kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 19.06.2008.

pečeni sataraš "Milka"

pečeni sataraš "Milka"
Majka moje žene imala je sedmero djece. Puno. S malim prihodima trebalo je domišljatosti, da se jede jeftino, no dobro. Ovo je jedno od tih jela.
Lijepo uzmemo protvanj i u njega stavimo rajčice, luka, izrezane na ploške, tikvicu i patliđan, dovoljno je čak i samo patliđan ili tikvica, također narezani, i krumpir rezan na lađice. Sve zaliti uljem, sol, papar i staviti u pećnicu na 180-200 cca 1-1.5 sati. Tu i tamo promuljati kuhačom povrće. Za one koji jednostavno ne mogu bez mesa, iskreno tu i tamo sam to i ja, negdje pola sata prije, čak i malo više, dodati par karmenadli, posoljenih i popaprenih. Dodaju se tako da ih se u protvanj prvo doda neka budu malo pokriveno povrćem, kakti dinstanje, a onda ih se zadnjih dvadesetak minuta stavi iznad povrća da se zapeku i definitivno puste svoj krasan sok. Za ovo jelo karmenadli se ne tuku. Također dobar drugi dan, ovaj sataraš je dovoljan sam sebi, topal ili hladan, uz malo pravog kruha i vina.
(3 rajčice, 3 luka, jedna tikvica, jedan manji patliđan, 3 krumpira, cca 1 dcl maslinovo ili obično ulje, sol, papar, onaj ko treba svinjske ili teleće karmenadle)
- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>