kuharica moga prijatelja Emira

petak, 19.12.2008.

Karmenadli u pacu "Dario"

karmenadli u pacu "Dario"
Upotrebljavamo karmenadle, vratinu koja je još bolja, piletinu, razne vrste ražnjića itd. Moj prijatelj Dario naučio me da umjesto vina dodajem uz ulje i pivu. Čovjek radi u pivovari i koliko god vam se ovo učinilo čudnim, iznenadit će te se. Ako upotrebljavamo vino umjesto pive, neka odstoji desetak sati, a ako upotrebljavamo pivo, neka to bude 3-4 sata.
Dakle prvo meso lagano istućemo batom za meso koji je lagano nasoljen. Ovim trikom ćemo dobiti meso koje je ravnomjerno i u dubinu svugdje posoljeno.
S obje strane meso lagano napapriti i navegetiti, s time da budimo oprezni jer je Vegeta slana!
Napravimo smjesu od stino isjeckanog luka, par režnja češnjaka, svježeg peršina, sve neka je vrlo tanko isjeckano. U posudu slažimo meso i našu smjesu. Zalijemo uljem i pivom (cca pola dcl ulja+1-1.5dcl svijetle pive), količina zavisi od količine mesa, no ne treba baš plivati, poklopimo i neka meso odmara par sati na hladnom. Ako smo upotrebljavali bijelo vino, neka pude pola-pola u odnosu s uljem. Služiti uz umak barbecue, svježu salatu, mladi ili stari luk, domaći kruh, kruh s češnjakom, gravče, sataraš ..... Makar svi piju gemište, ja volim čašu crnog vina!
- 13:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>