Brojevi u politici

srijeda, 30.11.2011.

Izbori

Sabor, skupštine, kongresi – najviša su politička tijela u svakoj demokratskoj državi, u kojima bi se, po logici stvari, trebao čuti glas, mišljenje, savjet ili prijedlog onih koji zaista imaju nešto relevantno za reći, koji su kompetentni, domoljubni i koji svoje stečeno znanje i iskustvo stavljaju, doista, u službu naroda koji ih je izabrao.

Mjerilo demokracije u svakoj zemlji je, u velikoj mjeri, i odnos prema tom najvišem predstavničkom tijelu, u prvom redu odnos političke sfere: političara, medija, raznih udruga. Odnos šire javnosti uvjetovan je odnosom političke sfere.

Što su članovi tog predstavničkog tijela neke zemlje kompetentniji, obrazovaniji, odgovorniji i domoljubniji – zemlja je demokratskija. U takvoj zemlji velika je čast biti članom najvišeg predstavničkog tijela.

Kad su članovi tog predstavničkog tijela velikim dijelom nedostatno obrazovani, kad su više odgovorni onima kojima su ih stavili na izborne liste nego onima koji su ih izabrali, kad im je osobna korist važnija od opće - zemlja koju predstavljaju u velikoj je mjeri nedemokratska.

Mada osobno mislim da polako ulazimo u postdemokratsko doba, za sada se još uvijek u svijetu demokracija i njezini najviši standardi smatraju za najpoželjnije društveno uređenje i najpravedniji oblik vlasti.

Dosadašnji tijek predizborne kampanje za izbore 4.12. sa tako aktivnom a manipulativnom ulogom svih medija odreda, anketara javnog mnijenja, državnog tužiteljstva, sudova, raznoraznih službi iz zemlje i inozemstva - koji su svi već prije nekoliko mjeseci jasno pokazali što se od nas traži, pokazuje kako demokracija ovdje ne stanuje. Tužno je gledati kako najgorljiviji zagovornici visokih demokratskih standarda nakaradno shvaćaju demokratski proces biranja najviših zastupnika općih interesa.

Još je tužnije svjedočiti psihomentalnim osobinama pretendenata za tu najveću čast u državi.
U sučeljavanju na TV-u, u studiju možemo vidjeti kandidate 3 ili 4 liste zelenih ( i da su svi na jednoj listi teško da bi u ovom trenutku ušli u Sabor), kandidate četiri do pet pravaških stranaka uz još niz drugih stranaka i nezavisnih lista :Hrast, Volim Hrvatsku, Jedino Hrvatska, razni demokršćani... – zajednički su im gotovo identični programi i potpuno zasluženi neulazak u Sabor. Kad je netko pristalica određene političke opcije samo ako mu odgovara mjesto na izbornoj listi, a da se o izostanku s liste u ime općeg interesa opcije ni u snu ne pomišlja, onda takav pojedinac nedvosmisleno demonstrira puno veću ljubav prema sebi nego domovini i višim ciljevima zajednice. I svaki takav pojedinac nije zaslužio mjesto u hrvatskom Saboru.

I svi takvi pojedinci u meni izazivaju takvu odbojnost da mi niti na pamet ne pada trošiti svoje vrijeme i znanje na njih.
Naime, numerološko prognoziranje, koje se pokazalo tako točnim kod izbora predsjednika države, a i u drugim prilikama, u slučaju ovih izbora metodološki je puno zahtijevnije i traži puno više vremena. A okolnosti oko ovih izbora osobno su mi potpuno antistimulativne.

Također, mislim da je, u suštini, sa stanovišta državnih interesa, sasvim svejedno pobijedi li Kukuriku koalicija ili HDZ, jer se obje opcije zalažu za ulazak u EU.

Puno je važnija činjenica to što je sljedeća godina u nemirnom i nestalnom broju 5, pa sam sigurna da izborni pobjednik, tko god on bio, neće dugo uživati u izbornoj pobjedi.




30.11.2011. u 13:58 • 0 KomentaraPrint#

petak, 25.11.2011.

Balkan 2.dio

U prošlom postu bilo je govora o nekim osobinama Balkana koje proizlaze iz broja 5, njegovog najvažnijeg broja.

Iz imena se računaju još dva numerološka podatka: Intimni broj i broj Ostvarenja.

Intimni ili samoglasnički broj za Balkan je broj 2, a broj Ostvarenja je 3/12.

Broj 2 energetski je u potpunom neskladu s brojem 5, a to rezultira tendencijom negativnije realizacije oba ta broja. Dok je broj 5 ekstrovertiran, potpuno okrenut prema van, nemiran, lako kreće u akciju, broj 2 ukazuje na unutrašnju nesigurnost i neodlučnost, pasivnost i sklonost popuštanju i na izbjegavanje donošenja odluka. Broju 2 je potreban mir, sklad i partnerski odnosi, i tu unutarnju potrebu je teško ostvariti načinom i stilom djelovanja u broju 5.

Broj Ostvarenja također nije skladan s brojem 5. Broj 3 potencira nemir i nedostatak koncentracije broja 5. Ovaj broj polazuje kako se netko predstavlja drugima, odnosno kako ga okolina doživljava.

Broj 3 donosi sklonost lagodnom životu, velike izražajne sposobnosti, kreativnost, više pažnje se poklanja komunikaciji svih vrsta nego radu, te potrebu da se bude prepoznat i slavljen. Što se tiče odnosa prema radu, zanimljivo je da i danas svjedočimo različitim kulturama rada u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, koji i zemljopisno ne pripada Balkanu, i na prostorima južnije od Save.
U negativnom smislu, broj 3 donosi prevelike apetite na svim poljima, sklonost kockanju, rizicima, sklonost pretjerivanjima u reakcijama i samougađanju. Postoji tendencija izbjegavanju odgovornosti.

Broj 12, iz kojeg je ovaj broj 3 sveden, donosi izvjesnu imanentnu, urođenu mudrost i veliku toleranciju za različita vjerovanja i mišljenja – u slučaju pozitivne realizacije. Povijest naših prostora poznaje i periode obilježene ovakvim osobinama.

Međutim, broj 12 uvijek donosi i neku auru žrtve , gdje se žrtva može biti zbog svog vlastitog djelovanja i/ili djelovanja okoline.
Da je balkanski prostor žrtva onih koji ga nastanjuju, odnosno samog sebe, evidentno je kroz cijelu povijest.
No, isto tako je očito da je često žrtva međunarodne zajednice (nekih zemalja, više nekih manje) i to na najmanje dva načina. Prvo – događaje na Balkanu drugi često ne razumiju, čak postoji sklonost da se sve tumači s podozrenjem, ili krivo, i s nedostatkom poštovanja. S druge strane, poznato je kako su se u povijesti, i daljnjoj i bližoj, na ovom prostorima sukobljavali interesi moćnijih koji su ovaj prostor koristili za međusobna razračunavanja.

Zanimljivo je napomenuti da Grčka, Bugarska i Rumunjska pokazuju generalno, u odnosu na prostore bivše Jugoslavije, veću stabilnost jer u svojim podacima sve tri države imaju jaki broj 4.
Rumunjska kao dan neovisnosti slavi datum 13.8.1878.,dakle dan „rođenja“ je 4. Bugarska je neovisna od 22.9.1908. – i broj Životnog puta i dan osnivanja su u broju 4. Grčka je neovisna od 25. 3. 1821. – Životni put je u broju 4. Glavni brojevi Albanije su 7 i 1 – oba upućuju na samodostatnost i izoliranost.

Jake četvorke Grčke , Rumunjske i Bugarske nisu u skladu s brojevima 5 i 3. Pitanja vezana, u najširem smislu, za zakon, red , rad i oprez, najvažnije osobine broja 4, zbog tog nesklada sklona su se u tim zemljama živjeti u znatnijoj mjeri na negativan način.

Prisjetimo li se dominantne petice u numerološkim podacima Srbije, i uzimajući u obzir brojeve svih ostalih država na Balkanu, evidentno je da je Srbija na Balkanu "svoj na svome", ona je najznačajnija zemlja ovog prostora, jer je svojim vibracijama odlično uklopljena u vibracije Balkana. Zbog toga sve što se dešava sa Srbijom, i u Srbiji, utječe na cijeli prostor. A to je i razlog što se ona, generalno, u međunarodnoj zajednici doživljava kao lider na Balkanu, kao najvažniji partner, ili najvažnija neprilika - ovisno o pojedinim državama.

Na koji način je Srbija, kroz povijest, tu svoju ulogu odigrala na pozitivan način, ne samo za sebe nego za cijeli ovaj prostor, a kada negativno – ovisi, naravno, o interpretaciji.

Međutim, ono što je u svemu tome najvažnije, je sljedeće: s obzirom da ima iste ili slične vibracije s Balkanom ,ona se na svom prostoru odlično osjeća, Srbija jednostavno energetski nije u stanju biti i ona zemlja, odnosno snaga koja, govoreći najopćenitije, može biti ključ za rješavanje problema ovog prostora.

Da bi se bolje razumjelo, možemo to predočiti primjerom brave i ključa.
Da bi se brava otključala, ključ ne može biti isti kao i brava – inače ne bi niti mogao ući u bravu. Udubljenja i ispupčenja moraju biti suprotna.

Slična je stvar, na energetskoj i vibracijskoj razini, i sa brojevima. Zato, na primjer, nije dobro da supružnici imaju uglavnom iste brojeve. Isti ili jako slični brojevi omogućuju odlično međusobno razumijevanje, i dobri su uglavnom za dobra prijateljstva. Supružnici sa istim brojevima dobro funkcioniraju samo na planu tih brojeva, a sa životnim sadržajima koji potpadaju pod druge brojeve, nužno imaju problema. Zato je najbolje imati različite, ali pretežno skladne brojeve.

No, da se vratimo Balkanu. Kako tu stoji stvar s Hrvatskom?

Glavni hrvatski brojevi su 2/11, 6 i 8 – niti jedan broj nije harmoničan s brojem 5. S obzirom da su to i brojevi Hrvatske kroz povijest, može se zaključiti da se nikada i nije dobro osjećala kao dio ovog prostora. Jugoslavija je, poslije drugog svjetskog rata, kao glavne brojeve imala 5 i 2/11, pa bi se moglo zaključiti da se Hrvatska u tom periodu svoje povijesti, kroz realizaciju vibracije broju 2, mogla „dobro osjećati“, odnosno ostvariti bar neke od svojih potreba.
Intimni broj Balkana je broj 2, a broj 2 je hrvatski najvažniji broj, pa bi se, uvjetno govoreći, moglo reći da je Hrvatska u stanju ostvariti ono čemu Balkan teži.

No, uzimajući u obzir neharmonične vibracije Hrvatske, Balkana i Srbije, ali i BiH, odnosno činjenicu da su brojevi Hrvatske energetski slabiji, Hrvatskoj veća prisutnost na Balkanu ne odgovara. Međutim svojim brojevima 6, broj sklada, i, naročito brojem 2/11, brojem diplomacije, Hrvatska može biti snaga koja donosi smirenje ovom prostoru. A smirenje bi značilo da se brojevi 1, 5 i 3, brojevi Srbije i Balkana, realiziraju na pretežno pozitivan način.

Diplomacija bi trebala biti najvažniji način djelovanja Hrvatske – svaka druga uključenja, gospodarsko, kulturno i slična, znače za Hrvatsku potencijalno i na duži rok, zbog slabije energije, opasnost, jer slabiji partner u pravilu mora popuštati, podatan je za ucjenjivanje i iskorištavanja na različite načine.

Općenito bi se moglo zaključiti da Balkan treba Hrvatsku puno više nego Hrvatska Balkan.

25.11.2011. u 20:37 • 0 KomentaraPrint#

petak, 18.11.2011.

Balkan 1.dio

U ovo doba plakanja, kad se cijela zemlja prisjeća stradanja Vukovara i istočne Slavonije , ja se uvijek sjetim Balkana. Balkana kao naše sudbine , zemljopisne datosti koja je kroz povijest toliko mnogo utjecala na našu zemlju – civilizacijski, kulturološki, etnopsihološki, vjerski.

O Balkanu se, naravno, može govoriti i numerološki.

Naziv „Balkan“ zrači brojem 5/14.

S obzirom da se nema smisla ponavljati na vlastitom blogu, za daljnje bolje razumijevanje ovog posta preporučam čitanje postova o Hrvatskoj ( 15.,16. i 19.12. 2009.) i, naročito, o Srbiji ( Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 17.1. 2010.) i to iz jednostavnog razloga što je broj 5 jedan od dva najvažnija broja Republike Srbije - i sam naziv „Srbija“ zrači brojem 5.


BROJ 5 - kao pozitivna vibracija donosi potrebu za slobodom i slobodnim djelovanjem, želju za učenjem, snalažljivost, prilagodljivost, ekspanziju, sklonost avanturi.
Ako se realizira negativno donosi ishitrenost, probleme u konkretizaciji i u tom slučaju izraženu frustriranost, sklonost mutnim poslovima, sklonost laganju, kriticizmu, oštrini u govoru, naprasitost i nestrpljivost.

BROJ 14 – u pozitivnom smislu donosi obilje energije, vitalnosti, strasti, znatiželju, učenje kroz praksu odnosno djelovanje. Mješavina intelekta i emocija uvijek je prisutna u razmišljanjima i pri donošenju odluka.
U negativnom smislu to je dosta teška vibracija, jer, nemogućnost kontrole pretjerane energije i sklonost ekspanziji u svakom smislu, rezultira osobnom povrijeđenošću ili, češće, povrijeđenošću drugih. Osim toga,donosi fokusiranost na materijalnu stranu života, potencira nadmetanja, nervoznu impulzivnost, zavist, ljubomoru i rastanke.

Što nam, dakle, brojevi 5 i14 govore o Balkanu?

Prije svega da je to nemirno područje – nemir je dominantna osobina svih brojeva 5. S obzirom da je povijest tu osobinu itekako potvrdila, na umu bi je trebali imati svi oni koji imalo odlučuju o sudbini ovih prostora , jer će to nužno tako biti i u budućnosti, dokle god se Balkan zove Balkan, odnosno trebalo bi se imati na umu ona latinska o povijesti kao učiteljici života.

Na osobnom nivou, broj 14 uzrokuje da pojedinac često može imati problema zbog svojih fizičkih, naročito seksualnih, apetita.
Udovoljavanje fizičkim apetitima na razini viših sistema je fizička ekspanzija, u slučaju prostora – teritorijalna ekspanzija.

Sklonost razvodima i rastancima na nivou pojedinca, na nivou viših oblika organiziranja društvene zajednice realizira se kao tendencija razdruživanju, odnosno razvrgavanju svih oblika udruživanja naroda ovog prostora, dakle i država. Zaključak je, da se i u budućnosti mogu očekivati slične tendencije ( što osobni brojevi RS i, naročito, BiH itekako čine vjerojatnim).

Mislim da među važne osobine broja 14 kojima zrači ovaj prostor, a potvrđena je kroz povijest, treba spomenuti i kombinaciju intelekta i >osjećaja pri donošenju odluka, ali i razmišljanju općenito. I pri donošenju najvažnijih odluka, prečesto je bilo, i i još ima, previše emocija.

S obzirom da nas najviše zanima dio Balkana na kojem se prostirala naša bivša država, a kako bi mi argumentacija bila temeljitija, donosim kolumnu, koju još nisam prenijela na ovaj blog, od 18.5. ove godine o BiH kao teško održivoj zajednici.

Bosna i Hercegovina postala je nezavisna država 5.4.1992. godine odcjepljenjem od tadašnje jugoslavenske države. Na teritoriju BiH formirana je i paradržavna zajednica Srba, Republika Srpska, 12.8.1992., kao nasljednica srpske tvorevine čudnog naziva -Republika Srpska Bosna i Hercegovina iz siječnja iste godine, koja se smatrala dijelom jugoslavenske federacije.
Daytonski sporazum, kojim je utvrđen današnji politički ustroj i teritorijalna organiziranost BiH, potpisan je 21.11.1995. u Daytonu, međutim konačni sporazum je službeno potpisan u Parizu 14.12.1995. i ovaj dan se računa kao dan sklapanja mirovnog sporazuma triju zaraćenih strana.

Iz navedenog se mogu izvući sljedeći numerološki podaci:

Bosna i Hercegovina je rođena na Životnom putu broj 3/12, Izraz je u broju 5/14, Intimni broj je 6, Ostvarenje je 8, dan rođenja 5.

Republika Srpska ima Životni put broj 5, Izraz joj je 8/62, Intimni broj je 1, Ostvarenje 7.

Životni put broj 3 nove BiH jedan je od najlakših Životnih puteva, kada se u svođenju na jednu znamenku ne dobiva broj 12. Broj 12 uvijek sa sobom donosi izvjesno žrtvovanje, bez obzira je li pojedinac, u ovom slučaju država, žrtva samog sebe ili je žrtva okolnosti i vanjskih čimbenika. A kod BiH je upravo to slučaj.
Inače, broj tri donosi dosta sreće, to je broj nezavisnosti, pronicljivosti, društvenosti, ljubavi, humora i optimizma, duhovne snage, puno se toga dobiva bez vlastitog napora , a i sama sklonost prema radu svakako nije jedna od osobina broja 3.
Da bi se ovaj Životni put živio što pozitivnije, potreban je energetski sklad s brojem Izraza, a to kod BiH nikako nije slučaj, pa ne treba čuditi što u prvi plan dolaze negativne osobine broja 3, kao na primjer nedisciplina, nedovoljna ustrajnost, nemir i neposlušnost, pretjerani ponos i ustrajavanje na osobnoj slobodi, a da se o tuđoj slobodi uopće, ili vrlo malo, vodi računa.

Izraz broj 5 donosi izraženu želju za slobodom i napretkom, ali nedostatak samokontrole i samodiscipline dovodi do prečestih promjena interesa i ciljeva, što onemogućava postizanje iole vrednijih rezultata.
Veliki nemir, pretjerana i teško kontrolirana energija broja 5 u kombinaciji s nemirnom energijom broja 3, koja često dovodi do gubitka smjera, rezultiraju, i rezultirat će tako i dalje u budućnosti, velikim poteškoćama u vođenju zemlje svakome kome će to zapasti u dužnost. Ova kombinacija „garantira“ nedostatak stabilnosti i trajnijeg smirivanja stanja. Ako se nešto bitno ne promijeni u političkoj, ali i teritorijalnoj, organizaciji države ovakva situacija s konstituiranjem vlasti kakva je sada, samo je primjer za ono što se može i dalje očekivati.
Probleme sa stabilnošću potencira i dan rođenja, također u broju 5.

Republika Srpska broj 5 ima kao broj Životnog puta, i po tom osnovnom broju energetski je potpuno neskladna s brojem 3 Životnog puta BiH – da se radi o bilo kojoj drugoj vrsti partnerskih odnosa s velikom dozom sigurnosti mogao bi se predvidjeti kraj jednoj takvoj vezi, pa je tako i u ovom slučaju. Ovakvo ustrojstvo BiH jednostavno je osuđeno na neuspjeh.

O takvom razvoju situacije govore i mnogi drugi numerološki pokazatelji. U studenom 2009 na svojem blogu „Brojevi u politici“ napisala sam da datum potpisivanja daytonskog mira sa dvije petice ukazuje na „ishitrenost, probleme u konkretizaciji, moguće mutne poslove, nestabilnost“. Mislim da je protok vremena to sasvim lijepo
potvrdio.

No, s Republikom Srpskom ima i drugih problema. Naime, broj Izraza, koji govori o načinu i stilu djelovanja, je dobro organizirani i ambiciozni, ali naprasiti, nepopustljivi i, ponekad, okrutni, broj 8. Broj 8 nikako ne ide s brojem 5, pa se može reći da RS unutar sebe ima suprotnih vibracija, jer broj 8 traži stabilne uvjete kako bi se mogao pozitivno realizirati, dok broj 5 donosi trajnu sklonost promjenama.

Na mjestu gdje RS ima broj 8, BiH ima broj 5, a to znači da normalna, mirna i pozitivna suradnja jednostavno nije moguća.

Osim toga, da se radi o nepremostivim razlikama između dva entiteta, govore i njihovi Intimni brojevi. BiH ovdje ima broj 6, koji govori da joj je „ u duši “ potreba za mirom, skladom, harmonijom, ugodnošću i dobrim životom bez previše rada, i u tom je smislu skladna s RH, koja na ovom mjestu ima broj 2.

Nasuprot tome, Republika Srpska za Intimni broj ima broj 1, potpuno isto kao i Republika Srbija, koji iskazuje unutarnju potrebu da se uvijek bude „broj jedan“, potrebu da se stalno daje inicijativa i da se bude u pravu, sposobnost za nove ideje kao i izraženi otpor prema naređivanjima bilo koje vrste.

Meni osobno je jako zanimljiva podudarnost brojeva Srbije i RS. U prvoj kolumni na ovom portalu pisala sam o osobinama Srbije do kojih sam došla numerološkom analizom. Njezini glavni numerološki podaci su, da podsjetim, sljedeći: Životni put 1, broj Izraza 1, Intimni broj 1, ime „Srbija“ je u broju 5, dan osnivanja je u broju 5, a broj Ostvarenja je 9.
Ostvarenje Republike Srpske je u broju 7, i za razliku od broja 9 koji na ovoj poziciji ima Srbija i po kojem je ona vrlo prihvatljiva i dobro se snalazi na međunarodnoj sceni, broj 7 Republici Srpskoj donosi na tom planu izvjesnu izoliranost i distanciranost.

Ime Bosna vibrira brojem 6/15 i tom vibracijom je u velikom skladu s jednim dijelom brojeva Republike Hrvatske, i to onim dijelom po kojemu je temeljna osobina Hrvatske miroljubivost i kooperativnost, po kojem je Hrvatska, u pravilu, odličan i vjeran partner, sklonija traženju kompromisa i diplomaciji, nego nametanju svojih ideja. Ova šestica daje Bosni osobine koje cijela BiH ima kao imanentnu potrebu koja se vidi kao Intimni broj. Intimni broj Bosne je 7 i on ukazuje na nesklonost udruživanjima bilo koje vrste, potrebu za samoćom i mirom.

Hercegovina, s druge strane, vibrira brojem 8, a to joj je i Intimni broj, i s tim je brojem u skladu s brojem dana rođenja RH. Broj 8 je broj politike i moći, broj vojske i fizičke snage, energija je pretežno usmjerena na biznis i materijalno uopće.

BiH sa Hrvatskom dijeli i broj osobne godine – za obje države on je broj 4, a tome sam već dosta pisala u ovim kolumnama. Problemi s formiranjem vlasti u Federaciji BiH odličan su primjer negativne realizacije zahtjeva osobne godine broj 4.

Republika Srpska je ove godine u osobnoj godini broj 6, godini koja traži veliku odgovornost i donosi situacije kad se mora birati između dviju ili više opcija. Milorad Dodik u osobnoj godini broj 1, godini energetske obnove i novih početaka, i problemi oko referenduma u RS nisu ni blizu rješenja, bar što se njega tiče.

Kao zaključak, iz svega navedenog, mislim da se lako može zaključiti da je BiH, po sadašnjem državnom ustrojstvu, teško održiva zajednica, jednostavno se osjeća da je ono, bez dubljeg razumijevanja stvari, nametnuto izvana, jer ne odražava ono suštinsko u njima, a što se vidi po njihovim baznim brojevima – Bosna, sa brojevima 6 i 7, i Hercegovina sa brojem 8. Glavni brojevi nove BiH, 5 i 3, uglavnom nisu u skladu ni s brojevima Bosne, a ni s brojevima Hercegovine.
A da su brojevi 6, od Bosne, i 8, od Hercegovine, zaista njihovi temeljni brojevi vidi se po tome da se i sada nalaze u numerološkim podacima BiH, ne na najvažnijim pozicijama, ali su dovoljno jaki da, makar i u manjoj mjeri, održavaju ono što je suštinsko i kod Bosne i kod Hecegovine. „

18.11.2011. u 16:34 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 15.11.2011.

O nogometu, numerologiji, broju 11... (2.dio)

Iz analiza koje sam tijekom protekle dvije godine obavila na ovom blogu razvidno je od kolike su važnosti osobni brojevi godine, mjeseca i dana svakog pojedinca. Primjera ima zaista puno, ali sad nije prilika da ih navodim.

Ovo navodim zbog datuma 11.11.2011. koji je izazvao puno zanimanja u cijelom svijetu, ali i različitih tumačenja.

Ovako sam po sebi, ovaj datum ne može imati neke posebne važnosti za ljude pojedinačno, jer za ono što im se dešava puno su važniji njihovi osobni brojevi.

Datum može biti važan za cijeli planet , možda se nešto i desilo od planetarne važnosti,ali to prosječnom čovjeku nije vidljivo. Znači, moglo je biti nekih promjena, ali na energetskoj ili duhovnoj razini – ali to nije tema ovog posta.

Tema je nogomet, odnosno kako su osobni brojevi Hrvatske i Turske, brojevi nogometaša i izbornika odličan pokazatelj onoga što se na utakmici dogodilo.

Najprije Hrvatska. Ove godine je u osobnom broju 4, a 4 je i broj univerzalne godine – što uvjetuje jače vibracije ovog broja za Hrvatsku nego za neku drugu zemlju s drugim osobnim brojem godine.

11.11 je Hrvatska imala ova tri osobna broja: 4 – godina, 6 – mjesec, 8 – dan. Za broj 8 sam već nekoliko puta naglasila da je to energetski najsnažniji broj, broj velike energije, izdržljivosti, odlične organizacije i velikog uspjeha – ako se realizira pozitivno. Mjesec u broju 6 naglašava odnos prema odgovornosti, nagrađuje prethodno odgovoran rad, a kažnjava se neodgovornost.

Slaven Bilić, rođen 11.9.1968. ( po nekim kolegama numerolozima trebao je doživjeti potpuni debakl sa dva broja 11 – datum i dan rođenja), međutim o tome što broj 11 zaista donosi svojem vlasniku objasnila sam u prethodnom postu. A njegovi osobni brojevi tog dana bili su: godina -6, mjesec -8, dan -1. Svi koji su iole nešto naučili čitajući ovaj blog znaju da je iole pozitivna osoba s takvim osobnim brojevima jednostavno morala uspjeti.

Turska je tog dana imala ove osobne brojeve: godina -7, mjesec-9, dan 2/11. Za broj 9 smo rekli da je broj završetaka, a broj 2 donosi veliku nervozu, neodlučnost i nedostatak prodornosti. Osim toga kombinacija brojeva 2/11 i 9 je izuzetno teška u svakom smislu, jer svaki broj ima energiju i osobine potpuno suprotne onom drugom – i o tome sam već pisala. Hrvatska je taj dan imala puno moćnije brojeve. Godina u broju 7 je godina mira i svojevrsne izolacije.

Guus Hiddink, rođen 8.11.1946., taj je dan imao ove brojeve: godina -5, mjesec -7, dan -6. Godina u broju 5 donosi puno promjena, nestabilnosti i nesigurnosti, mjesec u broju 7 potiče prilike za samoću i izolaciju, a dan u broju 6, isto kao i godina, poziva na odgovornost. Taj je dan „dobio nagradu“ kakvu je zaslužio.

Nogometaši koji su dali golove imali su na majicama, redom, ove brojeve: 18, 17 i 5. Broj 18 je najagresivniji od svih brojeva 9, za koji znamo da je, između ostalog, i broj sporta.
Broj 17/8 i broj 5 energetski su najsnažniji brojevi.

Današnji dan, kad se igra uzvrat, za Hrvatsku je u broju 3, a za Tursku 6.
Biliću je dan u broju 5, a Hiddinku 4.

Utakmica će biti vrlo živa, možda sa preokretima u toku igre – brojevi 3 i 5, a turski izbornik se nije došao predati bez borbe – broj 4 mu daje upornost i tvrdoglavost, ali i teškoće u realizaciji.

Puno osobnim brojevima igrača, ali i sudaca.

15.11.2011. u 17:34 • 0 KomentaraPrint#

O nogometu, numerologiji, broju 11.... (1. dio)

Datum 11.11.2011., kao i nogometna utakmica između Hrvatske i Turske izazvali su veliku medijsku pažnju. Tako smo, po ne znam koji put, mogli slušati i čitati o „nesretnom“ broju 11.

Prije točno dvije godine, u studenom 2009., u prvom postu ovog bloga napisala sam:

„Zašto ovaj blog?

U prvom redu zbog percepcije numerologije u javnosti. Po mom mišljenju, numerologija je kod nas ušla na stražnja, mala vrata i nije se uspjela predstaviti kao alternativna metoda sa svim svojim mogućnostima primjene. Numerologija može ponuditi puno više od dubioznih traženja sretnih brojeva , imena i spajanja s «idealnim partnerom» i ovaj blog je jednostavno jedan pokušaj da se pokaže kako se brojevima mogu tumačiti i politički procesi i političari“.

Sada bih to htjela malo proširiti i reći sljedeće...

Naziv „numerologija“ potječe s početka 20. stoljeća. Ime je osmislila dr. Julia Seton, američka pripadnica New age pokreta, za suvremeni sistem znanja o brojevima koji je baziran na Pitagorinom učenju o brojevima.

Naziv se ubrzo počeo koristiti za sve spoznajne discipline zasnovane na brojevima, samo što se uvijek naznačuje o kojem se brojevnom sistemu radi – npr. indijska ili vedska numerologija, kineska numerologija, kaldejska numerologija.

Samo je kod nas slučaj da osobe koje se bave brojevima, bez obzira o kojoj se verziji brojevnog sistema radi, koriste samo naziv „numerologija“. Kako većina naših numerologa prakticira indijsku numerologiju, bilo bi bar korektno da taj naziv i koriste, jer ovako unose zabunu.

U svijetu se daleko najviše prakticira suvremena zapadna numerologija koja se temelji na Pitagorinom učenju i smatram da je najprimjerenija za korištenje jer i mi pripadamo zapadnom civilizacijskom krugu.
Ni današnja indijska ( ne i vedska, mada se i tako zove, jer vede nisu naravno pisane latinicom) ni kaldejska numerologija ne poznaju slova vrijednosti 9, što za posljedicu ima puno siromašniji i općenitiji rezultat numerološke analize, ne računaju samoglasnički i suglasnički broj, bez kojih je nemoguće dobiti potpunu sliku određene osobe, pa se u takvoj analizi konkretna osoba može prepoznati otprilike kao u jednoj od dekada nekog znaka zodijaka. Zato se, između ostalog, u analizama koriste i astrologijom.

Astrologijom se koriste i za predviđanja, no suvremena indijska numerologija preuzela je iz zapadne računanje osobnih godina, mjeseci i dana, koje, doduše, ne računa na isti način.
Promijenila je i odnos prema brojevima 11 i 22 – prije se o tim brojevima nije mogla naći lijepa riječ. Broj 11 se smatrao, a kod nas takvi numerolozi i danas imaju isti odnos prema broju 11, posebno nesretnim.

Na stranicama jednog suvremenog indijskog numerologa, koji se nastavlja na učenje poznatog Harisha Joharija, piše sljedeće o brojevima 11 i 22:

„ Brojevi 11 i 22 smatraju se glavnim brojevima. Vibracije broja 2 ( Mjesec) i 4 ( Rahu) intenzivirane su i osobe s tim brojevima sjaje ( svijetle) u njihovom jedinstvenom doprinosu čovječanstvu. No, ti brojevi također donose i dodatne odgovornosti zbog kojih su često sami, krivo shvaćeni, smatra ih se arogantnima, ekscentričnima i samodovoljnima u njihovoj intenzivnoj ekspresiji energije“.

Na ovom blogu sam o broju 11 pisala u više navrata, a također i na jednom portalu 5.3. ove godine , gdje sam napisala:

„ Međutim, broj 11, kao i drugi Glavni brojevi, prvenstveno donosi sposobnosti za natprosječne uspjehe i to zato jer sadrži snažnije vibracije nego ostali brojevi.

S obzirom da su Glavni brojevi energetski moćniji od drugih brojeva, osobe koje ih imaju u svojim numerološkim podacima imaju potencijal za pristup višim nivoima svijesti. Numerolozi, pristaše teorije inkarnacije, smatraju da ti brojevi pripadaju visoko razvijenim dušama, odnosno ljudima koji su u prošlim životima naučili lakše lekcije a sada su pred njima veći izazovi i teže lekcije. Ljudi s Glavnim brojem u svojim numerološkim podacima mnogo su se puta reinkarnirali i sada imaju priliku zaista ostaviti traga o svojem prisustvu u ovom životu. Ima numerologa koji u osobama s Glavnim brojem vide nositelje velikog buđenja svijesti koje vrlo skoro predstoji ljudima na Zemlji – po nekima je to buđenje već počelo.

No, istina je, mnogim ljudima s Glavnim brojem preteško je u svakodnevnom životu živjeti po višim vibracijama i svoje potencijale ostvaruju uglavnom fragmentarno. Osim toga, Glavne brojeve uvijek prati izvjestan stupanj nervne napetosti, što pojedincu također otežava da se ostvari u punini svojih potencijala. Ta prenapetost rezultat je obilja kreativne energije koja traži realizaciju. Zbog toga, osobe s Glavnim brojem rijetko postižu uspjeh rano u životu. Obično startaju s nižim vibracijama na koje se svodi njihov Glavni broj, a zatim, sazrijevajući, stječu veće samopouzdanje i sigurnost, i tada energija Glavnih brojeva postaje primjetljivija. Pojedinac je tada u stanju usmjeriti svoju kreativnost u ona područja u kojima može izraziti svoj potencijal.

Broj 11 daje volju i odlučnost osjetljivom i osjećajnom broju 2, na koji se svodi. Kombinacija brojeva 1 i 2 donosi izuzetne kvalitete, pa su ljudi s brojem 11 vrlo sposobni u svemu što rade, i sa odgovarajućom motiviranošću, mogu postići praktički sve što žele. Izrazito su nadahnuti i to nadahnuće su u stanju prenijeti na veliki broj ljudi. S obzirom da njihove ideje nisu uvijek praktične, moraju ih dobro razraditi prije nego ih pokušaju realizirati.
Mnogi duhovnjaci, umjetnici, pisci, političari i znanstvenici imaju ovaj broj u svojim podacima, jer imaju sposobnost osjetiti stanje i potrebe određene zajednice i određenog trenutka, i zatim to inspirativno i kreativno izraziti na području kojim se bave.“




15.11.2011. u 15:01 • 0 KomentaraPrint#

petak, 04.11.2011.

Masivna plućna embolija


Sasvim sam slučajno još živa.

Kako je ta „slučajnost“ počela negdje potkraj prošle zime, u veljači ili ožujku ove godine, u stvari se i ne može govoriti o slučajnosti – od tada mi je doslovno svaki napor, pa i jedan pokret, bio sasvim dovoljan za trenutačnu smrt.
Takva slučajnost ne postoji i meni je posve jasno da me štitio Svevišnji, svojim načinima i putevima, iz razloga koje možda mogu naslućivati, ali pouzdano ne mogu znati – a možda nam, još uvijek, nije niti dano da ih budemo potpuno svjesni.

S druge strane, posve sam uvjerena da uzrok i povod svakoj bolesti leži u psihičkom i duhovnom životu svake pojedine oboljele osobe, osim ako se ne radi o sasvim posebnoj karmi, pa činjenicu što sam još uvijek živa shvaćam kao poklonjeno vrijeme za kvalitetniji i produktivniji rad na tim područjima.

No, tema ovog posta nije metafizička, nego vrlo životno utemeljena. Riječ je, naravno, o zdravstvu.

Negdje početkom godine počela sam imati problema sa disanjem - najprije kod jačih fizičkih napora i hodanja. Pripisivala sam to godinama, kilama, slaboj kondiciji i nisam se previše brinula.
Od kraja rujna situacija se drastično pogoršavala, tako da me je i najmanji napor ostavljao bez daha, i u petak 7.10. ( moj osobni dan je bio u broju 6, broju koji traži, između ostalog, odgovornost za naše dotadašnje ponašanje) i završila sam u Vinogradskoj, gdje su me nakon par sati htjeli poslati kući.
No, nenadano, nakon što su mojim sinovima rekli da ujutro dođu po mene, odveli su me na CT . Kad su me vratili na hitni odjel došao je liječnik koji mi je rekao da legnem u krevet, da sam opasno bolesna, da se po mogućnosti ne mičem, da mogu umrijeti svaki čas, ali da postoji i mogućnost da ostanem živa.


Jesam li išta poduzimala od početka godine da ustanovim zbog čega imam problema sa disanjem?

Naravno da jesam.

Kako je teško disanje već prije ljeta počelo biti praćeno bolovima i napetošću u prsnom košu najprije sam otišla kardiologu. U vrlo poznatu privatnu polikliniku. Prvi pregledi, EKG, ultrazvuk srca – sve prilično uredno, malo povišeni tlak i po jedna i pol tabletica dnevno beta blokatora.

Međutim, ergometriju, također u istoj poliklinici nisam bila u stanju odraditi više od 1 minute – nisam, naravno, mogla disati.

Kardiolog, zaista vrstan liječnik u kojeg sam imala puno povjerenje, a i sada ga, kao kardiologa, mogu preporučiti bez imalo premišljanja, uputio me na scintigrafiju srca na Rebro, koju sam i obavila u rujnu – jer je trebalo čekati na red.

I sada, gledajući unatrag, činjenica da je kardiolog napravio sve što se tiče njegove specijalističke struke, nije mi više dovoljna .

Jer se potvrđuje činjenica da liječnici vrlo lako, tako specijalizirani i subspecijalizirani, ne gledaju više čovjeka kao cjelovito biće.

Meni nitko, ni liječnik opće prakse, ni kardiolog, ni liječnik koji je trebao obaviti ergometriju, ni pulmolog, ni gastroenterolog ( također u istoj privatnoj poliklinici, istog dana kad sam završila u bolnicu - kod kojeg sam došla jer sam u međuvremenu saznala da postoji nešto što se zove želučana hernija čiji simptom je, između ostalog, i otežano disanje i kojemu sam pokazala vrlo uredan nalaz već obavljene scintigrafije) nije rekao da postoje i drugi razlozi, uz srce, zbog kojih čovjek otežano diše uz bolove u prsima.

A na plućnu emboliju se itekako opravdano može posumnjati i nakon samo jednog vađenja krvi i nešto malo skuplje biokemijske analize.

A liječnica Hitne pomoći i zdravstveni tehničar su poseban slučaj i ja mislim da liječnici kakva je ova koja je došla do mene svakako nije mjesto u Hitnoj pomoći. Liječnici sa osobnim problemima i neliječenim kompleksima mogu doslovce biti opasni po život pacijentima i netko bi o tome trebao voditi računa.

Naime, liječnica, nakon što mi je izmjerila tlak, nije me ni pogledala u lice, makar da vidi kako izgledam– čitala je sve moje nalaze koje sam do tada skupila, zaključila je da sam fizički zdrava, a da ne mogu disati jer sam slučaj za psihijatriju. Nije mi to ni rekla sama nego je izjurila van, a tehničaru je rekla da popijem neki lijek za smirenje. Popila sam apaurin i to me skoro stajalo života jer sam u bolnici ostala bez tlaka – i to malo što sam ga imala spustio je apaurin.

Apaurin nije bio moj - ja u svom cijelom životu, vjerovali ili ne, nisam do tada popila niti jednu tabletu za smirenje, a niti liječnica niti tehničar nisu pitali ni riječi, niti mene niti mojeg sina koji je bio prisutan, o mojem dotadašnjem psihičkom zdravlju. Zbilja nisam nikakav stručnjak za psihijatrijske bolesti, ali kad netko doslovce nije u stanju napraviti niti jedan korak a da se ne počne rušiti jer je ostao bez zraka i to mu je jedini vidljivi simptom –ne znam koja je to psihijatrijska dijagnoza liječnici Hitne pomoći bila na pameti.

No, išla je ona i korak dalje i svoju stručnu procjenu mojeg stanja prenijela je i voditeljici hitne službe u bolnici, tako da su mi tlak izmjerili nakon što gotovo punih 3 sata čekanja, a u međuvremenu su me htjeli i poslati kući jer zauzimam krevet, a bila je gužva.

Nakon toga sam, naravno, odvežena na intenzivnu skrb i zaista sam beskrajno zahvalna i dežurnom liječniku i muškoj „sestri“( meni bar puno simpatičniji naziv za zdravstvenog tehničara) koji su me o mojoj bolesti upoznali sa toliko takta, smirujuće, na najprimjereniji mogući način za nekoga tko misli da ima nekih manjih zdravstvenih problema a uistinu su mu šanse da ne dočeka jutro barem jednake onima da ostane živ.

Nakon četiri dana, kad je najveća opasnost prošla, premještena sam na koronarni odjel i nakon osam dana puštena kući. Ne izliječena, jer se masivno začepljenje plućnih žila i plućne arterije, liječi mjesecima, nekada i godinama, a ishod ovisi o općem zdravstvenom stanju , psihičkoj sređenosti, sreći i Svevišnjem o kojem ovisi konačna odluka.

Zašto sve to, ovako opširno, pišem na blogu koji se inače bavi numerologijom i politikom?

Iz jednostavnog razloga što je to jedini način koji mi je dostupan da napišem nešto što smatram jako važnim i što bih htjela podijeliti s većim brojem ljudi.

Naime, u Vinogradskoj bolnici o meni je računa vodilo nekoliko liječnika i liječnica, redom mladih, vrlo ozbiljnih, vrlo odgovornih i vrlo obrazovanih. Iskreno mogu reći da sam se više nego ugodno iznenadila kvalitetama tih mladih ljudi, naročito kad se na umu imaju napisi o ekscesnim slučajevima po bolnicama koji kao da ljude unaprijed pripremaju na posvemašnju nesigurnost kad su bolnice u pitanju– ja sam zato najprije i krenula po pomoć u privatnu polikliniku i nepotrebno potrošila ne malo novaca.


Moje iskustvo sa bolničkim osobljem, liječnicima i sestrama, više je nego pozitivno, vjerujem da je i u dugim bolnicama ovako ili slično, i da se malo više potroši na bolnički standard kreveta, toplomjera, kuhinje – imali bismo zdravstvenu skrb na kojoj bi nam mnogi mogli pozavidjeti. I to odličnu zdravstvenu skrb za sve stanovnike, a ne samo za one dobrih platežnih sposobnosti.
Nadam se da kapitalistički brutalni odnosi neće potpuno zavladati u našem zdravstvu i mislim da ne bismo smjeli ni zaboraviti na nasljeđe iz socijalizma u ovom segmentu – zdravstveni standardi tada stečeni morali bi se na neki način održati, prilagoditi suvremenim tehničkim mogućnostima, i imali bi odličan zdravstveni standard bolji nego u većini zemalja članica EU – da se SAD ni ne spominje.


No, najveća je sreća ne biti bolestan. Zato svima od srca želim puno zdravlja, snage i mudrosti da se bez većih posljedica nose sa životnim iskušenjima , a u tome će im, bez sumnje, od velike pomoći biti i kvalitetna ljudska komunikacija, bez koje se jednostavno ne može kvalitetno živjeti.





04.11.2011. u 16:53 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ožujak 2024 (2)
Veljača 2024 (1)
Studeni 2023 (1)
Ožujak 2022 (3)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (6)
Studeni 2019 (2)
Studeni 2017 (1)
Svibanj 2017 (6)
Lipanj 2016 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Srpanj 2015 (4)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (4)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (4)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (2)
Srpanj 2014 (3)
Lipanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (2)
Studeni 2013 (8)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (5)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (6)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (3)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

kazalo


Turudić 15.2.2024.

Godina 2024. - svijet u broju 8 1.dio 15.11.2023.

Rat u Ukrajini 2.dio 22.3.2022.

Rat u Ukrajini 1.dio 19.3.2022.

2022. - godina u broju 6 18.3.2022.

Inauguracija 18.2.2020.

Nakon prvog i uoči drugog kruga predsjedničkih izbora 3.1.2020.

Ostali kandidati 2 19.12.2019.

Ostali kandidati 1 17.12.2019.

Miroslav Škoro 13.12.2019.

Predsjednički izbori 2019. 8.12.2019.

Andrej Plenković 2 6.12.2019.

Andrej Plenković 1 5.12.2019.

Prioriteti - drugi dio 13.11.2019.

Prioriteti - prvi dio 11.11.2019.

Podsjetnik 29.11.2017.

Seks, nogomet i broj 8 30.5.2017.

Lokalni izbori 2017. - 2. dio 19.5.2017.

Lokalni izbori 2017. - 1. dio 19.5.2017.

AGROKOR 15.5.2017.

Nikola Grmoja i broj 9 9.5.2017.

Zašto se šuti o gubljenju državne i društvene bitke s opijatima i stimulativima? 6.5.2017.

Štakori 4.6.2016.

Život s brojevima 4 18.8.2015.

Život s brojevima 3 7.8.2015.

Život s brojevima 2 25.7.2015.

Život s brojevima 1 14.7.2015.

Knjiga "Život s brojevima" 9.7.2015.

Kraj 4.7.2015.

Svemu dođe kraj 25.3.2015.

Prognoza za 2015. godinu 2 7.2.2015.

Prognoza za 2015. godinu 1 29.1.2015.

Poslije izbora 17.1.2015.

Crtice iz političkog podzemlja i neke druge 9.1.2015.

Ubojita dvoličnost 9.1.2015.

Tko će biti novi hrvatski predsjednik? 26.12.2014.

Predsjednički kandidati 2.dio 11.12.2014.

Broj 11 27.11.2014.

Hrvatska - kakva je sada 2 19.11.2014.

Hrvatska - kakva je sada 1 13.11.2014.

Hrvatska - kakva je mogla biti 13.11.2014.

Predsjednički kandidati 1.dio 31.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 3 26.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 2 25.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 1 20.10.2014.

Pauza 2 23.9.2014.

Pauza 1 12.9.2014.

Sram 21.7.2014.

Nogopolitika 2 20.7.2014.

Nogopolitika 1 i pol 6.7.2014.

Nogopolitika 1 26.6.2014.

Zadrti, isključivi, primitivni = opasni 18.3.2014.

Milanović i Karamarko 2 7.3.2014.

Milanović i Karamarko 1 6.3.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 3. dio) 8.2.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 2. dio) 6.2.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 1. dio) 1.2.2014.

Tko su Srbi u Hrvatskoj 10.1.2014.

Odgovornost u politici 5.12.2013.

Nakon referenduma 2.12.2013.

Još malo o referendumu 29.11.2013.

Referendum - zašto sam ja ZA (nastavak) 27.11.2013.

Referendum - zašto sam ja ZA 27.11.2013.

San treći 22.11.2013.

Milorad Pupovac 3 19.11.2013.

Epilog 13.11.2013.

Milorad Pupovac 2 13.11.2013.

Milorad Pupovac 1 13.11.2013.

Zašto Todorić nije, i nikad neće ni biti, Rockefeller? 11.10.2013.

Premijeru Milanoviću ( a mogu pročitati i gospoda Josipović i Pupovac) 3.9.2013.

Platon 2.6.2013.

Biranje koje to i nije 2 19.5.2013.

Biranje koje to i nije 1 17.5.2013.

PRIČA 23.4.2013.

San drugi 12.2.2013.

Godina u broju 6 12.2.2013.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 3 29.1.2013.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 2 22.11.2012.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 1 22.11.2012.

Asocijacije na presude generalima HV-a 15.11.2012.

Ante Gotovina 15.11.2012.

Ivo Josipović nije izdržao 14.11.2012.

San 3.11.2012.

Brojevi i bolesti 14.10.2012.

Izbori u Srbiji 6.5.2012.

Zoran Milanović 20.1.2012.

Hrvatska u 2012. godini (2.dio) 20.1.2012.

Hrvatska u 2012. godini (1.dio) 13.1.2012.

2012. Godina u broju 5 (2.dio) 11.1.2012.

2012. Godina u broju 5 (1.dio) 2.1.2012.

Nakon izbora 4 Bandić, Jurčić, HSLS 30.12.2011.

Nakon izbora 3 HSP 28.12.2011.

NE u EU 9.12.2011.

Nakon izbora 2 6.12.2011.

Nakon izbora 1 5.12.2011.

Izbori 30.11.2011.

Balkan 2.dio 25.11.2011.

Balkan 1.dio 18.11.2011.

O nogometu, numerologiji, broju 11... (2.dio) 15.11.2011.

O nogometu, numerologiji, broju 11... (1.dio) 15.11.2011.

Masivna plućna embolija 4.11.2011.

O predstojećim izborima - općenito 5.10.2011.

Forum 15.9.2011.

Romano Bolković 2 14.9.2011.

Romano Bolković 1 13.9.2011.

Dinamo u EU 27.8.2011.

Zašto NE u EU? 12.8.2011.

Kerum i Isusov kip 14.7.2011.

Političari i novinari 25.6.2011.

Sretna i uspješna nova godina 1.1.2011.

Hrvatska i 2011. godina 3 22.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 2b 21.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 2a 20.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 1 29.9.2010.

Željko Kerum 2 15.9.2010.

Željko Kerum 1 10.9.2010.

Jesenja pjesma 27.8.2010.

Branimir Glavaš 2 16.8.2010.

Branimir Glavaš 1 13.8.2010.

New age politička koalicija 4 5.8.2010.

New age politička koalicija 3 1.8.2010.

New age politička koalicija 2 30.7.2010.

New age politička koalicija 1 27.7.2010.

Nježnost 23.7.2010.

Hloverka Novak-Srzić 2 13.7.2010.

Hloverka Novak-Srzić 1 11.7.2010.

Dinamo i Hajduk 3 26.5.2010.

Dinamo i Hajduk 2 20.5.2010.

Dinamo i Hajduk 1 18.5.2010.

Novine i novinari 3 25.4.2010.

Novine i novinari 2 20.4.2010.

Novine i novinari 1 15.4.2010.

Zagreb 4. dio 6.4.2010.

Zagreb 3. dio 24.3.2010.

Zagreb 2. dio 23.3.2010.

Zagreb 1. dio 16.2.2010.

Valentinovo - Dan zaljubljenih ili Dan braka 10.2.2010.

Zoran Milanović, SDP i osobne godine 2.2.2010.

" Sretni " brojevi 27.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 3 20.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 2 19.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 1 17.1.2010.

Podudarnost brojeva 11.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 9 10.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 8 9.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 7 8.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 6 7.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 5 7.1.2010

Numerološka analiza osobne godine broj 4 6.1.2010.

Ivo Sanader i HDZ 4.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 3 3.1.2010.

HDZ i SDP 2.1.2010.

Sretna nova godina 1.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 2 31.12.2009

Numerološka analiza osobne godine broj 1 30.12.2009.

Još malo o izborima 29.12.2009.

Jadranka Kosor i Ivo Sanader 26.12.2009.

Sretan Božić 26.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 4 22.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 3 22.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 2 20.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 1 19.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 3 19.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 2 16.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 1 15.12.2009.

Muzej suvremene umjetnosti i još ponešto 14.12.2009.

Numerološka analiza Borisa Mikšića 11.12.2009.

Numerološka analiza Josipa Jurčevića 10.12.2009.

Numerološka analiza Slavka Vukšića 10.12.2009.

Numerološka analiza Vesne Škare-Ožbolt 9.12.2009.

Numerološka analiza Vesne Pusić 8.12.2009.

Numerološka analiza Dragana Primorca 7.12.2009.

Numerološka analiza Damira Kajina 6.12.2009.

Numerološka analiza Nadana Vidoševića 5.12.2009.

Numerološka analiza Miroslava Tuđmana 4.12.2009.

Numerološka analiza Andrije Hebranga 3.12 2009.

Numerološka analiza Milana Bandića 2 2.12.2009.

Numerološka analiza Milana Bandića 2.12.2009.

Numerološki profil Ive Josipovića - prognoza 1.12. 2009

Numerološki profil Ive Josipovića 30. 11. 2009.

Numerološke analize predsjedničkih kandidata 2 29.11.2009.

Numerološke analize predsjedničkih kandidata 29.11.2009.