kuharica moga prijatelja Emira

utorak, 22.07.2008.

krumpir na lionski (restani) način

krumpir na lionski (restani) način
Kao i mnoge stvari u kuhinji i restani krumpir su izmislili Francuzi! Pellaprat u svojoj Bibliji kuhanja napominje da ovaj krumpir potiče iz Lyona. Treba vjerovat! Samo mala napomena. Slobodno ako vam više paše ovaj krumpir priređujte na ulju ili masti. Francuzi više vole malsac! A i to treba vjerovat!
Krumpire skuhamo u ljusci, ogulimo ih, narežemo na ploške pa ih na vrućem maslacu pečemo u tavi dok ne postanu ravnomjerno smeđi. Luk narežemo na tanke ploške i istodobno pečemo u drugoj tavi dok ne postane zlatnožut. Sad pažljivo izmješamo krumpir i luk, posolimo, pečemo nekoliko minuta zajedno, pospemo kosanim peršinom i poslužimo.
(1.20 kg krumpira, 300 g luka, cca 100 g maslaca, malo peršina, sol)
- 23:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>