|
karmenadli u pacu "Dario"
Upotrebljavamo karmenadle, vratinu koja je još bolja, piletinu, razne vrste ražnjića itd. Moj prijatelj Dario naučio me da umjesto vina dodajem uz ulje i pivu. Čovjek radi u pivovari i koliko god vam se ovo učinilo čudnim, iznenadit će te se. Ako upotrebljavamo vino umjesto pive, neka odstoji desetak sati, a ako upotrebljavamo pivo, neka to bude 3-4 sata. Dakle prvo meso lagano istućemo batom za meso koji je lagano nasoljen. Ovim trikom ćemo dobiti meso koje je ravnomjerno i u dubinu svugdje posoljeno. S obje strane meso lagano napapriti i navegetiti, s time da budimo oprezni jer je Vegeta slana! Napravimo smjesu od stino isjeckanog luka, par režnja češnjaka, svježeg peršina, sve neka je vrlo tanko isjeckano. U posudu slažimo meso i našu smjesu. Zalijemo uljem i pivom (cca pola dcl ulja+1-1.5dcl svijetle pive), količina zavisi od količine mesa, no ne treba baš plivati, poklopimo i neka meso odmara par sati na hladnom. Ako smo upotrebljavali bijelo vino, neka pude pola-pola u odnosu s uljem. Služiti uz umak barbecue, svježu salatu, mladi ili stari luk, domaći kruh, kruh s češnjakom, gravče, sataraš ..... Makar svi piju gemište, ja volim čašu crnog vina! |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
