J.R.Ward Kraljevi burbona

utorak , 31.05.2016.




KRALJEVI BURBONA

Izdavač:Znanje

Sasvim drugačija knjiga za razliku od njenih vampirskih romana. Zanimljiva priča o bogatašima koju svakako vrijedi pročitati. Roman je pun obmana, ljubavi, izdaje, smrti i moći ,u ovom romanu opstaju samo oni najsnalažljiviji.


Pričom idemo u Charlemont i Kentucky, gdje nas autorica upoznaje sa bogataškom obitelji Bradford tzv. kraljevima burbona. Bradfordovi se već nekoliko naraštaja proizvodnjom burbona koji im je svojom prodajom omogućio bogatstvo , slavu i moć. Stanovnici imanja Easterly imaju stroga pravila, naime posluga nikada ne smije na glavna vrata, za njih postoji poseban prilaz.

Lizzie King je krajobrazna arhitektica na imanju koja se brine o svim biljkama, aranžmanima i svemu ostalome. prije dvije godine napravila je veliku grešku koja joj je zamalo uništila život. Zaljubila se u Lanea Bradforda što nije smjela. Nakon dvije godine Lane se vraća kući na imanje, a duhovi prošlosti se bude.

Lizzie i Lane imaju puno toga za reći jedno drugom , ali prvo se izbjegavaju, potom mire i odlučuju da budu samo najbolji prijatelji , jer ništa drugo nije moguće. Ali hoće li tako ostati ? Između njih se ispriječi Laneova supruga Chantal, ona je bila uzrok i prve svađe između njih dvoje.

Edward je najstariji brat Lanea koji se jako promijenio nakon otmice u Južnoj Americi. Pun je gorčine i mržnje, ne samo prema ocu nego prema svima.
On je vodio zasebno imanje svoji majke -konjušnice Red i Black. Edward je godinama bio zaljubljen u Sutton -kćerku iz suparničke obitelji.U miran život pun gorčine i boli pojavljuje mu se Shelby ( kći prijatelja ,također konjušara) koja sve poremeti i počinje brinuti o njemu.

Za vrijeme pripreme Derbyja Lizzie i Lane slučajno otkrivaju da obitelj ima novčanih problema i tu se klupko spletki ,laži i svega ostaloga počinje otpetljavati. Lane uz pomoć Edwarda (iako su se zakleli da ih nije briga za
obitelj i imanje) počinju istraživati svojeg oca i njegovu dokumentaciju. Dio onog što su otkrili ih je šokirao. A jedan od njih će opet morati podmetnuti svoja leđa i cijelu obitelj ponovno okupiti, barem ono što je od nje ostalo.


Puno likova ,živopisnih opisa imanja, razne spletke i laži čine ovaj roman napetim i zanimljivim.Čitajući opise imanja i ostalih događanja roman me podsjetio na staru sapunicu "Dinastiju". Naravno sad treba čekati nastavak da pročitam što je dalje bilo.


"Bogato, glatko i ukusno poput burbona iz Kentuckyja" ----Susan Elizabeth Phillips.


"Raskošno bogatstvo,osvete, prljave tajne i zabranjene ljubavi.....J.R.Ward ponovno je briljirala u stvaranju hipnotizirajućeg, maštovitog svijeta , a čitatelji neće moći dočekati nastavak sage o obitelji Bradford" -----Booklist






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.