Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donajulia

Marketing

Abricots a la neige - marelice u snijegu

Da se malo zasladite, kad dođu marelice
Nisam probala, ali prevodim, a i nemam blender. smokin
Ali lijepo izgleda, što jest jest:

Dakle:

za 4 osobe
priprema: 20 min
hlađenje: 1 sat
kuhanje: 30 min

sastojci:
5 bjelanjaka
1 prstohvat soli
1 vanilin šećer

za smjesu:
750 g marelica
2,5 dcl vode
100 g šećera
sok od jednog limuna

Postupak:

Napravite snijeg od jaja, dodajte sol i vanilin šećer i tucite nekoliko minuta.
Zagrijte vodu u tavi. Pomoću dvije jušne žlice (kako sam ovo dobro prevela, a?zubo) formirajte velike kugle od snijega i stavite ih u tavu sa proključalom vodom. Poširajte minutu, pa ih okrenite.
Napravite osam kugli i procijedite ih kroz cjedaljku.
Stavite ih na hladno.

Pripremite marelice: operite ih i izvadite koštice. Skuhajte ih u vodi (u normalnoj posudi), zajedno sa limunovim sokom i šećerom. Neka se kuha 20 minuta.
Zatim ih stavite u blender.
Kada se smjesa potpuno ohladi, stavite ju u frižider.

Servirajte tako da umakom prekrijete cijeli tanjur, i u sredinu tanjura stavite po dvije kugle "snijega".

Bon apetit! thumbup

a izgleda ovako



Post je objavljen 05.02.2009. u 22:26 sati.