|
krumpir na lionski (restani) način
Kao i mnoge stvari u kuhinji i restani krumpir su izmislili Francuzi! Pellaprat u svojoj Bibliji kuhanja napominje da ovaj krumpir potiče iz Lyona. Treba vjerovat! Samo mala napomena. Slobodno ako vam više paše ovaj krumpir priređujte na ulju ili masti. Francuzi više vole malsac! A i to treba vjerovat! Krumpire skuhamo u ljusci, ogulimo ih, narežemo na ploške pa ih na vrućem maslacu pečemo u tavi dok ne postanu ravnomjerno smeđi. Luk narežemo na tanke ploške i istodobno pečemo u drugoj tavi dok ne postane zlatnožut. Sad pažljivo izmješamo krumpir i luk, posolimo, pečemo nekoliko minuta zajedno, pospemo kosanim peršinom i poslužimo. (1.20 kg krumpira, 300 g luka, cca 100 g maslaca, malo peršina, sol) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
