Floraart međunarodna vrtna izložba

utorak , 31.05.2016.

Kao i svake godine tako sam i ove otišla na poznati Floraart koji se održava na zagrebačkom jezeru Bundek. Probati ću vam slikom dočarati ljepotu koja tamo vlada.






Staza prijateljstva



Paška čipka od cvijeća



Seoski vrt



Pustinjska oaza


Urbani hotel za kukce


Moderni dizajn


Ova instalacija mi je bila najzanimljivija


Još jedan seoski ,ali malo moderniji vrt



Instalacije koje su bile izložene u šatoru


I za kraj još malo vanjskim dekoracija

J.R.Ward Kraljevi burbona




KRALJEVI BURBONA

Izdavač:Znanje

Sasvim drugačija knjiga za razliku od njenih vampirskih romana. Zanimljiva priča o bogatašima koju svakako vrijedi pročitati. Roman je pun obmana, ljubavi, izdaje, smrti i moći ,u ovom romanu opstaju samo oni najsnalažljiviji.


Pričom idemo u Charlemont i Kentucky, gdje nas autorica upoznaje sa bogataškom obitelji Bradford tzv. kraljevima burbona. Bradfordovi se već nekoliko naraštaja proizvodnjom burbona koji im je svojom prodajom omogućio bogatstvo , slavu i moć. Stanovnici imanja Easterly imaju stroga pravila, naime posluga nikada ne smije na glavna vrata, za njih postoji poseban prilaz.

Lizzie King je krajobrazna arhitektica na imanju koja se brine o svim biljkama, aranžmanima i svemu ostalome. prije dvije godine napravila je veliku grešku koja joj je zamalo uništila život. Zaljubila se u Lanea Bradforda što nije smjela. Nakon dvije godine Lane se vraća kući na imanje, a duhovi prošlosti se bude.

Lizzie i Lane imaju puno toga za reći jedno drugom , ali prvo se izbjegavaju, potom mire i odlučuju da budu samo najbolji prijatelji , jer ništa drugo nije moguće. Ali hoće li tako ostati ? Između njih se ispriječi Laneova supruga Chantal, ona je bila uzrok i prve svađe između njih dvoje.

Edward je najstariji brat Lanea koji se jako promijenio nakon otmice u Južnoj Americi. Pun je gorčine i mržnje, ne samo prema ocu nego prema svima.
On je vodio zasebno imanje svoji majke -konjušnice Red i Black. Edward je godinama bio zaljubljen u Sutton -kćerku iz suparničke obitelji.U miran život pun gorčine i boli pojavljuje mu se Shelby ( kći prijatelja ,također konjušara) koja sve poremeti i počinje brinuti o njemu.

Za vrijeme pripreme Derbyja Lizzie i Lane slučajno otkrivaju da obitelj ima novčanih problema i tu se klupko spletki ,laži i svega ostaloga počinje otpetljavati. Lane uz pomoć Edwarda (iako su se zakleli da ih nije briga za
obitelj i imanje) počinju istraživati svojeg oca i njegovu dokumentaciju. Dio onog što su otkrili ih je šokirao. A jedan od njih će opet morati podmetnuti svoja leđa i cijelu obitelj ponovno okupiti, barem ono što je od nje ostalo.


Puno likova ,živopisnih opisa imanja, razne spletke i laži čine ovaj roman napetim i zanimljivim.Čitajući opise imanja i ostalih događanja roman me podsjetio na staru sapunicu "Dinastiju". Naravno sad treba čekati nastavak da pročitam što je dalje bilo.


"Bogato, glatko i ukusno poput burbona iz Kentuckyja" ----Susan Elizabeth Phillips.


"Raskošno bogatstvo,osvete, prljave tajne i zabranjene ljubavi.....J.R.Ward ponovno je briljirala u stvaranju hipnotizirajućeg, maštovitog svijeta , a čitatelji neće moći dočekati nastavak sage o obitelji Bradford" -----Booklist






Georgia Cates Trilogija Beauty

petak , 27.05.2016.




Georgia Gates trilogija Beauty ( Slatka bol,Slatka patnja,Slatka ljubav)


Izdavač : Znanje

Već par dana razmišljam kako napisati osvrt na sve tri knjige ,a da ne odam baš sve, tako da sam se na kraju odlučila za ovakav osvrt. Odlično napisana trilogija uz koju sam se baš dobro zabavila. Svaki dio trilogije je pisan na način da jedno poglavlje priča Laurelyn ,a drugo Jack i priče im se nadovezuju, što mi je bilo odlično jer nije bilo ponavljanja kao u nekim knjigama koje sam čitala. Od svih likova najviše mi se sviđala Margaret McLaclan, jesu i drugi likovi odlični ,ali ona mi je bila zakon. Uz nju sam se baš pošteno nasmijala. U svakom slučaju ako niste čitali ,a volite ovaj tip romana , preporučam.


SLATKA BOL , SLATKA PATNJA,SLATKA LJUBAV


Laurelyn Prescott je mlada američka glazbenica u usponu koja sa najboljom prijateljicom Addison odlazi na odmor u Australiju na tri mjeseca. Laurelyn mora izliječiti svoje slomljeno srce. U kratkom vremenu svojeg boravka u Australiji upoznaje Jacka McLaclana koji je vinar, seksi bogataš i najpoželjniji neženja u Australiji. Njegov uspijeh i bogatstvo , po njegovom mišljenju , samo mu stvara komplikacije u vezama, tako da izbjegava svako zbližavanje i predstavlja se krivim imenima , da ne otkrije tko je. U svim svojim romantičnim vezama ima jedno pravilo bez pravih imena i veza traje nekoliko tjedana. Međutim ,u ovom slučaju dogovori sa Laurelyn vezu bez obaveza u trajanju od tri mjeseca. Ali u ta tri mjeseca život mu se promjeni i ima osjećaje prema Laurelyn koje ne želi priznati sebi ,a ni njoj.

Normalno kao i u svakoj priči ona se u nekoliko dana njihovog druženja zaljubi u Jacka preko ušiju. Super su se zabavljali tri mjeseca ,ali došlo je vrijeme da se Laurelyn vrati iz Australije. Naime do zadnjeg trena je mislila kako će ju Jack pozvati da ostane još malo ,ali to se nije dogodilo.

Laurelyn odlazi iz Australije, Jack je u očaju i u tom svom kaosu naziva svoju majku i kaže kako je Laurelyn otišla. Mama mu održi bukvicu o moralnom ponašanju ,a on ne smije ni pisnuti o tome da nema pojma o njenom imenu i prezimenu. Lauren se nakon povratka u Neshvill i dalje bavi svojom glazbom i pokušava zaboraviti ljubav svog života. Nakon sukoba sa svojim producentom ostaje i bez karijere, ali pojavljuje se nova prilika koja joj pruža put na sam vrh.
Jackova potraga za Laurelyn je trajala puna tri mjeseca dok je nije pronašao. Kako Laurelyn više nije nesigurna cura, već glazbenica sa karijerom Jack se boji da za njega više neće biti mjesta u njenom životu. Jack se bespotrebno bojao jer Laurelyn mu uzvraća ljubav. U ljubavnu idilu se počela miješati Jackova prošlost koja bi mogla sve ugroziti.

Ostalo je još dosta pitanja što, kako i zašto , ali to ostavljam vama da otkrijete.

Cracle lak da drvenoj kutiji

utorak , 24.05.2016.




Za razliku od 2-komponentnog cracla laka , sa ovim lakom se radi prije same upotrebe motiva. Ja sa ovim lakom baš i ne volim raditi na drvu jer mi nije nešto, ovaj lak puno ljepše ispadne na staklu.

Potrebno nam je: kutija, dvije boje ( kod mene crvena i bijela), kist, ljepilo za decoupage , cracle lak, motivi , lak u spreju.

Kutiju obojimo crvenom bojom izvana , unutra sa bijelom u dva sloja ( između slojeva se boja mora posušiti)

Kad se boja posušila , sa kistom premazuje cracle lak po kutiji. Gdje želite , ja sam cijelu kutiju premazivala jer je moja najmanja grofica htjela baš tako. pustite da se lak posuši (1-2 sata). I ovdje vrijedi pravilo deblji sloj laka deblje i veće pukotine, tanji sloj sitnije pukotine.

Kada se lak prosušio bojamo sa bijelom bojom.Morate biti brzi i ne smijete po istom mjestu dva puta prolaziti jer vam neće lijepo ispasti.

Nakon sušenja polijepite motive , posušite, ukrasite ako želite, polakirajte .... ovako je meni ispalo.

Dekoupage na "mozaiku"




Za ovaj projekt potrebno nam je: drvena kutija, ljuske jaja, akrilna boja, motivi po želji, ljepilo za dekoupage i drvofix, kisti i bezbojni lak u spreju

Kutiju obojite iznutra i izvana bijelom bojom u jednom sloju, samo gornji dio poklopca ostavite neobojan.


Sada na gornji dio poklopca lijepimo drvofixom ljuske jaja ( ljuske moraju biti dobro oprane i posušene i ona unutarnja opna mora biti skinuti ukoliko se da odvojiti). Drvofix odredite sami koliko vam najbolje paše kod lijepljenja ,samo nemojte previše (kao ja na ovoj drugoj slici) dulje se bude sušilo. Ljuske lijepite na način da stavite ljusku na dio koji je premazan ljepilom i prstom stisnete da popuca i zalijepi se za podlogu. tako dobivate "mozaik". Kad ste sve polijepili ostavite da se dobro suši.

To treba izgledati ovako



Nakon sušenja cijelu kutiju još jednom treba prebojati bojom , ali ovaj put sve. Ja sam ljuske jaja bojala u dva sloja. I opet ostavite na sušenje.


Kad se boja posušila radimo klasični dekupaž , ostavimo da se motivi posuše ukrasimo gliterom po želji , trakicama ..... Pustite mašti na volju. Ja nisam koristila nikakve ukrase. Polakirajte da zaštitite motive i predmet ,posušite i to je to. A meni je ovako ispalo.

Scotland street Samantha Young

petak , 13.05.2016.





SCOTLAND STREET ( STRASTVENO OBEĆANJE)

SAMANTHA YOUNG

Knjiga iz serijala Dublin street

Izdavač: Fokus

Oni koji nisu pročitali samo da kažem da se likovi pojavljuju iz svih serijala i stoga treba čitati po redu. Iako svaka knjiga prati svoje likove i njihovu priču.

Knjiga Scotland street prati priču Shannon Macleod i Colea Walker.
Shannon nije imala sreće što se tiče muškaraca, naime uvijek je birala one pogrešne. Nakon što je pobjegla iz prošle veze i jedva sačuvala živu glavu iz Glasgowa se vraća u Edinburg. Odrekal je se i vlastita obitelj, a ona je odlučila odreći se takvih izbora koji su je doveli tu gdje je. Prepuna strahova spremna je okrenuti novi list, promjeniti grad, započeti iznova, bez ikakvih tereta prošlosti koji su je skoro povukli na dno.
Zapošljava se u najboljem salonu za tetovažu INkarnaciji iako nije imala ni jednu tetovažu. Obzirom da joj je trebao posao, a oni su je jedini zvali na razgovor prihvaća posao i radi na recepciji i blagajni. Igrom slučaja i prstima sudbine sreće Colea kojeg je upoznala kao školarka kada je bila kod bake.

Cole Walker je majstor za tetoviranje, zgodan, seksi , drzak i samouvjeren i na prvi pogled doima se kao jedan od problematičnih tipova ( u stvari je jako dobra i nježna duša) kakvi su Shannon dotad upropaštavali život. Kad je Cole vidio Shannon odmah se sjetio da se znaju od prije što je ona negirala i rekla da ga se ne sjeća.
Njihov ponovni susret zapalio je stare iskre koje su u njima još uvijek pomalo tinjale. Cole se trudi oko nje ,ali ona ga uporno izbjegava baš zbog svoje prošlosti i lošeg izbora muškaraca. Odbija ga grubim riječima koje njega jako povrijede,počnu se izbjegavati ,ali to vrlo kratko traje. Nakon što je Shannon zašto su Colea njegove riječi tako zaboljele ona mu se ispričava nastoje izgladiti stvari i dogovore da će biti prijatelji. U stalnom druženju počinju otvarati jedan drugome svoju dušu, otkrivaju svoju prošlost i svoje strahove. Između ostalog moraju izgraditi povjerenje jedno prema drugom. To ih povezuje i još više spoji toliko da su od prijatelja postali par.
Dok u Coleovoj obitelji vlada sloga i sklad sa neizmjernom ljubavi , u njenoj vlada nemir i oni traže da ona bira između njih i Colea. Iz obitelji je povezana samo sa Loganom. Oni koji prate serijal znaju da ni Coleu nije bilo lako u djetinjstvu sa majkom alkoholičarkom.

Hoće li uspjeti riješiti svoje strahove i steći tako bitno povjerenje da bi mogi funkcionirati kao par? Koga Shannon bira obitelj ili Colea? Tko je Logan u Shanninoj obitelji i kakvu on ima tajnu?

Odlična ljubavna priča sa svađama, obiteljskim tajnama, ali isto tako i bezuvjetnoj ljubavi prema obitelji. Odlično napisana kao i prethodni nastavci iz serijala.


Galerija radova

Grana čokota koju sam polakirala da bude sjajna, napravila par cvjeteka od tkanine (tutorijal koristila sa neta) , nekoliko gotovih drvenih ukrasa. Ljepljeno sa vrućim ljepilom.



Ovaj komplet čestitka i kutija je rađena za jednu tetu u vrtiću


Ovo je za moju najmlađu groficu

2k cracle lak i decoupage

Ljudići evo mene sa novim tutorijalom. Bila sam vrijedna u svojem kreativnom kutku i u maloj gužvici.


Gotova podloga



Za ovaj projekt potrebno nam je
drvena podloga,decoupage papir, akrilna bijela boja, crna boja za cipele(mora biti ovakva u kutiji na bazi ulja), ljepila, 2 komponentni cracle lak( lak za raspucavanje, kist,škare,spužvica,pamučna krpa, papirnati ručnik , vlažne maramice, bezbojni lak u spreju


Podlogu obojamo u bijelu boju u dva sloja. Boju tapkamo sa spužvicom. Svaki sloj se mora osušiti.




Izrežemo motive sa decoupage papira i stavimo ih između vlažne maramice da motivi upiju vodu i budu fleksibilniji kod ljepljenja. Napomena!!! Papir ne smije biti premokar nego samo vlažan!


Klasično zalijepimo motiv na podogu i pustimo da se sve dobro posuši



Kad se sve posušilo prelazimo na lak za raspucavanje. Uzmite onu na kojoj piše br. 1 i razmažite po podlozi. Ja to radim prstima. Ostavite da se posuši. Deblji prvi sloj laka veće i ljepše pukotine, tanji sloj sitnije pukotine. Vidi se na gotovoj podlozi sitnije i krupnije pukotine.



Kada vam je prvi sloj laka posušen bude proziran i malo se lijepi za prste. Sada ide bočica na kojoj piše br.2. Nju također razmažite prstom po podlozi. I opet ostavite da se suši. Kako se bude sušilo tako će se pojavljivati pukotine. S obzirom da su prozirne teško ćete uočiti od prve.



E i sad nastupa ona boja za cipele. Znači kad lak za raspucavanje popuno suh uzimamo crnu boju za cipele i pamučnom krpicom lagano utrljamo boju na podlogu. Papirnatim ručnikom skidamo višak te boje, ostaje vam samo boja koja je ušla u pukotine. I nakon toga polakirati sa bezbojnim sprejem radi zaštite.



Uh nadam se da ste skužili kaj treba raditisretan

Dorada sjemena

petak , 06.05.2016.

Danas ćemo malo o daradi sjemena. Svako sjeme koje ide na prodaju mora biti dorađeno.

Pod doradom sjemena podrazumjevamo: čišćenje,sušenje, specijalni postupci dorade( piliranje, segmentiranje, kalibriranje, ribanje i poliranje, tretiranje zaštitnim sredstvima), laboratorijsko ispitivanje sjemena.

Čišćenje i sušenje:nakon berbe sjeme čistimo od primjesa tj. zemlje, dijelove stabljike, sjeme korova. Čišćenje težih čestica vrši se sitima , a lakša zračnom strujom (ventilatorom).Da bi sjeme mogli skladištiti u sjemenu moramo smanjiti količinu vlage na 8-16%, a sušenje vršimo u sušarama ili na zraku u hladu( za osobnu upotrebu).

Specijalni postupci dorade:

1) kalibriranje je odvajanje sjemena po veličini
2) piliranjeje oblaganje sjemena hranjivim sredstvima
3) segmentiranje
je odvajanje 1-sjemenih plodova
4) ribanje i poliranjeje skidanje priraslica sa sjemena(dlačice,bodlje...)
5) tretiranje zaštitnim sredstvima sjeme tretiramo zaštitnim sredstvima u cilju sprečavanja prenošenja bolesti i štetnika.

Laboratorijsko ispitivanje sjemena: provjerava se čistoća sjemena, zdravstveno stanje, apsolutna težina sjemena ,apsolutna klijavost,energija klijanja. Čistoću sjemena provjeravamo povečalom.

Utvrđivanje klijavosti Za klijavost uzimamo 100 sjemenki koje stavljamo na vlažne bugačice( su mali tvrđi papirnati ubrusi). Sjemenke se testiraju na optimalnim uvijetima. Uzorak stavljamo u termostat gdje se odredi optimalna temperatura. Ispod bugačica stavimo posudu s vodom zbog zračne vlage. Nakon 2 tjedna bugačice izvadimo van i izbrojimo broj sjemenaka koje su iznikle. Koliko je sjemenki izniklo tolika je klijavost. Na primjer: ako je izniklo 43 sjemenke klijavost je 42%, 59 klijanaca 59%....

Klijavostoznačava broj isklijalih biljaka u optimalnim uvjetima i optimalnom vremenu ispitivanja.
Ako je sjeme krupno onda se klijavost testira u vlažnom pijesku.

Ako sami skupljate svoje sjeme možete klijavost provjeriti i kod kuće. Ima jedan brzi test sa soli i vodom ( mora biti slaba otopina)-u tu otopinu se stavi sjeme i sjeme koje potone je dobro za sadnju, a ono koje ostane plutati na površini vode ne valja. Kod takvog testiranja uzima se minimalno 10 sjemenaka. Nakon takvog testiranja sjeme treba dobro oprati i odmah posaditi. Ako kasnije sadite to isto sjeme treba ga posušiti.

Ali također možete i sa gornjim testom isprobati inprovizirati kod kuće. Umjesto papira uzmite vlažnu krpu ili platnenu maramicu , stavite negdje gdje ima dovoljno topline ,ali da nije prevruće, vlažnost zraka -svaki dan prskajte sa špricom ili napravite improvizirani plastenik.



Ovo su smjernice o klijavosti sjemena:
0% - sjeme nije pogodno za sjetvu, mrtvo sjeme;
20% - sjeme sa vrlo malom klijavošću, opravdana sjetva samo ako se radi o vrsti i sorti čije se sjeme teško nabavlja i koju želimo očuvati, najbolje je ovakvo sjeme posijati u zatvorenom prostoru gdje možemo nadzirati većinu uslova nicanja;
50% - sjeme srednje moći klijavosti, ovo sjeme se može posijati u vrt ,ali uz povećanje sjetvene norme za 50%;
80% - sjeme dobrih klijavih karakteristika;
95% - sjeme odlične kvalitete.

Energija klijanja snaga kojom klica izbija na površinu tla. postupak je na isti način kao i kod klijavosti jedino se u ovom testiranju skraćuje broj dana. Prebrojimo niknule biljke ako je niklo 84 biljke onda je energija klijavosti 84%. određuje se u optimalnim uvjetima ali u skraćenom periodu testiranja.

Sve ove podatke koje dobijemo iz laboratorijskog testiranja prepisuje se na certifikat ili zdravstveni karton. Nakon toga sjeme se može pakirati u prodajnu ambalažu. Na svaku prodajnu ambalažu stavlja se deklaracija. Podaci na deklaraciji prepisani su sa certifikata . Tek nakon toga sjeme može na prodaju.

Određivanje tehnološke zrelosti

četvrtak , 05.05.2016.

Određivanje tehnološke zrelosti nam je bitno kod jednokratne berbe povrća.
Tehnološka zrelost je stupanj zrelosti kada se produktivni dijelovi biljke najkvalitetniji za jelo. Tehnološka zrelost može se odrediti kemijskom analizom ili ocjenjivanjem organoleptičkih osobina. Prilikom kemijske analize određuje se suha tvar u povrtnim kulturama odnosno najčešće se određuje količina ugljikohidrata ,bjelančevina,pojedinog karakterističnog vitamina ili minerala. Određivanje tehnološke zrelosti ocjenjivanjem organoleptičkih osobina određuje se kondiciono stanje, krupnoća, težina, boja, oblik,miris jestivog djela.

Na primjer: određivanje tehnološke zrelosti graška kemijskom analizom kod kojeg se utvrđuje omjer škroba i šećera u istom omjeru. A na osnovu organoleptičkih osobina tehnološka zrelost se određuje po dužini, bojii krupnoći sjemena.

Fiziološka zrelostje stupanj zrelosti kada biljka ima razvijeno sjeme odnosno kada je spremno za reprodukciju.

Sokol Monika McCarty

nedjelja , 01.05.2016.



Drugi roman iz serijala Čuvari visočja

Izdavač: Mozaik knjiga

Nakon kratke vladavine kao škotski kralj Robert Bruce bude svrgnut sa prijestolja od Edvarda kralja Engleske. Rat između Škotske i Engleske se nastavlja.Bruce i njegovi Highlanderi moraju se skrivati po otočju, jer ako ih Edvard ulovi biti će vješani. Highlanderi planiraju novi napad , a u organizaciji i putu za slobodu najviše će mu od pomoći biti Sokol. Erik McSorley "Sokol" je najbolji moreplovac i nikad nije naišao na ženu koju ne može osvojiti sve dok kraj irske obale iz mora ne izvuće mokru,polugolu "dadilju". Dadilja imenom Ellie je zapravo lady Elyne de Burgh, kći jednog od najmoćnijih irskih plemića. Ellie se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu u Sireninoj pećini gdje je Sokol imao dogovor sa irskim plaćenicima. Tako su se Sokol i Ellie upoznali jer izvlačeći je iz mora spašava joj život, naime irski plaćenici su je htjeli ubiti. I tako Ellie postaje zarobljenica "gusarima". Putujući na otok Spoon Ellie skoči sa broda pokušavajući pobjeći, ali ne uspijeva u bijegu. Sokol je odličan plivač i sustigne je. Ellie je snažna , odlučna i neodoljiva žena koja odluči dokazati kako je imuna na Erikov šarm -a to je izazov kojem on ne može odoljeti. Boraveći na otoku Spoonu Erik i Ellie se polako upoznaju i počinju se zbližavati.. Ellie shvati da Sokol ima neku tajnu i pokušava doznati o čemu se radi. Nakon nekog vremena povezuje neke činjenice i shvaća da Sokol ustvari nije "gusar". Ali svi imaju tajne pa tako i ona. Ellie i Sokol znaju se žestoko posvađati,prkose jedan drugome ali kemija koja se događa između njih gotovo da se može opipati.

Hoće li Highlanderima uspjeti napad i da li će Bruce ovog puta pobijediti i dulje zadržati krunu? Kakvu ulogu ima jedan mali pauk na početku priče?Koja je veza između Ellie i Brucea? Kako Sokol reagira na Ellinu tajnu? Da li će Ellie uspjeti ukrotiti Sokola, i kako je njihova priča na kraju završila?
Nameće se još puno pitanja koja traže odgovore koje možete naći ako pročitate knjigu.

Na kraju knjige autorica objašnjava stvarne povijesne događaje i ono što je u romanu plod njene mašte. Svi autoričini romani su povijesno-ljubavni u kojima pratimo po jednog Highlandera i njegovu ljubavnu priču. Ni u ovom romanu kao ni u "Poglavaru" ne nedostaje ljubavi, rata, spletka i zavjera.

Uz ovaj roma doživjela sam još jedno lijepo putovanje po škotskom otočju. Divna i zanimljiva priča koja se ne ispušta iz ruku i čita se u jednom dahu.Na nekim dijelovima romana sam se baš lijepo nasmijala , ali bilo je i trenutaka kad sam se baš naživcirala, strahovala ..... Odlična knjiga.

I za kraj recenzije opis Sokola za one koji nisu čitali da posegnu za knjigom.

" Tamna kratka plava kosa bila mu je tek do ušiju, osim dugačkog pramena koji mu je padao preko čela. Za razliku od većine ostalih , brada nije skrivala njegovo čisto, savršeno isklesano lice oštrih crta. Široko , glatko čelo, naglašene jagodice, četvrtasta brada i ponosan nos koji je šokantno-s obzirom na njegovu profesiju -izgledao relativno ravan.Bilo je premračno da bi vidjela boju njegovih očiju , ali je znala da su plave. Žarko plave. Plave boje mora. Plave boje koja ti proždire dušu." str. 55

" On je ili lud ili glup-ili možda oboje. Samo ga treba pogledati, smiješka se kao da se zabavlja kao nikad u životu, kao da se ne nalazi na rubu smrti ili zarobljavanja." str. 81







<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.