Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bozenakamenski

Marketing

2014. - godina u broju 7 ( 3. dio)



Ima još jedna važna osobina broja 7, koju nisam spomenula prošli put. Riječ je o tome da je broj 7 najviši broj duhovnosti, interesa za metafizičkim oblicima postojanja u najširem smislu riječi.

Kroz pojačani interes za filozofiju, religije ili sadržaje koje kolokvijalno zovemo „alternativa“, dolazi do buđenja svijesti ljudi na globalnoj razini, do sve veće osvještenosti i razumijevanja kolektivno nesvjesnog, spoznavanja sebe ne prvenstveno ili samo kao materijalnog tijela, nego sebe kao duše - vrijednijeg dijela svakog „Ja“ na ovom svijetu.

Takvo stanje duha može se konkretno realizirati na različite načine.

Jedan oblik je buđenje svijesti, odnosno osvještavanje masa o pravim i temeljnim problemima i smjeru kretanja naše civilizacije općenito. Zato ova godina donosi smanjenje suosjećanja i empatije na nivou pojedinaca s jedne strane, tipično za broj 7, ali zato donosi puno energije i interesa za općeljudske probleme.
Niža, odnosno negativna, realizacija navedenog su masovni protesti, demonstracije i druga javna iskazivanja nezadovoljstva na rušilački način uz oslobađanje velike količine negativne energije.

Drugi oblik pojačanog interesa za duhovnost svakako je i povećanje interesa za vjeru, pa se može očekivati veći utjecaj crkvenih institucija svih religija na društvena zbivanja. Jedno takvo pozitivno djelovanje je djelovanje novog pape, ali sva djelovanja vjerskih institucija nisu nužno uvijek pozitivna.

Mala digresija – u postu „San“ od 3.11.2012. opisala sam jedan svoj proročki san o stanju naše civilizacije, i između ostalog o svećeniku koji još govori, ali ga više nitko zapravo ne čuje. Kod prvog predstavljanja novog pape nisam se mogla oteti dojmu da je papa Franjo upravo onakav svećenik kakvog sam sanjala u tom snu, a kako je globalna situacije sve sličnija onoj iz mog sna, ne mogu da ne zaključim da nam u stvari nema spasa – bilo da se radi o totalnoj kataklizmi bilo o potpunoj dekadenciji civilizacije takve kakva je.
U jednom drugom postu pisala sam o znakovima – neotvaranje petog kruga na otvaranju OI nije, naravno, ni namjerno ni slučajno, a ukazuje na snagu koja će, u globalnim okvirima, odrediti smjer i kvalitetu budućih događaja od civilizacijske važnosti. O Americi, njezinom najvažnijem broju 5 i načinima kako ga koristi, između ostalog i o izvozu nemira u razna područja svijeta, također sam već pisala.

Pozitivan način okretanju duhovnosti na pojedinačnom nivou je svakako unutarnja okrenutost bitnim vrijednostima i, naročito, molitvi, no, i na ovom nivou je moguća negativna realizacija u vidu vjerske zasljepljenosti, isključivosti i zatucanosti – što može rezultirati vrlo ružnim posljedicama, kakvima smo mogli svjedočiti u dalekim, i malo manje dalekim, prošlim vremenima. Na individualnom nivou, takva negativna realizacija može završiti u nekom psihičkom poremećaju, ili čak psihičkoj bolesti.

Ova godina bit će odlična i za „alternativce“, bit će više posla i novaca, jedino što osobno mogu poželjeti i više odgovornosti s njihove strane.

BiH

Danas sam mislila pisati o hrvatskim političarima i strankama, ali događaji u BiH su toliko ozbiljni i upozoravajući da traže analizu.

Prošli put sam napisala da je broj 7, pozitivno realiziran, broj mira i strpljenja. U negativnoj realizaciji donosi nestrpljenje i nemir, što na gobalnom planu donosi masovne prosvjede, terorizam i svirepost.
Upozorila sam i da je Hrvatska pod utjecajem pojačanog djelovanja broja 7 – koji može biti i pozitivne, ali i negativne naravi.


Ovo ponavljam zato jer je potpuno ista situacija i s BiH.

Današnja BiH je stvorena 5.4.1992. godine, pa je ove godine u osobnoj godini broj 7, kao i Hrvatska, znači da je pod dvostrukim utjecajem broja 7.

Najnoviji događaji u BiH, osjećaji očaja, bezizlaznosti i potlačenosti, neredi i paleži uz gubitak svake kontrole školski su primjer negativne realizacije broja 7.

Realizacija dvostrukog broja 7 mogla je biti i pozitivna – razlog zašto nije može se odlično iščitati iz numeroloških podataka BiH, o kojima sam prilično detaljno pisala u postovima o Balkanu sredinom studenog 2011. godine.
Zaista mislim da je vrijedno pročitati te postove i uvjeriti se kako je dobro napravljena numerološka analiza zaista relevantna u razumijevanju procesa političke naravi.

Događaji u BiH su veliko upozorenje hrvatskim vlastima, koji bi ih morali shvatiti krajnje ozbiljno i odgovorno.

Zato za neki sljedeći put ostavljam analizu novih političkih snaga u Hrvatskoj – za sada samo izražavam osobno razočaranje datumom osnivanja Saveza za Hrvatsku, uz žaljenje što se, u nekim krugovima, nije ozbiljno pokušalo razumjeti ono o čemu ja pišem.


Post je objavljen 08.02.2014. u 11:04 sati.