Abricots a la neige - marelice u snijegu
Da se malo zasladite, kad dođu marelice Nisam probala, ali prevodim, a i nemam blender. Ali lijepo izgleda, što jest jest: Dakle: za 4 osobe priprema: 20 min hlađenje: 1 sat kuhanje: 30 min sastojci: 5 bjelanjaka 1 prstohvat soli 1 vanilin šećer za smjesu: 750 g marelica 2,5 dcl vode 100 g šećera sok od jednog limuna Postupak: Napravite snijeg od jaja, dodajte sol i vanilin šećer i tucite nekoliko minuta. Zagrijte vodu u tavi. Pomoću dvije jušne žlice (kako sam ovo dobro prevela, a?) formirajte velike kugle od snijega i stavite ih u tavu sa proključalom vodom. Poširajte minutu, pa ih okrenite. Napravite osam kugli i procijedite ih kroz cjedaljku. Stavite ih na hladno. Pripremite marelice: operite ih i izvadite koštice. Skuhajte ih u vodi (u normalnoj posudi), zajedno sa limunovim sokom i šećerom. Neka se kuha 20 minuta. Zatim ih stavite u blender. Kada se smjesa potpuno ohladi, stavite ju u frižider. Servirajte tako da umakom prekrijete cijeli tanjur, i u sredinu tanjura stavite po dvije kugle "snijega". Bon apetit! a izgleda ovako |