Brojevi u politici

subota, 27.08.2011.

Dinamo u EU


Dinamo je želio u Europu, i Hrvatska je željela u Europu.

Dinamo je ušao u Europu, Hrvatska još nije. No, to nije jedina razlika između Dinama i Hrvatske u odnosu prema Europi. Jer, Dinamo je ostvario veliki uspjeh samim ulaskom u najcjenjeniju europsku ligu, i da ne osvoji ni bod u tom prestižnom natjecanju, već ostvareni materijalni uspjeh i povećani ugled kluba, ali i nogometaša i ostalih djelatnika kluba, rezultat je koji će se s ponosom i zadovoljstvom još dugo pamtiti.

Za razliku od Dinama, Hrvatskoj sam ulazak u Europu nije, i nikako se ne bi smio smatrati, kao uspjeh sam po sebi. Za razliku od Dinama, Hrvatska mora osvajati bodove, tj. ostvarivati hrvatske nacionalne ciljeve, inače od ponosa i zadovoljstva najvećeg dijela njezinih građana neće biti ništa. O tome koliko će nam i zašto sama EU u tome iskreno pomagati, pisala sam u prošlom postu.
Hrvatska ima još jedan, ali bitan problem – a to je jasno i sadržajno određenje nacionalnih interesa, koje bi obvezivalo baš sve političke aktere u zemlji, ali to je tema za neku drugu priliku.

Sad ću pokazati kako je pomoću brojeva lako, naravno ako se doista zna, objasniti zašto je Dinamu baš ove godine uspjelo, nakon toliko neuspješnih godina pokušavanja, ući u europsku ligu prvaka.

Za uvod ću samo reći da su se jednostavno poklopili brojevi kluba, Zdravka Mamića kao najvažnije osobe u klubu, ali i trenera Jurčića i vratara Kelave. Ima još igrača koji su svojim numerološkim podacima u velikom skladu s Dinamovim brojevima, npr. Ante Rukavina, ali opsežna interaktivna analiza brojeva kluba i njegovih igrača nije predmet ovog posta, a teško da će to i postati, jer me osobno nogomet toliko ne zanima.

O Dinamu sam nešto više pisala u svibnju prošle godine na ovom blogu, kao i u svojoj kolumni u travnju ove godine, koju sam završila ovako:
“ Mamiću je ova godina u broju 8, a kako mu je i Životni put u istom broju, za njega je ova godina karmička, najvažnija godina u ciklusu od devet godina.
Broj 8 je broj politike, moći, materijalnog rasta, organizacije i karijere.
To znači da se ove godine Mamiću na planu broja 8 događaju stvari od životne važnosti. Ove godine ima priliku za izuzetan uspjeh na materijalnom planu, godina mu može predstavljati vrh dosadašnje karijere, ali i temelj za još veće uspjehe u budućnosti.
Ali, ne smijemo zaboraviti također važnu činjenicu vezanu uz broj 8, a to je pitanje održavanja ravnoteže: koliko god je godina idealna za natprosječan uspjeh, toliko može, ako se osmica negativno živi, uzrokovati i natprosječan bankrot.“
I godina je doista, do sada, za Mamića bila izuzetno uspješna.
A kao primjere za neuspješnu realizaciju moćne godine u broju 8 mogli bismo navesti Velimira Zajeca prošle godine u Dinamu ili Sanadera, također lani, kojega je njegova osmica odvela i u zatvor. Istini za volju treba reći da je neuspješna realizacija bilo koje osobne godine u najvećoj mjeri rezultat osobnog djelovanja, no ponekad se jednostavno radi samo o sudbini.

No, da se vratim Dinamu. Mogao bi se netko naći i reći da nije Mamić ušao u Ligu prvaka nego Dinamo, i da činjenica što mu je ova godina osobno posebno važna, nema veze s Dinamovim uspjehom. Zato ponovo naglašavam da sve i svatko na svijetu ima svoje brojeve, i kao što je sve na svijetu u konačnici povezano, slično su i svi brojevi neke jedinke, bilo stvari bilo živog bića, povezani, odnosno u međusobnoj su interakciji, sa svim brojevima drugih jedinki u okruženju bilo koje vrste.
Ćiro Blažević i uspjeh nogometne reprezentacije Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj odličan su primjer na navedeno.
Naime, Blažević je rođen 10.2.1935., znači na Životnom putu broj 3. Godine 1998., kad je održano svjetsko prvensvo u Francuskoj i kad je Hrvatska osvojila treće mjesto i time postala prvorazredna senzacija prvenstva a Blažević proglašen najboljim trenerom prvenstva, on je bio u osobnoj godini broj 3, a kako mu je Životni put također broj 3, Blažević je te godine bio u svojoj karmičkoj godini. A karmički broj 3 je broj velike sreće i uspjeha koji obilježavaju cijeli život. Iz navedenog je lako zaključiti da bi Ćiro na tom Svjetskom prvenstvu postigao natprosječan uspjeh s bilo kojom reprezentacijom koju bi vodio, naravno u odnosu na njezinu objektivnu vrijednost.

Uz Mamića, i vratar Kelava, itekako zaslužan za ovaj Dinamov uspjeh, u osobnoj je godini broj 8, a trener Jurčić je u godini broj 5, godini energetske obnove i godini kad je praktički sve moguće. Više o osobnim godinama može se pročitati na postovima s početka prošle godine.

Za Dinamo, ova je godina u broju 1, godina početka novog životnog ciklusa, obnovljene energije i puno novih prilika. Dinamova osobna godina u broju 1 drugi je, ili prvi, već kako se gleda, razlog ovog natprosječnog uspjeha. Ujedno je i potvrda mojih analiza od prošle godine na blogu, i ove godine u kolumni, gdje sam tvrdila da se kao dan Dinamovog rođenja mora uzeti 9.6.1945., a ne 26.4.1911., kako to inzistiraju u klubu. Natprosječan uspjeh u sportu teško se može ostvariti u osobnoj godini broj 7, koja bi bila Dinamova osobna godina da mu je datum iz 1911. doista dan nastanka, odnosno rođenja.

Za razliku od Hajduka, koji doista ima kontinuitet kao klub sto godina, „Prvi građanski športski klub“ formalno je ukinut i umjesto njega osnovan je novi klub, NK Dinamo.

Da to malo pojasnim, uzet ću primjer gradilišta na kojem je srušena stara kuća izgrađena 1911., i izgrađena nova 1945. na istim temeljima. Temelji su isti, ali se za novu kuću doista ne može tvrditi da je stara kuća i da je izgrađena 1911. godine. Nikakvo slavljenje stogodišnjice tu činjenicu ne može poništiti.

Prije nešto više od godine dana napisala sam:
„ No, da je Dinamo, na neki način, naslijedio duh Građanskog, osim plave boje, sličnog grba i početaka na Koturaškoj cesti, potvrđuje numerološka činjenica da naziv „ Prvi hrvatski građanski športski klub“ i naziv „ Nogometni klub Dinamo“ vibriraju potpuno istim brojem, a to je broj 7.“

Na proljeće ove godine, Dinamo je ponovo promijenio ime u „Građanski nogometni klub Dinamo“, čiji je kompletan naziv u broju 1. Ono što je tu zbilja zanimljivo je činjenica da je izraz koji se najviše koristi kao naziv kluba, „GNK Dinamo“, opet u broju 7.
I tu nije kraj broju 7 – izraz „ Dinamo Zagreb“, koji navijači često koriste pri navijanju, također je u broju 7 privlačeći na taj način energiju i osobine ovog broja.
Naziv ili ime nekoga ili nečega u numerologiji se zove broj Izraza, a pokazuje na koji se način netko realiziram stil rada i djelovanja, u ovom slučaju – stil igre i vođenja kluba.
Broj 7 potiče i nagrađuje promišljen i analitičan stil igre u kojemu se ne srlja, kod igrača potiče intuitivnost, individualnost, čvrstinu i karakter, donosi profinjenost i eleganciju u nastupu, ali i izvjesnu samodostatnost i distanciranost.

U kolumni od 16. 4. ove godine povodom najnovije promjene imena napisala sam da se i nisu trebali truditi jer broj 1 kao zajednički broj kompletnog naziva kluba nije anulirao nezgodne vibracije imena „Dinamo“:
„ Naime, promjenom punog naziva kluba, broj 7 je pretvoren u broj 1, no time se , numerološki gledano, nije bitno popravio najveći problem koji proizlazi iz suprotnih osobina broja 7, odnosno sada broja 1, i broja 2/11, koji je brojčani izraz imena „Dinamo“ i najviše se koristi.

Oba naziva, „Nogometni klub Dinamo“ i „ Građanski nogometni klub Dinamo“, u potpunom su neskladu s imenom „Dinamo“, što rezultira trajnom unutarnjom napetošću, nemogućnošću postizanja značajnijih postignuća, a broj 2/11 se zbog toga realizira pretežno na negativan način. No, da se realizira i pretežno pozitivno, broj 2/11 nije dobar broj za sportski klub – ime Dinamo je jednostavno loše ime, kao što sam o tome pisala i prije godinu dana na svom blogu“.

Zašto broj 2/11 nije dobar broj za sportski klub?

Broj 11 donosi bljeskove nadahnuća, inspirativnost, fizičku i psihičku snagu, magnetizam i privlačnost. No, to je vrlo nestabilan broj koji je teško živjeti s njegovim najvišim osobinama, a na nižim razinama ostvaruje se kao broj 2, i to vrlo često kao negativan broj 2 koji ne donosi velike ambicije – to nije broj lidera, a donosi pasivnost, popustljivost i lijenost, pomanjkanje samosvijesti i nesigurnost. Uzrokuje nedostatak vjernosti, ljubavi, a privlači neiskrene prijatelje i prevare.

Ako netko misli da je trenutni puni naziv kluba u broju 1 “zaslužan“ za ovaj veliki Dinamov uspjeh – vara se. Prvo, klub novo ime ne nosi dovoljno dugo da bi to činilo kvalitativnu razliku, a kao što sam već rekla – zbog unutarnjeg nesklada s nazivom „Dinamo“ ovaj broj 1 jednostavno ne može predstavljati trajniji pozitivan pomak. Bliska budućnost to će i pokazati.

Da kratko rezimiram: Dinamova osobna godina u broju 1 i karmička Mamićeva osmica najzaslužniji su za trenutni Dinamov uspjeh.
Koliko su te osobne godine važne već sam u više navrata pisala na ovom blogu uz brojne primjere.
Tako će biti zanimljivo pratiti Dinamo i Mamića sljedeće, 2012. godine, kad će Dinamo biti u godini broj 2, a Mamić u broju 9. Isto toliko koliko su se ove njihove osobne godine ove godine uspješno nadopunjavale s vrlo moćnim energijama koje djeluju u istom smjeru, toliko će sljedeće godine stvar biti potpuno suprotna. Brojeve 2 i 9 je izuzetno teško nositi i živjeti u bilo kojoj kombinaciji. Kod Dinama, prodora sličnog ovogodišnjem ne može se više očekivati – broj 2 će donijeti puno više nervoze, međuljudskih problema, rasipanja energije, preosjetljivosti, ali uz povremene bljeskove velike inspiracije kod pojedinih igrača.

Što se Mamića tiče, njemu će godina donijeti također povećanu nervozu, preosjetljivost, svojevrsni gubitak energije. Godina u broju 9 predstavlja završetak ciklusa od devet godina, kada ljudima iz života odlaze i stvari i ljudi koji im nisu suđeni u sljedećem ciklusu. Pozitivnu godinu broj 9 žive oni pojedinci koji sve s čime trebaju završiti i što trebaju ostaviti, to rade bez otpora, jer podsvjesno osjećaju da im sljedeća godina u broju 1 donosi mnoge nove mogućnosti na svim životnim poljima.
Ako će Mamić ikada napustiti Dinamo, to će vrlo vjerovatno biti baš 2012.










27.08.2011. u 15:49 • 0 KomentaraPrint#

petak, 12.08.2011.

Zašto NE u EU?


I politički komentatori moraju zaraditi plaću, pa sam si ja uzela malo duži godišnji odmor( isplaženi jezik, privatna šala).

Naime, ja razumijem posao političkih komentatora - iz datosti društveno-političkog trenutka, analize međuodnosa određenih političkih snaga i pojedinaca te poznavanja povijesti ovih prostora, moraju moći predvidjeti što točniji smjer kretanja na političkoj sceni a time i društvene procese u globalu.

Tako sam, na primjer, prije izvjesnog vremena na jednoj TV postaji gledala intervju s političkim komentatorom koji je upregnuo sve svoje pozamašne snage kako bi gledateljima objasnio zbog čega rejting SDP-a raste, a njihovog predsjednika Milanovića pada. A ja sam se prisjetila bloga i posta od 2.2.2010. o skladu osobnih godina gdje sam kao primjer uzela neskladan odnos osobnih godina Milanovića i SDP-a i upozorila da, iako je Milanović osoba talentirana za politiku, upravo zbog neskladnih vibracija osobnih godina, nije baš dobar odabir za predsjednika SDP-a.

Kako se u sadržaju taj nesklad očituje za mene kao numerologinju uopće nije važno. To objašnjavaju politički komentatori. Tu se jedino može postaviti pitanje kompetencije tih osoba, ali i njihovih moralnih i općenito vrijednosnih osobina, jer je, nažalost, činjenica da se za ali baš svakog pojedinog političkog komentatora unaprijed, prije čitanja ili slušanja, točno zna na koji način će obraditi neku temu i što će zaključiti.

S obzirom da oni počesto, u svom navijačkom pisanju, griješe, a ja u nešto malo manje od dvije godine gotovo da nisam pogriješila,nametnuo mi se jedan zaključak: moje politološko, a i općenito,obrazovanje uz "alternativna" znanja i moralne principe čine me boljim političkim komentatorom nego što su to oni. Bez obzira na evidentni egotrip, ne može se reći da nisam u pravu.

Iz navedenog slijedi savjet političkim komentatorima kako da postanu nepristraniji i točniji u prognozama te da na taj način svoju društvenu ulogu formiranja javnog mnijenja, odnosno svoj društveni utjecaj što odgovornije obnašaju.

POČNITE SE, DRAGI KOLEGE, I SAMI BAVITI NEKOM "ALTERNATIVNOM" DISCIPLINOM, PROŠIRITE IZVORE SVOJIH SPOZNAJA ( KAFIĆI I KRČME SU U TOM SMISLU SVOJE ODRADILI), POČNITE MEDITIRATI I RADITI NA SEBI.

Na taj način, kad na vidiku još nema političara Novog doba, bar počnimo s političkim komentatorima Novog doba - novi tip političara će nužno slijediti.

A sad na današnju temu!

Kao kolumnistica na jednom našem portalu pisala sam o numerološkom pogledu na EU iz naše perspektive, pa tu kolumnu sada ponavljam.

"Prve ideje o ujedinjenoj Europi iznio je 9. 5. 1950. godine tadašnji francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman u Parizu, predlažući jednu nadnacionalnu europsku instituciju koja bi objedinila i vodila poslove proizvodnje i trgovine ugljenom i čelikom, koji su u osnovi svake vojne moći.
Europska unija datum 9.5. slavi kao Dan Europe, odnosno rođendan EU.

Numerološki gledano, EU je rođena na Životnom putu 11/29, a dan rođenja je 9. Oba broja su brojevi posebnog nadahnuća, globalne i općeljudske orijentiranosti, potiskivanja osobnih, individualnih interesa u korist općih, univerzalnih, i nije slučajno da je Schuman upravo taj dan izabrao za predstavljanje svoje inicijative, odnosno, drugačije rečeno, izbor baš ovoga datuma pokazuje da je Schumanova ideja zaista bila izraz njegovog iskrenog nastojanja da radi u korist općeg dobra.
Sasvim je druga stvar što su ovi brojevi energetski potpuno neskladni, donoseći puno problema u konkretizaciji, probleme sa završavanjem projekata, emocionalnu neravnotežu i sklonost gubljenju smjera.

Kombinacija broja 2/11 i broja 9 izuzetno je teška i posebno zahtjevna za svaku pojedinu osobu rođenu s ovom bazičnom kombinacijom brojeva, i takvi pojedinci moraju, uz eventualnu pomoć energetski kompatibilnih osoba iz svoje okoline, tijekom cijelog života svjesno i naporno raditi kako bi im životni rezultat bio pozitivan. Potpuno je ista stvar i sa udrugama i udruženjima na bilo kojem nivou društvenog organiziranja.

Broj 29 i sam u sebi nosi ovu tešku kombinaciju energija, dodatno pojačavajući osobine kao što su nesigurnost, neodlučnost i anksioznost, i privlačeći partnere u koje se ne može imati povjerenja, kao i situacije koje mogu predstavljati pravo iskušenje, a koje su rezultat arogancije i tvrdoglavosti.

I iz ove kratke analize brojeva dana rođenja može se, dakle, zaključiti da Eu nema čvrsto zacrtani put, da će na tom putu biti dosta neslaganja, nervoznog traženja pravog smjera, da joj je budućnost dosta neizvjesna, nestabilna i ovisna, naravno, o brojevima svojih najvažnijih, odnosno najutjecajnijih članica. Preciznom numerološkom analizom moguće je, vrlo detaljno, opisati prirodu odnosa EU sa svakom pojedinom članicom, kao i tendencije budućih zbivanja.

Prije nego nešto kažem o odnosu Hrvatske i EU, podsjećam na kolumnu o ljubavi u kojoj opisujem kako riječ „ljubav“vibrira na pojedinim jezicima, kako se, na primjer, sadržaj riječi „ljubav“i kvaliteta energije koju ta riječ pobuđuje u nama, u nekoj mjeri sadržajno razlikuje od engleske riječi „love“ i kvaliteti energije koju
pobuđuje.

Na isti način može se analizirati što izraz „ Europska unija“ znači za nas Hrvate, a što donosi engleski naziv „ European Union“ ( koji se daleko najčešće koristi).

Naziv „ European Union“ vibrira brojem 69/6 i, kao takav, u odličnom je skladu s brojevima iz dana rođenja. Broj 6 je broj ravnoteže i sklada i svojim vibracijama, bar u nekoj mjeri, pomiruje neskladne vibracije brojeva 2/11 i 9. Energijom i osobinama harmonije, mira, nenasilnog načina rješavanja problema, broj 6 je idealan broj za stil i način djelovanja udruženja toliko različitih sastavnih dijelova kao što su to europske države. Broj 69 donosi progres, pruža zaštitu i uspjeh naročito na materijalnom planu. Pozitivno realiziran, donosi velikodušnost, no u negativnoj realizaciji donosi pohlepu koja korumpira, osigurava materijalnu udobnost, ali uz vrlo malo pravog zadovoljstva.

Svi moji pažljiviji čitatelji sigurno su već primijetili da su dva najvažnija broja EU, broj Životnog puta 2/11i broj Izraza 6, istovjetni hrvatskima. Znači li to da je Hrvatska idealna članica za EU? Ne znači. To samo znači da Hrvatska ima iste ili slične osnovne karakteristike i da na jednoj višoj, vibracijskoj razini „osjeća“ europske osobine kao svoje. Jedan od razloga što Hrvatska ima toliko problema oko ulaska u EU jesu i ovi identični brojevi – naime, obe ove energije su pasivne, nema inicijalne energije koja bi napravila bitan korak, konkretan pomak i prodor.

Tako stoji stvar gledajući izvana, sa osobinama i energijom European Union.

Za nas, naziv „Europska unija“vibrira brojem 8/53. Ovaj broj pokazuje kvalitetu djelovanja EU u odnosu na Hrvatsku, a isto tako i na koji način mi percipiramo taj odnos prema nama, ali i prema drugima.
Broj 8 pokazuje da Europska unija zna nametnuti svoj autoritet, koji mi doživljavamo kao agresivan, ponekad čak i tiranski. Kod broja 8 nema puno emocija, glava itekako upravlja srcem, pa stil djelovanja EU, gledano s hrvatskih pozicija, djeluje preoštro, nemilosrdno, čak okrutno.
Broj 8, kao broj 53, izrazito je agresivan broj koji u sebi nosi dosta destruktivnih tendencija, kao i nesposobnost za rješavanje zahtjevnijih situacija. Broj 53 donosi EU osobinu, sa naše točke gledanja, da su joj glavna briga i zadaća vlastiti opstanak, vlastita zaštita i obrana. Broj 53 donosi također i sklonost nametanju pravila i ponašanja, i velika se pažnja posvećuje pravnim pitanjima i sudskim rješavanjima problema.
Na koji to način rade imali smo, nažalost, prilike vidjeti nedavno u Haagu.


S obzirom da je dan rođenja Hrvatske broj 8, a Životni put 2/11, i u djelovanju naše države ima velikih razlika – u pravilu smo, zbog broja 2, često, pa i prečesto, popustljivi, reagiramo a ne iniciramo, ponekad zaboravljamo na vlastito dostojanstvo, no povremeno, u stresnijim i neskladnijim uvjetima, možemo djelovati oštro, nemilosrdno i nepopustljivo. Za takav nesklad u stilu djelovanja, EU teško može imati razumijevanja, jer i sama zna reagirati na sličan, agresivan i nepopustljiv način.

Sljedeća država koja će ući u Eu, bit će njezina 28. članica, i Hrvatska bi velikodušno to mjesto mogla prepustiti nekome drugome. Isto kao i sljedeće, 29.
Naime, broj 28 donosi puno kontradikcija, nadmetanja, opozicije, neočekivanih obrata, gubitke kroz partnerstva, suđenja ili, jednostavno, zbog prevelikog vjerovanja drugima.
Poslovi s vlasništvom ili sa zemljom mogu donijeti neočekivanu zaradu, ali i iznenadne gubitke.
Broj 28 u svođenju daje broj 1, ali sam u sebi nosi i potpunu suprotnu energiju broja 2, i zbog toga je s tim brojem jako teško održavati ravnotežu, odnosno realizirati pretežno pozitivne osobine broja.
S obzirom da Hrvatska sama u svojim podacima ima dosta neharmonične energije, s obzirom na nezgodan broj 28, s obzirom na krut odnos EU prema Hrvatskoj ( koji će se nastaviti i eventualnim ulaskom u EU) svi koji odlučuju o sudbini države trebali bi dobro odvagnuti kada je najbolji trenutak za priključenje zemlje europskoj zajednici država.

Jer EU nije, takva kakva je, bogzna kakav zgoditak za Hrvatsku, pa bi barem trebalo paziti da nam vremenske vibracije čim više odgovaraju."


Primjer da je moja analiza, ponovo, točna je odnos Vatikana prema porečkoj biskupiji. Takav odnos Vatikana prema Crkvi u Hrvatskoj je primjer za obrazac ponašanja EU prema Hrvatskoj kakav je bio do sada, i kakav će se, bez ikakve sumnje, nastaviti i po eventualnom ulasku HR u EU. Način djelovanja EU u broju 8, kako sam navela u kolumni, ne može se promijeniti i podcjenjivanje, iskorištavanje i suštinsko neuvažavanje Hrvatske nastavit će se na razne načine. Puno sposobniji i vještiji političari i diplomati od naših ne bi činili bitnu razliku.






12.08.2011. u 18:16 • 4 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< kolovoz, 2011 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2024 (2)
Veljača 2024 (1)
Studeni 2023 (1)
Ožujak 2022 (3)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (6)
Studeni 2019 (2)
Studeni 2017 (1)
Svibanj 2017 (6)
Lipanj 2016 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Srpanj 2015 (4)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (4)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (4)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (2)
Srpanj 2014 (3)
Lipanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (2)
Studeni 2013 (8)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (5)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (6)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (3)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

kazalo


Turudić 15.2.2024.

Godina 2024. - svijet u broju 8 1.dio 15.11.2023.

Rat u Ukrajini 2.dio 22.3.2022.

Rat u Ukrajini 1.dio 19.3.2022.

2022. - godina u broju 6 18.3.2022.

Inauguracija 18.2.2020.

Nakon prvog i uoči drugog kruga predsjedničkih izbora 3.1.2020.

Ostali kandidati 2 19.12.2019.

Ostali kandidati 1 17.12.2019.

Miroslav Škoro 13.12.2019.

Predsjednički izbori 2019. 8.12.2019.

Andrej Plenković 2 6.12.2019.

Andrej Plenković 1 5.12.2019.

Prioriteti - drugi dio 13.11.2019.

Prioriteti - prvi dio 11.11.2019.

Podsjetnik 29.11.2017.

Seks, nogomet i broj 8 30.5.2017.

Lokalni izbori 2017. - 2. dio 19.5.2017.

Lokalni izbori 2017. - 1. dio 19.5.2017.

AGROKOR 15.5.2017.

Nikola Grmoja i broj 9 9.5.2017.

Zašto se šuti o gubljenju državne i društvene bitke s opijatima i stimulativima? 6.5.2017.

Štakori 4.6.2016.

Život s brojevima 4 18.8.2015.

Život s brojevima 3 7.8.2015.

Život s brojevima 2 25.7.2015.

Život s brojevima 1 14.7.2015.

Knjiga "Život s brojevima" 9.7.2015.

Kraj 4.7.2015.

Svemu dođe kraj 25.3.2015.

Prognoza za 2015. godinu 2 7.2.2015.

Prognoza za 2015. godinu 1 29.1.2015.

Poslije izbora 17.1.2015.

Crtice iz političkog podzemlja i neke druge 9.1.2015.

Ubojita dvoličnost 9.1.2015.

Tko će biti novi hrvatski predsjednik? 26.12.2014.

Predsjednički kandidati 2.dio 11.12.2014.

Broj 11 27.11.2014.

Hrvatska - kakva je sada 2 19.11.2014.

Hrvatska - kakva je sada 1 13.11.2014.

Hrvatska - kakva je mogla biti 13.11.2014.

Predsjednički kandidati 1.dio 31.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 3 26.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 2 25.10.2014.

Lišće pada, dunjo moja..... 1 20.10.2014.

Pauza 2 23.9.2014.

Pauza 1 12.9.2014.

Sram 21.7.2014.

Nogopolitika 2 20.7.2014.

Nogopolitika 1 i pol 6.7.2014.

Nogopolitika 1 26.6.2014.

Zadrti, isključivi, primitivni = opasni 18.3.2014.

Milanović i Karamarko 2 7.3.2014.

Milanović i Karamarko 1 6.3.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 3. dio) 8.2.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 2. dio) 6.2.2014.

2014. - godina u broju 7 ( 1. dio) 1.2.2014.

Tko su Srbi u Hrvatskoj 10.1.2014.

Odgovornost u politici 5.12.2013.

Nakon referenduma 2.12.2013.

Još malo o referendumu 29.11.2013.

Referendum - zašto sam ja ZA (nastavak) 27.11.2013.

Referendum - zašto sam ja ZA 27.11.2013.

San treći 22.11.2013.

Milorad Pupovac 3 19.11.2013.

Epilog 13.11.2013.

Milorad Pupovac 2 13.11.2013.

Milorad Pupovac 1 13.11.2013.

Zašto Todorić nije, i nikad neće ni biti, Rockefeller? 11.10.2013.

Premijeru Milanoviću ( a mogu pročitati i gospoda Josipović i Pupovac) 3.9.2013.

Platon 2.6.2013.

Biranje koje to i nije 2 19.5.2013.

Biranje koje to i nije 1 17.5.2013.

PRIČA 23.4.2013.

San drugi 12.2.2013.

Godina u broju 6 12.2.2013.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 3 29.1.2013.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 2 22.11.2012.

Kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi?! 1 22.11.2012.

Asocijacije na presude generalima HV-a 15.11.2012.

Ante Gotovina 15.11.2012.

Ivo Josipović nije izdržao 14.11.2012.

San 3.11.2012.

Brojevi i bolesti 14.10.2012.

Izbori u Srbiji 6.5.2012.

Zoran Milanović 20.1.2012.

Hrvatska u 2012. godini (2.dio) 20.1.2012.

Hrvatska u 2012. godini (1.dio) 13.1.2012.

2012. Godina u broju 5 (2.dio) 11.1.2012.

2012. Godina u broju 5 (1.dio) 2.1.2012.

Nakon izbora 4 Bandić, Jurčić, HSLS 30.12.2011.

Nakon izbora 3 HSP 28.12.2011.

NE u EU 9.12.2011.

Nakon izbora 2 6.12.2011.

Nakon izbora 1 5.12.2011.

Izbori 30.11.2011.

Balkan 2.dio 25.11.2011.

Balkan 1.dio 18.11.2011.

O nogometu, numerologiji, broju 11... (2.dio) 15.11.2011.

O nogometu, numerologiji, broju 11... (1.dio) 15.11.2011.

Masivna plućna embolija 4.11.2011.

O predstojećim izborima - općenito 5.10.2011.

Forum 15.9.2011.

Romano Bolković 2 14.9.2011.

Romano Bolković 1 13.9.2011.

Dinamo u EU 27.8.2011.

Zašto NE u EU? 12.8.2011.

Kerum i Isusov kip 14.7.2011.

Političari i novinari 25.6.2011.

Sretna i uspješna nova godina 1.1.2011.

Hrvatska i 2011. godina 3 22.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 2b 21.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 2a 20.10.2010.

Hrvatska i 2011. godina 1 29.9.2010.

Željko Kerum 2 15.9.2010.

Željko Kerum 1 10.9.2010.

Jesenja pjesma 27.8.2010.

Branimir Glavaš 2 16.8.2010.

Branimir Glavaš 1 13.8.2010.

New age politička koalicija 4 5.8.2010.

New age politička koalicija 3 1.8.2010.

New age politička koalicija 2 30.7.2010.

New age politička koalicija 1 27.7.2010.

Nježnost 23.7.2010.

Hloverka Novak-Srzić 2 13.7.2010.

Hloverka Novak-Srzić 1 11.7.2010.

Dinamo i Hajduk 3 26.5.2010.

Dinamo i Hajduk 2 20.5.2010.

Dinamo i Hajduk 1 18.5.2010.

Novine i novinari 3 25.4.2010.

Novine i novinari 2 20.4.2010.

Novine i novinari 1 15.4.2010.

Zagreb 4. dio 6.4.2010.

Zagreb 3. dio 24.3.2010.

Zagreb 2. dio 23.3.2010.

Zagreb 1. dio 16.2.2010.

Valentinovo - Dan zaljubljenih ili Dan braka 10.2.2010.

Zoran Milanović, SDP i osobne godine 2.2.2010.

" Sretni " brojevi 27.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 3 20.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 2 19.1.2010.

Usporedna analiza numeroloških podataka RH i RS 1 17.1.2010.

Podudarnost brojeva 11.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 9 10.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 8 9.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 7 8.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 6 7.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 5 7.1.2010

Numerološka analiza osobne godine broj 4 6.1.2010.

Ivo Sanader i HDZ 4.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 3 3.1.2010.

HDZ i SDP 2.1.2010.

Sretna nova godina 1.1.2010.

Numerološka analiza osobne godine broj 2 31.12.2009

Numerološka analiza osobne godine broj 1 30.12.2009.

Još malo o izborima 29.12.2009.

Jadranka Kosor i Ivo Sanader 26.12.2009.

Sretan Božić 26.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 4 22.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 3 22.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 2 20.12.2009.

Šanse predsjedničkih kandidata 1 19.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 3 19.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 2 16.12.2009.

Numerološka povijest novije Hrvatske 1 15.12.2009.

Muzej suvremene umjetnosti i još ponešto 14.12.2009.

Numerološka analiza Borisa Mikšića 11.12.2009.

Numerološka analiza Josipa Jurčevića 10.12.2009.

Numerološka analiza Slavka Vukšića 10.12.2009.

Numerološka analiza Vesne Škare-Ožbolt 9.12.2009.

Numerološka analiza Vesne Pusić 8.12.2009.

Numerološka analiza Dragana Primorca 7.12.2009.

Numerološka analiza Damira Kajina 6.12.2009.

Numerološka analiza Nadana Vidoševića 5.12.2009.

Numerološka analiza Miroslava Tuđmana 4.12.2009.

Numerološka analiza Andrije Hebranga 3.12 2009.

Numerološka analiza Milana Bandića 2 2.12.2009.

Numerološka analiza Milana Bandića 2.12.2009.

Numerološki profil Ive Josipovića - prognoza 1.12. 2009

Numerološki profil Ive Josipovića 30. 11. 2009.

Numerološke analize predsjedničkih kandidata 2 29.11.2009.

Numerološke analize predsjedničkih kandidata 29.11.2009.