Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bozenakamenski

Marketing

Balkan 2.dio

U prošlom postu bilo je govora o nekim osobinama Balkana koje proizlaze iz broja 5, njegovog najvažnijeg broja.

Iz imena se računaju još dva numerološka podatka: Intimni broj i broj Ostvarenja.

Intimni ili samoglasnički broj za Balkan je broj 2, a broj Ostvarenja je 3/12.

Broj 2 energetski je u potpunom neskladu s brojem 5, a to rezultira tendencijom negativnije realizacije oba ta broja. Dok je broj 5 ekstrovertiran, potpuno okrenut prema van, nemiran, lako kreće u akciju, broj 2 ukazuje na unutrašnju nesigurnost i neodlučnost, pasivnost i sklonost popuštanju i na izbjegavanje donošenja odluka. Broju 2 je potreban mir, sklad i partnerski odnosi, i tu unutarnju potrebu je teško ostvariti načinom i stilom djelovanja u broju 5.

Broj Ostvarenja također nije skladan s brojem 5. Broj 3 potencira nemir i nedostatak koncentracije broja 5. Ovaj broj polazuje kako se netko predstavlja drugima, odnosno kako ga okolina doživljava.

Broj 3 donosi sklonost lagodnom životu, velike izražajne sposobnosti, kreativnost, više pažnje se poklanja komunikaciji svih vrsta nego radu, te potrebu da se bude prepoznat i slavljen. Što se tiče odnosa prema radu, zanimljivo je da i danas svjedočimo različitim kulturama rada u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, koji i zemljopisno ne pripada Balkanu, i na prostorima južnije od Save.
U negativnom smislu, broj 3 donosi prevelike apetite na svim poljima, sklonost kockanju, rizicima, sklonost pretjerivanjima u reakcijama i samougađanju. Postoji tendencija izbjegavanju odgovornosti.

Broj 12, iz kojeg je ovaj broj 3 sveden, donosi izvjesnu imanentnu, urođenu mudrost i veliku toleranciju za različita vjerovanja i mišljenja – u slučaju pozitivne realizacije. Povijest naših prostora poznaje i periode obilježene ovakvim osobinama.

Međutim, broj 12 uvijek donosi i neku auru žrtve , gdje se žrtva može biti zbog svog vlastitog djelovanja i/ili djelovanja okoline.
Da je balkanski prostor žrtva onih koji ga nastanjuju, odnosno samog sebe, evidentno je kroz cijelu povijest.
No, isto tako je očito da je često žrtva međunarodne zajednice (nekih zemalja, više nekih manje) i to na najmanje dva načina. Prvo – događaje na Balkanu drugi često ne razumiju, čak postoji sklonost da se sve tumači s podozrenjem, ili krivo, i s nedostatkom poštovanja. S druge strane, poznato je kako su se u povijesti, i daljnjoj i bližoj, na ovom prostorima sukobljavali interesi moćnijih koji su ovaj prostor koristili za međusobna razračunavanja.

Zanimljivo je napomenuti da Grčka, Bugarska i Rumunjska pokazuju generalno, u odnosu na prostore bivše Jugoslavije, veću stabilnost jer u svojim podacima sve tri države imaju jaki broj 4.
Rumunjska kao dan neovisnosti slavi datum 13.8.1878.,dakle dan „rođenja“ je 4. Bugarska je neovisna od 22.9.1908. – i broj Životnog puta i dan osnivanja su u broju 4. Grčka je neovisna od 25. 3. 1821. – Životni put je u broju 4. Glavni brojevi Albanije su 7 i 1 – oba upućuju na samodostatnost i izoliranost.

Jake četvorke Grčke , Rumunjske i Bugarske nisu u skladu s brojevima 5 i 3. Pitanja vezana, u najširem smislu, za zakon, red , rad i oprez, najvažnije osobine broja 4, zbog tog nesklada sklona su se u tim zemljama živjeti u znatnijoj mjeri na negativan način.

Prisjetimo li se dominantne petice u numerološkim podacima Srbije, i uzimajući u obzir brojeve svih ostalih država na Balkanu, evidentno je da je Srbija na Balkanu "svoj na svome", ona je najznačajnija zemlja ovog prostora, jer je svojim vibracijama odlično uklopljena u vibracije Balkana. Zbog toga sve što se dešava sa Srbijom, i u Srbiji, utječe na cijeli prostor. A to je i razlog što se ona, generalno, u međunarodnoj zajednici doživljava kao lider na Balkanu, kao najvažniji partner, ili najvažnija neprilika - ovisno o pojedinim državama.

Na koji način je Srbija, kroz povijest, tu svoju ulogu odigrala na pozitivan način, ne samo za sebe nego za cijeli ovaj prostor, a kada negativno – ovisi, naravno, o interpretaciji.

Međutim, ono što je u svemu tome najvažnije, je sljedeće: s obzirom da ima iste ili slične vibracije s Balkanom ,ona se na svom prostoru odlično osjeća, Srbija jednostavno energetski nije u stanju biti i ona zemlja, odnosno snaga koja, govoreći najopćenitije, može biti ključ za rješavanje problema ovog prostora.

Da bi se bolje razumjelo, možemo to predočiti primjerom brave i ključa.
Da bi se brava otključala, ključ ne može biti isti kao i brava – inače ne bi niti mogao ući u bravu. Udubljenja i ispupčenja moraju biti suprotna.

Slična je stvar, na energetskoj i vibracijskoj razini, i sa brojevima. Zato, na primjer, nije dobro da supružnici imaju uglavnom iste brojeve. Isti ili jako slični brojevi omogućuju odlično međusobno razumijevanje, i dobri su uglavnom za dobra prijateljstva. Supružnici sa istim brojevima dobro funkcioniraju samo na planu tih brojeva, a sa životnim sadržajima koji potpadaju pod druge brojeve, nužno imaju problema. Zato je najbolje imati različite, ali pretežno skladne brojeve.

No, da se vratimo Balkanu. Kako tu stoji stvar s Hrvatskom?

Glavni hrvatski brojevi su 2/11, 6 i 8 – niti jedan broj nije harmoničan s brojem 5. S obzirom da su to i brojevi Hrvatske kroz povijest, može se zaključiti da se nikada i nije dobro osjećala kao dio ovog prostora. Jugoslavija je, poslije drugog svjetskog rata, kao glavne brojeve imala 5 i 2/11, pa bi se moglo zaključiti da se Hrvatska u tom periodu svoje povijesti, kroz realizaciju vibracije broju 2, mogla „dobro osjećati“, odnosno ostvariti bar neke od svojih potreba.
Intimni broj Balkana je broj 2, a broj 2 je hrvatski najvažniji broj, pa bi se, uvjetno govoreći, moglo reći da je Hrvatska u stanju ostvariti ono čemu Balkan teži.

No, uzimajući u obzir neharmonične vibracije Hrvatske, Balkana i Srbije, ali i BiH, odnosno činjenicu da su brojevi Hrvatske energetski slabiji, Hrvatskoj veća prisutnost na Balkanu ne odgovara. Međutim svojim brojevima 6, broj sklada, i, naročito brojem 2/11, brojem diplomacije, Hrvatska može biti snaga koja donosi smirenje ovom prostoru. A smirenje bi značilo da se brojevi 1, 5 i 3, brojevi Srbije i Balkana, realiziraju na pretežno pozitivan način.

Diplomacija bi trebala biti najvažniji način djelovanja Hrvatske – svaka druga uključenja, gospodarsko, kulturno i slična, znače za Hrvatsku potencijalno i na duži rok, zbog slabije energije, opasnost, jer slabiji partner u pravilu mora popuštati, podatan je za ucjenjivanje i iskorištavanja na različite načine.

Općenito bi se moglo zaključiti da Balkan treba Hrvatsku puno više nego Hrvatska Balkan.


Post je objavljen 25.11.2011. u 20:37 sati.