Brojevi u politici

subota, 08.02.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 3. dio)



Ima još jedna važna osobina broja 7, koju nisam spomenula prošli put. Riječ je o tome da je broj 7 najviši broj duhovnosti, interesa za metafizičkim oblicima postojanja u najširem smislu riječi.

Kroz pojačani interes za filozofiju, religije ili sadržaje koje kolokvijalno zovemo „alternativa“, dolazi do buđenja svijesti ljudi na globalnoj razini, do sve veće osvještenosti i razumijevanja kolektivno nesvjesnog, spoznavanja sebe ne prvenstveno ili samo kao materijalnog tijela, nego sebe kao duše - vrijednijeg dijela svakog „Ja“ na ovom svijetu.

Takvo stanje duha može se konkretno realizirati na različite načine.

Jedan oblik je buđenje svijesti, odnosno osvještavanje masa o pravim i temeljnim problemima i smjeru kretanja naše civilizacije općenito. Zato ova godina donosi smanjenje suosjećanja i empatije na nivou pojedinaca s jedne strane, tipično za broj 7, ali zato donosi puno energije i interesa za općeljudske probleme.
Niža, odnosno negativna, realizacija navedenog su masovni protesti, demonstracije i druga javna iskazivanja nezadovoljstva na rušilački način uz oslobađanje velike količine negativne energije.

Drugi oblik pojačanog interesa za duhovnost svakako je i povećanje interesa za vjeru, pa se može očekivati veći utjecaj crkvenih institucija svih religija na društvena zbivanja. Jedno takvo pozitivno djelovanje je djelovanje novog pape, ali sva djelovanja vjerskih institucija nisu nužno uvijek pozitivna.

Mala digresija – u postu „San“ od 3.11.2012. opisala sam jedan svoj proročki san o stanju naše civilizacije, i između ostalog o svećeniku koji još govori, ali ga više nitko zapravo ne čuje. Kod prvog predstavljanja novog pape nisam se mogla oteti dojmu da je papa Franjo upravo onakav svećenik kakvog sam sanjala u tom snu, a kako je globalna situacije sve sličnija onoj iz mog sna, ne mogu da ne zaključim da nam u stvari nema spasa – bilo da se radi o totalnoj kataklizmi bilo o potpunoj dekadenciji civilizacije takve kakva je.
U jednom drugom postu pisala sam o znakovima – neotvaranje petog kruga na otvaranju OI nije, naravno, ni namjerno ni slučajno, a ukazuje na snagu koja će, u globalnim okvirima, odrediti smjer i kvalitetu budućih događaja od civilizacijske važnosti. O Americi, njezinom najvažnijem broju 5 i načinima kako ga koristi, između ostalog i o izvozu nemira u razna područja svijeta, također sam već pisala.

Pozitivan način okretanju duhovnosti na pojedinačnom nivou je svakako unutarnja okrenutost bitnim vrijednostima i, naročito, molitvi, no, i na ovom nivou je moguća negativna realizacija u vidu vjerske zasljepljenosti, isključivosti i zatucanosti – što može rezultirati vrlo ružnim posljedicama, kakvima smo mogli svjedočiti u dalekim, i malo manje dalekim, prošlim vremenima. Na individualnom nivou, takva negativna realizacija može završiti u nekom psihičkom poremećaju, ili čak psihičkoj bolesti.

Ova godina bit će odlična i za „alternativce“, bit će više posla i novaca, jedino što osobno mogu poželjeti i više odgovornosti s njihove strane.

BiH

Danas sam mislila pisati o hrvatskim političarima i strankama, ali događaji u BiH su toliko ozbiljni i upozoravajući da traže analizu.

Prošli put sam napisala da je broj 7, pozitivno realiziran, broj mira i strpljenja. U negativnoj realizaciji donosi nestrpljenje i nemir, što na gobalnom planu donosi masovne prosvjede, terorizam i svirepost.
Upozorila sam i da je Hrvatska pod utjecajem pojačanog djelovanja broja 7 – koji može biti i pozitivne, ali i negativne naravi.


Ovo ponavljam zato jer je potpuno ista situacija i s BiH.

Današnja BiH je stvorena 5.4.1992. godine, pa je ove godine u osobnoj godini broj 7, kao i Hrvatska, znači da je pod dvostrukim utjecajem broja 7.

Najnoviji događaji u BiH, osjećaji očaja, bezizlaznosti i potlačenosti, neredi i paleži uz gubitak svake kontrole školski su primjer negativne realizacije broja 7.

Realizacija dvostrukog broja 7 mogla je biti i pozitivna – razlog zašto nije može se odlično iščitati iz numeroloških podataka BiH, o kojima sam prilično detaljno pisala u postovima o Balkanu sredinom studenog 2011. godine.
Zaista mislim da je vrijedno pročitati te postove i uvjeriti se kako je dobro napravljena numerološka analiza zaista relevantna u razumijevanju procesa političke naravi.

Događaji u BiH su veliko upozorenje hrvatskim vlastima, koji bi ih morali shvatiti krajnje ozbiljno i odgovorno.

Zato za neki sljedeći put ostavljam analizu novih političkih snaga u Hrvatskoj – za sada samo izražavam osobno razočaranje datumom osnivanja Saveza za Hrvatsku, uz žaljenje što se, u nekim krugovima, nije ozbiljno pokušalo razumjeti ono o čemu ja pišem.

08.02.2014. u 11:04 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.02.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 2. dio)


Glavne osobine broja 7 već svi znamo – to je broj finoće i elegancije, koncentriranosti na sebe, privatnosti, sklonosti osamljivanju, preispitivanja stavova, odluka i principa po kojima se živjelo do tada. To je također i broj energetskog pada, materijalnih i međuljudskih problema, i, naročito, velike zahtjevnosti na emocionalnom planu.

Eventualnim čitateljima ovog bloga kojima je 2014. osobna godina u broju 7, preporučam post od 8.1.2010. To su oni kojima zbroj dana i mjeseca rođenja plus 7, daje opet broj 7 – znači ako dan i mjesec u zbroju daju 9.

Broj univerzalne godine, koji vrijedi za cijeli svijet, pa i za kulture koje i dalje koriste i svoje tradicionalne kalendare, dobiva se zbrojem znamenaka odnosne godine, pa je tako ova godina u broju 7.

Što to znači za svijet u cjelini?

Prije odgovora na ovo pitanje moram napomenuti da postoji sve veća tendencija da se, na univerzalnom planu, osobine odnosne godine realiziraju sve više negativno. Kao ilustraciju navest ću samo 2011. godinu koja je bila u broju 4. Kao takva, za pozitivnu realizaciju, zahtijevala je red, rad, sigurnost, postavljanje temelja, izdržljivost i u nepovoljnim uvjetima. Svi znamo kako je završila – u potpunoj destabilizaciji arapskog svijeta, tisućama mrtvih, nastojanjima da se do promjene i napretka dođe neredima i nepoštivanjem institucija, pa se nesretne posljedice mogu vidjeti u svakoj od zemalja tzv. arapskog proljeća. Javnog nemira bilo je i kod nas.

Te godine sam u svojoj kolumni napisala:“ Ustrajan i težak rad dovodi i do korjenitih promjena, ali bez toliko ljudske patnje – promjena zasnovana na ogromnoj količini negativne energije u svojem začetku i u samoj svojoj biti, u sebi nosi klicu budućih nesreća, i čovjek ne treba biti „alternativno“ osvješten a da bude u stanju to spoznati ili intuitivno osjetiti.

Kao što je 2011. godina zahtijevala uporan rad i poštovanje institucija za postizanje ciljeva od općeg interesa, tako ova godina u broju 7 za pozitivan ishod traži promišljenost, preispitivanje odluka, strpljivost, detaljnu analizu, odgađanje djelovanja ako nisu ispunjeni svi preduvjeti i, također, poštovanje institucija.


Zato će događaji u Ukrajini, svojim intenzitetom i nepoštivanjem institucija, polučiti sličan rezultat kao i u arapskim zemljama u kojima se dogodilo tzv. arapsko proljeće. Za djelovanje načinom i sredstvima kojima sada pokušavaju u državi proizvesti pozitivne promjene, trebali su čekati 2015., ili još bolje, 2016. godinu.

Godina će biti mirnija u državama kojima su njihovi osobni brojevi, jer i države imaju svoje osobne brojeve, u skladu s brojem 7, a broj 3 to nikako nije – 3 je broj osobne godine Ukrajine, jer je ona „rođena“ 24.8.1991. otcjepljenjem od SSSR-a.

Broj 7, pozitivno realiziran, je i broj mira i strpljenja. U negativnoj realizaciji donosi nestrpljenje i nemir, što na gobalnom planu donosi masovne prosvjede, terorizam i svirepost. Podsjećam samo na neke od godina koje su bile u broju 7: 1987 – Milošević na Kosovu poručuje Srbima „ niko ne sme da vas bije“, ustanak Palestinaca u Gazi,1996. – na OI u Atlanti eksplozija bombe, godina je obilježena brojnim terorističkim napadima militantnih organizacija ( npr. Čečeni i tamilski tigrovi) ali i poremećenih pojedinaca, velike demonstracije u Zagrebu; 2005. – obilježena terorizmom, atentati u Libanonu i Sri Lanki, teroristički napadi u Londonu i Sharm el Sheiku u Egiptu, a i kod nas u Zagrebu došlo je do eksplozije pisma bombe u britanskom veleposlanstvu.

Ono što je također obilježilo ove godine su velike nesreće u prometu, naročito avionske, a 1987. došlo je do pomorske tragedije u Filipinima kad je život izgubilo preko 4200 ljudi. Većina tih tragedija rezultat je ljudske pogreške i krivih odluka koje su se pokazale kobnima.

Broj 7 donosi puno problema emocionalnog karaktera, često se radi o posebnim psihičkim stanjima ili čak i bolestima. Tako su osjećaji konfuzije, unutarnjih strahova, kompleksi, gubljenje fokusa, nedovoljna strpljivost, nepravovremene reakcije, pa i rastrojstva, odgovorni i za tragedije u prometu.

S obzirom da je RH rođena 8.10.1991., broj dana i mjeseca osnivanja daju 9, a broj 9 pribrojen bilo kojem drugom broju u konačnici daje taj isti broj. To znači da je broj osobne godine RH uvijek jednak broju univerzalne godine, što za posljedicu ima puno jače djelovanja broja osobne godine – i u pozitivnom i u negativnom smislu.

Zbog toga, kao i zbog društvene i političke situacije takve kakva je, ova godina će za Hrvatsku i njezine stanovnike biti obilježena problemima i tragedijama kojima će neposredan povod biti u poremećajima psihe, bilo kao pogoršanja već postojećih psihičkih problema, bilo kao opće gubljenje fokusa, nedostatka snage, osjećaja konfuzije, poniženja, potlačenosti, poremećenih međuljudskih odnosa.

Činjenica koja potencira negativnu realizaciju emocionalnih odnosa je hrvatski najvažniji broj – broj Životnog puta, koji je 11. Broj 11 sa svojim visokim vibracijama sam po sebi je težak i zahtijeva svjestan napor kako bi se pozitivno realizirao, a u ovako neharmoničnim uvjetima velika je vjerojatnost da će doprinjeti psihičkoj destabilizaciji nacije.

Takvo stanje dodatno će opteretiti sam zdravstveni sustav tendencijom prepisivanja jeftinijih lijekova i smanjivanjem bolovanja ( vrlo često, bolovanje dano prije pojave ili razmahivanja bolesti, može bolest suzbiti u početku, pa je, na koncu, jeftinije od procesa izlječenja).

Osobe i službe odgovorne za zdravlje stanovništva, kao i stanje u zdravstvu općenito, morale bi biti svjesne svoje uloge i odgovornosti i ponovno razmotriti smjer kojim se sada rješavaju problemi – naročito u segmentu financiranja, ali i odnos prema zdravstvu općenito.

Dok će ovu godinu obilježiti dalje povećanje izdataka za psihofarmake i saniranje raznih povreda uzrokovanih nezgodama i nesrećama, sljedeću godine, koja će biti u broju 8, obilježit će veliko povećanje potrebe za operativnim zahvatima – dijelom zbog vibracija broja 8 kao takvoga, a dijelom iz činjenice što će određeni dio neriješenih psihičkih problema uzrokovati tjelesna oboljenja.

Što se tiče financija, godina nije povoljna za investicije koje nisu isplanirane do u tančine, dokraja izanalizirane u svakom aspektu eventualnog projekta. Poboljšanja na financijskom planu mogu se, u manjoj mjeri, očekivati tek na kraju godine. Mogući su povećani izdaci zbog elementarnih nepogoda, potresa i slično. Situacija, sličnih ovoj kojoj sada svjedočimo u Gorskom kotaru, bit će još.

Zanimljivo će biti vidjeti što će broj 7 donijeti turizmu. S jedne strane, sedmica je dobra za putovanja, no s druge, izrazita naglašenost individualizma i privatnosti ne ide u prilog masovnog turizma ili organiziranih grupa. Zato je itekako dobra za individualna putovanja koja uključuju neka istraživanja, sticanje specifičnih znanja, a zbog ekskluzivnosti i elegancije koja daje posebnu notu broju 7, moguća su povećanja dolazaka isto takvih posjetitelja.

Broj 7 je i broj učenja, studiranja, analiziranja, otkrivanja novih činjenica i spoznaja, i u znanosti i u umjetnosti, te kao takav obećava pozitivna događanja u školstvu i svim institucijama koje se bave navedenim aktivnostima.

Broj 7 donosi i povlačenje u sebe, bavljenje sa samim sobom, pa i izolaciju. Iz toga se može zaključiti da će se te osobine, s obzirom na dvostruku energiju broja 7, na planu politike realizirati na izvjesnoj izoliranosti Hrvatske, naročito u djelovanju unutar EU, ali i općenito.
To znači da će Ministarstvo vanjskih poslova ove godine biti na velikim iskušenjima, što nas vrlo veseli.

Broj 7 je i broj tajni, i to na dva načina. S jedne strane, povećava potrebu da se stvari rješavaju u vrlo uskim krugovima, da se skrivaju informacije koje bi trebale biti poznate javnosti, što upućuje na pojačani angažman tajnih službi, a i privatno će ljudi biti manje otvoreni nego inače. S druge strane, ozračje tajnosti broja 7 donosi i potrebu za otkrivanjem tajni, i to u svim životnim područjima – od novih otkrića vezanih za ljudsku povijest, znanstvenih otkrića, političkih tajni, osobnih tajni, pojačano djelovanje „zviždača“ i slično.

Još jedna bitna osobina broja 7 je nesklonost fizičkom radu i naporima svake vrste. Zato će biti zanimljivo vidjeti kako će se to odraziti na dvije velike sportske manifestacije koje se održavaju ove godine – OI u Sočiju i Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

Olimpijada se održava u veljači, znači da je univerzalni mjesec u broju 9 – za koji već znamo da je, između ostalog, i broj sporta, natjecanja, rizika, što donosi nadu da ćemo gledati dobra natjecanja i dobre rezultate. Broj 9 je i broj rata, nestrpljivosti i okrutnosti, pa neke terorističke akcije ne bi previše iznenadile, mada osobno smatram da same Igre neće biti pogođene zbog odličnog rada ruskih tajnih službi.

Svjetsko nogometno prvenstvo dijelom se održava u lipnju, a dijelom u srpnju. To znači da lipanj u broju 4 donosi jako puno problema u samoj organizaciji, a i sve će se odvijati na neki teži način. Srpanj u broju 5 puno je povoljniji za sama sportska nadmetanja, pa će, najvjerovatnije, i utakmice biti bolje i uzbudljivije, ali će cijela atmosfera biti puno nemirnija, pa su mogući i problemi koji nisu u striktno vezani uz utakmice.

Što se Hrvatske još tiče, treba upozoriti na mjesec studeni, u kojem će se Vlada morati suočiti s velikim problemima – može se desiti da se u zadnji čas izbjegne neka katastrofa, ili bar velika opasnost.

Kakva će ova godina biti za naše vodeće političke stranke i političare, kao i kakvo bi značenje i ulogu u političkom životu zemlje imale nove stranke – neki drugi put.

Za sada bi eventualno trebalo upozoriti da predsjednik Josipović ima broj 11 kao drugi po važnosti svoj broj, što znači da će biti pod povišenim emocionalnim pritiscima, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se on sa time nositi.

06.02.2014. u 10:28 • 0 KomentaraPrint#

subota, 01.02.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 1. dio)


UVOD

Ove godine osjećam potrebu da prije godišnje prognoze pokušam objasniti svoj stav o predviđanjima budućih događaja tzv. alternativnim metodama.

Govorim o prognozama i predviđanjima, a ne pogađanjima.
U numerologiji se ništa ne pogađa, slično kao u astrologiji. Dobre numerološke prognoze baziraju se na točnim numerološkim podacima, u prvom redu datuma rođenja ili nastanka, ali uzimajući u obzir i imena, odnosno nazive – jer nije isto ako osobnu godinu u broju 1 ima netko s Izrazom u broju 2 ili netko s brojem 8.
Za dobru prognozu, nadalje, od velike je važnosti i osobna obrazovanost numerologa, odnosno astrologa, iskustvo, ali i „ono nešto“ – možemo to nazvati uvid, intuicija , posebno nadahnuće. I ono što je od najveće važnosti – odgovornost.

Ako sve to postoji, na planu politike i javnih poslova općenito, numerološka prognoza može biti točnija od službenih prognoza gospodarstvenika, političkih rukovodilaca, kolumnista i, ukratko, svih oblikovatelja javnog mnijenja.

Po mojem mišljenju, zadatak alternativnog prognostičara je pomoći ljudima, na svim nivoima – od pojedinačnog do globalnog, da razumiju opću klimu i energiju nadolazeće godine, da im se pozornost usmjeri na životna područja koja će dotične godine biti u prvom planu interesa, ukazati im gdje i kada mogu očekivati određene prilike i dobro stanje, a kada i na kojim područjima treba biti oprezniji ili očekivati poteškoće, kada treba pričekati, a kada krenuti u akciju.

Ukratko, pomoći svima koji to žele i razumiju da iskoriste potencijale određene godine, te da upozore na neugodnosti i teškoće koje se ne mogu izbjeći, ali im se uvijek može smanjiti intenzitet.

Vezano uz prognoze, problem mogu predstavljati očekivanja. Čini mi se da većina ljudi, nažalost, od alternativaca očekuje ili gotova rješenja i detaljna uputstva za život, ili pogađanja određenih konkretnih događaja.
Ovo drugo spada u domenu vidovitih osoba, kojih ima jako malo, a i „viđenja“ često nisu dovoljno precizna pa se može postaviti pitanje koliko ovakva predskazanja uistinu mogu pomoći pojedincu, ili zajednici, a koliko se u stvari radi samo o tome da ti ljudi posjeduju sposobnosti koje drugi nemaju, odnosno nisu ih razvili, i kao takvi zanimljivi su kao fenomen. A fenomen su samo zato jer znanost još uvijek ne zna utvrditi o kojoj vrsti procesa se ovdje radi.

Drugi je problem puno veći, a izvire iz potrebe velikog broja ljudi da im se daju gotova rješenja za njihove probleme, točne upute kako se ponašati u sasvim konkretnim situacijama.

Moje najdublje uvjerenje je da zadaća konzultanata, pa tako i alternativnih, nije pojedincu govoriti što da radi ili očekuje, nego da mu pomogne razumjeti njegovu trenutnu životnu situaciju, osvijestiti mu prave razloge zbog kojih se nalazi u takvoj situaciji i ukazati mu na moguće trendove i posljedice koje mogu slijediti ovisno za kakvo se reakciju pojedinac odlučuje.

Konzultant, ovisno o svojim sposobnostima, može dobro uočiti trend kojim će se neka situacija dalje razvijati, i o tome razgovarati s klijentom, ukazujući na različite aspekte nekog problema ili situacije. Ali po mojem najdubljem uvjerenju, loše je ako na sebe preuzima donošenje odluke umjesto nekog drugog – loše za osobu koja traži savjet, ali loše i za konzultanta samog. Eventualni financijski dobitak nikako ne može biti opravdanje za došenje životnih odluka za nekog drugog.

Ima stvari u životu koje čovjek ne može izbjeći, ali takvih je jako malo. Kod većine životnih odluka, uz utjecaj drugih ljudi i objektivnih okolnosti, čovjek je ipak, svojom slobodnom odlukom i ponašanjem, najviše odgovoran za veći dio onoga što će se dogoditi i kako će na pojedinu situaciju reagirati.

Konzultanti se od osoba koje traže savjet vrlo često razlikuju po obrazovanju, vrijednosnom sistemu, životnom iskustvu, porijeklu, životnom stilu - no ta se činjenica nedovoljno uzima u obzir i od jedne, i od druge strane.

No, i bez davanja gotovih rješenja, dobar konzultat može biti od velike pomoći nekome u problemima, nekome tko se našao u životnoj situaciji u kojoj se ne snalazi, ako godinama „vuče“ iste ili slične neželjene situacije ili probleme u međuljudskim odnosima – slično psiholozima, naročito psihoterapeutima ili dobrim svećenicima. Ni oni ne daju, odnosno ne bi smjeli davati, gotova rješenja i upute, ali itekako mogu biti od pomoći.

Zbog toga mi je potpuno nejasan stav crkve prema alternativnim konzultantima stavljajući ih sve u isti koš – i među alternativcima ima velikih, suštinskih, razlika -prema sposobnostima, obrazovanju i odgovornosti -, baš kao i među svećenicima, među kojima ima obrazovanih i odgovornih ljudi koji znaju kako pomoći osobi koja im se obrati za pomoć, ali i onih koji svoj poziv više shvaćaju kao dobar i siguran posao u kojem se može jako lijepo i sigurno živjeti bez financijskih briga, a duhovnost im se svodi na liturgijske obveze – da ne spominjem one koji su u svećeničkom pozivu našli prilično sigurno utočište za svoje specifične seksualne potrebe.

Proglašavati sve alternativne konzultatne vražjim slugama nije dostojno institucije kojoj bi briga za dobrobit svakog čovjeka trebala biti na prvom mjestu, jer svi ljudi su Bogu jednaki i njegova su djeca
.

Prema tome, svi oni koji ljudima uistinu pomažu u njihovim brigama, teškoćama, patnjama, olakšavajući im malo ovaj „hod po trnju“ ,jednako su vrijedni – i obrazovan i odgovoran astrolog, i psihoterapeut ili psihijatar, i svećenik u svakodnevnom radu sa svojim vjernicima. Religija, pitanja vjere i duhovnosti uopće su sasvim druga stvar.
Zadrto je i isključivo sebe proglašavati jedino kompetentnima, vrijednima ili nebeski predodređenima za pomaganje ljudima. U davna vremena rad sa ljudima bio je gotovo u potpunosti u nadležnosti i rukama svećenika – iz jednostavnog razloga što nije bilo nikog drugog ni približno obrazovanog ili obučenog za takav rad.

Danas je ipak sasvim drugo vrijeme – svećenici su dobili konkurenciju i od strane priznatih znanosti, i tzv. alternativnih disciplina, i s tim se, nažalost, još nisu naučili nositi.

01.02.2014. u 04:46 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< veljača, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Ožujak 2024 (2)
Veljača 2024 (1)
Studeni 2023 (1)
Ožujak 2022 (3)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (6)
Studeni 2019 (2)
Studeni 2017 (1)
Svibanj 2017 (6)
Lipanj 2016 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Srpanj 2015 (4)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (4)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (4)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (2)
Srpanj 2014 (3)
Lipanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (2)
Studeni 2013 (8)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (5)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (6)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (3)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

kazalo


Turudić 15.2.2024.

Godina 2024. - svijet u broju 8 1.dio 15.11.2023.

Rat u Ukrajini 2.dio 22.3.2022.

Rat u Ukrajini 1.dio 19.3.2022.

2022. - godina u broju 6 18.3.2022.

Inauguracija 18.2.2020.

Nakon prvog i uoči drugog kruga predsjedničkih izbora 3.1.2020.

Ostali kandidati 2 19.12.2019.

Ostali kandidati 1 17.12.2019.

Miroslav Škoro 13.12.2019.

Predsjednički izbori 2019. 8.12.2019.

Andrej Plenković 2 6.12.2019.

Andrej Plenković 1 5.12.2019.

Prioriteti - drugi dio 13.11.2019.

Prioriteti - prvi dio 11.11.2019.

Podsjetnik 29.11.2017.

Seks, nogomet i broj 8 30.5.2017.

Lokalni izbori 2017. - 2. dio 19.5.2017.

Lokalni izbori 2017. - 1. dio 19.5.2017.

AGROKOR 15.5.2017.

Nikola Grmoja i broj 9 9.5.2017.

Zašto se šuti o gubljenju državne i društvene bitke s opijatima i stimulativima? 6.5.2017.

Štakori 4.6.2016.

Život s brojevima 4 18.8.2015.

Život s brojevima 3 7.8.2015.

Život s brojevima 2 25.7.2015.

Život s brojevima 1 14.7.2015.

Knjiga "Život s brojevima" 9.7.2015.

Kraj 4.7.2015.

Svemu dođe kraj 25.3.2015.

Prognoza za 2015. godinu 2 7.2.2015.

Prognoza za 2015. godinu 1 29.1.2015.

Poslije izbora 17.1.2015.

Crtice iz političkog podzemlja i neke druge 9.1.2015.

Ubojita dvoličnost 9.1.2015.

Tko će biti novi hrvatski predsjednik? 26.12.2014.

Predsjednički kandidati 2.dio 11.12.2014.

Broj 11 27.11.2014.

Hrvatska - kakva je sada 2 19.11.2014.

Hrvatska - kakva je sada 1 13.11.2014.

Hrvatska - kakva je mogla biti 13.11.2014.

Predsjednički kandidati 1.dio 31.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 3 26.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 2 25.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 1 20.10.2014.

Pauza 2 23.9.2014.

Pauza 1 12.9.2014.

Sram 21.7.2014.

Nogopolitika 2 20.7.2014.

Nogopolitika 1 i pol 6.7.2014.

Nogopolitika 1 26.6.2014.

Zadrti, isključivi, primitivni = opasni 18.3.2014.

Milanović i Karamarko 2 7.3.2014.

Milanović i Karamarko 1 6.3.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 3. dio) 8.2.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 2. dio) 6.2.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 1. dio) 1.2.2014.

Tko su Srbi u Hrvatskoj 10.1.2014.

Odgovornost u politici 5.12.2013.

Nakon referenduma 2.12.2013.

Još malo o referendumu 29.11.2013.

Referendum - zašto sam ja ZA (nastavak) 27.11.2013.

Referendum - zašto sam ja ZA 27.11.2013.

San treći 22.11.2013.

Milorad Pupovac 3 19.11.2013.

Epilog 13.11.2013.

Milorad Pupovac 2 13.11.2013.

Milorad Pupovac 1 13.11.2013.

Zašto Todorić nije, i nikad neće ni biti, Rockefeller? 11.10.2013.

Premijeru Milanoviću ( a mogu pročitati i gospoda Josipović i Pupovac) 3.9.2013.

Platon 2.6.2013.

Biranje koje to i nije 2 19.5.2013.

Biranje koje to i nije 1 17.5.2013.

PRIČA 23.4.2013.

San drugi 12.2.2013.

Godina u broju 6 12.2.2013.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 3 29.1.2013.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 2 22.11.2012.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 1 22.11.2012.

Asocijacije na presude generalima HV-a 15.11.2012.

Ante Gotovina 15.11.2012.

Ivo Josipović nije izdržao 14.11.2012.

San 3.11.2012.

Brojevi i bolesti 14.10.2012.

Izbori u Srbiji 6.5.2012.

Zoran Milanović 20.1.2012.

Hrvatska u 2012. godini (2.dio) 20.1.2012.

Hrvatska u 2012. godini (1.dio) 13.1.2012.

2012. Godina u broju 5 (2.dio) 11.1.2012.

2012. Godina u broju 5 (1.dio) 2.1.2012.

Nakon izbora 4 Bandić, Jurčić, HSLS 30.12.2011.

Nakon izbora 3 HSP 28.12.2011.

NE u EU 9.12.2011.

Nakon izbora 2 6.12.2011.

Nakon izbora 1 5.12.2011.

Izbori 30.11.2011.

Balkan 2.dio 25.11.2011.

Balkan 1.dio 18.11.2011.

O nogometu, numerologiji, broju 11... (2.dio) 15.11.2011.

O nogometu, numerologiji, broju 11... (1.dio) 15.11.2011.

Masivna plućna embolija 4.11.2011.

O predstojećim izborima - općenito 5.10.2011.

Forum 15.9.2011.

Romano Bolković 2 14.9.2011.

Romano Bolković 1 13.9.2011.

Dinamo u EU 27.8.2011.

Zašto NE u EU? 12.8.2011.

Kerum i Isusov kip 14.7.2011.

Političari i novinari 25.6.2011.

Sretna i uspješna nova godina 1.1.2011.

Hrvatska i 2011. godina 3 22.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 2b 21.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 2a 20.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 1 29.9.2010.

Željko Kerum 2 15.9.2010.

Željko Kerum 1 10.9.2010.

Jesenja pjesma 27.8.2010.

Branimir Glavaš 2 16.8.2010.

Branimir Glavaš 1 13.8.2010.

New age politička koalicija 4 5.8.2010.

New age politička koalicija 3 1.8.2010.

New age politička koalicija 2 30.7.2010.

New age politička koalicija 1 27.7.2010.

Nježnost 23.7.2010.

Hloverka Novak-Srzić 2 13.7.2010.

Hloverka Novak-Srzić 1 11.7.2010.

Dinamo i Hajduk 3 26.5.2010.

Dinamo i Hajduk 2 20.5.2010.

Dinamo i Hajduk 1 18.5.2010.

Novine i novinari 3 25.4.2010.

Novine i novinari 2 20.4.2010.

Novine i novinari 1 15.4.2010.

Zagreb 4. dio 6.4.2010.

Zagreb 3. dio 24.3.2010.

Zagreb 2. dio 23.3.2010.

Zagreb 1. dio 16.2.2010.

Valentinovo - Dan zaljubljenih ili Dan braka 10.2.2010.

Zoran Milanović, SDP i osobne godine 2.2.2010.

" Sretni " brojevi 27.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 3 20.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 2 19.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 1 17.1.2010.

Podudarnost brojeva 11.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 9 10.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 8 9.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 7 8.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 6 7.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 5 7.1.2010

Numerološka analiza osobne godine broj 4 6.1.2010.

Ivo Sanader i HDZ 4.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 3 3.1.2010.

HDZ i SDP 2.1.2010.

Sretna nova godina 1.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 2 31.12.2009

Numerološka analiza osobne godine broj 1 30.12.2009.

Još malo o izborima 29.12.2009.

Jadranka Kosor i Ivo Sanader 26.12.2009.

Sretan Božić 26.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 4 22.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 3 22.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 2 20.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 1 19.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 3 19.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 2 16.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 1 15.12.2009.

Muzej suvremene umjetnosti i još ponešto 14.12.2009.

Numerološka analiza Borisa Mikšića 11.12.2009.

Numerološka analiza Josipa Jurčevića 10.12.2009.

Numerološka analiza Slavka Vukšića 10.12.2009.

Numerološka analiza Vesne Škare-Ožbolt 9.12.2009.

Numerološka analiza Vesne Pusić 8.12.2009.

Numerološka analiza Dragana Primorca 7.12.2009.

Numerološka analiza Damira Kajina 6.12.2009.

Numerološka analiza Nadana Vidoševića 5.12.2009.

Numerološka analiza Miroslava Tuđmana 4.12.2009.

Numerološka analiza Andrije Hebranga 3.12 2009.

Numerološka analiza Milana Bandića 2 2.12.2009.

Numerološka analiza Milana Bandića 2.12.2009.

Numerološki profil Ive Josipovića - prognoza 1.12. 2009

Numerološki profil Ive Josipovića 30. 11. 2009.

Numerološke analize predsjedničkih kandidata 2 29.11.2009.

Numerološke analize predsjedničkih kandidata 29.11.2009.