Pogodak Elle Kennedy

petak , 19.01.2018.





Pogodak Elle Kennedy

Izdavač :Naklada Neptun

3. dio iz serijala Off-Campus

Stigao nam je i treći dio iz serijala o studentima hokejašima. Ova knjiga prati priču o Daenu Di Laurentisu, plavokosom,zelenookom “Adonisu”. Oni koji su pročitali prva dva nastavka znaju tko je Dean jer se pojavljuje u prethodnim knjigama.

Deana svi smataju razmaženim bogatunčićem, koji uvijek dobije sve što poželi. Taj hokejaš sveučilišta Briar svojim lijepim licem privlači žene i ni jedna mu do sada nije uspjela odoljeti. Dean živi prema svojim pravilima tj. Deanovom evanđelju koje je savršeno funkcioniralo,sve dok nije sreo Allie Hayes.

Allie Hayes nalazi se u velikoj krizi, ne zna u kojem smjeru krenuti nakon diplome, uz to je prekinula s dečkom i njezin život je u totalnom kaosu. Dečko s kojim je prekinula, neprestano je zove i šalje poruke, a ona kako bi se maknula iz stana odlazi u kuću hokejaša, odnosno njena prijateljica Hannah daje joj prijedlog da ode tamo. Tucker i Dean će paziti na nju. Možeš misliti! Tucker nije bio nigdje na vidiku što je značilo da joj preostaje samo Dean, a ona time nije bila sretna. A noć u kojoj je trebala biti sigurna na kraju se pretvorila razuzdanu pijanu zabavu s Deanom u krevetu.
Jedna zajednička noć donosi velike promijene. Allie ne želi imati posla s Deanom, a on je svim snagama pokušava ponovno uvući u svoj krevet. Da , dobro ste pročitali! Deanu nije bila dovoljna samo jedna noć, a Allie ga neprestano odbija želeći s njim ostati prijatelj. Dean od tog trenutka kreće u osvajanje i mora se jako potruditi da pokaže kako je puno bolji od onoga što drugi vide. A svemu tome prethodi potresni događaj…..

Najbolja knjiga iz serijala do sada, smijeha neće nedostajati. Odlična ,lagana romantična priča puna humora. Odlična knjiga koja će vas zagrijati u ove hladne dane,ako je niste pročitali, a ako i jeste čitajte ponovo, jer ja sigurno hoću. Na kraju knjige šok i nevjerica, jer takvom završetku se nisam nadala, a slijedeći nastavak nam donosi po svemu sudeći nevjerojatnu priču s jako zanimljivim likovima,a čini mi se da bi nekako priča mogla nadmašiti i ovu Deanovu, no do onda se treba strpiti.
“ Izgleda pretjerano opušteno tu na mojem kauču. Plavokosi Adonis s tim svojim zlaćanim prsima,isklesanim mišićima,savršeno propocionalnim crtama lica i muževnom vilicom. Ako mu se ne posreći s hokejom, trebao bi razmisliti o karijeri foto-modela. Dean Di Laurentis nevjerojatno zrači seksualnošću. Mogli bi puknuti njegovu facu na kutiju laksativa i sve žene na svijetu bi se nadale konstipaciji kako bi imale izgovor da ga kupuju.”

Slomljena 1 i Slomljena 2 H.M.Ward




Slomljena i Slomljena 2 H.M.Ward
Izdavač: Profil

Peter i Sidney upoznaju se sasvim slučajno u jednom restoranu. Sidney je mislila kako je Peter njezin spoj na slijepo. Tu večer Sidney nenadano završi u njegovom stanu. Sutradan doznaje kako je Peter novi profesor na fakultetu. Iako je njihova veza zabranjena , oni se i dalje nastave družiti. Oboje iza sebe imaju tešku prošlost. A sve izlazi na vidjelo kada po Sidney dolazi bivši dečko koji je želi odvesti natrag u Jersey, a on ima podršku njene obitelji. U cijeloj toj zavrzlami Sidney počinje otkrivati i Peterovu prošlost, a ona nije mogla ni pretpostaviti da je on jedan od trojice braće Ferro. Iako si jako dobro pašu trebati će puno snage da prebrode svoju prošlost i započnu novi život.

Ovo je priča o dvoje ljudi koji su potpuno slomljeni i pokušavaju započeti novi život daleko od svojih obitelji. Odricanje i poricanje svega iz prošlosti je ono što ovo dvoje glavnih likova radi. Iako na knjizi piše da je ovo erotska saga, nije tako. Odlična ljubavna priča koja donosi strah za intimnošću, nepovjerenje u druge ljude, žudnju za početkom nekog novog sretnijeg života, gdje im njihova prošlost neće zadavati glavobolje. I bez obzira što je on jako bogat njoj taj novac ne znači ništa, samo želi da oboje započnu normalan život. Vrlo realno i osjećajno napisano, i kad počnete čitati nećete moći prestati.

Žena u ledu Robert Bryndza



Žena u ledu Robert Bryndza

Izdavač: Znanje


1.dio iz serijala Detective Erika Foster

Ispod debelog leda u londonskom parku pronađen je leš mlade djevojke, a vođenje istrage povjereno je mladoj inspektorici Eriki Foster. Pronađena djevojka naoko je imala savršeni život. Što je inspektorica Foster više istraživala slučaj to se sve više otkrivalo da žrtva i nije imala savršeni život , a između ostaloga otkriva sličnosti njenog ubojstva s ubojstvima triju prostitutki. Sve su ubijene na isti način i bačene u jezera na području Londona. Što se više Erika približavala istini i otkriću ubojice , to se više ubojica približavao Eriki. U jednom trenu Erika postaje lovina.

Erika u istraživanju ovog ubojstva proživljava i prethodnu istragu u kojoj je ubijeno nekoliko policajaca među kojima je bio i njen suprug. Boreći se s vlastitim demonima prošlosti Eriki karijera ovisi o niti. Hoće li uspjeti uloviti ubojicu prije nego što ponovno ubije, i spasiti svoju karijeru?

Iako nisam već dulje vrijeme pročitala nikakav krimić, osim Gospodina Mercedesa S.Kinga, ovaj mi je baš odgovarao. Ne volim krimi romane koji su puni krv. Napeta radnja koja je kontinuirana, odlično dočaran timski rad,psihološka pozadina romana vrlo dobro odrađena. Taman kad pomislite kako znate tko je ubojica, radnja se opet zapliće i do samog kraja nećete otkriti glavnog krivca. Knjiga mi se svidjela, svi koji volite lagane krimi romane imate moju preporuku.

Vatra i led Kate Meader



Vatra i led Kate Meader

Izdavač: Mozaik knjiga


Kinsey Teylor najbolja je u svom poslu, radi u gradskom odjelu za odnose s javnošću. Dobiva zadatak da popravi ugled čikaške vatrogasne postaje. A to joj neće biti nimalo lak zadatak, a sve zbog zgodnog, tvrdoglavog, mišičavog vatrogasca Lukea Almeide. Kinsey ne podnosi kada joj drugi govore kako da radi svoj posao,a uz to odlučila je da neće imati posla sa muškarcima koji ne žele poštovati njezin talent samo zato što je žena. Pošto je vrlo tvrdoglava baš kao i Luke jako će se pomučiti da obavi svoj zadatak. Koliko god je Kinsey odlučila ne imati posla s muškarcima, uz Lukea će to biti jako teško. Zbog njega joj divljaju hormoni, a ona pokušava biti imuna na njega, što joj ne uspijeva baš najbolje.

Lukeu Almeida najvažnije su tri stvari u životu:vatra, domovina i obitelj. Smatra kako dobro vodi vatrogasnu postaju i da mu ne treba jedna žena koja će mu se motati po postaji i raditi reda. Kinsey smatra ledenom princezom koja se došla upetljati u njegov život. Lukeu prijeti otkaz zbog gluposti koju je napravio i nevoljko odlučuje kako će surađivati sa “ledenom princezom”. Suradnja na početku ne prolazi bez njihovog prepucavanja, ali s vremenom shvaća kako je najbolje napraviti primirje. Kinsey mu se polako uvlači pod kožu, a on odluči kako će to primirje iskoristiti kako bi je izludio da čezne za njim. Nakon uspješnog surađivanja i vračanja ugleda postaji u problemu se nađe Alex , Lukeina sestra. Iako se Alex zna sama braniti i brinuti za sebe, svejedno će trebati pomoć Kinsey. A Kinsey u rješavanju Alexinog problema i cijele postaje stavlja svoju karijeru na kocku što joj se kasnije obije o glavu. Vraća se u San Francisko kako bi tamo započela svoj život iz početka, ali joj Luke mrsi planove……

Iako su Kinsey i Luke u prvom planu, u ovoj priči pratimo i ostale likove obitelji Dempsey. Lagana, zanimljiva priča koja nam ukazuje da je zajedništvo obitelji najvažnija, čak i ako nismo u krvnom srodstvu. Humora ima dovoljno da se nasmijete od srca, tužnih priča iz prošlosti također ali vam za njih neće biti potrebne maramice, scene koje golicaju maštu, ma uistinu ima svega i baš sam uživala u ovoj priči.

Šarmantni princ Teresa Medeiros




Šarmantni princ Teresa Medeiros

Izdavač: Mozaik knjiga

Bannor Smioni ratnik koji je poznati kao ponos Engleske i strah i trepet za svoje neprijatelje Francuze. On je ratnik koji nije bježao od ni jednog izazova, ničega se nije bojao. A sada kada je rat završio morao je preuzeti roditeljsku dužnost što nije nimalo lak zadatak. Ima dvanaestero neposlušne djece s kojima vodi neprestanu bitku. Svako malo pred vratima zamka pronađe ostavljeno dijete, a svi vjeruju kako je njegovo. Kukavički se skriva u svojoj sobi i izlazi samo noću kad djeca spavaju. Razlog? Djeca mu pripremaju različite klopke u koje on naivno upada.Jjedini način da obuzda djecu je naći novu ženu, jer shvatio je da im nedostaje ženska ruka. Bannor šalje svojeg vazala da mu pronađe novu ženu i ima nekoliko uvjeta, ne smije biti lijepa i mora znati s djecom. Njegovom vazalu to je bio težak zadatak jer gdje će naći ženu kakvu njegov gospodar traži. Sreća mu se osmjehnula jer je pronašao lady Willow koja je bila prava ljepotica -suprotno onome što je Bannor tražio.
Kada je Bannor vidio Willow nije joj mogao odoljeti, a na svojeg vazala je bio jako ljut. Sada je tražio izlaz kako da se riješi ove predivne djevojke, sada njegove novopečene supruge. Dozvolio je djeci da rade nepodopštine Willow u nadi kako će ona pobjeći glavom bez obzira. Što se nije ostvarilo. Willow je pridobila djecu za sebe nakon čega su svi zajedno Bannoru objavili rat.

Lady Willow od Bedlingtona odvažna je ljepotica koja se u svakoj prilici suprostavila Bannoru. Odgajala je svoju polubraću i navikla je na dječju grubost i neposluh. U svojem domu je bila jako nesretna jer ju je maćeha pretvorila u svoju sluškinju, a ona je željela samo da je netko voli. Jedini izlaz iz svojeg doma pronašla je u udaji za čovjeka kojega nikada u životu nije vidjela, nadajući se željenom miru i slobodi i mrvicu ljubavi. Shvativši da se njen suprug oženio njome samo kako bi mu čuvala djecu Willow obuze bijes. Tako razljućena Willow pomoću djece objavljuje rat Bannoru….

Obiteljska priča koja je protkana humorom,vjerujte nasmijati ćete se do suza. Uz humor u ovoj priči ima ljubomore, dobrote,zloće i tužnih priča pojedinih likova. Kada počnete čitati nećete se moći zaustaviti. Zabava sa ovom knjigom vam je zagarantirana. Meni se priča sviđa ali imam jednu zamjerku, malo mi je preopširna. Da je malo kraća bilo bi puno bolje.

Temperatura raste Sandra Brown




Temperatura raste Sandra Brown

Izdavač: Leo

Napokon da i ja otputujem knjigom na Hawaje, točnije na otok Parrish. “ Mjesto ,tek točkica u nizu točkica na zemljovidu južnog Pacifika,djeluje opojno.Mirisnog cvijeća, bengalskih smokava i kokosovih palmi ima u izobilju; pompoznosti Jenkija nema.”
Scout Ritland, arhitekt, nakon izgradnje ljetovališta uživa u slobodnim trenucima i predivnom otoku. Scout je zapazio ženu u bijelom koja mu je oduzela svu pažnju. Za Scouta prvi susret sa tajanstvenom ženom neće proći sjajno. Tajanstvena žena , otočanka Chantal Dupont imala je zadatak da zavede Scouta kako bi ga lakše oteli. Za nju su graditelji ljetovališta bili neprijatelji koji narušavaju mir otoka. U otmici Scout bude ranjen što nije bilo u Chantalinom planu. Prioritet je bio spašavanje sela, a u tome joj je Scout bio od velike važnosti. Kako su dani odmicali i posao napredovao Chantal i Scout će morati donijeti odluke koje im neće biti lake.

Zanimljiva ,kratka priča o nepovjerenju prema ljudima, laži, ljubavi i običajima drugih kultura. Brzo i lako čitljivo štivo koje će vas držati okupiranima od prve do zadnje stranice. Oba glavna lika imaju jednu manu ,a to je da su jako tvrdoglavi, i imaju različita mišljenja. Dok jedan smatra kako je otok predivan za odmor i uživanje, drugi vidi sve probleme koje otok ima. Spisateljica piše kako je jedan dio otoka civiliziran ( trgovine , ljetovališta) drugi dio je čista netaknuta priroda sa domicilnim stanovništvom, a otok razdvaja đungla sa nepristupačnim stazama i vulkanom u blizini. Stanovnici otoka su uvijek nasmiješeni, polugoli a, kada nešto slave imaju oko vrata vijence od cvijeća ( po čemu su inače Hawai poznati). Ako niste čitali svakako preporučam.
“Oni ne žive u skladu s rokovima. Ne zabrinjavaju ih odgode i kašnjenja. Oni su otočani. Sutra će biti sve točno jednako kao i danas. Za razliku od prosječnog Amerikanca, ne vodi ih želja za uspjehom. Rade samo za ono što im je potrebno.”

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.