jegulje na neretvljanski način
Bilo jednom jedno selo Vid pokraj Metkovića. Ako imate vremena pođite i danas jer sigurno još postoji s jednim malim restoranom, malom rječicom, pritokom Neretve, na kojoj plivaju patkice. Pije se odlična domaća loza, i budite uvjereni bilo kojeg komada izvedite na ovu deliciju, popijte malo vina i sve ostalo je riješeno! Jegulje ne smiju biti ni prestare, ni premlade, dakle ne premasne. Očistiti i narezati na komade od 5 cm duljine. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, papar, sol i usitnjeni češnjak. Neka se riba marinira 1 sat. Nataknite komade ribe na željezne štapove, naizmjenice s listovima svježeg lovora i žalfije, i ispecite na žaru od vinove loze. Naravno tokom pečenja podmazujte ružmarinovom grančicom umoćenoj u marinadu. Prilog je salata od rajčice, luka i krastavca, začinjena maslinovim uljem, kvasinom i češnjakom. Hladno bijelo vino. (60 dag jegulje, 4 žlica maslinovog ulja, 2 žlice limunovog soka, papr, sol, 2 režnja češnjaka, listovi lovora i žalfije) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)