kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 25.01.2009.

jegulje na neretvljanski način

jegulje na neretvljanski način
Bilo jednom jedno selo Vid pokraj Metkovića. Ako imate vremena pođite i danas jer sigurno još postoji s jednim malim restoranom, malom rječicom, pritokom Neretve, na kojoj plivaju patkice. Pije se odlična domaća loza, i budite uvjereni bilo kojeg komada izvedite na ovu deliciju, popijte malo vina i sve ostalo je riješeno!
Jegulje ne smiju biti ni prestare, ni premlade, dakle ne premasne. Očistiti i narezati na komade od 5 cm duljine. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, papar, sol i usitnjeni češnjak. Neka se riba marinira 1 sat. Nataknite komade ribe na željezne štapove, naizmjenice s listovima svježeg lovora i žalfije, i ispecite na žaru od vinove loze. Naravno tokom pečenja podmazujte ružmarinovom grančicom umoćenoj u marinadu. Prilog je salata od rajčice, luka i krastavca, začinjena maslinovim uljem, kvasinom i češnjakom. Hladno bijelo vino.
(60 dag jegulje, 4 žlica maslinovog ulja, 2 žlice limunovog soka, papr, sol, 2 režnja češnjaka, listovi lovora i žalfije)
- 19:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>