
3. Zakon o zabrani hodanja ....možda se ljudi budu manje vozali u autima
4. Zakon o dopuštenom zagađivanju zraka....da nam se malo zrak pročisti jer ne mogu disat ni od automobilskog smrada
5. Zakon o obveznim muljažama
6. Zakon o zabrani razmišljanja....znate li da svaki drugi stanovnik ove kugle umre od posljedica pasivnog razmišljanja?....
.....


.. .
Bonnie Tyler Total Eclipse of the Heart......ZZ Top Cheap sunglasses




Švet Ivane o' moga Trogira,
providi mi lipoga mladića.

Koj' ne puši, dimi španjulete
koj' ne igra karte, šija šete.

Koj' ne pije ni botiju vina
koj' ne ide potaj put kažina.

Ako mi ga taka ne providiš,
u crikvu me više nećeš vidit.



- 16:23 - Gukni ako si faca (27) - #

srijeda, 12.11.2008.

...barba Gile...

…je…bila sam na plesu….ušla sam u Hotel sama….eliminirala brata, nevistu i roditelje….i lepršala od grupe do grupe ljudi u predvorju….koji su pili šampanjac dobrodošlice…(ničeg nije bilo za one koji ne piju alkohol – op. a)

…odjednom mi je došao smrdljivac i rekao….
- Ely mogu li rezervirat jedan ples?
- Ne! Ne plešem!


…i tada sam ušla na ples bez ulaznice…sjela za stol koji nije bio predviđen za mene….pročitala zlobne SMS-ove onih koji su o svemu izvješćivani preko mobitela…i odjednom vidjela njega….skočila sam…ko oparena…
- barba Gileeeeeeeeeeeeeee….
- Elyyyyyy dušo!
….izljubili smo se…izgrlili…nabrzaka raspitali za zdravlje… i to je bilo to

Barba Gile (ovo je pravi nadimak je «stari» obrtnik, borac za tuđa prava…čovjek čije je ime uvijek bilo na listama onih koji su u Jugoslaviji plaćali najviše poreza…čovjek…koji kad god bi tražio nešto za svoje kolege, a nikad za sebe…uvijek bi dobio «Kontrolu porijekla imovine»…jednom riječju…Čovjek!
Bavio se plastikom…i prije 40-ak godina kupio je kalup za izradu plastičnih kamiona. Čim je napravio prvi kamion vidio je da se zeznio i da djeca uopće ne žele da se igraju s njim….al bilo je to veliko ulaganje i nije znao kako da riješi problem…a da ne bankrotira. Reklamiranje mu nije bilo dopušteno..a prodat tisuću kamiona sam nije znao kako bi…i napravi on njih tisuću…ode RK «Maja» i ponudi na prodaju. Kako je bio obrtnik (odnosno čovjek drugog reda) ovi nisu tili ni razgovarat s njim. (a razlog je i Jugoplastika koja je proizvodila igračke pa joj obrtnik nije smio bit konkurencija). Tada je u RK Maji ponudio da uzmu 100 kamiona besplatno, da ga stave na police i kako koji prodaju….da će mu tako i platit.

…e sad, to je bila ponuda koja se nije mogla odbiti, jer u to doba i nije baš postojao neki izbor igračaka za djecu….i pristanu oni.

Barba Gile je tada zvao par svojih prijatelja…stao ispred RK Maja i svakome dao 100 dinara da idu kupit kamion! Kako bi koji kupio kamion, tako bi mu ga odmah i vratio….i tako 5 dana! U 5 dana kupi on sam svih 100 kamiona….kad su u RK Maji primjetili da ih nema više i koliko su ih prodali i kad se jedan prijatelj od barba Gile još izderao da njegovo dijete hoće baš taj kamion jer da ga sva druga djeca imaju…zvali su ga da im donese sve što ima!...Tada im je on ispostavio račun za sve kamione…i odnio traženu robu.

….takav je bio barba Gile….marketing stručnjak u komunizmu kada niko nije znao što je to marketing….

…usred plesa sam se digla sa stola…došla do njegovog mjesta….jako i upadno se naklonila i rekla:
- Barba Gile, mogu li molit za ples?
- Da možeš li!...ajmo!
– skoči on veseo i odvede me na podij….
…stari mačak….brže me bolje zgrabio oko struka i počeo vrtit….a ja sam, vidjevši da mu je to zadovoljstvo…vrtila na vrhovima prstiju….al' usporeno…. dojurili su s aparatima….moj brat…i još njih dvoje ….i stali slikavat….nakon završene pjesme….ja sam se opet naklonila i zahvalila na plesu….a on je cijeli ponosan….na sav glas rekao:

- satrala me!...totalno me satrala!
…ko će priznat da su mene bolile noge jer sam prste nabila u špic lakiranih cipela…al će barba Gile sad imat jednu novu priču:

- pa 100 godina me zgodna i slobodna žena nije pozvala na ples!


...
DORIS - To....LUKY & KLAPA ISKON - Skojarska Pisma


P.S. to je bio jedan jedini ples, al' vrijedan…i to je bilo jedinih 5 min zabave na plesu :-)

Image Hosted by ImageShack.us..Image Hosted by ImageShack.us..
Image Hosted by ImageShack.us

...ah...da...i doša mi je u kuću...(bez čekanja u redu :-)))

Image Hosted by ImageShack.us

- 18:46 - Gukni ako si faca (7) - #

utorak, 11.11.2008.

...tu-du-du nema nam pomoći....a svi živčani i nervozni :-))

Ja ne volim baš planirat što ću kupit u mesara…znam otprilike…a to otprilike se svodi na: lešo, pečeno, friganje za nabrzaka. Jednostavno dođem u mesnicu i pogledam koji je komad mesa tu najljepši…i onda se tome prilagodim. Tu pojavu zovemo: Onaj komad čeka mene!
To zna mesar (gazda)…zna mesareva žena…i znaju da nikad ne pitam cijenu i ne grintam za iznos koji trebam platit.

Došla sam u mesnicu…i kako je bilo ljudi….naslonila sam se na stup, stala sam čekat svoj red i gledala okolo. U mesnici su mesareva žena (koja naplaćuje) i radnik (mesar), koji poslužuje kupce…

- dobar dan profesorice!
- Dobar dan! Vidim da ima još lijenih ovdje?
- Kako? Pa vidite da radimo!
- Pa prošlo je 11 sati, a još imate teleće jetrice!
- A na to mislite? Ma ne….jetrica čeka samo Vas.
- A onda bi mogla uzest 5-6 fetica za onu moju malu bebu
- Onda ću maknit da niko ne uzme ispred Vas!

…i dalje čekam…
- ma pogledaj svinjskih nogica! Moglo bi se počet to kupovat za Božić?
- Normalno da bi mogli…neće im ništa bit! A pogledajte kako su lijepe!
- Ajde izaberite par….samo da nemaju podljeva krvi

…od 20-ak nogica….bira ona…biram ja….i izaberemo samo 2….teško je meni udovoljit kad svinje ne peru noge…
Zamata ih ona u papir….a ja i dalje stojim naslonjena na stup…
- joj što bi jela tripice….al mi se gade za kupit! Nisam ih jela kako treba od kad mi ih je baka čistila….a ona je umrla ima godina i godina..
- pa hoćete janjeće tripice?
- Ma dajte….ko će ih dat čiste?
- Evo ja!
– kaže ona…uzme kesu ispod šanka….izvadi komad iskidane tripice i stavi je u usta – ne možete reći da nije dovoljno čista - govori i žvače
- Daj da vidim….- gledam stvarno čiste ko suza…. – mogu dobit sve to???
…ona ih zamota….a ja i dalje stojim prislonjena na stup i čekam red…
- čovječe…ovo je ovdje zamotan mali filet ili …
- je filet je
- a i on mene čeka?
- Očito
- Ma vidim mu boju ispod papira..bilo bi dobro…
- A slušajte ako nemate para kod sebe, lako ćemo za pare
- A koliko bi bilo u njemu?
- Ajmo vidit
….- stavlja ga na vagu – 380 kuna
…klimnem potvrdno glavom….a ona ga miče sa strane.. a ja i dalje stojim naslonjena na stup i čekam svoj red…

Tip do….onaj što peče kobasice….gleda put nas….šuti i sluša…
- gospođa će? – pita me mesar konačno
- 4-5 feta jetrice
- kako to kidaš jetricu??? Ti nisi normalan! Slušaj me ovamo i radi ono što nikad nisi! Kidaj iz sredine i radi ono što nikad nisi radio!.Pogledaj…di ćeš ženi dat ovu fetu???
'
…mesar je gleda u čudu kako mu baca fetu žigerice na kojoj je bila žila….dok ja i dalje stojim naslonjena na stup..
- što će još gospođa? – pita mesar
- ajde sad mi dajte i nešto da me ne strefi srce od računa!

…čovjek me gleda …kakav račun pa uzela sam 30-40 dkg žigerice
- dam Vam Plivadon!
- Plivadon?????
- 452 kn
– kaže gazdarica
- za ovu lovu može samo nekog od 35 godina!

….sad je mesar u čudu….al ništa ne komentira….plaćam…jedva uzimam sve kese u ruke i stojim ispred tipa koji peče kobasice….on mi pokretom ruke da znak da odložim kese na postolje…
- sad su dvije bakice bile ljute što nemam onu svoju traveršu, a da su došle kupit kobasice samo zbog traverše – priča on ….i ne znam dal da mu kažem da se znamo…ili da šutim….da su nam djeca bila zajedno u Beču….ma bolje da šutim…
- koliko godina ste ono pitali?
- Pa nekog od 35! To je i pošteno za onoliki račun
- Onda sam ja odavno već prešao tu dob..
- Znači vama ne plaćam
?



TBF Smak svita
..tip koji prodaje kobasice...je u spotu...ovaj s traveršom...što bi okupio ekipu nek se časte i uživaju do besvjesti zadnji dan....a on se je već spremio "kao što vidite"

....a meni se danas u uredu vrti pisma "Ništa mi neće ovaj dan pokvarit"....već jedno 30-ak puta....moram priznat da su mi kolegice jako nervozne....deru se na stranke...na telefon....ne znam što im je??? (blink blink)


Image Hosted by ImageShack.us

A ja gledam kuharicu....odnosno udžbenik za učenike srednje škole...."iskorišćivanje"...ajme što me ta riječ bode u srce...dušu...uho...svugdi....

al' je meni dalo temu za idući post: Večera kod pok. Game! :-))





- 11:06 - Gukni ako si faca (15) - #

ponedjeljak, 10.11.2008.

...pomoć - traži se!...

Da li postoji ijedan Zakon koji zabranjuje da vodimo psa na posao?

npr: što bi se dogodilo da dođem na posao i da mi pas sjedi ispod stola?

evo...ovo sam tila pitat sad na mob...a nisam mogla


trenutno se vrti non stop jedna te ista pjesma....razlog?
- dok muzika svira mogu slabije čut što ja radim i pričam
- nije zabranjeno čut jednu te istu pjesmu 100-injak puta!


Image Hosted by ImageShack.us

...evo budućeg djelatnika...na papirima piše da mu ja vlasnik...
težina 7 kg, starost 14 mjeseci


a koja pisma svira???? Pa Eros :-))))



- 12:25 - Gukni ako si faca (17) - #

subota, 08.11.2008.

....blitvari!....

Za sve se Dalmatince ...pogrdno...kaže da su blitvari!..

Radi se o totalnoj bezveznoj riječi koja bi ono ka trebala značit: "ljudi koju jedu puno blitve"...međutim....ta je riječ s vremenom dobila pogrdno značenje od svih onih, koji su ljubomorni, jer ne žive kraj mora i jer nisu sigurni u svoju dugovječnost.

Život kraj mora, a posebice na otocima, je nekad bio jako težak...i jedino što su sigurno svi imali (ako su imali imalo okućnice i koju udicu) je: ribica, blitvica i kap maslinova ulja.....a to garantira dug i zdrav život

Tako i ja imam naviku kupovanja blitve i ribe....ali više nitko nema naviku da jede ribu i blitvu! :-))

Za jedan ručak za 3 do 4 osobe potrebno vam je riba od kile, kilo blitve, kilo krumpira, 1 mrkva, 2 jaja i 2 žlice brašna i 1 dcl piva...a priprema.... pa jednostavno:

Mola mrko pogledam....jer će mi se inače izbeljit...i lešam ga ...napravim juvu s rižom...itd...itd...


Image Hosted by ImageShack.us

pri svemu moram pazit da on sam sebe ne ugrize za rep....jer ja ne mogu izgovorit "Riba, ribi grize rep!"....i to je onda jako loš znak :-((

Image Hosted by ImageShack.us

...pošto sam lijena....stavim lešat krumpire posebno....blitvu ne čistim list po list već je jednostavno presijećem preko cijelog maca da mi s jedne strane ostane lišće....a s druge korjenje...a zatim korjenje ponovo presiječem da skroz bacim u smeće dio korjena koji je bio u zemlji.

...normalno to se opere u dvije različite zdjele....napravi se pivsko tijesto...to vam je isto kao i za palačinke...samo se umjesto mlijeka stavlja pivo (ili bijelo vino)...i polako se komad korjena ubacuje u njega...i grančica po grančica se peče u dubokoj masnoći.....


Image Hosted by ImageShack.us

...normalno....to je grozno dosadan posao i dodije....pa onda uzmete odjednom 2-3 korjena i ubacujete u masnoću da se friga....

...onda vam i to dodije....pa uzimate ogromnom žlicom smjesu i korjenje i stavljate da se friga....

...al to je sve dobro,,,,jer dobijete različite oblike što zabavlja djecu...


Image Hosted by ImageShack.us

...i kad vam definitivno dodije friganje....bacite svu preostalu smjesu u smeće....to je i tako bilo smeće koje ste spasili.....tada napravite krompir salatu....kuhane listove blitve začinite maslinovim uljem...servirajte mola...

Tada zovnite brata da Vas riješi riblje juhe....hvala brate!....a ono što je on vratio smo i tako bacili u WC školjku.....

Poslije ručka ćete ustanovit da mol i lešo blitva nisu pojedeni.... a krumpir salata i korjenje od blitve jesu!...

Blitvu bacite u smeće....a od mola, bešamela i malko tunjevine, tabasca napravite riblju paštetu....(bilo mi žao bacit ribu)...


Image Hosted by ImageShack.us

...kad se pašteta ohladila....djeca su je vadila iz frižidera sa strahopoštovanjem...i klanjala joj se....tako da sam jedva uspjela slikat zadnje ostatke.....

Eto!....sve se pojelo osim ribe i blitve...što znači da Dalmatinci nisu blitvari... i da jedu sve drugo....samo blitvu i lešo ribu ne!


...

...tko zna šta bi bilo sa carom????....


- 21:26 - Gukni ako si faca (23) - #

petak, 07.11.2008.

...zašto je bolje biti muškarac????....

Telefonski razgovori su gotovi za cca 40 sekundi

Na filmovima je gotovo uvijek žena gola

Za godisnji odmor od 5 dana ti treba samo jedan kofer

Tvoji frendovi ti ne seru svaki put kada smršaviš ili se udebljaš


Image Hosted by ImageShack.us

Ne trošiš na frizere ogromne novce i stalno si nezadovoljan frizurom (doduše i ja sam nezadovoljna ...ali ne plaćam frizure :-)))

Kada vrtiš kanale na TV-u, ne moraš zastati na svakom gdje netko plače

Tvoja stražnjica nije faktor u razgovorima za posao
(...ili je? :-))....)

Nijedan orgazam nije lažan

Ne moraš tegliti torbu beskorisnih stvari svuda kamo podeš
.


Image Hosted by ImageShack.us



Možeš se istuširati i spremiti za 15 minuta

Kod sexa ne moraš brinuti o svojoj moralnoj reputaciji

Tvoje donje rublje kosta 5 € DM za pakiranje od 3 komada

Ne moraš se svako jutro buditi pored dlakavog dupeta

Sve na tvom licu može ostati u originalnoj boji

Možeš skinuti majicu kada je vruč dan

Možeš sa prijateljem u tišini satima gledati nogomet, bez pomisli:"Možda je ljut na mene?"

Stalno si u jednom raspoloženju

Znaš najmanje 5 načina da otvoriš flašu piva

Možeš sjediti raširenih nogu, bez obzira što si obukao


Image Hosted by ImageShack.us

Daljinski upravljač je samo tvoj.

Možeš biti predsjednik

Tri para cipela je više nego dovoljno

Predigra nije neophodna

Ne moraš brijati ništa ispod brade

Ljudi ne bulje u tvoje grudi, kada pričaš sa njima


Image Hosted by ImageShack.us

Možeš kupovati prezervative, a da te prodavač ne zamislja golog

Možeš racionalizirati svako ponašanje izrazom: "Jebi ga!"

Povremeno sočno podrigivanje je očekivan gest

Nikad se nećeš odreći sexa zato sto "nisi raspoložen"

Pornići su pravljeni samo za tebe

To što ne voliš neku osobu ne predstavlja prepreku dobrom sexu

Kada ideš na wc, ne moraš se pretvarati da se ideš "osvježiti"

Red ispred muškog WC-a je 80% kraći


...


...Volim ga dirati i maziti i ljubiti
i svi mi kažu glavu ću izgubiti.

bap...uaaa uaa...bap šubiduuu

Moj mali je opasan, kada je mjesec mlad,
moj mali je opasan, a tako mi je drag.....



P.S. Bumerang

od danas ću bit još rijeđe na blogu....terenski rad :-)))...
zašto??? pa ..uvijek sam govorila: "Ne pušite na ulici, nastradat će vam koljena!".... ova mi se rečenica vratila kao bumerang, pa sad idem i ja na ulicu :-((

"Članak 13.

Zabranjuje se pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima.
Zatvorenim javnim prostorom smatra se prostor koji ima krov i potpuno zatvoreno više od polovice površine pripadajućih stijena...."

...dobra vijest je da ću brzo poludit...a onda sam izuzeta iz Zakona :-)))

...možda ipak uvjerim gđu pravnicu da pročita Zakon i onda ostanem u uredu....a do tada...

P.S. 2. Zahvaljujući vikačima iz prošlog posta...nitko nije obratio pozornost na činjenicu da Zakon o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda stupa na snagu "osmog dana od objave u Narodnim novinama" ..a to je bilo 29.10.2008. godine...što bi bilo danas ...pod uvjetom da listopad ima 30 dana....kako mjesec listopad ipak...još uvijek ima, 31 dan...Zakon je stupio na snagu jučer....a da o tome nitko nije imao pojma :-))

Tko će platit skupu kaznu za dezinformaciju????
)... ops pardon....za to nema kazne :-)))



- 00:01 - Gukni ako si faca (23) - #

srijeda, 05.11.2008.

….Živili vikači!!!!!....

Kakvo smo mi ovo društvo postali??? Stalno se javno netko optužuje….a onda se taj mora opravdavat…sude mu…kritiziraju…..i onda poslije nekog vremena sve «popapa maca»

I to nam je postalo normalno! Normalno je da ujutro otvorimo novine, pogledamo što u njima piše i to postaje naša istina!

Nema tome dugo, ljudi koji nisu mogli riješit svoj životni problem, obratili bi se novinama…i kad bi naišli na odobravanje s druge strane…objavio bi se nekakav članak o nekakvoj nepravdi….i sve bi bilo zaboravljeno!
E tada su naši političari počeli glasno na javnim mjestima govorit o tim problemima i problemi bi se riješili!...sve je bilo pod parolom: «Ne talasaj!»…ali su na taj način i mali ljudi počeli rješavat svoje probleme…i sve bi ovo dobilo nekakvu pozitivnu notu….da nije postala praksa!

- Novinari pišu da zarade honorar…što god im netko servira…ne provjeravajući činjenice, a često niti ne provjere drugu stranu priče.
- svi….a ne samo političari …to uzmu kao gotovu činjenicu i digne se cijela zemlja na noge: vode se rasprave po kafićima, po raznim skupovima, Saboru…digne se na noge potrebna administracija…TV kamere sve prate…i cijela zemlja nestrpljivo očekuje što će se dalje dogodit….
Sad bi ja ovdje navela i konkretne primjere…ali iskreno ne želim si previše komplicirat život….zato samo ovdje navodim Gotovčeve!
Moje pitanje: «a tko su ti?»…izazvalo je zgražanje moje okoline…iako mi nitko nije uspio reć ni riječ više od toga da je «on poduzetnik»….
Ma svi su u ovoj zemlji poduzetnici!...Kako to nikome nije jasno!...i penzioneri…i prodavačice…i ona žena što čisti ulice …svi su jako poduzetni kad uspiju preživit od prvog do prvog u mjesecu…

Skrenila sam s teme…al shvatili ste bit problema…
E pa neki dan je u novinama izašao članak o tome da je neko napisao Nacrt Prijedloga Zakona koji će uputit u Sabor na raspravu….a sve po našoj zlatnoj paroli: «Ništa u ovoj zemlji nije dobro ako to nisam ja sam napravio»…

- tko god je to napravio, to je odličan promidžbeni trik (i pri tome besplatan) da stvori prema sebi pozitivno mijenje…da privuče «partnere» koji ga do tada uopće (vjerojatno) nisu slušali…eventualno privuče zastupnike na svoju stranu i da pokrene Saborsku raspravu…
..i ako uspije u svemu tome…zaboravit će se na Hitrorez i ostale velike stvari u koje smo se kleli….
…ipak….taj Nacrt prijedloga Zakona ….podcrtavam riječ NACRT…je među zainteresiranim neradnicima već stupio na snagu! Kako??? Pa pročitali su u novinama…i odmah počeli zvat okolo:
- slušaj, znači da ne moram to i to napravit, jer stupa na snagu novi zakon!
- Kakav novi zakon?
- Pa piše u novinama!
- Ne znam, znam za Nacrt ali ne znam za novine, nemam vremena čitat novine
(suzdržala sam se od toga da dodam «od vaših glupih pitanja»)
- Ja hvala Bogu još uvijek imam vremena za pročitat novine (na poslu…to se podrazumijeva)
- Pa znaš li ti koliko traje Saborska rasprava za donošenje nekog Zakona???
- Ti si stvarno nervozna!


…eto….

Što bi radili??? Što bi se umarala na poslu?? Dovoljno je da optužimo nekog za nešto…pa neka on misli kako će se branit….dovoljno je da prijetimo s novinarima da dobijemo ono što želimo…dovoljno je da smislimo nekakav Nacrt nečeg…to ne mora biti niti stavljeno na papir…i onda to objavimo u novinama…..i onda će tisuću puta ponovljena laž u trenu postat istina




I zato složno viknimo na sav glas:
Živjeli vikači! Oni ništa ne rade nego samo viču i optužuju!
Postanimo i mi vikači...i uživajmo u kavicama!!!!




- 20:42 - Gukni ako si faca (23) - #

utorak, 04.11.2008.

...navlakuša....

Jednom sam jednog blogera zvala na njoke (za 25 min) i on je jedva pobjegao iz grada.... ljudi moji...dizala se takva prašina za njim da je to bilo nevjerojatno...
zapravo...istina je živa da sam u šoku stajala na jednoj strani ceste dok je on okrenute glave ka drugoj strani ceste ...brzinom od 60 km na sat (po najstrožem centru)...odjurio...dok sam se ja bacala po pločniku i vrištala i čupala kose....
ma scena je snimljena i objavljena na naslovnici novina....a imam i uokrvireno priznanje dobiveno za tu priliku


...i nema tome ni 2 dana Wish mi...ostavi komentar....

"Majko božja ...Ely ...jednog dana ćeš mi, onako prijateljski, spremit sve ove delicije i to za kaznu !!! :):):)" (Wish-master 02.11.2008. 22:45)

....da li sve ovo znači da je je kazna pojest ono što ja skuham???...

...i zato ....malko...čisto onako zlobno....objavljujem slijedeće:

...sve ovo je samo za mene :-))).....


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

...

Pričaju dvije susjede plavuše i jedna kaže:
- Suseda, kupi'ću ti zavjese za rođendan.
- Što????????
- Da se ne vidi kad se krešeš sa švalerom.
- A ja ću tebi kupiti naočale !!!
- Što???????
- Da vidiš da je to tvoj muž.


- 21:01 - Gukni ako si faca (18) - #

ponedjeljak, 03.11.2008.

Odijelo čini čovjeka – narodna Eskimska

Neki ljudi drže do svog odijevanja….a drugi ne!
Neka zanimanja drže do svoje odjeće…a neki se žele nabrzaka obogatit i za takve detalje im nije stalo. (osim ako se ne radi o prestižu)

Koliko Vas se ugodnije osjeća u običnom kafiću ako je konobar uredno obučen??? U boljem lokalu nećete naić na konobaricu u rebatinkama….iako je glupa ona konobarska uniforma po JUSu… ipak određeni lokali imaju prikladno obučeno osoblje

Već znate da svugdje guram svoj nos…pa sam se tako našla i na ispitu za konobare …i bilo mi je ugodno i zabavno….dok nije došla gazdarica i rekla:
- Ely, možeš li sekundu izać van?
- Može! Što treba?
- Ovaj momak nije prikladno obučen, pa moli da ga prime na ispit!
- Pa što ja imam s tim??? Neka pita komisiju


…i uđe momak pitat komisiju…(ona je znala da nju neće slušat....pa je iskoristila moje prisustvo, jer joj je bilo žao momka)

- znate živim u Sinju, a sad sam s ispita u Zadru i nisam stigao do Sinja da se presvučem

…komisija ga gleda…momak u nekakvim sportskim gačama i majici…imaju i oni djecu njegove dobi koja studiraju i ne znaju dal da prihvate to objašnjenje ili ne…jer pravila su pravila, a oni od njih ne odstupaju….i nasta tišina…

- a što studiraš? – upitam ja da prekinem tišinu
- management! . ponosno odgovara momak
- ajde dođi zadnji, ali samo ako sve znaš jer je ovo jedino bonus pitanje danas za tebe – kaže mu jedan iz komisije
- ma nije obučen ni kao manager ni kao konobar! Nikad od njega ni jedno, a ni drugo!
- Hahaha i poslije će kukat da nema posla
– odgovara meni tip iz komisije
- Da, poslije će pisat oglas: Javljam se na radno mjesto managera, već sam 5 godina na Zavodu za zapošljavanje!

…i stvarno…ovi su ugostitelji držali do sebe i do svoje struke… a momak koji studira, fakultet za kojeg je jako važan izgleda…po meni je pao..na oba fronta...

P.S. zanimljivo je da nitko nije promislio da je bilo oko 9..a najkasnije 10 sati...i da momak nikako nije mogao stić polagat ispit u Zadru i zatim doć do Splita...jedino ako ispiti nisu u 6,30?



Image Hosted by ImageShack.us

i dođem ja kući….Levi's original …iz Beča….tražili ih u Varteksa…al nemaju ovakve (529, veličina 29/34...traže se! cijele ili iskrpane...i po mogućnosti crne)

Image Hosted by ImageShack.us

- kakva ovo ideš u školu? Pitam ja kćer?
- Pa mi smo umjetnici! Moramo bit totalno drugačiji od drugih!


Image Hosted by ImageShack.us

...molim Vas da obratite pozornost da su krpane florescentnim koncem da bi zakrpa svijetlila u mraku :-))))

....


Bolje i to nego....kako se to kaže na japanskom: Nacugivara u trenerci :-))

Obavijest za sve...a naročito za Big Blue:

Pronašao se onaj koji ostavlja Merci čokolade po stolovima.... kaže da nije tio namjerno da je zapakira da se vidi da je to mali znak pažnje...
Tip je iz južnijih krajeva Lijepe naše...visok, crnoput....i ima točno 35 godina :-)))
(bračno stanje...nisam pitala :-(((..)


- 12:46 - Gukni ako si faca (25) - #

subota, 01.11.2008.

...priznanje....


Ja sam Ely Nabrzaka
i moje kuhanje je samo varka



eto :-)))

...a Vas sigurno zanima gdje je Vaša najdraža vještica provela noć vještica?

Pa...glede činjenice da su se svi maskirali u nekakve kvazi vještice.... a i upozorenja kojeg sam dobila SMS-om (hvala Trill): "lijepo se provedi noćas i pazi gdje parkiraš metlu. Osiguraj je lancem, Nimbusi su traženi, pogotovo noćas!"

ja sam poslušala Trill...parkirala metlu


Image Hosted by ImageShack.us

stavila svoj šeširić na stup....

Image Hosted by ImageShack.us

i maskirala se u damu....

te u udobnom, debelom i frotirnom kapatou, provela mirnu večer u svojoj kućici


Image Hosted by ImageShack.us
Cvjećarna "Jaglac", Marija Piplica, mob 098 908 4362

..
Nightwish


...hihihihihihihihi...... Image Hosted by ImageShack.us



- 14:13 - Gukni ako si faca (33) - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>